Viața mea fără tine



„Să nu-ţi fie niciodată frică să spui ceea ce simţi cu adevărat.”
Anonim

Dacă regret ceva în urma despărţirii noastre este doar că am plâns atunci când ai plecat, crezând că viaţa mea nu va mai fi frumoasă dacă tu nu eşti lângă mine, crezând că nu însemn nimic fără tine alături.
Am plâns atunci crezând că nu mai există pe lume braţe la fel de primitoare ca ale tale, că nu mai există cineva în lumea asta cu care să-mi doresc să împart tot ce sunt şi tot ce am.
Am plâns crezând că nu voi mai fi capabilă să iubesc vreodată, că te voi căuta în toţi bărbaţii care-mi vor ieşi în cale.
Am plâns crezând că voi muri de dor, că voi sfârşi în singurătate, iubindu-te numai pe tine.
Am plâns urându-mă pentru neputinţa de a te fi ţinut alături de mine.
Acum regret toate lacrimile, toate clipele irosite cu lamentări, cu aşteptări fără rost, cu învinovăţiri nemeritate.
Regret că m-am dispreţuit tocmai atunci când aş fi avut atât de multă nevoie să mă iubesc şi să mă iert necondiţionat.
Abia atunci când nu m-am mai simţit iubită de tine am învăţat să mă iubesc. Abia atunci am învăţat să-mi dăruiesc mie totul, toată bucuria şi pacea pe care le merit şi pe care până atunci ţi le dăruisem cu generozitate ţie. Abia atunci am învăţat că nu e cazul să depind de cineva pe lumea asta, că uneori este perfect în regulă să rămân doar eu cu mine.
Azi nu mai plâng. Azi mă bucur de viaţa mea fără tine. Azi zâmbesc cu toată fiinţa mea, azi îmi râde tot sufletul. Azi ştiu să mă bucur de răsărituri şi de asfinţituri, de liniştea nopţii, de zgomotul furtunii. Azi mă bucur pentru că mă văd în sfârşit liniştită şi împăcată. Azi merg plutind fiindcă am învăţat – şi cu ce preţ! – că mersul târâş distruge aripile.
Azi am totul fiindcă am învăţat să-mi fiu mie însemi tot. Azi mă simt întreagă şi dacă sunt singură, şi dacă sunt într-o relaţie. Azi mă iubesc şi mă accept aşa cum sunt, cu bune şi cu rele. Azi nu mă mai tem de singurătate, dar nici nu mă mai tem să iubesc din nou, cu toată forţa inimii mele.
Azi ştiu că viaţa este compusă din etape şi că tu ai fost etapa de care am avut nevoie pentru a învăţa să mă iubesc şi să-i iubesc pe ceilalţi fără aşteptări, fără constrângeri, fără dependenţe. Pur. Simplu. Necondiţionat.
Azi îmi iubesc viaţa, cu tot trecutul ei, cu eşecurile trăite, cu oamenii care au plecat, cu oamenii care au venit în loc, cu toate lecţiile care m-au făcut să devin cea de azi: puternică, încrezătoare, liberă, fericită.
Azi știu că prima şi cea mai importantă persoană din viaţa mea sunt eu.


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



24 de comentarii

  1. Iti multumesc!!!!am mare nevoie de asta acum.sper sa invat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb... Esti un model sanatos de viata. Iti multumesc ptr ca ma inveti sa fiu un om mai bun si sa ma apreciez mai mult. Iti multumesc ca existi cs ms inveti sa fiu un om frumos si sunt cea mai fericita k ti am citit cartea Fluturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trecut si eu prin nopti intregi de pland si intrebari retorice, imi spuneam ca sunt vinovata desi nu eram! Am invatat, ca singurele persoane din viata mea care imi pot oferi iubire neconditionata si sincera, sunt membrii familiei! Nu am putut sa invat sa ma iubesc pe mine, tot la cei din jur ma gandesc, dar sunt fericita, implinita sufleteste, pentru ca am inatat un lucru: "Sufletul este un castel"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum vii tu ca o alinare atunci cand trebuie... cred ca esti trimisa. Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred o vorba din ce ai spus in articolul asta. De ce simti inca nevoia de a-i scrie? Bucura-te de viata si gata. Lasa-l. Treci peste fara sa amintesti de el si mai ales fara sa i te adresezi. El nu va intelege decat ca nu ai trecut peste el si inca ii acorzi o mare atentie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci ar însemna să nu mai scriem despre nimic. :))

      Ștergere
    2. fiecare om care ne-a trecut prin inima ramane acolo, ramane in felul in care l-am primit, chiar daca el/ea hotaraste sa plece din viata ta (ori ca nu-i dai mai mult, ori ca i-ai dat prea mult); mi s-a intamplat de multe ori sa incerc sa am o conversatie onesta, am avut surpriza sa traiesc reactii de furie; ideea responsabilitatii e ceva extrem de sensibil :) sa avem grija in ce ne transformam si in ce incercam (in mod inconstient de multe ori) sa-i transformam pe ceilalti

      Ștergere
  6. Irina, iti multumesc! Sunt atat de fericita ca te-am "gasit" :) Ma bucur ca atunci cand eram copila, prindeam cate un fluture si il tineam intr-un borcan, pentru a ma bucura doar eu de frumusetea lui, pt cateva momente :) Iti multumesc pentru cele doua volume "Fluturi", iti multumesc ca intr-o ora de trafic pt 8km, sofer fiind, am dat orice conversatie, site de socializare pe lectura cartilor tale, pt ca mi s-a oprit motorul la semafor si in loc sa ma rusinez, am ridicat cartea ta de pe volan zambind, gen "scuze, am fluturii aici":) iti multumesc pt felul in care scri, pentru ceea ce transmiti si ceea ce daruiesti! M-am regasit tare mult in ceea ce ai scris si cu pasi marunti dar siguri, merg spre recunoastere, detasare, apreciere si multe altele...atat de necesare sufletului. Ma inclin, o noua fana!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ai fost de un real ajutor in clipele grele! Iti multumesc, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  8. ma faci sa plang :)) ma bucur ca esti fericita! chiar ma bucur! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand apare volumul 3???Sant atat de nerabdatoare...te rog sa-mi raspunzi sau macar sa-mi dai un indiciu pe cand apare:).Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. draga irina, eu sunt de acord cu persoana anonima careia i-ai raspuns si am sa intervin aici pentru ca ai vorbit despre ceva ce am realizat foarte recent si anume ca nu traim "fara tine", nimeni nu poate face asta .... ma explic, oamenii pe care-i invitam sa ia loc in inimile noastre raman acolo pt totdeauna, de multe ori ne luptam sa-i smulgem de acolo pt ca ei au ales sa nu mai faca parte din viata noastra, dar este inutil... cel mai simplu este sa accepti ca ai iubit, ca continui sa-i iubesti ... viata fiecaruia e plina de lume, pe care o iubim; negarea acestei iubiri este cea mai mare minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara Irina,am fost foarte incantata de cartile Fluturi,am plans,am ras la volumul 2,te-as ruga sa-mi recomanzi ce a-si putea citi,viata mea stand astfel:in urma cu aproape sapte ani,am fost data afara din casa cu fetita noastra,de fostul meu sot,Decise impreuna cu ai lui,ca nu mai sunt buna pentru ei.Am traversat un divort greu,de doi ani in care,ei aveau pretentii la fetita noastra,dar numai in acte nu si in realitate,a fost o perioada cumplita.Acum ne vedem cu el din cand in cand,dar cand aud ai lui ca a iesit cu noi,iese fum!Te-as ruga sa-mi recomanzi o carte care sa-mi dea putere pe mai depate.Sunt tot singura cu dorurile noastre.Iti multumesc din suflet pentru rabdare si astept raspunsul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ! As dori sa.ti recomand urmatoarele carti care au avut si continua sa aiba un impact foarte mare in viata mea: "Viata lui Keith Green" scrisa de sotia sa, Melody Green; "Cand povestea de dragoste ti.o scrie Dumnezeu " de Eric & Leslie Ludy si nu in ultimul rand , cea mai importanta carte in care gasesti raspunsuri pentru toate nevoile si intrebarile vietii-Biblia!! Succes! :)

      Ștergere
  12. Buna Irina , am ajuns din greseala sa dau peste articolo scris de tine si tin sa precizez ca mi-au dat lacrimile , deoarece , citind acest articolo ,ma facut sa imi revad trectul ( un trecut dureros , cu multa suferinta si multe lacrimi) , un trecut peste care am crezut ca am trecut , s-au mai bine spus un trecut dureros pe care mi l-am impus sa il uit , insa nu am reusit in totalitate .

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos spus! Asa am simtit si eu atunci cand am renuntat la fostul meu prieten...ma facea sa ma simt ca si cum nu as fi capabila de nimic...mai ales faptul ca ma inselase de atatea ori ma facuse sa-mi pierd toata increderea in mine. Dupa ce m-am despartit de el am inceput sa am din nou incredere si sa ma iubesc pe mine! Asa am ajuns sa am un sot care e mai mult decat as fi putut cere de la Dumnezeu si un copil de aproape 4 luni minunat! Te pup! Multumim pentru ca stiti sa scrieti exact ce cere sufletul omului!

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumos!Toți avem aripi,puțini știu să zboare :) Tu ai învățat,fată dragă și eu mă bucur cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Citind si comentariile de aici nu pot sa nu remarc cata lume se regăsește in ceea ce scrii si sunt sigura ca ai reusit sa readuci speranța in multe
    suflete chinuite de despărțiri ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragele mele,nu cred că există vreo femeie, in această lume care să nu fii suferit, care sa nu fi plans ,etc.toti avem un trecut, care este bagajul nostru emotional,care ne-a facut uneori sa ne prabusim sau sa ne ridicam.Si eu am suferit la un moment dat.Am plâns, am slăbit, m-am prăbusit, chiar am vrut sa renunt la viată. dar....ca prin minune mu-am revenit.mi-am incheiat socotelile cu trecutul,am inchis usi pe care nu le voi mai deschide vreodata. Si am inteles ca singura vinovată de situatia in care ma aflu sunt EU.asa am inceput un nou capitol in care oamenii care nu stiu sa iubească, sa respecte,sa asculte si sa inteleaga ca si noi femeile avem o inima si un suflet ,nu au ce cauta in preajma mea.va spun ca toate suntem niste învingătoare. daca iti propui ceva reusesti.va pup fetelor si va iubesc.Si nu uitati ca cine traieste in trecut ignora toate lucrurile frumoase din prezent.

    RăspundețiȘtergere
  17. Îţi mulţumesc din suflet Irina pentru toate aceste cuvinte dar şi pentru tot ce scrii.Am citit tot pe nerăsuflate şi au fost de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  18. iti multumim nespus de mut pentru toate sfaturile tale pentru ectiile talede viata scrise in aceste volume la rindul meu am invatat o lectie.o lectiede viata care ma ajuta sa vad altfel lumea am plins am zimbit am trait poate fiecare moment scris in carte mam regasit aproape in fiecare moment am citit cu sufletul la gura fiecare rind fiecare traire a ta mam regasit aceste doua volume mau ajutat foarte mult....dupa ce leam citit am stat continuu pe ginduri si miam dat seama ca viata e prea frumoasa ca so umbresti cu trecutul sa sanu traiesti prezentul pentruca inima si sufletul imi erau acolo in trecut...esti super si bravo tie in tot ceea ce faci sper si cred ca prin ceea ce scriii ai ajutat si alte persoane si alte suflete si inimi ranite...bravo astept cu nerabdare si al 3 volum

    RăspundețiȘtergere
  19. Of :( e vorba de Robert nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere