Brașovul are PET/CT și Scintigraf la Onco Card

                    
                   

Spitalul Onco Card Brașov  are de acum cel mai nou echipament PET/CT din România, al 9-lea disponibil în țara noastră.  
Această extraordinară realizare este rezultatul colaborării dintre două centre oncologice de renume: Centrul Medical Neolife și Spitalul Onco Card Brașov . Un parteneriat în sprijinul pacienților din regiune și nu numai, care ajută la un diagnostic mult mai precis și mai rapid, completând tabloul imagistic oferit de ecografie, mamografie, tomografie și rezonanță magnetică. 
PET/CT este o evaluare imagistică, practic o scanare a corpului, după injectarea cu glucoză marcată cu fluor radioactiv. Această procedură ajută medicii să evalueze în primul rând agresivitatea tumorilor, în funcție de activitatea metabolică: se știe că țesuturile maligne au un apetit crescut pentru glucoză. Odată injectată, aceasta este absorbită mai repede de celulele maligne, iar acestea devin vizibile la scanare datorită fluorului radioactiv atașat de glucoză. Alături de PET/CT, pacienții Onco Card pot efectua în noul centru de medicină nucleară și scintigrafii. Acest tip de investigație reprezintă o altă metodă nedureroasă, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni structurale sau patologice pentru care investigațiile ecografice, de radiologie convențională, computer tomograf, sau RMN nu furnizează informații suficiente. 

Parteneriatul cu Centrul Medical Neolife ne onorează și – în egală masură – ajută enorm pacienții și actul medical oncologic din zona județului Brașov și întreaga regiune. Accesul la cea mai performantă tehnologie și investigație de tip PET/CT permite acum elaborarea unui diagnostic integrat, fără a mai pune pacientul pe drumuri și salvându-i foarte mult timp ceea ce, știm cu toții, este o resursă critică în diagnosticarea și tratamentul acestei maladii. Onco Card reușește, cu sprijinul partenerului Neolife, să devină un centru medical de tratament oncologic complet integrat, având toate capabilitățile de investigație, diagnostic și tratament sub același acoperiș. Echipa Onco Card – atât managementul, cât mai ales personalul medical – este extrem de bucuroasă să poată oferi tuturor pacienților, începând de azi, un pachet de servicii de diagnostic și tratament oncologic complet. Este un mare succes pentru pacienți, pentru Brașov și întreaga Transilvanie”, a declarat Anamaria Făgăraș, manager Onco Card.

Vă recomand să urmăriți și un interviu cu Domnul Conferențiar Dr. Valentin Cernea în emisiunea Povești din Brașov realizată de Cornelia Crevean, pentru a înțelege importanța și avantajele investigațiilor cu PET/CT.


Niciun comentariu

Te încurajez să îți folosești numele real atunci când lași comentarii. ヅ