RevelaţieUna dintre greşelile făcute de mine în mod repetat, a fost insistenţa şi încăpăţânarea de a ţine aproape anumiţi oameni, care, nu ar fi trebuit să facă parte din viaţa mea.
Mă refer la oamenii care m-au dezamăgit. Oameni pentru care am depus eforturi inutile.
Oameni care nu au apreciat şi nu mi-au recunoscut niciun merit.
Oameni care nu au avut nicio influenţă pozitivă în viaţa mea, care m-au limitat, m-au obosit, m-au folosit şi mi-au impus cum să trăiesc.
Oameni care mi-au arătat o totală lipsa de interes faţă de persoana mea.
Oameni de care am fost nevoită să trag, pentru a primi atenţie, prietenie, înţelegere, dragoste - lucruri pe care eu le-am oferit din suflet şi necondiţionat.
M-am încăpăţânat să cred în ei, să sper şi să aştept. Poate credeam că depindeam de ei, sau, că ei depindeau de mine.
Sunt un suflet dependent de dragoste şi de prietenie şi poate că de aceea nu m-am putut desprinde de ei.
Dar, prietenia şi dragostea se oferă cu drag şi dezinteresat. Nu se cerşesc, nu se impun, nu se dăruiesc că recompensă...
Am depus eforturi ca să menţin legătura cu oameni pentru care nu am însemnat nimic. Am sacrificat timp şi alţi oameni dispuşi să îmi ofere dragostea, prietenia şi timpul lor. Am aşteptat, am depins, mi-am organizat viaţa în funcţie de aceşti oameni... Dar eu, eram ultima opţiune pentru ei.
Am obosit şi m-am săturat.
Cei care au vreun sentiment pentru mine şi mă vor în viaţa lor, vor căuta apropierea de mine şi nu vor aştepta să trag de ei. Nu mă vor căuta doar atunci când vor avea nevoie de mine sau când se vor simți singuri. Nu se vor purta ca nişte străini.
Cred că mesajul celor care nu mă caută şi care nu mă doresc, este foarte clar...
De aceea, nici eu nu-i voi mai căuta pe cei care nu mă caută. Nu îmi vor mai lipsi cei cărora nu le lipsesc. Nu voi mai aştepta după nimeni.
Nu-i voi mai iubi pe cei care nu mă iubesc. 1. mi-au dat lacrimile... e minunata. cred ca in fiecare seara intru sa vad daca ai mai postat ceva. povestioarele tale ma rapesc putin de la realitate. iti multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cat adevar! Foarte frumos si impresionant mai ales ptr cei care trec prin asa ceva!

   Ștergere
 2. cat de mult inteleg ce ai scris, irina....am fost in situatia de a cersi prietenia unui barbat( eu inca mai cred in prietenia dintre un barbat si o femeie) pentru ca il vedem mult superior mie si credeam ca am de invatat de la el...m-am inselat...mi-a trebui timp sa inteleg ca prietenia se castiga, nu se cerseste..dar acum, ca am inteles,sufletul meu este linistit!
  ps: cand apare cartea?....sunt si eu pe lista de asteptare si o vreau cu autograf! :) margot

  RăspundețiȘtergere
 3. Minunat!!!Ma recunosc in cuvintele tale si Doamne,cat am suferit!!!!!Nu intelegeam DE CE?Ce am gresit?De ce sunt altfel decat altele,cand sunt frumoasa, buna,am o imensa dorinta de a darui bunatate,dragoste si frumos?
  Raspunsul e mister ,dar am invatat sa fiu mai buna cu mine,sa-mi pazesc sufletul de lacrimi si de durere si sa merg mai departe.Poate ...viata imi rezerva inca si surprize placute!Speranta moare ultima !!Iti multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 4. Viata e prea scurta sa ne insotim in drumul nostru de persoane care nu ne merita!!!Trebuie sa alegem persoanele care merita.Restul e pierdere de timp, nu merita!

  RăspundețiȘtergere
 5. 6 ani de zile aproape am avut o asemenea persoană in viata mea.
  6 ani de zile am depins si mi-am facut viata dupa o asemenea persoana.
  6 ani de zile am plans, am cersit efectiv prietenia unei asemenea persoane.
  6 ani de zile m-am incapatanat sa cred in asemenea persoana.
  6 ani de zile am tanjit dupa o asemenea persoana.
  6 ani de zile ... PENTRU CE?
  ca sa vina sa imi spuna ca nu am existat niciodata in viata acelei persoane, ca nu am facut bun absolut nimic, ca am mintit si ca atata stiu sa ma razbun?
  Doar Cel de Sus imi este martor pentru toti cei 6 ani traiti ... nu degeaba ... zic eu. Poata ca reusesc sa invat ceva din toti acesti ani, insa un lucru stiu: ca sunt dependenta de dragoste si prietenie, iar cel care imi este prieten, sau doreste a-mi fi prieten, trebuie sa ma accepte asa cum sunt, pentru ca nu mai doresc inca 6 ani ca cei pe care i-am pierdut pana acum ...

  RăspundețiȘtergere
 6. Teoretic, cam aşa este; dar cu practica cum stai?♥ツ

  RăspundețiȘtergere
 7. Valabil pentru toti cei care traiesc intens orice clipa din viata. Pacat ca atunci cand iti deschizi sufletul te lovesti de persoane care nu te merita. Asta e viata - o suma de incercari pe care unii le constientizeaza, le traiesc cu intensitate maxima, altii se inconjoara de nepasare si nici macar nu regreta raul pe care-l fac.Sanatate si fericire tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 8. Minunat! Este atat de mult adevar aici...off.

  RăspundețiȘtergere
 9. Da,asa este.Foarte adevarat ceea ce ai scris mai sus.Felicitari.

  RăspundețiȘtergere
 10. Minunat!!! Ma regasesesc in cuvintele tale.

  RăspundețiȘtergere