Mesaj pentru "dive"

Nu prea reacţionez la prostiile pe care le văd pe la TV sau pe facebook, fiindcă nu-mi place flecăreala despre inutilități și nici răspândirea lor. Dar azi voi reacționa la aroganța cuiva. Nu dau detalii (publicitatea costă și nu promovez prostii) :), voi spune doar că m-a iritat atitudinea unei dive mondene care a afirmat vorbind de sus și plină de emfază că restul femeilor, adică toate femeile normale din ţara asta sunt doar nişte frustrate sărăntoace, complexate, neîngrijite, urâte și grase şi care sunt invidioase pe divele superbe, bogate şi minunate ca ea, diva. Şi debita această divă tot felul de elucubraţii despre cum ar trebui să fie o femeie "adevărată", despre ce bărbat mişto ar trebui să aibă, ce viaţă de lux şi ce vacanţe exotice.
"Dragi" dive închipuite, diforme trupeşte, sufleteşte şi mintal, cu chipuri mutilate de operaţii, tatuaje şi machiaj sinistru, lipsite de orice expresie drăgălaşă şi feminină, cu sâni ostentativi şi coapse uleioase şi sclipicioase, ne scuzaţi pe noi, femeiele normale că nu suntem "adevărate" ca voi, doar pentru că noi avem ambiţii şi valori diferite de voi.
E adevărat, nu toate reuşim să avem trupuri sculptate fiindcă noi nu dormim până la prânz, ca mai apoi să bem un fresh, să mâncăm câteva migdale cu tofu, după care să mergem la gym, la saună, la masaj şi la cosmetică. Noi ne trezim cu noaptea în cap, gătim, pregătim copiii de grădiniţă şi de şcoală, mergem la muncă, facem cumpărături, alergăm, gătim din nou, spălăm, călcăm şi adormim seara epuizate fără a apuca să ne gândim dacă am fost frumoase în ziua care s-a încheiat sau cum să fim frumoase mâine, pentru că avem oameni pe care-i iubim mai mult decât pe noi înşine, pe care-i dorim mai frumoşi decât noi, mai bine, mai fericiţi, în siguranţă.
Poate că nu avem mereu un păr impecabil aranjat, dar avem bucuria unui păr răvăşit de mânuţele copiilor, de oboseala unei zile în care am muncit cocoţate, aplecate și contorsionate, de vântul care ne ciufuleşte în timp ce umblăm pe străzi.
Nu avem sute de perechi de pantofi fiindcă nu cedăm ispitei de a cumpăra mereu pentru noi, găsind de fiecare dată ceva mai bun de făcut cu banii: lecţii de pian pentru copii, cursuri de înot, câte şi mai câte.
Noi preferăm să cărăm pamperşi, biscuiţi, sticluţe cu ceai şi medicamente prin genţi, nu câini.
Noi nu avem feţele "aranjate" ca voi, dar avem pe chipuri expresii frumoase care transmit bucuria, dragostea, frumuseţea interioară. Noi nu ne ruşinăm cu ridurile noastre, fiindcă ele sunt mărturii că am trăit intens, că am avut emoţii care ne-au bucurat, care ne-au chinuit, că suntem oameni, nu imagini blurate.
Noi nu aspirăm la lucruri scumpe cu care să ne lăfăim în faţa lumii, noi ne mulţumim dacă ne putem mândri cu copiii noștri, cu realizările lor, cu frumuseţea lor şi cu noi, cu ceea ce însemnăm ca oameni și ca femei.
Noi cunoaştem foarte bine diferenţa dintre preţ şi valoare. Şi cunoaştem diferenţa dintre a avea şi a fi.
Noi nu ne-am mulţumit să găsim vreun fotbalist, vreun manelist sau vreun om de afaceri bogat care să ne facă "doamne" şi "dive". Noi am învăţat şi am muncit pentru a dobândi lucrurile de care avem nevoie. Noi n-am stat cu picioarele desfăcute şi cu mâna întinsă.
Pentru noi, o viaţă frumoasă nu înseamnă program de leneveală dedicat exclusiv trupului şi imaginii publice, nici vacanţe exotice pe banii lui iubi, nici lălăială prin Mall-uri şi prin cafenele. Nouă ne place să fim utile, să nu trăim doar pentru noi, ne place disciplina, ne place să ne asumăm responsabilităţi, să ne dăruim, să lăsăm ceva în urma noastră, să nu trăim doar ca să consumăm.
Noi, poate n-avem case multe şi luxoase ca voi, dar avem un singur acasă, acel cămin cald şi primitor în care se aud voci fericite, râsete şi cântece, în care ne iubim, ne certăm şi ne împăcăm, ne bucurăm şi ne întristăm împreună cu oamenii pe care-i iubim. Case în care oamenii vin cu drag și din care nu pleacă nici cu mâinile și nici cu sufletele goale. 
Noi nu avem maşini primite cadou de la bărbaţi trecători prin vieţile noastre, deoarece considerăm mai demn să ne plătim singure maşinile, chiar dacă nu sunt jeep-uri şi maşini de lux, dar maşinile noastre nu sunt doar obiecte de decor pentru a defila cu ele prin faţa lumii, ele ne sunt utile pentru a putea ajunge cât mai repede la muncă, la grădiniţa copiilor, la părinţii noştri, la cineva drag aflat în spital...
Aşadar, nu, nu ne complexează trupurile voastre perfecte, nici frumuseţea voastră plastică, nici boarfele cu care vă lăudaţi de parcă n-aţi valora nimic fără ele, nici popularitatea voastră, nici fericirea voastră de faţadă.
Noi ne iubim trupurile noastre, aşa cum sunt, fiindcă trupurile noastre imperfecte ne-au dăruit copii perfecţi, trupurile acestea simt căldura omului iubit în toiul nopţii, trupurile acestea imperfecte au muncit, au zăcut, au căzut şi s-au ridicat, au plutit, s-au dăruit şi au iubit perfect. Noi ne iubim vieţile cu tot ce ne este dat să trăim, noi ne iubim lucruşoarele pentru care am muncit şi le preţuim atât cât trebuie, dar nu mai mult decât pe noi înşine şi nu mai mult decât pe oamenii dragi nouă. Noi am cumpărat, nu am fost cumpărate.
Noi nu preţuim mai mult celebritatea şi imaginea în faţa lumii decât demnitatea, principiile şi omenia.
Nu ne complexează faima voastră, nici faptul că mulțimea vă admiră, fiindcă nouă ne ajung două - trei suflete dragi care ne fac să ne simțim cele mai importante și mai frumoase din lume. Noi nu depindem de mașini, de poșete, de bijuterii, de haine și de aplauze pentru a ne simți frumoase, pentru a avea încredere în noi și pentru a avea prestanță. 
Când ne priviţi de sus şi ne compătimiţi că nu suntem la fel de frumoase, de bogate şi de împlinite ca voi, ar trebui să ştiţi că şi noi, astea normale, vă compătimim pe voi, fiindcă suntem suficient de deştepte încât să nu credem în false valori şi în poleială şi vedem dincolo de imaginea pe care voi încercaţi să o vindeţi doar din ambiţia ieftină de a vă simţi "cineva".
Așadar, nu vă mai iluzionați că vă invidiem. Ce să invidiem la voi - faptul că sunteţi false, incapabile, că nu aveţi nimic de admirat şi că nu daţi niciun exemplu bun de urmat? De când ridicolul și derizoriul ar trebui să stârnească invidie? Ce să invidiem la voi, faptul că la sfârşitul zilei, după ce închideţi televizoarele în care v-aţi privit îngrozite că vă erau prea evidente genele false şi după ce închideţi facebook-ul unde vă validați zilnic imaginile de dive admirate, dorite şi invidiate, sunteţi, de fapt, singure şi pline de complexe? Că sunteţi doar folosite, uşor de cumpărat şi de manipulat? Că sunteți firi frivole și dependente de aprecieri, de lucruri și comfort? Că sunteţi neiubite, neîmbrățișate, lipsite de repere, de perspective, de oameni care vă vor binele? Nu vă invidiem, din contră. 
Nu vă mai flatați inutil, noi nu vă divinizăm pe voi. Noi ne divinizăm mamele și bunicile, așa simple cum sunt, cu mâinile lor muncite, cu chipurile lor ridate... dar ce spun eu aici?  
Ar trebui să meditați la următorul lucru: atunci când nu mai sunteți sub lumina reflectoarelor, când sunteți în singurătate și vă priviți în oglinda sufletului, cât de frumoase sunteți? Și când scoateţi de pe voi bijuteriile şi ceasurile scumpe, când vă dezbrăcaţi de haine și puneți poșetele scumpe în cuier, când scoateţi de pe voi tot ce are un preţ, voi cât mai valorați?

44 de comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Bună, îmi place foarte mult cum gândești. Îmi plac postările tale. Mult succes! :)

      Ștergere
  2. Adevărat, dragă Irina..

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit cineva care le da peste nas increzutelor care se cred vedete! BRAVO!

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de bine zis, Irina! Esti perfecta!!!! Te iubim! :* <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci cand divele dispar de pe "sticla",nu li se simte lipsa...e ca si cum nici nu ar fi existat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamama mama cat adevar ai spus. Felicitari!!! Esti minunata si iti multimesc ptr asta!!! Ma bucur ca te am descoperit si ma bucur ca pot gusta putin din creatia ta. Iti multimim ca existi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte adevarat!!! Multumim pt curajul de a spune adevarul, esti minunata!

      Ștergere
  7. Credeam ca unul din principiile tale este sa nu judeci pe altcineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda... mai greșesc și eu, nu sunt perfectă ca aceia care nu judecâ niciodată pe nimeni, care trăiesc mai sfânt ca în biblie, care tac atunci când ar trebui să vorbească.

      Ștergere
    2. Mda... mai greșesc și eu, nu sunt perfectă ca aceia care nu judecâ niciodată pe nimeni, care trăiesc mai sfânt ca în biblie, care tac atunci când ar trebui să vorbească.

      Ștergere
  8. am o intrebare si imi doresc tare mult sa imi raspunzi: cum ai rezistat in lumea"buna" a Bucureștiului? sincer, din experientele mele am fost oripilata!!!! de atatea falsitati, ajunsese sa imi fie greata de atatea femei care aratau la fel!!!! care se fardau excesiv,care aveau silicoane si erau de o superificiliate.... nu ma mir ca ai ales un alt gen de viata. Ai atat, dar atat de mare dreptate. Atatea dive care nu exprima nimiiiiiiiiiic. Tu esti o zana! Una buna. Si esti atat de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea, ai un dar nemaipomenit de a scrie,esti minunata in tot ceea ce faci. Xx

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai facut descrierea perfecta , aceste creaturi contrafacute ,desi sfideaza ,la singura "intepatura" fac fis

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea.. mie personal nu mi se pare ca judeci.. ci doar iti spui parerea.. atat!!!
    Iti spui parerea .. sincera, atat!
    Da, Dumnezeu ne judeca (atat).. asa cum spune si minunata Biblie, Cuvantul Sau, minunat.. dar, asta nu inseamna ca aici tu ai judecat.. mie nu mi se pare.. mie, mi se pare ca ai spus, ceva ce nimeni n-a prea avut curajul s-o faca!!!
    Multumiri!
    God bless u!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte adevarat tot ceea ce ai spus! Esti un suflet nobil si plin de iubire!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai dat prea multa importanta!! Cine Isi ingrijeste corpul nu e de condamnat, iar cine stie sa faca numai asta nu tine de noi sa le judecam. Cunosc multe persoane si femei care au pus viata in mainile imaginei lor, care au ales sa creada mai mult in aparente decat in ceea ce sunt. Fiecare face ce vrea cu propria viata, si nimeni nu poate spune ce e bine si ce nu! In ochii lor e la fel de trista viata ta precat este pt tine viata lor. Lumea e frumoasa pentru ca fiecare suntem diferiti! ;))

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai bine nici ca se putea spune.Eu una va multumesc pt ce ati spus

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna dimineata,Irina
    Am si eu o curiozitate:
    Cine te crezi tu sa critici cu atâta ușurintă si răutate?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Paula. Dar tu cine te crezi să mă judeci pe mine?
      Și de ce vezi ceva rău în ce am scrie eu aici și nu în atitudinea celei despre care am scris?
      Chiar te rog să-mi spui ce anume este răutăcios în postarea asta. :)

      Ștergere
    2. Mai ce le mai deranjeaza pe unele adevarul!!!nu a fost rea deloc a spus un mare adevar despre toate parasutele ieftine care se cred mari si tari pt ca au silicoane si botox si niste haine de firma!!! n-aveti decat sa le idolatrizati voi fetele tinere din ziua de azi si sa ajungeti ca ele,adica niste intretinute care nu au nimic!

      Ștergere
  16. Irina am vazut si eu ce a spus diva de care zici daca e tot aceeasi.o mare nesimtita!!!sa spui tu despre toate femeile ca se indoapa ca scroafele si ca nu se duc la coafor decat cand se marita.asa e noi nu avem nici timp nici bani sa ne ducem la coafor iar diva aia de care zici tu chiar e o intretinuta!ce a facut ea in viata ei?nu are loc demunca,nu face nimic!

    RăspundețiȘtergere
  17. Incep prin a spune ca si eu sunt mama,cu doi copilasi mici,cu greutati,cu bune,cu rele....dar...pe bune,ce rost isi avea oda asta adusa femeilor care au familie si copii?Imi plac articolele echilibrate si imi pare tare rau,dar dupa acesta am ramas cu un gust cam amar.Sunt unele femei care traiesc respira si doresc doar haine,coafuri,masaje,masini si lux si altele care isi doresc copii,familie,camin dar ce sens are sa ne ridicam in slavi,ca pana la urma e vorba doar de perceptie si prioritati.Sincer si eu ca mama imi doresc sa arat bine,sa fiu bine imbracata desi sunt pe locul 4...sa fiu cu manichiura facuta lunar desi frec de imi ies ochii prin casa si gatesc ptr familia mea,dar tocmai pentru ca ii iubesc ,vreau sa fie mandrii de mami,iar sotul meu vreau sa ma priveasca ca si pe o femeie frumoasa,a lui,de care s-a indragostit,nu de o casnica neingrijita si obosita cu parul valvoi ,deci .... cred sincer ca prea le tragedizam cu frumusetea mainilor muncite si parul aranjat de copii..... hai sa traim frumos si da-le-n amarul lor de panarame,dar nu mi-a placut ridicarea-n slavi a mamelor ca doar nu am facut copii ,ca sa ne strige lumea Ecaterina Teodoroiu 😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zice nimeni că femeile copleșite de responsabilități trebuie să fie neîngrijite... tocmai eu am scris despre asta. O femeie care se respectă găsește și timp și resurse pentru a s îngriji. Dar dacă nu se preocupă toate femeile în mod excesiv de spoială, coafor, masaj și spa, nu înseamnă să sunt neîngrijite, urâte, grase, frustrate, invidioase și demne de disprețul celor al căror singur țel în viață este să fie "frumoase" (măcar de-ar fi, dar nu sunt) și să consume.

      Ștergere
    2. nu inteleg care e problema...daca asta e telul lor in viata sa se ingrijeasca doar de imaginea lor de ce te pui cu ele? Eu am vazut femei care le au pe toate si sunt una din ele (frumusete naturala, studii superioare inteligenta aparte) si totusi vin unele ca tine si le pun in aceleasi oala cu toate pitioancele de pe cancan. Multe colege ale mele studente cu putinii lor bani (si eu stau la camin) arata de 1000 de ori mai frumoase ca cele de la spa, cuafor etc. Daca o femeie e frumoasa se vede. Mai usor cu frustarile astea de fata mare ca sunt obositoare. Nu esti cu nimic mai buna decat aia de la tv care vorbea prostii...chiar e mai rau in cazul tau ca dai dovada de ipocrizie.

      Ștergere
  18. Ai ilustrat perfect adevarul despre dive ,desi nu te plac apreciez acest comentariu exceptional

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu o placi de ce o citesti? :)))

      Ștergere
    2. din acelasi motiv pentru care toti haterii ei o urmaresc pas cu pas: nu pot trai cu ea dar nici fara ea! :))
      love you irina!

      Ștergere
  19. EU,SINT DE ACORD CU TOT CE AI SCRIS!AI MARE DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere
  20. Irina, ai mare dreptate in ceea ce ai scris, subscriu in totalitate. Din aceleasi consideratii am incetat sa ma legatura cu vecine de bloc din copilarie care au emigrat si ele in aceeasi tara ca si mine, si nu aveau decat valori de "dive".

    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Din pacate TV-ul in Romania a devenit un balci grotesc unde analfabetii sant ridicati la rang de vedete iar oamenii de valoare au ajuns in umbra anonimatului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte bun articolul. Pacat ca se cam agita lumea pe aici. Se pare ca nu au citit bine ce scrie acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Poate se citește și pe diagonală... sau, cu un ochi la TV și cu un ochi aici... :)

      Ștergere
  23. esti cumva frustrata?ca mie asa imi pare.faptul ca tu nu ai timp si bani sa te ingrijesti si ca trebuie sa stai dupa copii si sot te face invidioasa cred....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu, nu sunt frustrată deloc. În primul rând eu nu am soț și copii (doar am vorbit în numele tuturor care au). Apoi, eu am și timp și bani să mă îngrijesc. :) Eu nu admit nicio scuză ca o femeie să fie neîngrijită. Ca să fii curată și aranjată nu ai nevoie nici de mult timp, nici de mulți bani - asta așa, pentru informarea ta... deși este evident că faci niște confuzii.
      Cât despre invidioasă... de ce aș fi, când eu am mai mult decât am nevoie și nu îmi lipsește absolut nimic? Poate n-ai citit bine articolul... sau? :)

      Ștergere
    2. Offf proaste mai sunteti . Sa fi cum sunteti voi e ft usor . Desfaci picioarele si gata. Dar voi sa fi.ti ca noi nu aveti cum pt ca voi nu sunteti femei sunteti obiecte folosite pt sex voi nu sunteti capabile sa fi.ti neveste si mame . Niciun barbat adevarat nu se incurca cu voi poate doar isi satisface anumite fantezii si paaa.

      Ștergere
  24. Ai mare dreptate Irina. Desi aceste persoane ,,incearca" sa ne jigneasca, nu reusesc. Orice femeie este frumoasa si mai ales o mama. Iti citesc cu drag blogul deoarece prin intermediul cartilor tale mi-am dat seama seama ca esti un om deosebit. Iti cer iertare pentru ca la un moment dat am crezut ca poate vorbesti mult despre tine si despre felul tau de-a fi pentru a te lauda dar nu, tu defapt vroiai ca oamenii sa te descopere si sa te inteleaga mai bine.Esti un om minunat si imi cer iertare inca o data pentru ca de multe ori cuvintele tale m-au facut sa reflectez asupra multor lucruri si ai avut dreptate. te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Ai multa dreptate.. dar din pacate "divele" astea e prea putin probabil ca va citi articolul tau.. nu cred ca au timp pt asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari pentru acest articol minunat! Te citesc de fiecare data cand am timp si pot spune ca te apreciez foarte mult! Nu iti las comentarii de fiecare data, dar, de acum, cand iti voi lasa, ma voi semna. Doresc sa stii ca ai reusit sa acaparezi total o copila de 13 ani.
    Miruna

    RăspundețiȘtergere
  27. Doamne cat de bine scrii!Ai perfecta dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  28. nimic adevarat,ce spui tu e valabil in filme americane,in romanica femeia aia care alearga si isi vede de copil si barbat si casa are cam asa
    1 barbat care o bate ,o inseala e betiv si saliveaza dupa dive
    3 sau mai multi copii needucati care ajung si ei ca tacsu,asistati social,betivi sau ca diva care zici materialiste,inculte,proaste,parvenite
    1 chirie daca are un amarat de apartament e deja lux,dar 70 la suta din romani stau inca in case daramate
    1 serviciu care o exploateaza ca pe o sclava si un salariu cu care plateste ratele,asta in caz fericit in cele mai multe traies cu alocatiile copiilor ca doar de aia fac cate 5,6 prin estul romaniei,nu generalizez e realitatea,nu mai traiti in filme americane,iar divele dupa cum spuneam si ele au mereu ochii vineti de la interlopii si cocalarii lor si chiar sunt generatia de fete a mamelor de dinainte
    IN CONCLUZIE TRAIM IN ROMANIA SI ASTA E ADEVARUL PENTRU MAJORITATEA FEMEII ROMANCE .punct

    RăspundețiȘtergere