Ceva "de iubire"



„Există o singură măsură a iubirii: aceea de a iubi fără măsură.”
- St. Bernard de Clairvaux

Într-o zi, câţiva copii au vrut să se amuze pe seama unui băiat din cartier care era naiv şi inocent. Adolescentul suferea de retard mintal şi era destul de credul atunci când oamenii îi arătau bunăvoinţă. Copiii i-au cerut să intre într-o farmacie și să întrebe dacă au niște medicamente ciudate…
 Băiatul, încântat că le poate fi de folos acelor copii, a intrat cu multă îndrăzneală în farmacie şi s-a aşezat la rând. Copiii au intrat şi ei, dar au rămas lângă uşă, așteptând curioși reacţia farmacistei şi a băiatului care urma să se expună penibilului.
- Aveţi pastile de iubire? a întrebat băiatul cu voce tare şi foarte sigur pe el.
Copiii au izbucnit în râs şi, mulţumiţi că şi-au făcut jocul, au ieşit repede din farmacie. Farmacista a înțeles imediat jocul copiilor şi l-a privit pe băiat câteva clipe.
- Avem ceva, dar nu pastile. Doreşti?
- Da, a spus băiatul convins.
Atunci, farmacista a ieşit de după tejghea şi s-a apropiat de băiat. A observat că, afară, ceilalți copii urmăreau scena prin fereastră şi, fără să mai stea pe gânduri, l-a îmbrăţişat pe băiat. O îmbrăţişare lungă, călduroasă, plină de iubire. Băiatul nu a părut mirat şi a primit îmbrăţişarea bucuros.
- Îmbrăţişările sunt din iubire și fac foarte bine la sănătate. Acum, du-te şi dă-le şi copiilor de afară, că au mare nevoie, da? a spus farmacista.
Băiatul i-a mulţumit şi a ieşit afară, cu braţele larg deschise, ca să ofere îmbrăţişări. Zâmbetele satisfăcute ale copiilor s-au transformat în priviri vinovate. Aceştia n-au putut refuza îmbrățișarea sinceră a băiatului, pentru că ar fi trebuit să îi ofere explicaţii, iar întâmplarea le-a oferit o lecție pe măsura intenţiei şi a faptei lor…




Fragment din Cartea Insomnii

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina


36 de comentarii

  1. De abia astept si cartea aceasta,dar mi-as fi dorit extrem de mult al III-lea volum "Fluturi". Pur si simplu aceasta carte mi-a schimbat viata! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astept cu nerabdare...dar mi-as dori foarte mult volumul 2 din cartea fluturi...pur si simplu mia schimbat viata

      Ștergere
  2. o mica remarca.Nu ,,datorita"retardului mintal,ci ,,din cauza",se confunda de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos, cat de mult poate sa valoreze o imbratisare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fluturi volumul 3 va apărea?

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos Irina.cam pe cand crezi ca vom putea cumpara cartea ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Deosebit. O lectie de viata care ar prinde bine multor persoane dintre noi. Daca esti naiv, esti luat peste picior. Pacat ca inocenta de altadata dispare tot mai mult din noi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Un OM FRUMOS....atât spun

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos si sunt sigura ca va fi o carte plina de suflet si de invataturi cum au fost si celelalte. Iti doresc sa fii sanatoasa sa poti scrie cat mai multe carti.

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumoasa este iubirea!!! din pacate, putini sunt cei care stiu iubi.

    RăspundețiȘtergere
  10. frumos,si mai mult de atat;pastilele de iubire din imagine sunt din medicina naturista din Romania si multe femei si-au indeplinit visul de a deveni mamici dupa ce au luat aceste pastile de "iubire!

    RăspundețiȘtergere
  11. CAND VA DISPAREA INOCENTA VOM FI FOST PIERDUTI DE MULT !ASTEPT CU NERABDARE SA O CITESC.PANA ATUNCI RECOMAND FLUTURI OAMENILOR SENSIBILI.SA FII IUBITA IRINA BINDER !

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumos! Abia astept sa apara cartea

    RăspundețiȘtergere
  13. Va aparea al 3lea volum din "fluturi"??

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt sigura ca si aceasta carten va fii superba insa la fel ca toti ceilalti si eu astept cu nerabdare un al treilea volum fluturi. Primele doua m-au facut sa ma schimb in bine si sa fiu mai sigura pe mine si pe alegerile mele. Impart iubire tuturor .

    RăspundețiȘtergere
  15. este aceasta carte o continuarea a fluturilor?

    RăspundețiȘtergere
  16. Astept cu nerabdare sa o pot cumpara...." Fluturi" cred ca este una dintre cele mai bune carti pe care am avut ocazia sa le citesc ....o recomand tuturor celor sensibili si cu suflet curat !

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte frumos! Multumesc din suflet draga Irina. Succes si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  18. M-ai facut sa plang!
    Cu toate ca stii deja, iti voi spune si eu: esti foarte talentata!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ah! Cât iubesc eu îmbrățișările.

    RăspundețiȘtergere
  20. Of....cat de frumos ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Irina ,
    Am citit cele 2 vol FLUTURI....am plans , am ras ,am trait toate emotiile si toti "fluturii" ...este un al 3-lea vol?
    Multumesc Alina

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte frumos inceputul Irina, asteptam continuarea ! <3 Te apreciez enorm >:D<.

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari!! Aceasta va fi continuarea cartii Fluturi?

    RăspundețiȘtergere
  24. Feliciari Irina!!Am citit cele doua volume Fluturi intr-o saptamana de vacanta.Astept si eu si fata mea continuarea.Nu se poate fara.Am ramas intr-un suspans.Cu toata ca as intui ce ar face Irina,dar intotdeauna scriitorul are ultimul cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  25. E superb acest fragment! Pana la urma se va numi Iubire la superlativ sau Insomnii?

    RăspundețiȘtergere
  26. DE CE CARTEA VA PURTA NUMELE '' INSOMNII'' ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu cred ca e putin irealista intamplarea, deoarece consider ca acei baieti rai si fara scrupule ar fi continuat sa rada de baiat vazandu-l ca vrea sa-i imbratiseze. Dar oricum, e frumos pt ca arati o parte reala din viata totusi:faptul ca exista multa rautate in lumea asta si asa putina dragoste..

    RăspundețiȘtergere
  28. Adela Tortolea05 august, 2014 13:28

    Bună ! Te apreciez foarte mult și citesc fiecare articol ce il postezi ! Îți apreciez munca și curajul de a-ți expune emoțiile, trăirile și sentimentele public. Sunt curioasă și te rog raspunde-mi .. Va mai aparea și un al III-lea volum din „Fluturi” ? A fost o carte nemaipomenita.Am citit ambele volume într-o săptămână ! Și cartea la care lucrezi, cum se va numi ?

    RăspundețiȘtergere