Odată ce realizezi că meriți ceea ce e mai bun...



Astăzi, de ziua bunătăţii spontane, am ales să fiu şi eu bună... dar cu mine. :) Mi-a venit şi mie rândul. Şi am decis să fac puţină ordine în viaţa mea, să fac schimbări benefice, să renunţ la ceea ce este toxic pentru mine, la ceea ce îmi încurcă planurile, îmi iroseşte timpul şi îmi fură pacea inimii. Am decis să-mi ofer ceea ce merit, nu ceea ce sunt alţii dispuşi să-mi dea. Asta presupune să renunţ la relaţiile inutile şi dăunătoare, la prieteniile de faţadă şi superficiale.
Îmi aduc aminte cât de mult am suferit în trecut din cauza unor persoane care nu m-au vrut, care nu au reuşit să mă cunoască, să mă iubească sau măcar să mă accepte. Am plâns şi am considerat fiecare despărţire o pierdere, ca să realizez mai târziu că fiecare despărţire a fost un câştig, că fiecare om care a plecat i-a făcut loc altuia mai bun.
Acum nu mai sufăr după oameni decât dacă aceştia mor. Dar pentru cei care aleg să plece, pentru cei care nu mă plac şi care nu sunt capabili să mă înţeleagă, nu voi mai consuma nicio lacrimă, nicio emoţie, nicio secundă din timpul meu. Mă despart bucuroasă de persoane care trebuie mereu convinse, care au mereu nevoie de justificări, care au aşteptări nerezonabile şi cărora trebuie să le cerşesc respectul şi iubirea. Mă despart bucuroasă de persoane care-mi arată că nu au nevoie de mine și pentru care nu însemn nimic. Mă despart bucuroasă de persoane care strică mereu armonia, care mă încarcă negativ, mă obosesc și care dau dovadă de răutate și egosim.
Nu mai fac niciun compromis de dragul de a păstra o relaţie… şi realizez acum cât de mult am greşit când nu am renunţat la anumite persoane doar pentru că oameni dragi mie aveau o relaţie bună cu ele. Să tolerezi persoane care nu îți plac doar de dragul altora este o mare greșală.
Din clipa în care cineva atentează la pacea mea sufletească, din clipa în care cineva îmi arată lipsă de respect, aleg să renunţ, să-mi fac un bine. Pentru că am înțeles că numai eu pot fi atât de bună cu mine încât să fac alegeri bune pentru mine.
Cu ceva timp în urmă am scris pe facebook aces text:
“Nu ştiu ce-i face pe unii să creadă că după ce te-au tratat fără respect şi ţi-au întors spatele (pentru vreo prostie din cauza căreia s-au crizat aiurea), pot pretinde să uiţi şi să le fii acelaşi prieten ca înainte. De ce cred unii că prietenii sunt obligaţi să suporte crize, istericale şi apucături lipsite de respect? Cine nu-şi poate ţine în frâu orgoliile şi cine suferă de mania persecuţiei ar trebui să-şi asume că pierde prieteni. A fi prieten nu înseamnă a suporta orice, a ierta orice, a te lupta mereu să convingi de sentimentele tale şi a te justifică la fiecare criză paranoică... Şi mi se pare aberant să crezi că te mai vreau în viaţa mea după ce mi-ai arătat că nu dai nici 2 bani pe mine şi că te poţi lipsi de mine de îndată ce nu ţi-am făcut pe plac.
Atunci când nu mă mai simt în siguranţă într-o relaţie, când relaţia aceea îmi produce mai mult disconfort decât plăcere, când simt că-mi este îngrădită libertatea şi că nu-mi sunt înţelese intenţiile, când nu mă mai simt dorită şi respectată, renunţ. Şi nu mă răzgândesc la prima dovadă de afecţiune. N-am nici timp, nici nervi să mă joc de-a prietenia... Nu pot trece peste obrăznicie, peste nesimţire şi peste atitudini dispreţuitoare. Iar cei care cred că pot pupa din nou obrazul pe care l-au plesnit, se înşală amarnic.
Anumite uşi pe care ieşi trântindu-le nu se mai deschid niciodată... Devin ziduri de protecţie.“



21 de comentarii

  1. Ai mare dreptate. Din tot sufletul meu iti doresc sa fii fericita si mereu buna cu tine! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat adevar zici!ceea ce scrii pica in viata mea exact la momentul potri it!multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Principala ta datorie in viață este sa-ti ramai loială tie însăți.Fa tot ce-ti aduce bucuria de a trai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti geniala Irina,esti pe sufletul meu si probabil al multora,te exprimi exact cu cuvintele noastre,ca sa nu zic ale mele,esti un adevarat purtator de cuvant al tuturor trairilor mele si simtim la fel!de asta rezonez si ma regasesc in tot ce spui...!te iubesc,asemeni unui prieten drag...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate draga Irina. La fel ca si tine, nu cu mult timp in urma, am hotarat sa fiu buna cu mine 😊🙂

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt convins ca faci o alegere înteleapta,si ca vei fi cu adevarat fericita.Meriti sa te bucuri din plin de viata. Ai un suflet nobil,curat si pretios în ochii Domnului.
    "Cararea pe care mergi sa fie neteda si toate caile tale sa fie hotarâte; nu te abate nici la dreapta,nici la stânga si fereste-te de rau."
    Fii binecuvântat,suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina ceea ce îmi place cel mai mult la tine este tocmai faptul că esti un om bun, bun până la epuizare dar totodată mult prea corect si stii exact când trebuie sa părăsești anumite relații care îți fac rau !! Te admir..

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte mare dreptate ai..toata viata m-am pus pe locul 2 ca sa le fie bine celorlalti

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina, nu-ti dai seama cum te inteleg! Am ajuns si eu, atat de tarziu, la concluzia ca e important sa te iubesti si sa te respecti pe tine in primul rand. Sa-ti dai importanta pe care o meriti. Sa nu tot gasesti scuze unora care aleg sa loveasca/te loveasca mereu pt. ca ei insisi au probleme si, pentru a uita de ele, se razbuna pe cei din jur. Am obosit sa dau crezare minciunilor unora care o duc mult mai bine decat tine dar, pt. ca te simt un om bun si milos se plang mereu pt. ca stiu ca au de castigat de pe urma smiorcaielilor lor. Da, Irina, plang cand moare cineva drag, dar am plans mult cand am realizat ca eu, pentru mine, am murit demult, am uitat cine sunt cu adevarat. Si, incet-incet, am inceput sa-mi fac ordine in viata, am renuntat la toti cei care-mi innegurau viata si parca mi-e un pic mai bine. Stiu ca vor veni si vremuri mai bune si, in aceeasi masura stiu ca acest lucru depinde numai si numai de mine. In sfarsit am puterea sa spun nu, atunci cand nu e raspunsul pe care trebuie sa-l dau pt. a-mi fi bine. Oare sunt egoista? Cred ca, in sfarsit, incep sa fiu autentica. Te iubim mult, Irina (si eu si fiica mea), si-ti dorim numai bine si oameni minunati in jur.

    RăspundețiȘtergere
  10. Irina, ești o persoană deosebita! Îți mulțumesc pentru tot ceea ce învăț de la tine! 😘

    RăspundețiȘtergere
  11. ma bucur daca ti-a venit mintea la cap si nu mai tii pe langa tine tot felul de persoane care nu stiu sa te respecte.in ziua de azi greu mai gasesti prieteni adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  12. Şi dacă iubesc o fată, dar ea e complet indiferentă, ce să fac ? Ce mai pot face ? I-am dat destule dovezi de iubire, de preţuire, dar degeaba.... Oare o să se schimbe vreodată, sau sper degeaba ? :( Sunt f romantic şi visător, dar degeaba în ziua de azi.... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragoste cu sila nu se poate. Las-o! Găsești tu alta, ca doar e pământul plin!

      Ștergere
  13. alarmant conflictul din interiorul tau, multa pasiune in indemnul tau indirect care va dauna in special celui care nu stie sa munceasca in doi si are impresia ca doar el a contribuit, ca celalalt e o problema, asta e primul si ultimul sau gand in loc sa caute o metoda de a repara impreuna cu celalalt. cu siguranta ca exista si exceptii unde chiar nu se poate face nimic dar trebuie luat in calcul ca o relatie in general va intampina mereu atat bune cat si rele, depinde de ce provocari intervin in viata de zi cu zi, o relatie e construita de amandoi, cazurile in care doar o singura persoana greseste nu sunt atat de multe pe cat ai crede. toata lumea greseste. importanta e comunicarea continua si mai ales fiecare sa acorde timp si intelegere, ambele necesare incat sa se treaca peste obstacole cu succes... relatia se construieste moment cu moment si mereu trebuie sa fii prezent in ea. viata aia idilica nu inseamna sa mergi din floare in floare pana la 15.000 mii pana ai impresia ca cineva e exact asa cum ai tu nevoie. s-ar putea sa mai trebuiasca 2 vieti pentru asta. imagineaza-ti un dans. e o munca continua pana ajungi la perfectiune, depinde ce semnale trimiti, cum conduci, cum intervii, rabdare, flexibilitate, implicare, toleranta, cum te mulezi pe situatie, etc. acum, daca te calca de 2-3 ori pe picior sau iti pierzi rabdarea ca s-a pierdut putin si nu mai stie cum sa te invarta.. cauti alt partener? asta e metoda? faptul ca suntem 8 miliarde pe planeta nu inseamna ca asta-i raspunsul. imatur. denota lipsa de seriozitate si capacitate de a fi responsabil pana la capat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista unele specimene de bărbați care nu pot sa stea cu aceeași femeie tot timpul. Se plictisesc, vor mereu alta. Din punctul lor de vedere asta este foarte ok și cool. Nu se pot " mula pe situație ". Vai de femeile care își imaginează ca pot întemeia o familie cu așa ceva! Pentru ca femeia normala asta vrea: o familie, stabilitate, ocrotire. Dacă greșește și nu are ce-și dorește, va pleca, in cele mai dese cazuri. E de condamnat? Poți s-o invinuiesti ca nu e destul de matura, ca nu are răbdare, ca nu e flexibila, toleranta? N-as face-o. Pur și simplu vrea sa-și îndeplinească visul și acel bărbat a dovedit de prea multe ori ca nu i-l poate îndeplini.

      Ștergere
    2. Alchemist guise, îmi place cum pui problema. Mai rar oameni cu o gândire sănătoasă. Brava!

      Ștergere
  14. Este exact asa cum trebie sa procedezi , draga Irina... asta pentru ca avem o singura viata , aici pe pamant, si nu merita sa ne batem joc de ea...Fac ce-mi spune inima...
    https://www.youtube.com/watch?v=QWyeY3GBHo8
    O zi pe placul inimii tale ! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani fericiti si infloriti,suflet frumos si minunat de FEMEIE ! :)
    https://www.youtube.com/watch?v=7rdHETJCcnA

    RăspundețiȘtergere
  16. Am achizitionat carte de la Editura For You http://editura-foryou.ro/cartea-insomnii-de-Irina-Binder si abia astept sa o citesc. Multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumim pentru aceste adevaruri spuse cu sufletul! Asa e. Unii oameni trebuie sa fie lăsați sa plece pentru ca altii mai buni sa le ia locul. Numai bine, Irina! Sanatate multa si spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
  18. corect ,viata ca un dans ...in doi, frumos argument

    RăspundețiȘtergere