Casa unui om este sufletul său...




Pentru că drumurile m-au dus aproape de o doamnă dragă, pe care nu o mai văzusem de ani de zile, am decis să o vizitez. Când am ajuns la poarta dânsei s-a bucurat foarte mult că mă vede, dar totodată părea a se simți incomod… M-a invitat în casă şi s-a scuzat de câteva ori pentru modestia căminului dânsei. 
Am să vă spun ce am văzut în acea casă, într-adevăr modestă… 
Am văzut o ordine exemplară şi cum îşi preţuieşte acea femeie lucrurile adunate cu greu, de-o viaţă… Am văzut un om care a muncit prea mult pentru puținul agonisit… 
Am văzut căldură, iubire pentru Dumnezeu, o candelă aprinsă şi Biblia cu ochelarii deasupra ei… Am văzut multă trudă, așteptări, renunțări și sacrificii pentru nişte lucruri pe care mulţi dintre noi nu le-ar preţui… și le-ar lua în derizoriu. Am văzut o MAMĂ care a renunțat la tot pentru copiii ei… Am văzut bun simţ şi omenie. Am văzut un om dispus să împartă tot ce are… ceea ce nu am văzut prea des la oameni care au mai mult decât le-ar trebui. 

Am primit un ceai bun, într-o cană simplă… şi două turte dulci de post… Au fost delicioase, pentru că mi-au fost oferite cu iubire. M-au bucurat mai mult decât multe cine luate în restaurante de lux sau în case somptuoase… 
Oamenii simpli, au complexe… iar noi ar trebui să-i încurajăm, să le reamintim că nu lucrurile îi definesc, că valoarea lor nu este măsurată după realizările materiale… Nu ar trebui să-i ocolim și nici să le ocolim casele. 
Păcat că ei nu ştiu cât de frumoasă este simplitatea și cât de valoroasă este omenia! Păcat că se simt săraci doar pentru că nu au la fel de mult ca alții şi că nu sunt conștienți că, aşa săraci, au foarte mult de oferit! 
Am învățat azi să prețuiesc… altfel. O carpetă mică, spălată de zeci de ori, poartă urmele unor genunchi care s-au rugat… O masă bătrână din lemn poartă urmele a multor porții de hrană oferite cu dragoste… Un pat vechi, cu pernele care-i țin de urât, poartă urmele multor zile pline de deznădejde, de dureri, de lacrimi, de doruri, de singurătate… 
Asta am văzut azi. O casă frumoasă. Nu sărăcie… ci viață… cu tot ce înseamnă un OM…


12 comentarii

  1. Foarte frumos.Ai dreptate. De multe ori oamenii care traiesc mai modest,au mai multe lucruri de oferit decat cei care au,cum ar fii iubirea si caldura cu care te primesc si iti dau ce au ei mai bun,ceea ce nu prea gasesti la cei bogati.

    RăspundețiȘtergere
  2. sinceritate izvorata din inima unui copil bun al vietii;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de adevarat si dureros este...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oameni simpli, dar frumosi la suflet...pacat ca sunt din ce in ce mai putini. :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, eu abia ieri te-am descoperit , si am avut aceeasi reactie: "ce om frumos!". Ma bucur foarte mult ca exista si oameni ca tine si primul lucru pe care il voi face azi, va fi sa-ti comand cartea. Dupa ce am citit ce am gasit online din "Fluturi" mi- ai intrat pentru totdeauna la suflet.Iti doresc un an nou plin de bucurii!
    Gianina

    RăspundețiȘtergere
  6. CE SUFLET FRUMOS AI DRAGA MEA,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  7. un exemplu pt.multi dintre noi....

    RăspundețiȘtergere
  8. ''OM FRUMOS SI BUN,TE IUBESC!''

    RăspundețiȘtergere
  9. Da,NUMAI TU POTI FI ASA! Te iubesc mult(si tu stii asta),SUFLET POLEIT CU AUR.ZAMBESC,ORIUNDE TE INTALNESC!

    RăspundețiȘtergere