Celor care se plâng mereu de starea vremiiÎn urmă cu trei ani, în luna iulie, într-o zi splendidă de vară am fost să cunosc o fetiță. Mi-a povestit un preot despre ea și mi-a spus că ar avea mare nevoie de o prietenă, mai ales de una ca mine. 

M-am urcat în mașină și am pornit spre ea. Știa că voi veni și am aflat de la mama ei că m-a așteptat cu o nerăbdare de nedescris. Când am intrat în camera ei, am găsit-o în fotoliul în care își trăia viața. Era cu spatele la ușă, privea afară prin fereastră. Zâmbetul ei a luminat camera și mi-a luminat sufletul. Era o bucurie pură. Am stat amândouă cu fața spre fereastră și am povestit. La un moment dat a început să plouă. Primul meu gând a fost că am lăsat mașina cam departe, că nu am umbrelă, că voi conduce până la Brașov pe ploaie... Apoi, la un moment dat fetița imobilizată a spus: "Doamne ce frumos plouă!" În acel moment parcă am simit toată ploaia lumii pe mine. Am simțit în tonul ei regretul că nu putea zburda prin ploaie, așa cum văzusem mai devreme în privirea ei regretul că nu putea zburda sub cerul liber... Am văzut un suflet care se bucura de ploaie, pur și simplu. Și din ziua aceea am înțeles cât este e minunat să plouă, să fie soare, să ningă și chiar să fie un ger nemilos, pe care să le simți din plin, liber, viu, sănătos! 
Din ziua aceea am înțeles că fericirea mea nu depinde de starea vremii. 
Am condus spre casă cu geamul deschis și am inspirat aerul proaspăt. M-au udat câteva picături de ploaie, dar m-am bucurat de ele. Apoi, de la un moment dat, a răsărit un soare orbitor de care m-am bucurat la fel de mult. Știam că într-o cameră mică, o fetiță privește spectacolul vieții și se bucură doar privindu-l... Aripile ei erau la mine. Și am decis să fiu recunoscătoare pentru asta... 

Bună să vă fie ziua, dragii mei! Fiți fericiți și recunoscători! 

 1. Bună să ne fie ziua, Irina! ...și ca ziua, Viața!

  RăspundețiȘtergere
 2. Îngerii sunt printre noi si ne lumineaza perceptia, rational-sentimentala tuturor celor ce au ochi sa vada si urechi sa auda vocea iubitoare a lui Dumnezeu...
  Fii binecuvântata, draga Irina !

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc,Irina că ne reamintesti să ne bucurăm de fiecare clipă din viața noastră,fie ploaie,fie vânt sau soare. Esti MINUNATĂ!

  RăspundețiȘtergere