Viața merge înainte



Orice nereuşită și orice pierdere ne debusolează… O despărţire, un divorț, un abandon, ne fac să credem că viaţa s-a terminat şi ne răstoarnă întregul univers pentru că de multe ori ne limităm întregul univers la o singură persoană. Şi ne trezim dintr-o dată în cea mai cumplită singurătate, înstrăinaţi de restul lumii şi de noi înşine. Devenim temători, vulnerabili, precauţi, descurajaţi și încărcați de complexe. Ne este greu să ne adunăm forţele şi să ne recompunem visurile, pentru că avem nevoie de timp să acceptăm pierderea şi să ne resemnăm în faţa ei. Ne este aproape imposibil să vedem mai departe de acel sfârşit care ne-a prăbuşit lumea.
Dar, un sfârșit nu înseamnă doar un sfârşit, ci şi un nou început. Iar o pierdere se dovedeşte adeseori a fi, de fapt, un câştig...
Încetează să te mai condamni pentru că nu ai reuşit săi păstrezi alături de tine pe oamenii care te-au părăsit! Încetează să crezi că nu eşti suficient de bun, de frumos şi de valoros doar pentru că unii oameni nu au ştiut să te iubească! Încetează să te mai compari cu aceia cu care ai fost înlocuit, pentru că asta nu înseamnă că ei sunt mai buni și mai valoroși decât tine – sunt doar... altceva! Dacă o persoană în care ai investit suflet te-a abandonat, înseamnă că nu te-a iubit suficient de mult pentru a respecta uriaşa investiţie pe care ai făcut-o în ea sau poate nu s-a iubit pe sine suficient de mult încât să creadă în ea – că poate fi iubită şi preţuită. Oricum ar fi, încearcă să înţelegi că o astfel de persoană nu ar fi rezistat să te însoţească pe drumul vieţii tale şi e mai bine că s-a terminat totul acum, când încă mai ai şanse să găseşti prietenia adevărată sau iubirea autentică.
Timpul îţi va arăta de ce s-a întâmplat aşa, îţi va arăta că această pierdere a fost în scopul de a te elibera de oamenii care doar îţi ţineau umbră pe drumul tău. Viaţa ţi-a pregătit alţi oameni pe care să-i iubeşti, care să te iubească şi să te preţuiască, oameni care pot să-ţi apară în cale numai dacă le faci loc. Deci bucură-te că le-ai făcut loc!
Iartă trecutul cu tot ceea ce a avut rău, acceptă prezentul cu tot ceea ce-ţi oferă şi trăieşte cu încredere în viitor. Așteaptă-i frumos pe aceia care vor veni să te iubească şi să te preţuiască, iar până atunci alege în fiecare clipă să-ţi eliberezi sufletul de tristețe şi să-l umpli cu iubire. 


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



2 comentarii

  1. Fiecare postare a ta e plina de invataminte pretioase. Esti o comoara nepretuita pentru sufletul meu Irinuca, copil frumos. Dumnezeu sa-ti dea sanatate, putere, iubire si intelepciune pe drumul vietii. Te pup cu drag sufletel :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  2. SUNT TĂMĂDUITOARE SCRIERILE TALE.ESTE DIVIN CEEA CE FACI.NU TE CUNOSC DAR ÎŢI CUNOSC SUFLETUL.E PUR,E CURAR ASA CUM E PRIMĂVARA.TE IUBESC ŞI TE PRETUIESC.

    RăspundețiȘtergere