Nu îmi pasă!



Nu am defilat niciodată cu principii morale care nu mă definesc. Nu am susţinut niciodată că sunt un om fără defecte şi fără greşeli, din contră, le-am spus în gura mare şi mi le-am asumat cu responsabilitate. M-am descris cu sinceritate, m-am ridiculizat şi mi-am făcut autocritica foarte dur pentru că sunt o persoană foarte sinceră cu mine și foarte conștientă de calitățile și de defectele mele. Nu îmi ascund greșelile sub preș doar de dragul de a părea perfectă, așa cum fac unii.
Cu toate acestea, nimeni, dar absolut nimeni nu mă poate acuza că i-am făcut vreun rău vreodată! Nimeni nu poate veni să spună că îi datorez mai mult decât respectul, pentru că am avut grijă să trăiesc astfel încât să nu rămân datoare cuiva, să nu poată veni nicio persoană să spună: “ţi-am dat”, “te-am ajutat” sau “nu ai fost corectă”. 
Singurul “rău” de care mă pot acuza unii este faptul că m-am îndepărtat de ei. Am ales aşa pentru că nu vreau prietenii închipuite și nici să am în viața mea oameni toxici. Iar pentru asta, unii mă urăsc. Este dreptul lor, este povara lor. Însă aceștia nu își pot vedea de drumul lor, fiindcă au impresia că nu au loc de mine, deși eu am drumul meu și nu îi incomodez cu nimic. 
Aflu câteodată că unii fabrică tot felul de zvonuri, inventând povești menite să mă discrediteze, asumându-și roluri de victime…
Pe cei care s-au mulţumit să mă vadă prin ochii altora, i-am lăsat să trăiască în eroarea în care au fost atraşi şi i-am lăsat să mă judece greşit. Am preferat să fiu „aia care...” şi mi-am văzut de drum, pentru că unii nu merită să faci niciun efort ca să le deschizi ochii. Eu cred că aceia care nu sunt capabili să vadă lucrurile obiectiv şi care se mulţumesc cu imaginea pe care le-o vând alții, merită să fie trataţi la fel de superficial și merită să fie ignoraţi. 
Nu îmi pasă de cei care se adună pe la colţuri şi care găsesc satisfacţia bolnavă de a mă vorbi de rău. Mi se par penibili prin felul în care se erijează în oameni morali, dar flecăresc relaxați despre alții, judecându-i. Faptul că ei defilează cu moralitate închipuită, nu înseamnă că sunt morali... ci doar ipocriți. Pentru că un om cu o conduită morală nu decade bârfind și denigrând alți oameni. 
Eu pot trăi foarte bine și dacă nu sunt plăcută și aprobată de toți. Îmi pot vedea de drum și dacă unii mă discută. Dar i-aș sfătui pe ăia care mă bârfesc și care mă judecă să ridice preșul sub care și-au ascuns mizeriile... și să șteargă puțin poleiala de pe oglinda în care se privesc... 
Mă vor interesa părerile lumii despre mine şi despre felul în care îmi administrez viaţa doar atunci când lumea va trăi alături de mine sau în locul meu, când va suferi în locul meu, când va munci pentru mine și în locul meu, când va răspunde şi va plăti pentru greşelile mele, când va plânge pentru tristeţile şi dezamăgirile mele, când va trăi bucuriile mele, când se va confrunta cu neputinţele mele, când va dărui cât dăruiesc eu fără a i se recunoaşte vreun merit, când va simţi tot ce simt eu. Adică, niciodată. 😉
Eu trăiesc astfel încât să nu mă rușinez în fața nimănui pentru faptele mele și să pot susține privirea oricui. 
Dacă va fi să țin vreodată capul plecat, va fi doar pentru a-mi admira pantofii. 😎

19 comentarii

  1. Atata timp cat vei "raspunde" acestor intruziuni, acordand importanta celor care nu te cunosc si tocmai de aceea emit "judecati de valoare" privitor la ce si cum si de ce ..., etc, atata timp cat scrii fie si o litera care sa pareze/explice/sfideze sau pur si simplu doar sa arate ca nu iti pasa, vei fi sub un "control" psihilogic. Cand vei avea puterea sa ignori, da! Sa treci de tot si toate, vei fi un fluture cu adevarat. Pana atunci, iart-ma ca eu asa vad lucrurile, cu respect o spun, dar cred ca inca esti in faza de "metamorfoza". Un an nou cu aripi adevarate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog... nu iti face aceasta... ignora-i... Ti-am mai spus... Daca ii bagi in seama... ii ridici... Le acorzi timp si o importanta pe care nu o merita... Iar tu meriti mai mult! Ella are dreptate. Opinia mea!
    Stii ce as face eu? As sterge aceste postari... poate as partra una... Nu merita sa iti incepi anul cu ganduri despre... "ei"... ignora-i... Lasa timp si loc ... celor bune!
    Cu prietenie, Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  3. am citit aceste randuri ca si cum am gasit cuvintele potrivite pentru a-mi exprima toat gandurile mele din aceasta perioada...lucrez intr-un colectiv in care rautatea si barfa sunt lucrurile prin care devii popular , in mijlocul unor oameni ale caror vieti nu se remarca prin nimic in afara de faptul de a fi casatori(a), de a avea un copil, sau de a fi sotia cuiva...
    Iar daca esti altfel, asta insemnand,sociabila, ppoliticoasa, respectuoasa , calma, mereu zambitoare.....esti ..ALTFEL, ca sa folosesc un eufemism.
    Multumesc pentru articol...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ella, eu nu am blog.. nu am alta cale de a te ruga sa imi dai acces... imi place cum gandesti.
    Cu simti tu...
    Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin si spun: Cineva mi-a spus zilele trecute: "Fa din viata ta o misiune extraordinara !! In 2013 gaseste intersectia dintre cea mai profunda bucurie a sufletului tau si cea mai mare nevoie a celor din jur,numai asa rostul tau pe pamant va avea sens si culoare."
    Ii multumesc! Asa voi face...
    Tu?
    Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  6. Copilul rade:
    ,,Intelepciunea si iubirea mea e jocul!,,
    Tanarul canta:
    ,,Jocul si-ntelepciunea mea-i iubirea!,,
    Batranul tace:
    ,,Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea!,,

    Lucian Blaga - Trei Feţe

    Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarut mana, Irina!
    Imi place blogul tau si trairile tale parca sunt ale mele, imi pare rau ca nu te-am descoperit mai demult.
    Da, ai dreptate in ceea ce zici, dar daca traiesti o frumoasa poveste de dragoste si dupa ceva timp, ea, fiind foarte sincera iti povesteste trecutul, un trecut foarte urat in care a facut foarte multe chestii necugetate, tot ce este mai urat pentru o femeie...ce faci?
    Ai dreptul sa judeci?
    Ai dreptul sa iti faci o imagine a ei, avand trecutul "in fata ta"?
    Eu am facut acest lucru si de fiecare data cand o vedeam fericita, implinita, acest trecut ma bantuia si aveam dorinta morbida de a strica tot ceea ce a fost frumos intre noi...ceea ce am si facut.
    O intrebare as avea, esti de acord cu discutarea trecutului intre doi parteneri de viata?...Eu, personal, nu sunt pentru ca lasa loc de interpretari si, vrei nu vrei, judeci...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ella... ai sters comentariul inainte de a retine adresa de e-mail...
    Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  10. Scuze Excelsior, iat-o: siversusno@hotmail.es
    Multumesc Irina pentru ca in casuta ta ne permitem sa "ne comunicam", dar e "vina"ta, sa stii:))). Uite asa, in blogul unei fete extraordinare putem gasi si alte persoane minunate, adevarate, sa ne spunem gandurile...Multumesc!
    Iar discutiile, chiar in contradictoriu uneori, nu pot fi decat constructive.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am invatat ca raul nu sufera bineleasa ca binele sufera pentru rau

    RăspundețiȘtergere
  12. Fara `rau` nu am sti ce e `binele`,nu am avea termen de comparatie.Dumnezeu ne-a dat ratiune(ceea ce ar trebui sa ne faca diferiti de animale),avand posibilitatea de a alege...Fi tare Irina,fara cei `rai` nu am putea sa-i alegem pe cei care marita sa fie langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Apa trece,pietrele raman ...asa a fost de cand lumea si pamantul si din pacate in fiecare zi oamenii sint mai rai si invidiosi ...tu urmeaza-ti drumul ..mergi pe drumul tau ...o zi frumoasa draga mea ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Personal, consider cã îți sunt dator, și cred cã mulți îți sunt datori. Nici habar nu ai cât bine ai fãcut pe aceastã lume, mai mult decât îți poți imagina, mai mult decât ar visa orice om obișnuit.
    Nu încerc sã "te perii". Miile de cititori, de mailuri și mesaje vorbesc de la sine.
    Dar asta este lumea în care trãim, invidia, bârfa, vorbitul de rãu pe la colțuri sunt ceva obișnuit. Din fericire acestea sunt doar armele celor ce nu meritã efortul de a te pune la mintea lor.
    Deci respect și felicitãri pentru felul cum tratezi problema aceasta! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. SUNT TOTAL DEACORD CU TINE DOAR CA MAI SUS SPUNEAI CA PE CEI RĂI TREBUIE SA-I IMBRAȚIȘEZI...TE CONTRAZICI UN PIC,DACA ÎI TRATAM CU IGNORANTA SI SUPERFICIALITATE PE CEI RĂI.....EU CEL PUTIN RECUNOSC CA NU POT DEOCAMDATĂ SA-I IERT SI SA-I ÎNȚELEG PE CEI CARE FAC RĂU.DAR N-AM INTELES NICI PĂREREA TA,TU CE FACI DE FAPT IN PRIVINȚA RĂILOR???CĂ ȘI CEI CARE VORBESC URAT DE ALTII,NEDREPT....TOT RĂI SUN NU???

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi se pare putin pesimist finalul... Sunt totusi oameni care ne iubesc si incearca sa ne inteleaga, desi nu au trecut prin aceleasi situatii de viata ca noi, si aceia merita increderea noastra si merita sa ne preocupam de ceea ce cred despre noi :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Irina.Abia acuma am citit articolul si daca ai stii...ce bine mi-a facut. Este superb. Cred ca acum era momentul perfect pentru mine.

    RăspundețiȘtergere