O porție zilnică de înțelepciune



Am primit cartea "O porție zilnică de înțelepciune" anul trecut.  
Este o adevărată sursă de motivație și inspirație. O recomand cu toată inima pentru a o avea în biblioteca persoanlă și pentru a fi dăruită celor dragi. Este o carte potrivită oricărei vârste. 
Cartea are câte un text pentru fiecare zi din an. 
Textele cuprind câte o povestioară reală (din experiențele scriitorului, din filme sau din alte cărți), un citat motivațional și... dar vă las să descoperiți singuri. 

Am ales pentru voi textul zilei de azi, 23 ianuarie: 

Câteva vorbe bune

"Fii bun – adu-ţi aminte că toţi cei pe care îi întâlneşti duc o luptă, toţi sunt singuri. (Marion Parker)

Sandra s-a născut cu un defect fizic cunoscut sub denumirea de buză de iepure, lucru care a făcut-o să devină foarte complexată. Avea foarte puţină încredere în ea însăşi şi se temea mereu că ceilalţi vor râde de ea sau că o vor respinge. Clasa a cincea a fost cel mai greu an şcolar pentru Sandra. Odată cu apropierea zilei în care diriginta trebuia să facă obişnuita evaluare de la sfârşit de an, Sandra a început să aibă coşmaruri şi să se teamă tot mai mult de ceea ce i s-ar fi putut spune. Într-un final, a sosit şi acea zi, iar Sandra s-a văzut nevoită să meargă la catedră şi să primească biletul cu comentariile făcute de dirigintă la adresa ei. Când a deschis plicul, a văzut pe hârtie o singură propoziţie: „Mi-aş fi dorit să fi fost fetiţa mea”. După câţiva ani, Sandra relata: „Acela a fost momentul când a încetat problema mea legată de respectul de sine. O persoană pe care o admiram mă iubea!”
Într-o lume învăluită în frică, vină şi separare, este nevoie de foarte puţină bunătate pentru a bucura ziua cuiva – şi, poate, pentru a-i schimba viaţa. Odată, aflat în aeroportul unui oraş ciudat, ţinând în braţe trei pachete mari pe care trebuia să le trimit prin poştă şi aşteptând să prind următorul zbor spre casă, am fost abordat de un bărbat care se îndrepta către poştă: „Vă pot ajuta cu ceva?” M-a ajutat să car unul dintre pachete pe scări şi pe parcursul mai multor coridoare. Nu era nevoit să o facă, dar a făcut-o. Pentru el a durat doar câteva minute, dar pentru mine a contat enorm. Acea experienţă m-a inspirat să transmit şi eu altora mai multă bunătate.
Iubirea se extinde doar atunci când o dăruim. Mintea temătoare crede că vom pierde iubire dacă oferim prea multă – dar noi nu putem iubi niciodată prea mult. Iubirea adevărată nu face decât să se multiplice şi să se întoarcă la noi, să ne binecuvânteze de nenumărate ori."

Cartea are 2 volume și costă 45 lei.
Se poate comanda cu transport gratuit, aici: O porție zilnică de înțelepciune 
sau direct pe site-ul Editurii For You.






5 comentarii

  1. Cartea e superba,Irina!
    Eu ii citesc si fetitei mele care are 13 ani si ii plac foarte mult povestioarele si pildele.Mai mult mai aflam despre filme pe care nu le-am vauzt si multe lucruri uitile.
    Multumim pentru recomandarea buna!
    Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am comandat-o de la Libris,am primit-o a doua zi,mi-a adus-o curierul acasa! Si nu am platit nimic pentru transport.
    Minunata cartea! Citesc si eu zilnic din ea, dar inainte de culcare. Ma relaxeaza!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un suflet prea pur! Te iubim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate,Irina! Spunea un parinte ca daca daruiesti un ban, ai mai putini bani in buzunar, dar daca daruiesti iubire o sa ai paradoxal si mai multa iubire...

    RăspundețiȘtergere