Câtă iubire încape în 3 inimi?



Astăzi vreau să vă prezint 3 oameni foarte dragi mie, 3 prieteni de care sunt foarte mândră și cărora le sunt recunoscătoare. 
Acești 3 oameni: Daciana Loi, Vincze Timea și Torok Lucian  reprezintă Asociația Umanitară Dreptul la Viață Huedin. Povestea lor o puteți vedea în emisiunea "Psihologie și Viață" pe TV Cluj-AM, moderată de doamna Cerasela Libeg


Daciana, Timea și Lucian au grijă de peste 70 de copii... în timp ce multora ni se pare foarte greu să îngrijim doar unul singur. Ei trebuie să știe ce necesități, ce boli, ce probleme și ce visuri are fiecare dintre acești copii.
Acești 3 oameni sunt mâinile și picioarele noastre fiindcă merg în locul nostru, din casă în casă, să ducă bunătatea. Sunt și inimile noastre fiindcă ne duc iubirea acolo unde este atâta nevoie de ea. 
Pentru a avea grijă de peste 70 de copii defavorizați, acești 3 oameni cară alimente și lucruri necesare existenței, merg în zone greu accesibile, în condiții meteo extreme. 
Pentru a avea grijă de peste 70 de copii acești 3 oameni muncesc din greu și își dăruiesc cel mai de preț bun al omului: timpul. Și își riscă sănătatea... dar nu se plâng niciodată, nu povestesc că au stat în spital, că au zăcut în pat cu dureri de spate, că au răcit grav de multe ori, că nu s-au putut bucura de sărbători... Dorința de a face bine le-a dat mereu forță să meargă mai departe. Pot sau nu, se mobilizează și merg acolo unde este nevoie de ei. 
Copiii știu că ei vor veni negreșit și sunt liniștiți și fericiți că nu vor mai îndura foame, frig, întuneric, rușine, tristețe, nesiguranță, singurătate... 
Donatorilor le este simplu, trimit niște bani pentru Asociație... dar partea cea mai grea o fac acești 3 oameni. Organizarea fondurilor, cumpărăturile, drumurile, nenumăratele probleme care se ivesc. 
Oare câți dintre noi am fi dispuși să ne dedicăm timpul, să facem atâta efort și atâtea sacrificii pentru a ajuta? Oricât de mulți bani am dona nu putem compara eforturile acestor oameni. De aceea le sunt recunoscătoare pentru toată implicarea, pentru că prin ei pot ajuta și eu, pentru că ei sunt și mâinile și picioarele mele, pentru că prin ei pot îmbrățișa, pot mângâia și pot aduce fericire și pace în sufletele unor copii. 

Sunt foarte mândră de prietenii mei și sper să li se alăture cât mai mulți oameni buni care să-i susțină în proiectele lor frumoase. 

Dacă aveți posibilitatea și dorința de a vă alătura acestor oameni, puteți face donații în conturile Asociației (Conturi Asociația UDLVHsau vă puteți alătura grupului Crăciunei și Crăciunițe - un grup de oameni minunați care au înțeles că micuții nu au nevoie de alimente, haine, jucării, rechizite și produse de îngrijire doar de Sărbători și că a dărui celor care nu au este o binecuvântare. Cu o contribuție lunară (de 25 lei sau atât cât își permite fiecare) ei susțin și cresc acești copii. 
V-aș fi recunoscătoare dacă am transmite mai departe povestea lor, poate așa vom reuși să construim împreună o lume mai sigură și mai frumoasă, poate așa îi vom mobiliza pe toți cei care vor și pot mai mult decât să trăiască doar pentru ei înșiși.
Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Absolut minunati ! Felicitari lor dar si tie pentru ca esti Omul care ne inspira

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos articolul despre prietenii tai. Esti un om minunat!
    Sunt o mare admiratoare a ta si a cartilor tale si iti doresc numai bine. Ti-am scris in 28 martie pe adresa ta un email cu subiectul "Donatie de haine si jucarii pentru copii". M-as bucura mult de un raspuns scurt, sper ca mesajul meu nu a aterizat la spam.
    Arianne

    RăspundețiȘtergere