Cu Dumnezeu în suflet...



Cu riscul de a-i supăra pe cei care cred altfel decât mine, dar eu sunt de părere că pentru a „ajunge” la Dumnezeu, n-ai nevoie de intermediari, n-ai nevoie de literatură de specialitate şi nici de oameni care să te convingă să crezi în El şi care să îţi spună care sunt legile lui Dumnezeu. Cred într-o singură lege universală: IUBIREA. Iubirea nu lasă oamenii să înfăptuiască nedreptăţi, nu-i lasă să se abată de la drumul corect, nu-i lasă să fie răi.
Fiecare om îl caută pe Dumnezeu atunci când este pregătit. Unii au nevoie de mai mult timp, de mai multe experienţe... 
Nu cred în lucrurile forţate... aşa cum nu cred în credinţa/iubirea celor care îl caută pe Dumnezeu prin Biserici şi Mănăstiri doar atunci când sunt disperaţi.
Este nevoie de o chemare... şi nu trebuie să te ţină nimeni de mână, nu trebuie să îţi explice nimeni ce înseamnă credinţa, aşa cum nimeni nu te învaţă cum să iubeşti. Te naşti cu iubirea, iar credinţa este IUBIRE. Nu teamă. Nu supunere oarbă. Nu interes.

Nu ştiu dacă am făcut bine sau nu, dar i-am refuzat mereu pe cei care au încercat să mă „ajute” să îl cunosc pe Dumnezeu. Este la fel ca şi cu oamenii: cum ar fi să îi iubim sau să îi detestăm în funcţie de felul în care ni-i prezintă alţii?
Oricine poate vorbi despre Dumnezeu, dar nu oricine poate spune adevărul despre El, fiindcă nu oricine îl cunoaşte cu adevărat. La fel ca şi cu oamenii. Oricine poate vorbi despre cineva, dar nu oricine spune adevărul, fiindcă nu oricine cunoaşte acea persoană cu adevărat...
Aceasta este logica mea.
Ştiu că sunt oameni cu har, oameni care îl iubesc nespus pe Dumnezeu şi care, prin cuvinte şi prin puterea exemplului bun vorbesc despre El... dar lumea este atât de plină de oameni care fac propagandă pe seama lui Dumnezeu, încât începe să fie din ce în ce mai greu să îi identifici pe cei cu har.
N-am respins şi nu voi respinge nicio convingere religioasă. Am ascultat punctele de vedere ale tuturor şi am extras din toate, ceea ce am considerat, bazându-mă pe logica mea. Logica mea refuză să-i aprobe pe cei care îl acuză pe Dumnezeu de relele pe care le fac oamenii, cu binecunoscuta frază „Aşa a vrut Dumnezeu.” Nu, Dumnezeu nu vrea ca oamenii să facă rele, dar ne-a lăsat liberul arbitru. Şi, dacă ne-a lăsat liberul arbitru, înseamnă că avem dreptul să alegem cum, când şi în ce fel să credem în El, să îl căutăm, să îl cunoaştem, să îl iubim.
De aceea nu cred în cei care mă trag de mânecă şi încearcă să mă convingă că religia lor e cea adevărată, cea dreaptă, cea bună.
Tot ce ştiu este că există un singur Dumnezeu în Univers, dar că oamenii l-au denumit diferit şi l-au înţeles diferit... de obicei influențați de societatea în care trăiesc.

Orice ar fi, voi respecta religia fiecărui om și nu voi face diferențe pe criterii religioase... Fiecare om vorbește despre el prin faptele lui, nu? 

Mi-aduc aminte că în urmă cu câţiva ani, m-am furişat într-o Biserică, sperând la puţină linişte... Voiam să plâng. Preotul m-a văzut şi m-a întrebat dacă mă poate ajuta cu ceva. 
- Nu mă poate ajuta nimeni, i-am spus privind în pământ.
- Dumnezeu poate.
- Care Dumnezeu? Nu există!, am spus cu furie, lăsând durerea din mine să vorbească.
Preotul m-a lăsat câteva minute, apoi a revenit şi mi-a povestit ceva, o banalitate şi iar l-a invocat pe Dumnezeu.
- Sunt foarte supărată pe Dumnezeu, i-am spus.
- Păi, parcă spuneai că nu există, nu? Dacă nu există, atunci, pe cine eşti supărată?

Mi-a trebuit ceva timp să realizez că nu Dumnezeu este vinovat pentru relele lumii, că moartea este ceva firesc şi că, oricum, oamenii nu sunt pregătiţi niciodată să piardă pe cineva drag...
Dar, mult timp am fost supărată pe Dumnezeu şi l-am renegat.
Apoi, într-o perioadă a vieţii în care eram „vindecată”, fericită și împlinită, când viaţa mea era perfectă şi aveam totul, simţeam totuşi că îmi lipsea ceva. Şi nu mi-a fost greu să înţeleg că îmi lipsea Dumnezeu, că niciun om nu putea compensa lipsa lui Dumnezeu din sufletul meu. Nu simţeam nevoia să mă iubească El, ci simţeam nevoia să îl iubesc eu. Nu voiam să îmi dea, fiindcă aveam tot ce îmi puteam dori, ci simţeam nevoia să îi dau eu, aşa cum putem noi, oamenii, să îi dăm din ceea ce avem, făcând fapte bune...
N-a fost nevoie să mă convingă nimeni, n-a fost nevoie să îmi povestească vreun om despre el, n-a fost nevoie să studiez Biblia sau altă literatură religioasă... Am simţit. Şi mi-am deschis inima.
Acum ştiu că Dumnezeu mi-a locuit sufletul tot timpul, doar că eu l-am ignorat... A fost mereu acolo şi a trăit împreună cu mine toate bucuriile şi toate durerile mele. Şi mai ştiu că, dacă nu ar fi fost în sufletul meu, nu aş fi reuşit să scap de dureri, de slăbiciuni, de temeri...
Partea cea mai frumoasă a lui Dumnezeu este că nu ne abandonează atunci când ne purtăm nedrept şi că iartă neobosit...

Să nu vă supăraţi pe mine că refuz dialogurile manipulatoare despre Dumnezeu... Mie îmi ajunge ce ştiu şi sunt sigură că dacă va trebui să aflu mai mult, Dumnezeu va face cumva să aflu. 
Pentru mine nu există argument mai puternic decât ceea ce simt: iubire. 


46 de comentarii

  1. Corect Dumnezeu este Iubire

    RăspundețiȘtergere
  2. totul trebuie sa porneasca din inima si din convingere proprie.si crede-ma ca stiu f bine ce spun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca iubirea nu este, nimic nu este.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubirea este totul,prin iubire fata de noi si semeni nostri implinim poruncile lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atata doar sa nu-L uitam pe Iisus

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac foarte mult partile in care spui:
    - "- Sunt foarte supărată pe Dumnezeu, i-am spus.
    - Păi, parcă spuneai că nu există, nu? Dacă nu există, atunci, pe cine eşti supărată?"
    si
    - "dacă va trebui să aflu mai mult, Dumnezeu va face cumva să aflu", ma duce cu gandul la deschidere, la calauzire, la ghidare, la exemplu(e).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am fost suparata pe EL,doar ca nu m-am iubit pe mine,desi au fost niste semne ce nu le-am dat importanta Dumnezeu m-a asteptat ca sa inteleg,abia atunci cind mi-am dorit dragostea din tot sufletul am inteles ca este timpul sa-i multumesc si sa ma intorc spre EL.

      Ștergere
    2. "dacă va trebui să aflu mai mult, Dumnezeu va face cumva să aflu"...

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
    3. „Acum ştiu că Dumnezeu mi-a locuit sufletul tot timpul.”

      Ștergere
  7. „Acum ştiu că Dumnezeu mi-a locuit sufletul tot timpul.” Cât de frumos exprimat! Cred că este fraza care te defineşte cel mai bine şi cea mai potrivită explicaţie pentru bunătatea pe care o emani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea...scrii atat de frumos,cå må doare!!! Må identific cu totul,må regåsesc in tot ce scrii! Simt
    cå trebuie så-ti spun ceea ce de fapt tu stiai de mult: esti un inger al lui Dumnezeu,pe påmant!

    RăspundețiȘtergere
  9. Omul a fost creat de Dumnezeu, nu inteleg de ce unii nu cred in El, dar nici nu mai incerc sa-i inteleg. Fiecare cu iubirea si credinta lui :)

    PS: Ti-am trimis un mail...

    RăspundețiȘtergere
  10. D-zeu exista pentru fiecare dintre noi.Unii il primesc in suflet,altii il tin la usa.Depinde de ceea ce a patimit fiecare dintre noi si cat de increzator a fost in cel de sus.Candva,de mult,nici eu nu am crezut prea mult in existenta lui,poate pentru ca treceam prin perioade dureroase ale vietii.Poate pentru ca atunci,credeam ca puterile malefice sunt mult mai puternice,tot din motive personale.Acum insa,am inteles ca nimic nu se intampla fara voia lui.Fiecare avem un destin,bine trasat de EL si tot ce trecem prin viata este pentru a ne intari si mai mult credinta.Cred ca D-zeu ne pune de foarte multe ori la incercare.Sa vada cat mai rezistam si sa vada daca ne pierdem pe drum.Eu cred ca D-zeu e milostiv si ca ne iarta pe fiecare dintre noi,indiferent de ceea ce a facut rau in viata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Convingator articol! si fara drept de replica -doamnei Irina. As vrea insa sa ii raspund doamnei Hisomn Florina ;nimeni nu indrazneste sa il tina pe Dumnezeu la usa. E numai o parere de- a dinsei;imi pare foarte , foarte rau, ca pot lasa impresia asta! Cunosc puterea LUI,.. stiu ca lucreaza prin oameni, dar , oamenii , la randul lor-sunt indreptatiti sa imi reproseze greselile facute fata de ei; iar mie, de ei imi e teama .Nu de Domnul .In marea lui Bunatate, el e necuprins!....Va iubesc doamna Irina si cred ca de formatie sunteti avocat sau psihoterapeut:stiti fffoarte bine sa puneti punctul pe "I"! Domnul sa va tina sanatoasa, sa va putem ''gusta'' zilnic articolele dvs, ULUITOARE!

    RăspundețiȘtergere
  12. Este cel mai frumos articol din cate am citit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Da!!!! si eu gandesc la fel....

    RăspundețiȘtergere
  14. Amin!!!.. Altarul dragostei este sufletul nnostru și trebuie să l ascultăm întotdeauna!
    Minunate gânduri, minunate cuvinte! Respect pentru tot cerea ce publicați!

    RăspundețiȘtergere
  15. Aveti mult har! Dumnezeu este atat de frumos in Dumneavoastra, sper doar sa nu gustati prea mult din durere si dezamagire...

    RăspundețiȘtergere
  16. Am venit în contact cu mulți oameni religioși în scurta mea preumblare prin lume, fiecare încercând să definească atât caracterul lui Dumnezeu, dar mai ales calea către El.

    Am intrat pe site pentru a căuta informații despre cartea ta "Fluturi", pe care mi-a recomandat-o o colegă de serviciu. Mai precis căutam să cumpăr cartea în format digital. Mă aflu în afara țării, și modul cel mai ușor de a procura cărți în limba română este răsfoirea internetului și descărcarea cărților electronice.
    Am înțeles că circulă pe internet în format PDF, în mod ilegal, însă aș dori să știu dacă există vreo preocupare pentru a oferi cartea, în mod legal, în format digital. Sunt sigur că ar fi un lucru foarte apreciat de către românii din străinătate.

    Dar să revin la ce ai scris în 9 aprilie pe blog. Nu știu prea multe despre tine, nu înțeleg cum ai reușit să ajungi atât de aproape (datorită faptului că nu ți-am citit încă materialele publicate), dar ai reușit să descrii, în cele câteva paragrafe, toată esența și toată curăția relației cu divinitatea.

    Ma bucur să pot comenta la aceste gânduri, pe cât de profunde pe atât de ușor de a fi greșit interpretate, și apreciez faptul că le așterni pe hârtie, pentru a ne confirma și nouă, celor care gândim deopotrivă, că nu ne înșelăm :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă California,
      cartea Fluturi nu există în variantă ebook... dar se poate comanda în străinătate la Libris și la Adevăr Divin.
      Pentru a fi convenabil (datorită taxei de transport), poate că ar trebui să iei mai multe cărți, mai ales că prețurile la cărți în RO sunt foarte bune.
      Îți trimit gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  17. Credinta mea este ceva ce nu pot explica. Eu o stiu, eu o cunosc si nu trebuie sa dovedesc nimanui cat sunt eu de credincioasa. Stiu doar ca El e mereu cu mine, ca vorbesc cu El indiferent daca am o zi mai buna sau una mai putin buna, stiu ca e acolo intotdeauna si mai stiu ca trebuie sa am incredere si iubire, iubire si incredere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi credinta trebuie dovedita si marturisita...si asta nu spun eu ci Biblia....” Cine va crede si se va boteza va fi mintuit cine nu va fi osindit!”

      Ștergere
  18. Da, e adevarat ca pentru a ajunge la Dumnezeu nu avem nevoie de intermediari "umani" totusi pentru cei vor sa afle adevarul, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a spus inca de acum doua mii de ani;"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal, decat prin Mine." El a venit pe acest pamant ca noi oamenii, pacatosi, sa putem fi impacati cu Dumnezeu; cine vrea, cine nu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin! Asa este!

      Irina, ca sa Il cunosti pe Dumnezeu este obligatoriu sa citesti Cuvantul Lui/Biblia si sa Il rogi pe El sa iti dea putere sa intelegi ceea ce citesti, altfel nu vei putea! Irina, eu ma rog Domnului pt tine asa: „…să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi…” Efeseni 1:18 Un an binecuvantat!

      Ștergere
  19. Nu cred intr-un Dumnezeu universal ! Intotdeauna am crezut doar in Dumnezeul sufletului meu ! Multumesc, Irina pentru tot ce ai spus !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeul sufletului tau... este ... Dumnezeul universal...

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  20. Cauta in sufletul tau, acolo este Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Iisus spunea ca toata legea, toate Scripturile se pot reduce la asta: sa-L iubim pe Dumnezeu cu toata inima si pe cel de langa noi ca pe noi insine. In asta cred ca si El e foarte de acord cu tine. Iisus mi se pare extraordinar si mi se pare ca L-a aratat pe Dumnezeu intr-un mod fantastic. am invatat enorm despre Dumnezeu de la Iisus, acest baiat de tamplar extrem de profund. acest om care a pretins ca Dumnezeu a ales sa fie ca noi pentru a ne aduce pe noi mai aproape de Dumnezeu. acest om despre care o alta mana de oameni au marturisit cu pretul vietii ca a inviat din morti si ca Dumnezeu a aratat astfel ca El Insusi a fost in acest Iisus si cu Iisus. ca Dumnezeu iubeste enorm si da totul pentru noi. ca in esenta nu suntem atat de buni pe cat credem. ca pe cineva atat de bun si nevinovat ca Iisus am ajuns sa-L scuipam, sa-L denigram, sa-L respingem. cu toate astea Dumnezeu ne vrea enorm si s-a lasat ranit, ucis de noi pentru ca noi sa ne intoarcem privirile spre El. Iisus a schimbat radical istoria si aduce foarte multe schimbari si in cateva din ideile sustinute de tine aici. daca ii studiezi viata si invatatura Il vei descoperi pe Dumnezeu si mai profund. vei descoperi iubirea si mai plina de farmec. vei descoperi iubirea cu o putere netarmuita. vei descopei cum Dumnezeu isi da viata pentru tine si pentru mine. scrii foarte frumos. dar vreau sa-ti povestesc si despre Iisus pentru ca El mie mi-L prezinta celmai bine pe Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai totala dreptate si ma bucur ca ai lasat acesc comentariu ca si altii sa afle ADEVARUL,

      Ștergere
  22. Este un comentariu corect si de suflet. Toata Legea lui Dumnezeu ( poruncile Lui ) se bazeaza in totalitate pe iubire: fata de Dumnezeu , in primele porunci si, fata de Oameni, in celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. DUMNEZEU ne face uneori surpriza sa.si doreasca sa aflam despre El si prin oameni..asa ca nu trebuie sa refuzam orice dialog despre Dumnezeu,trebuie sa cerem discernamant sa stim pe cine sa ascultam..Mare Dumnezeu avem!

    RăspundețiȘtergere
  25. Suntem născuţi sclavi.Martin Luther.Când vom realiza acesta vom observa că ceva se mişcă spre Răscumpărare,spre liberare.....Liberul arbitru intervine doar când acceptăm liberarea.A fi iubit în răsfăţ e una,şi a fi iubit în circumstanţe de apăsare e altceva.Unii nu vor ajunge niciodată să cunoască pe Isus din pricina faptului că se descurcă foarte bine cu impresiile personale despre El.Când vor vedea că sunt robi vor da semnale de ajutor şi Cineva va fi la veghe.

    RăspundețiȘtergere
  26. Multi au trait crezand ca tine dar eu stiu ca nu este frumos si suficient sa ne incredem cu totul numai in marea iubire a lui Dumnezeu...pt ca Dumnezeu este si drept si va judeca pe fiecare dupa faptele sale...! Ni se va cere socoteala pt tot ce am facut aici pe pamant luate cu deamanuntul si nu este suficient sa spunem ca am fost oamneni si ca toti oamenii gresesc...! Nu exista un Dumezeu universal.....adica astazi ma rog lui Mahomed..., maine lui Iehova..., poimaine lui Isus( cu un i ), raspoimaine lui IIsus si sfintilor lui si Maicii Domnului ajutatoarea noastra....! Nu cred ca ar fi corect! Este ca si cand eu as avea un sot in fiecare din barbatii din lume si daca ma duc in Germania ma culc cu sotul de acolo, in Italia cu sotul de acolo...etc...dar pe care il iubesc cu adevarat si caruia ii sunt fidela si ma daruiesc total....?!?!?!?! Este mai complicat si mult de discutat ....IUBIREA este intr-adevar sentimentul daruit din Dumnezeu si cel pe care trebuie sa il cultivam pe lumea aceasta si sa il ducem inapoi lui Dumnezeu, dar mai exista si o lume viitoare in care o sa vedem fiecare ce este adevarat si ce nu...numai sa nu fie prea tarziu......Biserica exista de pe vremea lui Moise si preotii la fel pt ca ei il raprezinta pe Dumnezeu pe pamant, chiar daca cu faptele gresesc, dar harul lui Dumnezeu lucreaza prin ei si asa cum tu spuneai...cine suntem noi sa judecam faptele oamenilor.......?!!!! Eu iti spun doar atat si am incheiat......ai grija cum tratezi acest subiect foarte fin si sensibil pt ca influentezi fff multa lume care te divinizeaza si vei da raspuns in fata lui Dumnezeu daca gresesti...! Cu simpatie...o femeie tanara si mama din Romania!

    RăspundețiȘtergere
  27. Asa este! Foarte adevarat! Irina, se vede ca esti o fiinta sensibila si cu foarte bune intentii, dar fara sa vrei tu ai devenit acum un idol, prin cartile tale, pentru atat de multe doamne si domnisoare. Daca tu alegi sa discuti despre Dumnezeu, un subiect foarte sensibil, nu o poti face oricum vrei tu, eu cred ca tu trebuie sa Il prezinti celor care te citesc exact asa cum este El prezentat in Sfanta Scriptura. A prezenta un orice alt dumnezeu, care nu este biblic, este o minciuna.

    Isus ne avertizeaza destul de clar: "Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri." (Matei 7:21)
    Care este oare voia Tatalui Sau?
    Isus zice: "Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; ...” (Ioan 6:40)
    si „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.”

    In text spui ca nu din frica te supui Domnului, ci din iubire. Spui la fel: credinta este iubire. Spui intr-un fel ca oamenii ar trebui sa fie buni. La toate acestea gasesti raspunsuri daca alegi sa te intrebi ce zice Dumnezeu despre ele in Cartea Sfanta.

    Pentru cel necredincios, frica de Dumnezeu este frica de judecata Lui Dumnezeu, și de moartea veșnică, moarte ce înseamnă despărțire veșnică de Dumnezeu (Luca 12:5; Evrei 10:31). Altfel stau lucrurile cu cel credincios. Pentru el, frica este reverență față de Dumnezeu. În Evrei 12:28-29 se găsește o excelentă descriere a acestei frici de Domnul, „Fiindcă am primit dar o împărăție, care nu se poate clătina, să ne arătăm mulțumitori, și să aducem astfel Lui Dumnezeu, o închinare plăcută, cu evlavie și cu frică; fiindcă Dumnezeul nostru este un foc mistuitor.” Acest sentiment de respect și uimire exprimă frica de Domnul pentru cel credincios. Acesta este factorul care ne motivează să ne supunem Creatorului Universului.

    Proverbe 1:7 declară, “Frica de DOMNUL este începutul înțelepciunii…” Până nu înțelegem Cine este Dumnezeu și nu dezvoltăm o frică reverențioasă față de El, nu putem avea adevărata înțelepciune. Adevărata înțelepciune decurge din înțelegerea că Dumnezeu este sfânt, drept și neprihănit. "

    Credinta nu este iubire. A iubi este un sentiment. Credinta nu este un sentiment. Credinta inseamna sa crezi tot ceea ce a spus Domnul prin Duhul Sfant in Sfanta Scriptura, sa Il crezi pe Dumnezeu pe Cuvant.

    Biblia spune in Romani 3:10-12 ‘Nu exista nici un om drept, nici unul macar! Nu exista nici unul care sa aiba pricepere! Nu exista nici unul care sa-L caute pe Dumnezeu! Toti s-au ratacit, cu totii au devenit buni de nimic! Nu mai exista nici unul care sa faca binele, nici unul macar!´

    Luca 18:19 ‘Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu.´

    Domnul sa te tina sanatoasa si sa te lumineze, Irina! <3

    RăspundețiȘtergere
  28. Adevarat. Citesc si apreciez tot ce scri. Tot respectul.

    RăspundețiȘtergere
  29. Doamne ajuta! esenta crestinismului este exprimata prin cateva trairi ( firesti, dar intense, as zice eu): smerenie, iubire, iertare si faptele bune. toate celelalte se cuprind in acestea. restul sunt vorbe frumoase si atat. amin. de dat cu parerea nu ne opreste nimeni. nici macar Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  30. De ce mereu aceleasi melodii cu atata adevar?

    Dj Project
    Hotel

    imi

    RăspundețiȘtergere
  31. Irina imi place articolul tau...totusi nu sunt cu toate de acord...Dumnezeu vorbeste prin Biblie la orice om il cauta ...asa ca nu e corect sa spui ca Dumnezeu va gasi cu cale sa iti vorbeasca cumva...Dumnezeu nu intra cu forta in inima noastra...si daca noi nu il cautam EL nu va veni peste noi. Deci este necesar sa-l cautam pe El si sa facem tot ce ne spune EL...inclusiv EL ne spune ca trebuie sa facem parte dintr-o biserica si sa studiem Biblia!

    RăspundețiȘtergere
  32. Îmi pare rău că te înșeli atât de mult, crezând că-L trăiești deplin și desăvârșit pe Dumnezeu, atâta timp cât afirmi că n-ai nevoie de Biblie, care este Cuvântul lui Dumnezeu; de preoții Lui- care sunt slujitorii Săi, iar prin misiune apostolică - reprezentanții lui Dumnezeu pe pământ; de Biserica Lui, care este corabia mântuirii și în afara căreia nu-L putem avea deplin pe Dumnezeu...
    Te înșeli și îi înșeli și pe alții...

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte adevărat, sunt de aceeași părere cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  34. Despre mine crezi ce vrei, eu cred în Dumnezeu.
    Eu cred în Hristos, tu?
    Nu ştiu cine eşti, dar nu mai contează.
    Oamneni au construit masca cu felurite chipuri, feţe şi înfăţişări, Dumnezeu a făcut adevăru.
    Tu oricine ai fi, eu am să mă rog la Dumnezeul meu pentru tine Irina.


    Limir cu Maria Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere