Adevăruri care dor...




„Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este
 să nu însemni nimic pentru nimeni.”
Maica Tereza
Mi-a trebuit ceva timp să înţeleg și să accept...
că nu toţi cei care îţi zâmbesc te şi agreează; că nu toţi cei care te complimentează te şi plac; că nu toţi cei care te aprobă şi sunt de acord cu tine.
că nu toţi cei care te ascultă te şi înţeleg sau sunt interesaţi cu adevărat de soarta ta – cei mulţi sunt doar curioşi să afle detalii despre tine.
că prea puţini oameni se bucură sincer de reuşitele tale şi că, de multe ori, în spatele bucuriei afişate a unora se ascund frustrări şi invidie.
că multe dintre chipurile binevoitoare pe care le afişează oamenii în public sunt, de fapt, măști şi că multe dintre sentimentele lor pozitive sunt doar trăiri abil jucate.
că eşti bârfit tocmai de aceia care te cunosc cel mai puţin și ești judecat tocmai de aceia care sunt mai imorali ca tine.
că nimic nu e gratis în lume şi că prea puţini oameni îţi oferă ceva fără a aştepta altceva în schimb şi fără avea interese ascunse.
că prea puţini oameni îţi întind voluntar o mână de ajutor, fără ca tu să fii nevoit să li-l ceri.
că mulţi arată compasiune şi bunătate doar de ochii lumii, când în realitate sunt indiferenţi şi interesaţi să îşi facă o imagine publică de persoană generoasă.
că nu toţi cei care spun că iartă o şi fac cu adevărat şi că unii nu iartă niciodată, ba chiar îşi ascund ura în spatele zâmbetelor.
că unii oameni uită de îndată binele pe care li l-ai făcut, dar îți vor reproșa la nesfârșit chiar și cea mai neînsemnată greșeală.
că nu toţi cei care susţin că sunt credincioşi sunt şi buni, că pentru unii credinţa este, de fapt, frică de Dumnezeu şi nicidecum iubire pentru Dumnezeu şi semeni.
că azi poţi însemna totul pentru cineva, iar într-o clipă poţi deveni nimeni deşi nu ai greşit cu nimic.
că, atunci când oamenii au nevoie de tine, îți arată făţiş iubirea, iar când nu le mai serveşti scopurilor lor îți arată disprețul și indiferența.
că pe aceeaşi uşă pe care îţi intră în viaţă nefericirea, pleacă şi mulţi oameni care ţi-au fost alături doar în momentele de bucurie, știind că acum nu mai ai nimic de oferit.
că, atunci când nu sunt folosiţi pentru înălţarea semenilor sau a celor neajutoraţi (copii, bătrâni, animale) banii dezumanizează.
că, dacă nu ai pe nimeni în viaţa ta, banii şi celebritatea nu îţi ţin de cald.
că, atunci când îndrăzneşti să fii diferit, eşti catalogat ca fiind ciudat şi eşti respins.
că, atunci când adevărul pe care îl rosteşti îi incomodează pe cei falşi şi ipocriţi, aceştia nu se dau în lături de la a-ţi compromite imaginea ca să discrediteze şi să se apere pe ei în acest fel ruşinos.
că, deşi există o lege a compensaţiei, este posibil ca aceia care ţi-au făcut rău să nu fie pedepsiţi niciodată – sau cel puţin nu în timpul vieţii tale.
Mi-a trebuit ceva timp ca să înţeleg și să accept aceste adevăruri care dor, însă din momentul în care le-am acceptat viaţa mea a devenit mult mai uşoară.


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



24 de comentarii

  1. Scrii foarte frumos...si adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-au impresionat cuvintele tale, ai dreptate, dar nu este usor sa fii mereu corect.Adica sentimentele din pacate nu le poti controla si nu poti avea mereu langa tine doar persoanele care te fac sa stai bine.De aceea eu,am incredere doar in vechii prieteni, persoane cu care am copilarit si ne cunoastem bine si ptr care ma bucur enorm cand realizeaza ceva in viata.Cred ca trebuie sa ne alegem persoanele care vrem sa ne fie aproape, cu care sa ne faca placere sa ne petrecem timpul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat adevar....ma "hranesc" cu "vorbele" tale, acum incerc sa ma ridic cu ele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos și adevărat tot ce scrii aici. Pentru a supraviețui în această lume, trebuie să găsim puterea de-a fi noi înșine, și de-a ne raporta doar la Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumos ... imi place atat de mult tot ce scrii !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eşti minunata! Mulţumesc pt.pansament...

    RăspundețiȘtergere
  7. forte dragut apreciez persoana care are asa talent

    RăspundețiȘtergere
  8. draga prietena,eu te pot numi asa pentru ca ai cuprins esenta adevarului,si eu am incredere in oameni,nu vreau sa-i dezamagesc....e o sensibi lit nate aparte pe care ne-o asumam,dar noi suntem inzestrate si asta nu o sa schimbe nimic,...totul e ok,seara buna si te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Irina! Eu am descoperi blogul tau de o zi si deja sunt fermecata de felul tau de a scrie. Nu ma pot opri din citit. Ma regasesc in vorbele tale si parca sunt eu in fiecare propozitie pe care o scrii. Ma bucur ca existi si abia astept sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte mult adevar in aceste randuri. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Capatana Nicoleta28 noiembrie, 2013 11:55

    Foarte mult adevar si frumos transpus!De fiecare data cand citesc ceva scris de dvs.mai invat o lectie de viata!Chiar ma ajutati enorm sa trec peste toate piedicile si sa fiu mai puternica!Abia astept sa mai citesc si alte carti ale dvs!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Irina esti un fenomen.esti o raza de soare care incalzeste inimi a mii de oameni...iti multumim ca existi om frumos! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Ești un suflet cald și sensibil care transmite și celorlalti tririle lui .Felicitări !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu ,pur si simplu,te iubesc!
    Si vreau sa-ti multumesc ca existi ,aici,acum si mult timp dupa...

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar dacă le accepţi, uneori din naivitate, probabil, încă mai cazi în capcana lor. Poate negăm aceste adevăruri, doar pentru a idealiza lumea în care trăim sau poate avem prea multă încredere în oamenii care nu merită; dar un lucru e cert - Mereu vom căuta să demonstrăm că există situaţii în care aceste adevăruri sunt minciuni , şi dacă le acceptăm, o facem doar pentru a nu-i judeca pe cei din jur ; dar niciodată nu trăim cu ele în suflet.....
    Pentru că dor...

    RăspundețiȘtergere
  16. MA INTREB UNDE AI FOST PINA ACUM MA INTREB CUM E POSIBIL CA TOT CE SCRI MA FACE SA MA REGASESC CUM POT SATI MULTUMESC PENTRU CA EXISTI CA DUMNEZEU TIA DAT TALENTUL ,DARUL ASTA SA POTI INTRA IN SUFLETELE TUTUROR .EU CRED CA UN PIC NOI TOTI NE RECUNOASTEM IN RINDURILE SCRISE DE TINE.MULTUMESC PENTRU CA EST SI EXISTI TU INGER COBORIT DIN CER CE INTRI IN INIMILE NOASTRE CU DULCETEA SI SENSIBILITATEA INFINITA.ITI DORESC MULT SUCCES IN CONTINUARE PENTRU A PUTEA SCRIE PENTRU NOI TOTI CARE TE IUBIM SI TE STIMAM DEADEVARAT TE POT CHEMA DACA IMI E PERMIS DOCTORUL INIMILOR FRUMOASE.

    RăspundețiȘtergere
  17. Esti minunata Irina , ca si sufletul tau !

    RăspundețiȘtergere
  18. ma regasesc in tot ce ai scris .. iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte adevarat! Iti multumesc pentru tot ce scrii! :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Adevarat! Multumesc pentru tot ce scrii! :*

    RăspundețiȘtergere
  21. Esti un suflet cald, divin, scrii atat de frumos si tot ce exprimi e real, cu toții ne regasim în cuvintele tale. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  22. Mult mai bine sa fii ciudat si respins de niste oameni prefacuti.Eu asa sunt considerata, dar macar stiu ca nu trebuie sa ma prefac si sa port "nu stiu ce" masca.

    RăspundețiȘtergere