Când oamenii te schimbă


Cred că mă maturizez și eu... Sau poate că doar am obosit, nu știu. Pentru că am început să simt că nu mai vreau să spun oricui ce fac, ce gândesc, ce simt, ce am, dacă am, dacă îmi lipsește ceva, unde plec, cu cine plec, ce temeri am, ce dureri...
Și nu mai simt nevoia să mă explic în fața celor care mă percep greșit, să mă justific în fața celor nemulțumiți de mine și care trăiesc cu impresia că le datorez ceva.
Nu mai simt nici nevoia de a-i convinge pe alții de intențiile mele și de iubirea mea. Pot iubi detașat și strict atât cât mi se permite.
Simt nevoia să mă protejez de orice îmi consumă inutil energia și timpul, de discuții în contradictoriu și de conflicte. De aceea prefer, de multe ori, să nu-mi mai susțin punctul de vedere.
Și mai simt că nu ar mai trebui să mă implic prea mult în viața altora, ci să îi las să fie așa cum vor, să facă alegeri după bunul plac, chiar și alegeri greșite... Am cam obosit să vorbesc în zadar, să duc muncă de lămurire și apoi să devin neplăcută celor care își doresc să audă doar ceea ce le place.
Eu nu am avut o Irina în viața mea... Nu a fost nimeni care să-mi poarte de grijă, să lupte cu mine, să mă asculte cu răbdare și să mă sfătuiască, să mă apere în fața altora și să mă apere de mine însămi, să-mi justifice greșelile și ieșirile nepotrivite, să îmi rabde orgoliile, să mă ajute în momente de cumpănă, să îmi dea, să îmi aline singurătatea, durerile, dorurile... și să se străduiască să-mi facă bucurii și să-mi facă viața mai frumoasă.
Cred că am fost destul a altora și că a sosit momentul să o țin pe Irina pentru mine. Să fiu Irina mea. Și atât. ☺️
 1. O vreau si eu pe Irina, ii vreau textele frumos scrise, cu grija puse in pagina si mai ales, nota pozitiva in tot ceea ce impartaseste cu noi. Ar fi nedrept, sau poate nu, sa pastreze totul pentru ea. Recunosc ca, a fost o terapie pentru mine sa-i citesc Insomnii si Fluturi,m-am regasit si eu printre acele randuri.
  Acum, e dreptul ei sa aleaga cum este bine/nu de facut.
  Cu respect,

  RăspundețiȘtergere
 2. Suntem rezultatul comportamentului celorlalti. Se stie foarte bine si drept este ca deobicei in viata te ai doar pe tine si momentele alea te definesc . :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos spus. Parca asi fi scris eu, despre mine și experienta mea. Bravo Irina, atingi ceea ce trebuie atins, sensibil, profund și adevărat.

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna, Irina. Am primit un mesaj de la un individ, a trimis si un link pe care nu l-am deschis de teama sa nu fie virus. Am intrat pe profilul tipului sa vad daca am vreo legatura cu el dar cred ca e cont fals. M-am ingrozit ce am vazut, omul este dezaxat! Sper ca stii despre el si ce face. Imi pare foarte rau pentru ceea ce ti se intampla. Eu sunt alaturi de tine si te apreciez si sustin!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Anonim,
   continutul mesajului tau de ingrijorare adresat Irinei nu pare sa aiba ca scop sustinerea ta in momentele ei grele, ci mai degraba, accentuezi "amenintarile" pe care le are, deja. Probabil, este vorba de un caz de psihiatrie, caz printre multe alte cazuri cunoscute in randul conationalilor nostri. Trebuie mers la Politie, facuta o plangere si cerut "protocolul" lor, in asemenea cazuri, de urmat/respectat.
   Apropo, de ce acel individ iti trimite tie mesaje ?!

   Ștergere
  2. Anonim, îmi pare rău că te-au deranjat și pe tine cu acele mesaje prin care persoanele respective încearcă să mă denigreze și să instige lumea împotriva mea.
   Mi-au scris mulți oameni și mi-au arătat mesajele și regret că au fost inoportunați cu mizerii. Scriu public de vreo 11 ani și niciodată nu m-am expus cu scandaluri, cu certuri, nu am scris despre cei care încearcă să-mi facă viața amară, nu le-am irosit timpul cu prostii cititorilor mei... Și nici nu am de gând să fac asta, eu problemele mi le rezolv pe cale legală, nu pe facebook. 😊
   Disperarea detractorilor a ajuns la apogeu și, dacă nu au susținători la prostiile pe care le fac (bârfe, calomnii, defăimarea celor care au succes și altele pe care nu le pot menționa deocamdată), au recurs la mesaje pentru a atrage atenția și pentru a mai câștiga câte un click amărât spre paginile unde își desfășoară “activitățile”. Despre care activități nu este necesar să vorbesc eu, fac ei asta din plin. Fiecare arată ce poate și cine este, dar ei subestimează totuși inteligența celor cărora le trimit mesaje...
   Strădania lor de a mă defăima durează de prin 2015... zi de zi. Cred că lumea poate trage singură concluzii și poate decide ce fel de oameni fac asta și care sunt scopurile lor... Care poate fi motivația unui om să ajungă să-și dedice marea parte din timp/viață pentru a face rău, pentru a scrie despre alții, pentru a instiga oamenii împotriva altora? Cine are nevoie să recurgă la gesturi ieftine, nerușinate și la comportament antisocial înseamnă că știe că nu are nicio valoare și că nu poate mai mult prin forțe proprii...
   Cititorii mei sunt oameni de calitate și nu pot fi aburiți cu prostiile nimănui, ei simt manipulatorii și instigatorii și nu le cad în plasă, ba chiar simt repulsie față de asemenea persoane.
   Îți mulțumesc pentru susținere! ❤

   Ștergere
  3. Dragă Tatiana, acel individ a trimis mesaje multor persoane care îmi comentează sau care îmi dau like la postări... Își dorește să atragă atenția și să convingă lumea că eu nu merit să fiu citită. :))))

   Ștergere
  4. Eu cred că individul este de fapt o individa....

   Ștergere
 5. Mesajele pe care le trimite narcisistul furibund sunt exact ca virusii. Au aceeasi "valoare". 😂

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna. Cred ca se vorbeste despre acelasi mesaj pe care l-am primit si eu. Am deschis linkul dar nu am avut rabdare sa citesc toata poliloghia aluia. Este evident ca intentia lui este defaimarea Irinei si asta mi se pare extrem de josnic. Eu nu am auzit niciodata de acel poet si am fost curioasa sa vad daca e un om important. Am intrat la ala care a trimis mesajul si m-a apucat groaza si sila. Nu am crezut ca pot exista asemenea oameni. Nu stiu daca a mai observat cineva dar toti aia care comenteaza pe acolo sunt extrem de urati,au niste figuri respingatoare. Cat despre ce scriu nu pot spune decat ca sunt gesturi de cea mai joasa speta.
  Tu nu te stresa din cauza lor draga noastra, lasa-i in durerea lor. Fiecare pasare pe limba ei piere.
  Ai toata sustinerea mea!

  RăspundețiȘtergere