Scrisoare către cel mai dulce...





Dragă zahărule,

Te-am iubit mai mult decât pe mine însămi. Altfel nu te-aș fi căutat de îndată ce mă trezeam în zori și aș fi putut adormi liniștită și fără tine. 
Nu știu ce mi-ai făcut și cum de m-ai cucerit iremediabil, dar m-ai făcut dependentă de tine. Mi-ai invadat fiecare celulă și m-ai înnebunit de tot. 
Aș fi fost în stare de orice pentru tine, chiar și să te fur! Te căutam cu disperare la orice oră din zi și din noapte... și am făcut multe compromisuri de dragul tău. Am renunțat la multe de dragul tău, chiar și la mine, pentru că m-am abandonat ție, devenind altfel decât mi-aș fi dorit... Te-am lăsat chiar și să mă îmbolnăvești și să mă schimbi... 
Erai alinarea mea, fericirea mea, împlinirea mea - și la propriu și la figurat. 
Am crezut că nu voi putea trăi fără tine, dar azi (când e a mia oară când îmi propun să încep un regim de viață sănătos), am avut o revelație: EU POT trăi fără tine. Așadar, azi ne despărțim. Am decis să preiau controlul absolut asupra mea. Să te elimin din viața mea. Nu te voi mai lăsa să mă condiționezi și să mă conduci. Sunt mai puternică decât am crezut și nu voi deveni dependentă de tine. 
Aș minți să spun că nu te mai iubesc, ba chiar recunosc: sunt topită după tine. Însă, vezi tu, mi-am dat seama că pe mine trebuie să mă iubesc mai mult, că nimeni și nimic nu merită iubit în defavoarea noastră. Asta presupune să elimin tot ceea ce nu-mi face bine, tot ce mă oprește să-mi ating țelurile, tot ce nu mă lasă să fiu fericită și sănătoasă. Iar tu, dragule, ești o mare piedică în calea mea. Ești o fericire nefericită. 
Apreciez iluziile frumoase cu care m-ai îndulcit până acum, dar azi am înțeles că vreau mai mult decât iluzii... Și că merit mult mai mult. Vreau să fiu fericită cu adevărat și să-mi ofer ceea ce merit. 
Adio, dragă Zahărule! Îți trimit înapoi toate bezelele!


Nu-i așa că această scrisoare ar putea fi și pentru o persoană? 😊 Fiecare cu ce-l doare... 😀 

16 comentarii

  1. Irinaaaa esti mortala! Te-ai gindit sa scrii o carte de comedie? Ai un umor fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vorbesti despre zahar? sau despre R sau A? Zi adevarul sincer.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu motivația potrivită suntem mai puternici decât orice și oricine.
    Frumos "dialog" cu tine însuți comic.

    RăspundețiȘtergere
  4. După escapada de sâmbătă cu zahăr și eu aș da divorț :)). Da și zahărul dragu de el mai trebuie să existe din când in când

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti dulce tare cum ai abordat subiectul asta:)))..si eu zic acelasi lucru in fiecare zi dar nu-mi prea iese:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Succes deplin în aceasta batalie crâncena, cu acest "dusman" irezistibil, atragator, tentant si dulce, care face zilnic victime pe plan mondial, mai cu seama în rândul copiilor si femeilor, caruia putini îi rezista. Personal îl ador si nu as putea trai fara dulcegarii, la propriu si la figurat ! :) )))
    O seara si o saptamâna asa cum ti-o doresti, draga Doamna !

    RăspundețiȘtergere
  7. Indiferent pentru cine ai fi scris aceasta scrisoare, ea este reflexia propriei tale perceptii interioare, a personalitatii interioare sufletesti, exteriorizate, afisate în textul scris, care reprezinta "vesmintele" în care ti-e învesmântat Sufletul.
    https://www.youtube.com/watch?v=beP3J7gUCEM
    Sa fiti iubita si fericita etern, draga frumoasa Doamna, Irina !

    RăspundețiȘtergere
  8. Incearca green sugar zero calori, zero indice glicemic si nu schimba gustul la cafea, ceai etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. https://www.youtube.com/watch?v=dbgCf1AIXhw

    RăspundețiȘtergere
  10. 🤣🤣🤣
    Tocmai m-ai motivat și pe mine! Mulțumesc! Adio, zahăr!

    RăspundețiȘtergere