Eu, eu, eu!



Atunci când unii raportează totul la "EU", atunci totul este numai despre ei, despre ce și cum se simt ei, despre ce li se întâmplă lor, despre ce le place sau nu lor, despre ce îi doare pe ei și despre nevoile lor, despre ce grozavi sunt ei. Și îți dai seama de îndată ce ai „deranjat" cu ceva și cât de mic și neînsemnat ești pentru ei... 
Nu va mai conta nimic din ceea ce ai făcut bun și-ți vei vedea toate străduințele aruncate la gunoi. 
Și te vei trezi taxat pentru chestii ridicole pentru care te vor face să te simți ca un nimeni bun de nimic. Lamentări de doi lei, demne de oameni egoiști care, raportând totul la "EU", nu se mai gândesc că poate ai și tu durerile tale, că poate și pe tine te-au deranjat lucruri pe care nu te-ai grăbit să le reproșezi. Că poate meriți alt tratament din partea lor.
Și uite așa mai înveți o lecție despre cum ar trebui să nu mai dai totul unor prieteni și să nu mai pui nimic la suflet... iar lecția o înveți plângând singur.




2 comentarii

  1. "Cei ce ma urasc fara temei sunt mai multi decât perii capului meu; cei puternici sunt cei ce vor sa ma piarda, cei ce pe nedrept îmi sunt vrasmasi; trebuie sa dau înapoi ce n-am furat."

    Fii binecuvântat,Suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Offf, cum a picat articolul ăsta. Îți mulțumesc ,Irina! De fiecare dată, alinarea o găsesc în cuvintele tale. Chiar acum trec printr-o astfel de perioadă și nu este ușor deloc.

    RăspundețiȘtergere