Răspund câtorva întrebări


Dragii mei prieteni și cititori, 

primesc zilnic foarte multe mesaje de la voi, dar oricât de mult mi-aș dori, nu reușesc să le citesc pe toate, iar de răspuns nici atât... Vă rog să nu considerați asta lipsă de respect față de voi, dar efectiv nu am timp, iar paginile de facebook sunt adinistrate doar de mine, nimeni altcineva nu are acces la ele. 

Vă asigur că citesc zilnic cât de multe mesaje pot, citesc și toate comentariile pe care mi le lăsați pe paginile mele de facebook  (Irina Binder și Fluturi - Irina Binder) și pe contul meu de instagram

Pentru toate gândurile frumoase pe care mi le trimiteți, pentru toate pozele și mărturisirile voastre, vă mulțumesc! Vă asigur de toată dragostea și de prețuirea mea, dar și de faptul că tot ceea ce îmi împărtășiți este păstrat cu sfințenie. 

Nu știu cum aș putea să vă răspund la bunătate și dragoste, sper să reușesc prin postările și prin cărțile mele. 

Voi încerca să vă răspund la cele mai frecvente întrebări pe care mi le-ați trimis:

1. De unde pot achiziționa cei din străinătate cărțile mele (și alte cărți în limba română)?

Din România le puteți comanda la Bookzone, ei trimit cărți și în alte țări, dar le puteți comanda și la: 




Dacă mai cunoașteți voi și alte librării (din străinătate) care aduc cărți românești, vă rog să-mi spuneți și eu le voi adăuga în această listă. 

2. Când voi publica următoarea carte?

Noua carte este deja la tipar, va fi disponibilă la începutul lunii august și se numește "Iubirea te învață". 

3. Voi scrie continuarea cărții Fluturi?

Nu trece nici măcar o zi fără să mi se ceară să scriu continuarea poveștii... Recunosc, îmi este dor să retrăiesc povestea, îmi este dor de personaje, poate ar trebui să mă apuc de scris... 😊 

4. Care sunt librăriile online pe care le recomand? Mi-ați mărturisit că în pandemie cărțile v-au salvat de la rutină și plictiseală și doriți să comandați cât mai multe cărți. Eu comand cărți de la: 

BookzoneLibrisLibrexCărtureștielefantBestseller

5. Mierea de manuka chiar este bună? Și pe care o recomand? 

Da, mierea de manuka este foarte bună, eu am folosit mai multe variante, cel mai des pe aceasta Miere de manuka F16, important este să alegeți un produs autentic și conform necesităților voastre. Vă ofer un link unde găsiți mai multe variante, puteți citiți despre fiecare în parte și puteți comanda de aici, sursa este foarte sigură: Miere de Manuka. Eu nu am încercat niciodată să conving pe cineva cu orice preț că această miere este bună și pentru nimic în lume nu aș recomanda un produs care nu este bun. Eu am testat-o, am dăruit-o câtorva persoane și vă pot spune că a fost foarte eficientă pentru  imunitate și în tratarea infecțiilor cu stafilococ, helicobacter, ecoli, acnee și altele. Puteți citi  părerile pro și contra ale celor care au comentat la această postare: Postare facebook despre mierea de manuka

6. Cum se publică o carte? 

O carte poate fi publicată în regim propriu sau cu o editură. În regim propriu, cel care publică suportă toate costurile de publicare, tipărește câte exemplare dorește și distribuie cărțile cui dorește. Să le vinzi în regim propriu este cam dificil, mai ales dacă vânzarea nu se face printr-un PFA sau SRL. 

Publicarea cu o editură înseamnă că editura finațează publicarea cărții, iar autorul este remunerat pentru drepturile de autor (primește un procent din vânzarea fiecărei cărți). Procentul, tirajul și toate condițiile de publicare se stabilesc prin contract cu editura. Din veniturile realizate, autorul va plăti impozit.   

M-ați mai întrebat dacă merită să scrieți o carte... Bineînțeles! Scriem pentru noi înșine, apoi pentru a împărtăși gândurile și trăirile noastre. Depinde de așteptările și motivațiile celor care scriu... Dar dacă vă place să scrieți, nu ezitați și nu vă lăsați descurajați. Chiar dacă va exista doar un singur cititor care să vă citească și căruia să îi placă scrierile voastre, merită să scrieți. 

7. Cum să trecem mai ușor peste o despărțire?

Acceptând că nimic nu este veșnic și că oamenii nu ne aparțin... așa cum nici noi nu le aparținem altora. Și învățând să facem din orice sfârșit un nou început. Lumea nu se sfârșește deodată cu o poveste de dragoste sau cu o prietenie. Despărțirile dor și trebuie să ne acordăm timpul necesar să plângem și să ne vindecăm sufletul, dar nu izolându-ne de lume, nu reproșându-ne că nu am reușit să ținem pe cineva lângă noi, nu blamând viața pentru schimbările pe care suntem nevoiți să le facem. Vă asigur că oamenii care trebuie să fie alături de noi, cei care sunt importanți pentru noi, nu vor pleca. Ceilalți sunt doar trecători... 

8. Ce puncte de atracție recomand în orașul Brașov?

Demult îmi doresc să scriu un articol mai amplu despre punctele de atracție ale Brașovului, mai ales că am observat că turiștii se axează doar pe Biserica Neagră și pe castelul Bran și ratează multe puncte de atracție deosebite.
Brașovul este un oraș istoric minunat și foarte ofertant, trebuie străbătut neapărat pe jos. În centrul vechi veți găsi multe puncte de atracție, muzee, restaurante și cafenele (vă recomand restaurantul Casa Hircher). 
Vă mai recomand să parcurgeți strada Sforii (este cea de a treia cea mai îngustă stradă a Europei), apoi să urcați cu telecabina pe Tâmpa, iar când coborâți să vă plimbați pe sub Tâmpa și poate să mâncați ceva bun la restaurantul Sub Tâmpa.
Neapărat să vizitați și Biserica Sfântul Nicolae din Schei. Acolo se află și prima școală românească și un muzeu cu cărți vechi și foarte valoroase.
Vă mai recomand să mergeți pe jos până în Poiana Brașov (pe drumul vechi care pleacă de la Pietrele lui Solomon), să urcați cu telegondola în Postăvarul (acolo vă puteți delecta cu ceva bun la Yager Chalet), iar când coborâți să mâncați cei mai buni papanași la restaurantul Altitude din Poiana Brașov (este situat în hotelul Ana Hotels Sport). 
Dacă veți locui în Brașov și veți avea poftă de ceva dulce și foarte bun, vă recomand o vizită la cofetăria Cuptorul lui Robert, veți găsi acolo niște minunății greu de refuzat. 
Dacă aveți timp suficient, vă recomand să mergeți la Bran să vizitați castelul, apoi să vă plimbați prin satele Peștera și Măgura (în Peștera la restaurantul Nobillis puteți mânca un tiramisu cu fructe de pădure foarte bun).
Dacă vă doriți o evadare în natură, pace și frumusețe cât cuprinde, mergeți la Plaiul Foii (Zărnești). Vă puteți caza la una dintre cabanele complexului Casa Crăița, vă asigur că veți reveni cu drag acolo, este un loc absolut minunat!

9. Ce ritual de îngrijire a tenului am și ce produse folosesc?

Vă rog să țineți cont că fiecare ten are necesitățile lui și că produsele se aleg în funcție de nevoile fiecărui ten în parte. Și vă mai rog să mă credeți când vă spun că produsele scumpe și foarte promovate nu sunt neapărat și foarte eficiente. Vă recomand să citiți acest articol: Trend vs sănătate.
Este foarte important să aplicați pe față doar produse bune și să știți care este rolul fiecărui produs în parte, să nu le amestecați în mod eronat și să nu folosiți mai multe produse decât vă este necesar.
Ritualul meu de îngrijire este simplu, dar respectat cu sfințenie:
Dimineața: curățare/spălare cu spuma Filorga, apoi aplic un serum cu vitamina C (momentan îl folosesc pe acesta: Pure Vitamin C, dar îmi place mai mult cel de la SVR: SVR Vit C), apoi aplic un serum sau o cremă hidratantă și neapărat o cremă cu factor mare de protecție solară (aplic zilnic, pe tot parcursul anului și indiferent dacă ies sau nu din casă). 
Seara: demachiere/spălare, aplic o cremă sau un ser cu retinol (grijă cu retinolul, vă rog să studiați cum se introduce în rutina de îngrijire și ce produse să folosiți), apoi aplic o cremă hidratantă (sau un serum cu acid hyaluronic).  
O dată pe săptămână aplic o cremă exfoliantă cu AHA (căutați cea mai bună variantă pentru tenul vostru).
Mi se pun foarte des întrebări despre produsele cosmetice pe care le folosesc, poate voi scrie un articol mai amplu care să vă fie de folos.   

10. Ce cărți pentru copii recomand? 

Vă las 10 titluri de cărți frumoase pe care orice copil ar trebui să le citească:

  1. Micul prinț 
  2. Cuore, inimă de copil 
  3. Colț alb 
  4. Singur pe lume 
  5. Prinț și cerșetor 
  6. Mary Poppins 
  7. Fantasticul domn vulpe 
  8. Coliba unchiului Tom 
  9. Pollyanna - Jocul Bucuriei 
  10. Din cetatea lui tu în cetatea cerului

  11. Vă îmbrățișez cu drag! 

4 comentarii

  1. Mulțumesc pentru recomandări,aștept cu nerăbdare noua ta carte !

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Irina,
    am invatat foarte multe de la tine, datorita tie am descoperit mierea de manuka si sunt foarte foarte multumita de ea.Fetita mea nu a mai racit din 2017 de cand am aflat de aceasta miere de la tine.
    Te admir pentru ca ai ramas la fel si ca ne oferi mereu lucruri frumoase si utile, ca ti-ai pastrat eleganta si integritatea, că nu esti la fel ca alte persoane publice care fac reclama la orice prostie si doar de dragul banilor.
    Te imbratisez si iti doresc sanatate si fericire!
    Cu drag, Raluca

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru răspuns! Aștept cu nerăbdare "Iubirea te învață" și visez de mulți ani sa te ne întâlnesc. Îți doresc inspirație și Doamne-ajută în tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru tot ce am invatat de la tine!Mult succes!

    RăspundețiȘtergere