Vrei să mă cunoști?Vrei să mă cunoști? 
Nu îmi privi chipul și nu trage concluzii după câteva cuvinte pe care le rostesc. 
Nu îmi evalua inteligența și nici maturitatea raportându-te la vârstă, la studii sau la condiția mea socială. 
Nu mă privi prin prisma lucrurilor pe care le am, pentru că acestea nu arată că am tot ce îmi trebuie, dar nici că îmi lipsește ceva.  
Nu asculta povești despre mine și nu mă privi prin ochii altora, pentru că fiecare mă vede diferit și prea puțini mă văd așa cum sunt cu adevărat. 
Nu îmi cataloga sensibilitatea, moralitatea și valorile în funcție de greșelile din trecut, pentru că nu cunoști conjuncturile care au dus la înfăptuirea acelor greșeli. 
Nu mă judeca după oamenii din anturajul meu pentru că există anumite motive pentru care aceștia fac parte din viața mea, pe unii dintre ei neavând dreptul să-i aleg. 
Vino și trăiește alături de mine o perioadă de timp. Vino să vezi tot ce mi se întâmplă, tot ce fac și tot ce îndur. Vino să îmi vezi nemulțumirile și frământările interioare. 
Vino să vezi de câte ori sunt nedreptățită. 
Vino să îmi vezi toate stările, de la bucurie până la tristețe adâncă. Vino să îmi vezi slăbiciunile și cum mă lupt cu neputințele mele. Și vino să vezi cât pot fi de puternică atunci când nu mă mai am decât pe mine... 
Vino să vezi cum râd atunci când ar trebui să plâng și cum alin durerile altora, în timp ce durerile mele mă sufocă. 
Vino să vezi la câte trebuie să renunț și câte îmi refuz, de multe ori, din dragoste pentru alții. Vino să vezi cum greșesc și câte regrete adun, dar și cât de mult iert. 
Vino să îmi cunoști temerile și să vezi cum sunt supusă eșecului, în ciuda tuturor eforturilor pe care le fac. 
Vino să îmi cunoști universul, trecutul și visele. 
Vino să vezi cum primesc doar o parte infimă din iubirea de care depinde sufletul meu. 
Vino să vezi cât dăruiesc și cât de puțin primesc înapoi...


 1. Irina, parca spui exact ceea ce gandesc eu. De multe ori faci asta, din acest motiv apreciez toate postarile tale. Esti FENOMENALA! ♥

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat imi place sa te cunosc... un pic, si cat ma bucur sa ma cunosc un pic... datorita tie. Mi-ar place sa te cunosc...personal, candva!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Draga Irina,

  Scuze ca ma adresez atat de apropiat tie, e uluitor cum doua sau mai multe persoane pot simti exact la fel...am fost uluita sa vad ca avem exact acelasi ganduri si trairi...ma bucur sa stiu ca existi si ca te-am descoperit...parca esti particica din sufletul meu...


  iti doresc sa fii fericita, asa dupa cum cred ca meriti!~

  Rodica M

  RăspundețiȘtergere
 4. așa este..de multe ori mă regăsesc printre rîndurile tale...mult succes în continuare,îți voi urmări cu mare plăcere postările.

  RăspundețiȘtergere
 5. Irina,esti o fiinta foarte sensibilia si nu ma mira ca te-ai imprietenit cu fiica mea,care este la fel ! Cine seamana,se aduna! Sotul tau este un fericit ca te are.Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  RăspundețiȘtergere
 6. O iubesc pe aceasta femeie..e minunata si are un suflet de miere..e un inger pe pamant!
  Sa- i dea Dumnezeu numai bine si Maicuta Domnului sa o protejeze mereu!

  RăspundețiȘtergere
 7. ador tot ce postezi... femeie cu suflet minunat

  RăspundețiȘtergere
 8. cine a scris aceste randuri , ma refer la autorul original!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate textele de pe blogul meu sunt scrise de mine, iar dacă postez și vreun citat care nu îmi aparține, menționez mereu autorul.
   Este foarte simplu să vezi sursa unui text și cine l-a scris prima dată: introduci o parte din text în search pe google și găsești toate locurile în care a fost postat textul... ;)

   Ștergere
 9. Irina, esti minunata !!! Sincer...in ceea ce te priveste .... cuvintele sunt de prisos ....cartile, blogurile si postarile tale spun totul !!! Te admir ...si mi-as dorii sa pot fi ca tine !!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu te am cunoscut personal ,desii este dorinta cea mai mare a inimii mele,dar am ajuns sa iti cunosc sufletul ,care in multe privinte seamana cu al meu,ti am citit gandurile si de multe ori parca ar fii ale mele.,am simtit durerea si frustarea ta cand ai fost ranita si nedreptatita de parca ,pentru ca si mie mi s a intaplat aproape la fel.TE IUBESC FATA MINUNATA CU SUFLET DE COPIL,SI SPER CA INTR -O ZI SA TE CUNOSC SI PERSONAL,AR FII CA SI CUM MI -AS VEDEA SORA PIERDUTA DE MULTI ANI SI REGASITA PANA LA URMA.CU DRAG FLORINA BODOLAN

  RăspundețiȘtergere
 11. Mult prea adevarat !Felicitari,ati reusit sa ajungeti in adancul sufletului unei mari majoritati in conditiile in care nimeni nu mai are timp de suflet.

  RăspundețiȘtergere
 12. Parca esti trimisul lui Dumnezeu ...pentu a ne arata drumul catre bunatate, intelepciune, simplitate si iubire! Si o faci minunat Irina!
  Cu dor, carmren i.

  RăspundețiȘtergere