Despre minunata întâlnire de la Dublin



Dragii mei,

azi vă voi povesti despre o experiență minunată și anume întâlnirea cu cititorii mei din Dublin, care a fost în 26 mai, chiar de ziua românilor de pretutindeni.
Am mers acolo invitată de Organizația "Grupul Românilor din Irlanda"/"Romanians in Ireland"  un grup de oameni deosebiți care se străduiesc să le ofere românilor de acolo evenimente culturale deosebite, dar și sprijin la nevoie. 
Domnul Marius Maroșan, fondatorul grupului, a primit titlul de cetățean model al Dublinului, datorită implicării în problemele comunității (puteți citi despre asta aici: Articol Marius Maroșan
Marius face parte și din Consiliul Românilor de Pretutindeni și se zbate pentru problemele Diasporei, participând la diverse întâlniri cu reprezentanții instituțiilor din România și chiar la Parlamentul European. Eu am rămas profund impresionată de implicarea lui în problemele românilor, mai ales că muncește mult și are o familie superbă (are 3 copii minunați!).

Organizația a înființat și o bibliotecă cu cărți în limba română  Carte pentru suflet și minte și aplaud frumoasa lor inițiativă! Îmi amintesc de anii în care am locuit în Germania și când mi-aș fi dorit posibilitatea să am acces la cărți în limba română, dar nu am avut. Veți găsi acolo și cărțile mele (și de împrumutat, dar și de cumpărat).

De românii din Dublin  am fost primită cu multă căldură. Dacă ar fi fost după mintea lor mi-ar fi arătat în 4 zile toată Irlanda, nu doar tot Dublinul - care este un oraș absolut senzațional. 
În ziua în care am ajuns în Dublin am fost darul unei cititoare (Ioana) care împlinea 30 de ani și care și-a serbat ziua în casa unor prieteni români, o casă superbă la periferia Dublinului, într-o zonă verde splendidă.
În următoarea zi am vrut să bat orașul pe jos, așa cum îmi place să fac atunci când merg în orașe europene și astfel am parcurs vreo 17 km vizitând și făcând cumpărături. Am avut alături două prietene foarte dragi Isa și Feli și pot spune că ne-am distrat minunat.   
Întâlnirea cu cititorii mei a fost duminica. Nu m-am așteptat ca atât de mulți români din Dublin să mă citească, iar acolo am aflat că sunt mult mai mulți, dar nu au reușit să vină din diferite cauze.
Am avut surpriza să descopăr că și doamna ambasador Manuela Breazu ne-a onorat cu prezența. A fost o bucurie să o cunosc pentru că este o persoană încântătoare!  
O altă persoană minunată ne-a fost alături: doamna doctor Diana Finnegan, o româncă frumoasă care susține evenimentele Organizației și care a înființat DF Medical Centre, prima clinică multidisciplinară românească din Irlanda. La eveniment am aflat că această clinică își dorește să ajute și să susțină și femeile abuzate (un subiect despre care am și vobit pe parcursul întâlnirii). 
Tot în Dubin am mai cunoscut încă un om minunat, pe Alexandru Soare, cel care a înfiițat o firmă de recrutări și care ajută românii să-și găsească locuri de muncă. Îl găsiți aici: Equal People Recruitment
M-am bucurat să aflu că românii din Dublin au sprijin din partea ambasadei, că au susținere în problemele juridice și că sunt uniți.  

Întâlnirea a fost ca un dialog relaxat între prieteni. Le-am vorbit românilor de acolo despre ce înseamnă "acasă", despre mine, despre diferite experiențe personale, iar ei mi-au pus întrebări la care le-am răspuns cu toată sinceritatea. Mi-a plăcut enorm energia publicului și sensibilitatea lui și am plecat de acolo cu sufletul plin de căldura cu care m-au copleșit și cu sentimentul că am lăsat în urmă prieteni pe care îi cunosc de-o viață.

Vă mulțumesc mult tuturor celor care ați făcut posibilă întâlnirea noastră: familiei Maroșan, familiei Modirca, Tinei și lui Ciprian, Florinei Avram, Dianei Finnegan și tuturor membrilor organizației! Mulțumesc, Marius Modirca pentru cele mai bune brioșe pe care le-am savurat vreodată! :) 
Mulțumesc, Alexandru Soare pentru exemplul frumos de român pe care-l dai! 
Mulțumiri publicului superb și cald pentru dragostea cu care m-a primit și m-a urmărit! Am legat prietenii frumoase și durabile și pentru asta mă pot considera binecuvântată! 
Am promis că voi reveni la Dublin cu ocazia lansării noului roman, dar și pentru a susține o conferință în care vom dezbate 3 subiecte esențiale: Cine suntem?, Cum trăim? și Pe cine iubim? Scopul acestei întâlniri va fi să realizăm ce e important în viață și cum să devenim puternici și cea mai bună variantă a noastră. 
Abia aștept să-mi revăd prietenii de acolo și să-i cunosc și pe cei care nu au reușit să vină în 26 mai. 

Dublin este o amintire minunată despre suflete minunate, despre români care ne fac cinste peste hotare și despre prietenie! 

Vă iubesc și vă mulțmesc pentru amintirile de neuitat!  
  


3 comentarii

  1. Intalnirea cu tine a fost ceea ce ii trebuia sufletului meu chinuit de singuratate si de dorul de casa!Parca ai anticipat ce ma doare de ai vorbit asa frumos despre ce inseamna acasa si despre cum ar trebui sa traim aici departe.Te-as fi ascultat ore in sir,m-ai incarcat atat de mult!Esti un om minunat. stiam din scrierile tale ca esti un suflet ales,dar sa te cunosc si sa vad cata caldura si bunatate ai a fost o mare bucurie.Nicaieri nu am mai fost sa vad o sala intereaga plangand,apoi razand,ne-ai trecut prin toate starile si am plecat de acolo mai increzatori.Iti multumim si te asteptam din nou la Dublin.Vreau sa fiu ghidul tau!ti-am scris si pe facebook un mesaj cu numarul de telefon,dar si in albumul tau rosu.Te iubesc si iti multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii autentici sunt purtatori ai chipului lui Dumnezeu *IUBIRE* absoluta,atemporala,generatoare si creatoare de Lumina si Cuvânt,din,prin si pentru care sunt facute toate lucrurile.
    Tu esti un OM autentic,ambasador si purtator de cuvânt al IUBIRII si oriunde vei ajunge vei semana semintele acestui nobbil si profund sentiment care va transforma sufletele deznadajduite si deprimate,redându-le speranta si o noua perspectiva aasupra vietii,dincolo de sistemele,relative,subiective ale perceptiei simturilor primare,aparente,efemere,scurte si înselatoare.
    Fii binecuvântat,Suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irina am trait atitea emotii pozitive la intilnirea cu tine,sufletul meu se pare ca niciodata nu a trecut prin atitea stari de fericire-lacrimi in acelasi moment. Esti un om drag sufletului meu,o fiinta speciala si nemaipomenit de buna. Cu mare drag te asteptam cind vei reveni la Dublin cu noi aparitii de carte...Tot ceea ce scrii pentru mine este ca un balsam sufletului. Mult success in continuare si bunul Dumnezeu sa te alba in paza sa.Te cuprind cu dor !

    RăspundețiȘtergere