Da, mai există şi bărbaţi...



Da, mai există şi bărbaţi... 
care ştiu să fie şi soţi buni, şi taţi buni, şi fii buni, şi colegi buni, şi prieteni buni.
care ştiu cât trebuie să spună din ceea ce gândesc, precum şi să îşi exspună punctul de vedere fără a jigni.
care au personalitate fără a manipula şi a-şi impune în mod agresiv ideile.
care nu au ambiţii de copii săraci, care nu se simt complexaţi de bărbaţii bogaţi şi frumoşi.
care ştiu să îşi recunoască eşecurile şi îşi asumă greşelile și nu caută mereu vinovați pentru neîmplinirile lor.
care nu sunt superficiali şi duali.
care ştiu să separe comportamentul de stadion de cel de societate, fiind domni atunci când trebuie şi grobieni atunci când e cu adevărat necesar.
care sunt politicoşi cu femeile şi persoanele mai în vârstă, care deschid uşa unei femei necunoscute şi cedează locul unei persoane în vârstă.
care știu ce se cuvine și ce nu se cuvine să discute cu o femeie pentru a nu o plictisi și pentru a nu o expune la situații ridicole.
care trăiesc pentru fericirea femeii de lângă ei și care preţuiesc familia mai mult decât orice.
care nu uită ziua mamei lor, ziua iubitei şi care pun preţ pe evenimentele importante din viaţa oamenilor dragi.
care ştiu să îşi iubească şi să îşi respecte mama şi sora fără a le compara mereu cu iubita; care ştiu să îşi iubească şi să îşi respecte iubita sau soţia fără a o compara mereu cu mama sau sora.
care au răbdare cu copiii, care sunt responsabili şi protectori.
care plâng atunci când îi emoţionează ceva, când le e dor, când se simt singuri şi neputincioşi.
care știu cum și când să flirteze, făcând-o într-un fel elegant, fără a părea disperați.
care nu se laudă cu cuceririle lor, cu performanţele lor şi nici cu lucrurile pe care le au.
cărora nu li se pare umilitor să se aşeze în genunchi în faţa iubitei sau să îşi ceară iertare.
care nu compară femeile din trecut cu cea din prezent.
care nu consideră că treburile administrative sunt doar de competenţa femeilor şi se implică activ în gospodărie.
care ştiu să fie frumoşi şi sexy chiar dacă nu au abdomen cu pătrăţele şi chiar dacă nu arată tocmai ca idolii din filme.
care au un umor fin şi sunt amuzanţi fără a fi bufoni.
cărora nu li se pare nebărbătesc să citească poezii, să meargă la teatru, să se uite la filme romantice.
care nu au nevoie de o femeie care să îi îngrijească la fel ca pe niște copii.
care ştiu să facă dragoste şi nu o fac pe femeie să se simtă folosită.
care ştiu să facă şi complimente nealuzive, fără subînţeles explicit sexual.
care au braţe primitoare şi protectoare pe care femeia iubită să le considere cel mai frumos şi cel mai sigur loc de pe pământ.
care înţeleg că o femeie are nevoie de susţinere, de încurajări, de protecţie, de cuvinte calde, de priviri admirative, de alintări, de atenţie.
care nu trăiesc cu impresia că femeile au nevoie de mult prea mult pentru a fi mulţumite şi ştiu să le facă fericite prin gesturi mici.
care nu îşi denigrează fostele iubite.
care nu încearcă să cumpere și să impresioneze femeile cu lucruri.
care sunt manieraţi, educaţi, culţi şi stilaţi.
care sunt sensibili la frumos, care sunt romantici şi nu se ruşinează cu asta.
care privesc femeia în ochi când aceasta le vorbeşte şi care ştiu când trebuie şi când nu trebuie să o  dezbrace din priviri.
care ştiu printr-o simplă privire să facă o femeie să se simtă frumoasă şi să îşi dorească să li se dăruiască.

Da, mai există şi astfel de bărbaţi şi este responsabilitatea noastră, a femeilor din viaţa lor – mame, bunicii, surori, iubite, soţii –, să îi educăm să fie astfel.


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



26 de comentarii

  1. Stii... Eu sunt barbat, si cand vad aceasta lista lunga in care eu nu ma regasesc aproape deloc, ma faci sa ma gandesc daca sunt barbat... :)) Probabil ca in lumea ta nu! Insa intr-o lume reala si nu una imaginara ma gandesc ca ai putea sa faci mai mult decat sa astepti ca barbatul sa fie barbat si femeia femeie... Mai presus de toate suntem oameni si nu suntem perfecti. E bine ca avem idealuri dar din cand in cand ar fi bine sa le mai schimbam... :))) Nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curioasa sa stiu de ce crezi ca nu te regasesti... pentru ca toate conditiile expuse de mine nu sunt SF-uri, nu sunt calitati exceptionale, nu sunt idealism... Cred ca sunt calitati normale, poate ai citit superficial?
    Si nu cred ca toate calitatile descrise de mine insusesc perfectiunea...
    Dar ai dreptate, eu chiar astept ca barbatii sa fie barbati si femeile sa fie femei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa spun ca ma regasesc 9o.99%. Si din pacate... singura femeie careia m-am deschis 100%... e bine ... spun doar ca mai rau am facut... din pacate nu putem alege pe cine iubim... doar langa cine sa stam... si barbatii de genul descris de tine... sunt pe cale de disparitie tot din cauza femeilor...

      Ștergere
  3. Nu stiu ce sa zic... Mi se pare o lista mult prea lunga si nu cred ca toate calitatiile astea le-ai putea gasii la un singur barbat... Sau mai stii... :) Si apoi mai cred ca te-ai plictisii repede de atat de multa bunatate, politete, eleganta, intelegere etc. Nu cred ca e real ce descrii tu... Sau mai stii?... :) Ai putea cel mult sa admiri o astfel de persoana... desi eu ma indoiesc serios ca ea exista... ,,Mr PERFECT" ma duce cu gandul la gentlemanul englez care se poarta ireprosabil chiar si atunci cand este singur... :) Da, luate punct cu punct, sunt lucruri frumoase, rationale si de bun simt si nu imposibil de realizat... doar ca sunt prea multe!!! E prea multa perfectiune! :))) Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplinesca! :)) Poate-mi dai un exemplu de barbat in viata... :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))
    cineva flirteaza cu tine Irinaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am un astfel de barbat...si nu e mereu roz situatia, pt ca la un mom dat ..e prea mult si sufocant, dar sunt sigura ca daca nu l-as avea si nu as sti cum e.. asa as dori sa fie un barbat. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Atat timp cat se constientizeaza acest fapt de catre doamne, este OK. Sarut mana, o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu sincera modestie iti spun ca ma recunosc in majoritatea situatiilor de mai sus (nu am nici patratele insa chelie nu am). Sunt fericit asa cum sunt si de asemenea sexul frumos imi este drag (si eu lor). Felicitari pentru scrieri si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  8. ei bine...da, exista si barbati adevarati!:)si nu putini.Trebuie numai cautati cu atentie sau "vazuti" cu adevarat atunci cand isi fac simtita prezenta!:)felicitari Irina, foarte frumos scrii...dar mai presus de asta,cu adevarat "din suflet"...pt mine una e o reala placere sa citesc din cand in cand gandurile tale

    RăspundețiȘtergere
  9. eu ma incadrez si sper sa nu fiu ultimul dar totusi nu se lipeste nimic ore tu de ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  10. Azi m-am pierdut printre aceste postari pur facandu-ma sa vreau sa citesc mai mult, mi-ai captat atentia si cu cartea Fluturi pe care tocmai am cumparato si ma incanta seara..poate la final iti voi transmite ceva pareri despre ea.
    Si acum revenind la cele scrise mai sus..DA.. suna frumos dar cate femei apreciaza asta? Eu am patito de destule ori si m-am ales mereu cu dureri si un suflet gol..si sti ce ii ciudat?, ca nu m-am invatat minte si motivul e ca atunci cand imi place de cineva uit de toate si devin acea persoana care iubeste si toate vin de la sine fara sa ma chinui. Iar intrun final sa primesc un raspuns de genul "Esti unul dintre putinii de treaba, dar..."..si acuma ma intreb oare de ce ai lasa sa treaca o persoana de genul? Din punctul meu de vedere m-as lupta sa o tin langa mine chiar daca intrun final poate sa ramana o simpla prietenie dar macar ai incercat.
    Incerc sa gasesc o explicatie la toate astea si am impresia ca multe persoane din sexul frumos vad aceste calitati doar in pragul unei suferinte iar apoi arunca cuvinte de genul ce mi-ar fi placuta sa...dar nah tanjesti mereu dupa lucruri imposibile si ce se afla in fata ta nu vezi ca esti orbit.
    Mi se pare ca unele prefera sa planga de tristete pentru ca plansul de fericire le-ar decadea din locul unde se afla.
    Oricum acest mod de a fi BARBAT pot sa zic ca mi-a adus doar apasari chinuitoare si macar daca as fi primita un raspuns concret.
    Sper ca intro zi cineva sa aprecieze asta dar pana atunci mai am de invatat :)..


    RăspundețiȘtergere
  11. ce frumos...dar doar in povesti cred ca mai exista asemenea barbati cu descrierea de mai sus....


    RăspundețiȘtergere
  12. CEVA NU ESTE IN REGULA CAND UN BARBAT ESTE PERFECT...SAU O FEMEIE...NU EXISTA OM PERFECT...CA MAI SUS ? ESTE POSIBIL?!DEPINDE DE GRADUL DE TOLERANTA AL FIECARUIA SI DE REGULA CE E PREA MULT STRICA IN ORICE SENS...

    RăspundețiȘtergere
  13. am citit cam tot :D :) ma regasesc in mare parte pot sa zic :D :)
    imi place modul tau de a scrie :) si felicitari pt aceasta postare :)iti urez cat mai multe si in continuare :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Irina,
    Eu mă simt bărbat pentru că femeile din jurul meu mă fac să mă simt aşa. Mă regăsesc în multe puncte din lista ta, dar existe numeroase momente în care, dacă m-ai vedea...
    Să ştii cä defectele ne fac speciali; cine e non-stop conform listei tale e un om fals cu o viaţă falsă.
    În fine, subiectul e atât de complex încât, dacă m-aş apuca să-l dezbat, aş uita să-ţi mulţumesc pentru că nici tu nu mă laşi să uit că trebuie să fiu un domn măcar pe timp de zi. ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. La naiba cu perfectiunea, lucrurile simple nu sunt perfecte, eu nu vreau toata lista, cinci dintre ele atat si nimic mai mult. Adevarul este ca au fost de negasit pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna imi place ce scri si cum scri ,nu cred ca barbatii ar trebui sa s e ingrijoreze de ceea ce ai scris ,mai sus.Am putea tine cont de,unele elemente si pute fi mai buni ,atat cat putem.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand suntem mici visam la Fat Frumos: inalt, blond si cu un cal alb in garaj. In adolescenta suspinam in secret cand ii vedeam pe baietii populari din liceu. Pe masura ce ne maturizam, cresc si pretentiile noastre de la partenerul de viata.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Irina exact asa ar trebui sa fim noi barbatii, nu este deloc prea mult ce ceri, este ceva normal si eu ma regasesc aproape in tot ce ai scris, asta sunt si spre asta tind, iti multumesc ca mi-ai reamintit ce sunt si ca imi reamintesti ca este ceva normal sa sa fiu asa....

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu ai aprobat comentariul meu cu critica. Halal blog, daca nu sunt barbatii catelusi nu e valida gandirea lor. O sa mori singura inconjurata de zeci de pisici.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu aprob comentarii jignitoare si neplauzibile, cu atat mai mult cu cat am observat ca ai inteles pe dos ce am scris.
    Iti multumesc pentru prezicerea referitoare la moartea mea in singuratate... mai bine inconjurata de pisici decat de oameni limitati, rai si absurzi.
    Cat despre parerea ta despre blogul meu... te rog sa il eviti. Nu iti irosi timpul aici. Eventual fa-ti un blog si da un exemplu bun, nu ca acest halal... Iar daca notiunea ta despre blog este ca trebuie sa accept aici comentarii rautacioase, viseaza mai departe. E casa mea, iar eu in casa nu tin gunoaie.
    Critica adevarata e constructiva si nu jigneste.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi plac provocarile , dar mai bine iti zic o poveste ( am avut un bunic care asa proceda cand nu intelegeam ceva!).O blonda gaseste o lampa si ghici ce face , ce stie mai bine , o freaca ! si apare duhul lampii care se uita scurt la ea si zice : e criza asa ca spune o dorinta sa ti.o indeplinesc si sa terminam scurt cu povestea asta : blonda fara sa stea mult pe ganduri scoate o harta a Orientului Mijlociu si spune : vreau sa fie pace in acea zona. Duhul se uita pe harta si zice : bine , dar acolo de mii de ani nu a reusit nimeni sa faca pace; uite ce e , hai spune o a doua dorinta si gata .Blonda fara ezitare spune : vreau pt mine un barbat ca cel din lista ! + sa isi iubeasca si soacra! Duhul cu ochii in pamant zice : da naibii harta aia sa vad ce pot face . Ma incadrez 75-90 % se pune !? Sa fii iubita de un barbat adevarat ( dpdv al listei tale...ce sa faci nimeni nu e perfect...nici macar tu!).Mizez pe " calitatea ta de a nu ramane datoare!" asa ca poate intri pe pag de FB ( Tianis Iocris) sa imi raspunzi ...daca nu, mi.a facut placere oricum "sarut mana" si sa nu uit , mi.a placut poezia despre Dumnezeu ( daca e creatia ta e ...f sensibila , eaahhh ..am cazut in capcana cu dulcegarii...!).Sa fii iubita !pa . placerea a fost de partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am un barbat langa mine care se regaseste in toata descrierea si sincer mi-au dat lacrimile in timp ce citeam pentru ca el este departe de mine si chiar si asa prin tot ce face pentru mine si prin felul cum se poarta imi dovedeste ca e un barbat adevarat.asa cum nu a fost niciun barbat pe care l-am cunoscut. intradevar e foarte greu sa gasesti un asfel de barbat,sunt rari dar exista iar femeia de langa el e cea mai fericita din lume.nu l-as schimba pentru nimeni,e o fiinta rupta din cer. te iubesc Ionut.

    RăspundețiȘtergere
  23. si eu credeam ca eu am lista lunga :)) oricum, ma bucur nespus ca nu ma mai simt singura pe lume! mai exista si alte femei ca mine, idealiste, profunde, sensibile si complicate. Ma bucur ca existi, acolo unde esti Irina B. - semnez: Andreea T.

    RăspundețiȘtergere
  24. Categoric exista. Dar femeile care dau de ei... nu stiu sa ii aprecieze... sa iubeasca...

    RăspundețiȘtergere