O zi proastă?



De câte ori ai spus că ai o zi proastă? Și ți-ai transformat o zi întreagă din viața ta într-o zi ratată, pierdută, netrăită...
Motive? O groază!
Cerul înnorat, traficul infernal, vreun coleg care te-a tratat nepotrivit, vreo ieșire nervoasă a șefului, vreo vânzătoare neîndemânatică, vreun împiedicat care te-a îmbrâncit, poate o cafea vărsată pe haine, persoana iubită care întârzie, spune sau face ceva ce nu îți convine, frustrarea că nu ai vreun lucru anume la care visezi... și aș putea enumera foarte multe motive.
Te-ai gândit vreodată că în acest timp, în care tu înjuri traficul infernal și alergi să rezolvi din probleme, alții nu pot merge și nu au unde merge?
Că în acest timp în care pe tine te indispune vreun coleg sau șeful, alții nu au un loc de muncă?
Că în timp ce tu te superi pe vânzătoarea neîndemânatică, alții nu au bani pentru a cumpăra ceva?
Că în timp ce tu te plângi că ți-ai pătat una dintre multele bluze, altul are doar o bluză veche, ruptă și murdară?
Că în timp ce tu te plângi că persoana iubită a întârziat, sau poate ți-a vorbit nepotrivit, alții sunt singuri, sau poate tocmai și-au pierdut definitiv jumătatea? Că nu au cu cine se certa și nici cu cine se împăca?
Cu toate acestea, orice lucru mic, banal și trecător are puterea de a-ți strica ziua. O zi din viața ta. O zi pe care nu o mai recuperezi niciodată.
Merită?
Dacă am învăța cum să întâmpinăm tot ce este negativ, nu am mai avea atâtea zile proaste. Dacă am învăța să facem diferența între problemele reale și cele închipuite, nu ne-am mai stresa atât de mult.
Cum ar fi oare o zi în care, în loc să înjurăm în trafic, am lăsa grăbiții și nedisciplinatii să treacă? Nu am pierde decât câteva minute, dar nu ne-am mai încărca negativ.
Dacă am încerca să fim amabili și toleranți cu cei din jur, conștienți că și noi avem stângăciile noastre, nu s-ar mai isca discuții, nici priviri urâcioase și nu s-ar mai strica armonia.
Dacă am avea mai multă răbdare cu sufletul pereche și l-am trata cu iubire, nu i-am mai observa orice defect...
Totul ține de dorința de a avea o zi bună. Putem alege.

Să aveți o zi minunată! ツ


2 comentarii

  1. A ierta înseamnă a lăsa de la tine, a renunța. A ierta înseamnă că dacă cineva ți-a greșit, tu ai posibilitatea să renunți la a reacționa cu aceeași monedă; a arăta îndurare, a nu-ți revendica dreptatea; este o reacție împotriva a tot ceea ce ne învață societatea de astăzi.
    Lumea ne spune să urâm, Dumnezeu ne spune să iubim. Lumea ne spune să căutăm răzbunarea, dar Dumnezeu ne spune să iertăm. De ce? Fiindcă la temelia iertării noastre stă în ceea ce Isus Hristos a înfăpuit pe Cruce pentru mine și pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. ......pentru a se face EDUCATIE aici NU trebuie lege ....adicà impunere fortatà DICTATURA a da cu biciul ....trebuie . o educatie si sensiblizare ca sà vinà din constiinta noastrà , prin respect si onoare ... numai ÏNVÄTÄTORII PROFESORII în scoli se face si cu emisiuni TV. explicate de specialisti psychologi , sociologi , medici cum tre. sà ne schimbàm si cum tre. sà ne comportàm / respectàm între noi ...........dar astàzi specialistii romani NU NU fac asta , pentru cà si ei au tràit în comunismul àla odios, numai în urà si dispret care persistà si azi , deci nici ei nu s capabili sà ne educe .......ar trebui sà plece prin alte tàri mult mai dezvoltate / civilizate si sà vadà cu adevàrat ce înseamnà a educa o populatie o educatie ALIMENTARA . SEXUALA , NONSEXUALÄ .. NATURA SCOALA . RESPECTUL .INTEGRITATEA ...etc ..... si repet ,cà numai ei specialistii au puterea de a schimba numai ei si numai ei .....deci dupà cum stim teoria ca teorie.. dar practica <>.........sau ne omoarà...(iar specialisti , scriitorii romani din ROMANIA adevàrati si îsi fac meseria cu pasiune ,care ne pot educa / schimba NU sunt primiti si ascultati ba sunt si fugàriti )........ dacà tineri studenţi de azi care sunt plecati în tàri mult mai dezvoltate si civilizate si sar întoarce (acasà ) cà prin comportamentul si seriozitatea proiectelor lor. sunt formatori de opinie cinstiţi pentru că au calităţi umane speciale, sunt buni academici şi au sufletul pur. numai ei pot educa si sensibiliza romanii , tiganii , ungurii...etc ... numai ei pot spăla păcatele şi pot înălţa ROMANIA în ochii LUMII .........dar ....

    RăspundețiȘtergere