Povestea cărții Fluturi



Pentru că mulți se întreabă cum a ajuns cartea Fluturi să aibă un asemenea succes, o să vă spun povestea ei.
Primele fragmente din carte au fost publicate aici, pe acest blog. Scriu aici din anul 2010.
Mi-am propus ca blogul “Insomnii” să fie refugiul meu, “jurnalul” căruia să mă destăinui, doar că este un jurnal pe care îl poate citi toată lumea.
Am jurnal de când am învăţat să scriu. Am început la îndemnul tatălui meu, scriind zicale care îmi plăceau, poezii, refrene ale unor cântece, dar mai ales programul pedepselor pe care le primeam când eram copilă. :)
Cu timpul, jurnalul meu a evoluat. Am scris în el tot ce mi-a trecut prin cap, umplând caiete groase cu tot felul de gânduri, frământări, momente speciale şi scrisori imaginare, pe care nu le-am trimis niciodată celor cărora le scriam.
În 2010 am început să public pe acest blog mici fragmente din jurnalul meu. Şi, pentru că am avut şi o poveste frumoasă de spus, mi-am propus să o împărtăşesc. Cititorii care m-au urmărit de la început îşi amintesc cu siguranţă că le-am spus că aş scrie o carte care să se numească "Fluturi". Conştientă că editurile n-ar publica o necunoscută, eu mi-am propus totuși să public măcar câteva exemplare pe care să le dăruiesc oamenilor dragi din viaţa mea, cărora mi-aş fi dorit să le împărtăşesc acea poveste.
Fluturi era un vis pe care voiam să mi-l împlinesc şi o promisiune pe care o făcusem cuiva foarte drag.
Povestea era bine păstrată în jurnalul meu. Iar într-o zi mi-a trecut prin minte să o public pe blog, nu toată, ci fragmente. Şi aşa am făcut. M-am trezit în scurt timp asaltată de mii de cititori care îmi cereau să mai postez din poveste şi care mă rugau să public cartea. Ok, voi publica., mi-am spus. Şi am început să mă interesez care sunt condiţiile pentru publicarea unei cărţi. Am citit pe internet foarte multe declaraţii ale unor scriitori care spuneau că nicio editură nu publică autori necunoscuţi, că nu au şanse decât persoanele publice din ţara asta, că baţi degeaba la poarta editurilor dacă nu ai o carte care să fie wow! Recunosc, m-am descurajat fără să încerc măcar să iau legătura cu vreo editură. Nu renunţ la visurile mele, dar nici nu mă hazardez. Mi-am spus atunci că Dumnezeu ştie mai bine dacă trebuie sau nu să public această carte, iar dacă va trebui, o voi publica. O prietenă mi-a spus în glumă: “Aştepţi cumva să trimită Dumnezeu manuscrisul la edituri?”
Care manuscris? Eu aveam vreo 3 caiete de 500 de file pline cu amintiri… şi o poveste în inimă şi în minte, care trebuia să prindă contur.
Am mai postat pe blog câteva fragmente, de dragul cititorilor.
Într-o zi, am primit un mesaj pe facebook de la un editor. Mare mi-a fost mirarea când mi-a spus că mi-ar publica povestea. Dar nu mi-a plăcut că a vrut să intervină în poveste, sfătuindu-mă să o fac mai comercială, să adaug scene de sex şi alte minuni. NU. Povestea nu va fi confecţionată aşa cum ar vrea editorii. Dacă va fi publicată, va fi scrisă exact aşa cum a fost. Şi am spus “Nu.” Eu, o necunoscută...
După câteva luni am mai primit o ofertă de a publica povestea. Am spus că mă mai gândesc. Iar după încă câteva zile mi-a scris directoarea Editurii ForYou, propunându-mi să îmi publice povestea.
Chiar vreţi să mă publicaţi pe mine, o necunoscută? Nici măcar nu am talent…”, am spus. Dar editoarea mi-a explicat ce anume vede în povestea mea şi în felul meu de a scrie. A crezut în acel “altceva”, în sinceritatea şi autenticitatea poveştii şi a felului de scriere. M-am interesat ce publică editura dumneaei și am descoperit "o carte de vizită" impresionantă! Şi am decis să public. A durat câteva luni să pot lega povestea, scoţând din jurnale ceea ce era esenţial. Îmi amintesc că aveam toată casa în renovare şi scriam pe unde apucam, în praf şi în zgomote de maşini de găurit. Când povestea a prins un contur, i-am trimis-o editoarei să îşi dea cu părerea. Mă aşteptam să intervină, să îmi ceară să fac modificări, dar nu a vrut decât să adaug şi 2-3 încercări de a scrie versuri, pentru că i-au plăcut. Recunosc, cu versurile nu mă pot lăuda deloc. :) Nu le am. Dar uneori simt nevoia să mă exprim aşa şi rândurile curg, pur şi simplu. Nu le cosmetizez, nu scriu cu dicţionarul în mână. Habar n-am de rimă și ritm. I-am spus editoarei că nu aş publica şi acele poezii, dar ea a insistat că este un jurnal, iar în jurnal omul scrie ce îl taie capul, chiar şi reţete de prăjituri, până la urmă. Iar Fluturi nu se dorește a fi o capodoperă literară, ci o carte autentică, scrisă cu o exprimare liberă, pentru că atunci când oamenii scriu în jurnalele personale, nu scriu pentru public sau pentru critici, ci doar pentru ei înşişi și se exprimă liber.
Eram nerăbdătoare să public cartea şi am vrut să o public în data de 12.12.12. Din cauza asta, editura a fost nevoită să facă totul într-o grabă nebună. Dar, cu toate că în carte au scăpat câteva greşeli (în foarte multe cărți am văzut greșeli :) ), mă bucur că visul meu s-a împlinit şi că am putut să public cartea chiar de ziua cuiva drag. A fost un “dar” promis.
Nu m-am gândit niciodată la beneficii financiare de pe urma cărţii mele. De ce ar cumpăra lumea cartea unei necunoscute? Voiam vreo 100 de exemplare pe care să le pot dărui. Când editoarea mi-a spus că vrea să tipărească 2.000 de exemplare, am intrat în panică. “Vreţi să rămâneţi cu ele pe cap?”, am întrebat-o. Dar ea ştia deja că va fi o carte de succes.
În prima zi în care am anunţat pe facebook că am publicat cartea, s-au comandat la editură câteva sute de exemplare. În două luni cartea se vindea deja în toate librăriile din țară și au început să o vândă și librăriile româneşti din Republica Moldova, Canada și Londra. Dintr-o dată numele meu a devenit cunoscut, iar presa şi televiziunile mă invitau la fel şi fel de emisiuni şi evenimente.
Azi îmi văd cartea peste tot. Iar oamenii mă recunosc când mă întâlnesc pe undeva. De 2 ani cartea mea este pe primul loc în topurile vânzărilor din librării. 
Recunosc, nu am sperat niciodată la un asemenea succes. Şi nici să fiu citită de oameni atât de speciali şi de diverşi (ca vârstă şi condiţie socială). Iar surpriza cea mai mare am avut-o aflând că m-au citit foarte mulţi bărbaţi. :)
Dacă ar fi să scriu despre toate satisfacţiile pe care mi le-a adus această carte, aş putea scrie încă o poveste. O poveste frumoasă, despre oameni minunaţi pe care i-am întâlnit, despre mii de mesaje şi de poze primite de la cititori din toată lumea, care mi-au mărturisit că Fluturi le-a schimbat gândirea și priorităţile, că i-a determinat să îşi dorească să fie buni şi să trăiască frumos. Şi m-am bucurat enorm când mii de oameni, mai ales adolescenți, mi-au mărturisit că datorită cărţii mele au început să îndrăgească lectura.  
Poate că povestea mea este una banală. Poate că nu am deloc talent la scris. Dar oamenii au trăit povestea şi au ştiut ce să extragă din ea. Iar povestea mea a adus schimbări bune în foarte multe vieţi. Sute de mii. Dar şi dacă ar fi bucurat măcar un suflet, tot ar fi meritat să o scriu.
Nu am scris pentru critici şi sunt conştientă că probabil i-aş dezamăgi. Iar ei n-ar trebui să emită pretenţii de la un om care nu a studiat litere şi care nici măcar nu a citit destul încât să dobândească un limbaj literar mai evoluat. Am scris ca și cum aș povesti celor mai buni prieteni. Iar oamenii au primit cartea exact așa cum am oferit-o eu: cu tot sufletul.
Desigur, cartea mea este şi criticată. Nu de persoane care au calităţi care să le permită să facă o critică adevărată, ci de anumiţi cititori care n-au rezonat cu povestea, care n-au fost capabili să înțeleagă ceea ce era esențial, cărora nu le-a plăcut felul de exprimare sau care au găsit o mie şi unul de motive pentru care să nu le placă deloc cartea mea. Un important om de literatură mi-a spus aşa: “E imposibil să nu găseşti nimic plăcut într-o carte, iar cei care o demontează vehement, au clar un scop ascuns.” Așa am aflat că și în lumea literară există un fel de mafie, scopuri, războaie, ură și invidii. Recunosc, nu m-am așteptat la asta de la oameni care pretind că au cultură și valori, dar am înțeles că disperarea după faimă și bani alterează anumite caractere.
Unii susţin că regretă că au citit cartea mea, dar omit faptul că sunt (cred) singura scriitoare care am publicat un sfert din carte pe blog (aici: Cartea Fluturi), pagină cu pagină, tocmai pentru a le arăta oamenilor cum şi ce scriu şi pentru a-i ajuta să aleagă corect, să nu cumpere/citească o carte despre care nu ştiu nimic și care ar putea să nu le placă. Am fost corectă. Iar cei care nu recunosc că au citit cartea pentru că au fost curioşi să o citească toată, sunt sigură că, deşi susţin că nu le place cartea şi au lansat fel şi fel de războaie împotriva ei şi a mea, vor citi şi volumul 3 (pe care îl voi publica în curând) :). 
Succesul meu a venit la pachet şi cu invidii, cu demontatori, şi cu oamenii din trecutul meu cu care nu m-am înţeles şi care acum şi-au amintit că “i-am supărat” cândva, dar mi-am asumat toate acestea. M-aş fi îngrijorat dacă printre cei câteva sute de mii de cititori n-ar fi existat câţiva cărora să nu le fi plăcut cartea.
Povestea cărţii Fluturi este pentru mine una dintre cele mai frumoase experienţe. Am câştigat prieteni pe viaţă, am întâlnit oameni extraordinari și valoroşi cu care este o adevărată onoare şi binecuvântare să fii prieten; am clădit, am reuşit să ajut - o dorinţă pe care am avut-o ori de câte ori m-am simţit mică şi neputincioasă în faţa necazurilor unor oameni pe care aş fi vrut să îi ajut. Dar cea mai frumoasă parte din toată povestea cărţii Fluturi sunteţi voi, cititorii mei minunați, care sunteți buni cu mine, care m-ați copleșit cu frumusețea și iubirea voastră, de la care am învățat atât de multe lucruri bune.
Vă mulţumesc şi vă asigur de toată preţuirea şi dragostea mea!

Irina Binder



Cartea Fluturi se poate comanda aici, cu transport gratuit:
volumele 1 și 2 împreună
volumul 3
Irina Binder - Fluturi
Irina Binder - Fluturi

171 de comentarii

  1. Mulţumesc pentru că ai publicat această carte! M-ai făcut să văd cu alţi ochi viaţa şi să preţuiesc fiecare clipă! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superb! O alinare pentru sufletul meu!
      Am citit ambele volume in cateva zile.
      Astept cu nerabdare volumul 3.
      Multumesc!

      Ștergere
    2. ffff emoționanta cartea...am citit primul volum în vreo câteva ore...

      Ștergere
    3. Din fericire eu acum am aflat de carte,am si comandat-o si am citit-o in doua zile jumatate. Ma bucur ca am descoperit-o acum cand a aparut si vol. 3 ca altfel nu stiu cum as fi rezistat pana aparea cel de al treilea. Am citit-o cu sufletul al gura. Prima carte de un autor roman care m-a lasat in starea asta. Multumesc si la mai multe.

      Ștergere
    4. Irina, iti multumesc! Am citit primele 2 carti intr-o zi iar pe a 3-a in urmatoarea zi, timp in care am fost si la munca si la facultate dar in cele 3 ore in care am citit cartea ta am simtit ca am trait mai mult decat o facusem toata luna! M-am regasit atat de mult in ea, am plans, am ras si mi-am permis sa visez. Bunicul meu avea o vorba* Cartea educa mintea si hraneste sufletul, si sunt putine care o fac in acelasi timp*. Cand am citit ce povesteai de profesor, cum te-a invatat sa apreciezi cartile, am plans ca un copil amintindu-mi de bunelu'. Iti multumesc Irina, pt tot!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Oare cum arata Robert si Matei in realitate? Esti cu Robert acum? Cititul cărții m-a ajutat enorm! Gândesc diferit, mi-a deschis noi orizonturi si iti mulțumesc! ❤

      Ștergere
    2. Si eu as vrea sa stiu cum arata robert si matei..sper din tot sufletul sa fiti impreuna te iubesc irina

      Ștergere
  3. Felicitari,Irina Binder!!!!Multumesc!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai frumoasa carte citită vreodată! Are ceva magic in ea, si o declar cu toata sinceritatea. Nu stiu ce m-a impresionat, povestea, tu, felul in care m-am simțit cand am citit-o. Felicitări! Volumul 3 a fost foarte așteptat si este in continuare si tu ai un dar de a scrie. Si nu imi pasa deloc de criticile negative pentru ca Fluturi, trebuie sa recunoaștem este un fenomen, nu degeaba e atat de citită si iubita. Ador sa te citesc... Crede-ma. Si iti mulțumim din suflet pentru ce scrie, esti o minune si o bucurie in viețile cititorilor tai. La cat mai multe astfel de cărți! Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna .iti multumesc mult .a fost prima carte citita de adolescenta mea .ati reusit ceea ce eu ca mama nu am reusit sa o fac sa citeasca .la indemnul ei am citit-o si eu ,!e minunata ! Cu drag Camelia

      Ștergere
    2. Cu toți vrem volumul 4,sperăm că o să iasă pe piață❤

      Ștergere
    3. Sper sa scrii si volumul 4,il astept cu nerabdare,te oubesc Irina!

      Ștergere
  5. Dacă avem o poveste care credem că merită publicată, cum să procedăm? :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt curioasa!

      Ștergere
    2. Trebuie trimis manuscrisul la Edituri. Mult succes și aștept vești bune de la voi!

      Ștergere
  6. Recunosc ca am citit abia acum cateva zile cartea,dar mai bine mai tarziu decat niciodata.....si cu siguranta toate in viata se intampla atunci cand trebuie.Iti multumesc din suflet si astept cu nerabdare vol 3.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mă bucur să îmi văd fotografia alături de cuvintele ”cea mai frumoasă parte din poveste” (păcat că nu am reușit să fac o fotografie mai reușită) :)
    A trecut vreun an și jumătate de când îți urmăresc blogul și cam tot atât de când am citit cartea, deși un termen mai potrivit ar fi ”am devorat-o”. Și eu fac parte dintre oamenii cu un oarecare talent literar care nu îndrăznesc să meargă la o editură, în mare parte din cauza motivului pe care l-ai prezentat: nu aș vrea să schimb absolut nimic. Poate într-o zi voi avea curaj și voi face acest pas :)
    Criticile apar chiar și în cazul capodoperelor literare, pentru că unii oameni încă n-au învățat să citească așa cum ar trebui, CU SUFLETUL. De când am cumpărat cartea n-am reușit s-o mai văd, pentru că tot timpul am împrumutat-o cuiva, așa că pot să spun că ai mult mai mulți cititori decât se vede pe facebook... oameni care nu au răbdare să citească un articol de maxim o pagină pe blog au renunțat la o noapte de somn pentru a citi ”Fluturii”. Și eu am făcut la fel :)
    Abia aștept să citesc și volumul 3 (știu, asta o spune toată lumea...), și dacă ai publica o parte din textele de pe blog (texte pe care le-am citit de multe ori) tot aș fi nerăbdătoare să apară cartea. (Cred că multă lume s-ar bucura dacă ar apărea o carte cu toate articolele despre tatăl tău și lecțiile de viață pe care le-ai avut de învățat de la dumnealui...)
    O zi bună și multă inspirație în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Alina, aș fi vrut să postez toate pozele primite de la cititori, dar am peste 1000! Și nici măcar nu am reușit să citesc toate mesajele și email-urile...
      Referitor la curajul de a publica o carte: îndrăznește. Când le-am povestit anumitor oameni de intenția mea mi-au spus că sunt nebună, că lumea nu mai citește oricum, că mă expun judecăților lumii... Nu m-am lăsat descurajată de nimeni și de nimic și le-am dovedit că lumea citește și că nu judecă aiurea, că știe să primească o poveste, că nu e reticentă la nou, la diferit...
      Așadar, dacă îți place să scrii, fă-o. Sfatul meu este să scrii cu sufletul, oamenii simt. Nu încerca să construiești sau să arăți că poți, fii naturală, scrie cu sufletul. Aștept cu drag cartea ta! Pupici și îți mulțumesc!

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc din suflet pentru încurajare! Sincer, asta mi s-a spus cel mai des, că lumea nu mai citește, dar cred că nu sunt eu singura care cumpără o carte pe săptămână și i se pare prea puțin. Am făcut greșeala de a mă descuraja singură văzând că prea puțini oameni îmi citesc postările de pe pagină sau blog, dar iubitorii de cărți sunt în librării, nu pe net... Stilul meu e mai ironic, mai ”verde-n față” și tocmai asta mă face să mă tem, nu toți suportă să li se pună oglinda în față și nici nu știu ce editură ar fi interesată de o anonimă care face glume pe seama spiritului de turmă. Undeva, trebuie să existe... și când am suficient curaj o caut oriunde ar fi :)
      Îți mulțumesc pentru sfat, întotdeauna am scris cu sufletul și am fost poate prea naturală, prea liberă în exprimare, dar nu pot fi altceva decât ceea ce sunt. Când voi reuși să public, vei fi prima care va afla... bine, a doua, prima e mama :) Pupici și mulțumesc că mi-ai răspuns!

      Ștergere
  8. Draga mea Irina,copila cu suflet de aur,in modestia ta nu ai povestit despre cea mai mare realizare pe care a adus-o aceasta carte,sufletele pe care le-ai ajutat,acel copil care azi are o viata mai buna,toate lucrurile frumoase pe care le-ai facut!Te stimez si te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mariana, te-am recunoscut... chiar dacă ai postat ca anonim.
      La semnarea contractului cu editura, mi s-a cerut un cont bancar în care să mi se plătească pentru drepturile de autor. Ok, dacă tot vor ieşi bani din asta, măcar să îi donez, mi-am spus. Voiam ca Fluturi să fie atât un vis împlinit, dar şi un bine făcut, un proiect frumos. I-am povestit doamnei Vişan că aş vrea ca banii să ajute un băieţel care (în urma unui accident în care s-a electrocutat) a rămas fără mâini. “Draga mea, câţi bani crezi tu că vei câştiga ca să poţi ajuta?”, m-a întrebat editoarea. Nu contează, mi-am spus. Oricât de puţini vor fi, cu siguranţă vor fi de folos, iar eu voi avea sufletul împlinit că Fluturi a însemnat mai mult decât o carte tipărită.
      Totuşi, visul meu era să ajut acel băieţel să aibă din nou mâini. Să se poată ajuta singur, să nu mai depindă de alţii pentru fiecare lingură de mâncare, să se poată îmbrăca singur, să se poată juca, să poată îmbrăţişa. Să nu se mai simtă handicapat, umilit, inutil. Am zâmbit şi mi-am spus că Dumnezeu are planurile lui şi că dacă va trebui să fiu eu cea care să îl ajute, îmi va da putere, resurse şi şanse. Şi mi-a dat. Neaşteptat pentru mine! Nu este important să vorbesc despre asta, e o împlinire a sufletului meu și le sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut în visul meu măreț și poate nebunesc!
      Te pup cu toată dragostea!

      Ștergere
  9. Esti o femeie foarte curajoasa Irina!!! Am citit cartea " Fluturi" cu mare drag!!! mi-a placut foarte mult!!! A citit-o si mama mea! Ia placut si ei enorm cartea!Citind-o am realizat ca avem multe in comun ( caracter, momente din viata si chiar si oameni)... abia astept si volumul 3!!! Succese si realizari in tot ce-ti propui!!! Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cartea ta chair a schimbat viata mea in bine. Am invatat sa pretuiesc mai mult si sa simt mai mult. Ai transmis exact ceea ce era nevoie in acele randuri minunate. Stiu ca toti intreaba,dar ...Robert chiar exista? Este o persoana reala sau e fictiune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult. Îți mulțumesc! Toate personajele din carte există. ;)

      Ștergere
    2. Astazi am terminat de citit cartea :(...sunt suparata din cauza finalului. Abia astept volumul 3, sper ca ai ramas cu Robert :))

      Ștergere
    3. Chiar si "prietenul imaginar"? E usor neverosimil sa te destainui unui necunoscut.

      Ștergere
  11. Felicitari Irina Binder. Cartea e superba, e cea mai frumoasa carte pe care am citito vreo data, ast cu nerabdare sa citesc si vol 3. Sper sa o publici pana in iulie cand vin acasa in concediu. Mult succes in continuare, te pup cu mare drag si mi.as dori sa te pot intalni vreodata, cine stie😀😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mul'umesc mult! Și eu mi-aș dori să îmi întâlnesc toți cititorii!

      Ștergere
    2. Ma intreb oare.. oamenii reali despre care ai scris in cărțile fluturi nu sunt deranjați ca ai scris despre ei ?As avea atâtea intrebari sa iti pun.mi ar fi placut sa te cunosc personal.

      Ștergere
  12. Irina, esti minunata, un inger trimis de Doamne Doamne pe pamant!
    Ti-o spun cu toata sinceritatea...cartea ta mi-a schimbat viata.
    M-a invatat sa ma apreciez mai mult, sa inlatur "raul" din viata mea, sa imi doresc sa fiu inconjurata numai de oameni de valoare.
    Am inceput, fara a fi egoista, sa ma gandesc mai mult la mine si la ceea ce imi aduce fericirea.
    M-am regasit foarte mult in cartea ta, in povestea ta de iubire, mai ales pentru ca am iubit si iubesc un om ce imi este interzis.
    Si eu scriu uneori, imi este bine atunci cand imi astern gandurile pe hartie...
    Iti doresc din inima mult succes in continuare!
    Astept cu nerabdare volumul III din "Fluturi."
    Te pup si te imbratisez cu drag!
    Cosmina

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ai facut sa plang... Un timp nu am mai citit ce ai postat din lipsa de timp, dar cand prind un moment de liniste cu siguranta o fac. La fel si mie, ca altor cititori de-ai tai, mi-ai adus o bucurie de fiecare data cand am citit ceva pe blog sau din carte. Sa stii ca de fiecare data cand vad lucruri, poze cu fluturi ma gandesc la tine. De multe ori am patit sa ma gandesc: " asta i-ar placea Irinei". Am facut chiar o poza unui tablou cu maci care era superb. As fi vrut sa ti-l trimit, dar m-am gandit ca sigur, printre atat de multe mesaje de la atat de multi oameni, nu o sa ai timp sa il vezi si pe al meu. Esti o persoana pe care mi-as dori foarte mult sa o cunosc candva. Cine stie? Poate ne vom intalni vreodata, iar atunci cu siguranta mi-ar placea sa stam la un ceai, de vorba. Lumea nu-i chiar atat de mare pe cat pare, nu?:) Iti multumesc pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Lore! Aștept să ne vedem, vor fi ocazii, promit!

      Ștergere
  14. Iti multumesc din suflet pentru faptul ca ai scris cele doua carti si pentru ca esti un om atat de bun si minunat . ''Fluturi '' mi-a schimbat viata bine ; m-a ajutat sa invat sa privesc lumea cu alti ochi ; aceste carti m-au invatat sa fiu un om mai bun .
    ITI MULTUMESC !!!
    Te salut , te imbratisez si iti doresc tot binele din lume . Ganduri bune !!!!
    Elena S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îți mulțumesc, Elena! Te îmbrățișez cu tot sufletul și îți doresc să fii fericită și iubită!

      Ștergere
  15. Felicitari pentru sinceritate, felicitari pentru perseverenta!
    Cartea nu are valoare literara dar da, poate avea valoare umana..In lumea in care traim, nu e putin.
    Succes cu noul volum care, inteleg, este foarte asteptat

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru simplitatea de care dai dovada.Este un lucru mare ca inca o mai ai,se vede prin modul de exprimare.Indiferent de critici tu ai facut ce ai dorit,ti-ai asumat orice risc,ai crezut in tine si ai reusit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari si, exact cum ai spus, a fost un vis si o poveste sincera care a fost primita de cei cu sufletul curat exact asa cum trebuie. Multumiri!
    Uite, apropos de ceea ce spuneai ca aceasta carte a inspirat multi oameni, eu sunt un exemplu. De cand ma stiu mi-a placut sa scriu si sa citesc. Visul de a scrie o carte era doar in sufletul meu, dar dupa ce am citit cartea ta si am aflat povestea ta, mi-a dat curaj, si mi-am urmat visul. In curand voi tipari prima mea carte pentru copii, si acum scriu un roman. Nu stiu daca o sa fie publicat, exact aceleasi temeri cu editurile si debutantii, dar castigul e in primul rand al meu si al sufletului meu. Mi-am implinit un vis, iar tu m-ai ajutat, chiar fara sa stii.

    Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Gabriela! Aștept cu drag carțile tale. Te rog să îmi scrii pe facebook când sunt gata! Pupici și succes!

      Ștergere
    2. Iti multumesc mult, asa o sa fac. Abia asteptam continuarea povestii sufletului tau frumos.

      Ștergere
  18. Multumesc mult pentru carte. Asa te-am descoperit si ma bucur de sfaturile tale. Esti minunata. Astept volumul 3.

    RăspundețiȘtergere
  19. ABIA ASTEPT VOL 3. E CEA MAI BUNA CARTE CITITA

    RăspundețiȘtergere
  20. O poveste si o carte minunata, astept cu drag volumul 3. Te admir pentru sinceritatatea ta si pentru respectul pe care il ai fata de cititorii tai. Esti minunata, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc prietenei mele de suflet(deocamdata virtuala) ca m-a facut sa citesc atatea pagini dupa ani si ani in care am citit doar cate un articol din ziarul de la metrou,si ala de plictiseala.Mi-a vorbit mult despre cartea ta si in cele din urma mi-a trimis-o(ambele volume) personalizata de ea cu creionul <3 .Sper ca volumul 3 sa il pot daruii eu si sunt convinsa ca vom rade si vom plange "ca doua hăhăite"cum ii place ei sa spuna.Succes in tot ceea ce faci draga Irina :* .

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc pt carte.Abia astept si volumul 3.Te-am descoperit din intamplare si mi-a placut foarte mult blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumim, Irina, pentru carte, pentru toate postarile tale pline de indemn, pentru toate gandurile tale bune, admirabil exprimate!

    RăspundețiȘtergere
  24. Esti un suflet minunat! Tot ce ai scris e asa de transparent,sincer,natural. In timpurile noastre rar gasesti aceste calitati umane,iar noua,oamenilor,ne este dor de tot ce este frumos si sincer.Ne este dor de suflet pentru suflet ! Dumnezeu a dorit sa arate,prin tine,prin scrierile tale sincere,pure, marilor ingamfati ,imfatuati,ca sincetitatea,puritate,bunatatea,onestitatea ,empatia sunt darurile cele mai de pret din viata.Felicitari,Irina Binder ! Sa de a Dumnezeu sa se mai nasca astfel de suflete !

    RăspundețiȘtergere
  25. Faină cartea. Felicitări! Am citit-o pe nerăsuflate și abia aștept și volumul 3. Ne-ai spus cum a primit publicul cartea, dar curiozitatea mă îndeamnă să te întreb... cum au primit-o cei doi, Robert și Matei?

    RăspundețiȘtergere
  26. A fost o placere deosebita sa citesc in doar 4 zile ambele volume. De cand am pus cartea in mana nimic nu mi.a mai captat atentia.Este o carte magica care a.si fi vrut sa nu se termine, sa pot citi in fiecare zi.Irina, te rog chiar si dupa al 3.lea volum da viata in continuare la povestea ta. Gaseste tu ceva sa scrii mereu.Am ras si am plans o data cu randurile scrise de tine.Sunt uluita. Numai bine Irina.

    RăspundețiȘtergere
  27. Unde pot gasi cartile tale, as vrea sa le cumpar sa le citesc?

    RăspundețiȘtergere
  28. Am citit cu deosebita placere si interes cartea ta.M-am regasit in unele ipostaze.In spatele povestii am descoperit un suflet minunat care a reusit sa ramana curat si plin de iubire in ciuda tuturor incercarilor prin care ai trecut.
    Felicitari pentru cine esti! Tatal tau ar fi,sau cred ca este mandru de tine de acolo de sus.
    Astept cu nerabdare volumul III!
    Iti multumesc si te imbratisaz

    RăspundețiȘtergere
  29. Este cartea pe care am adus-o cu mine in Irlanda in afara de Biblie!Si ma incanta in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  30. Te ostenesti si te ingrijesti de toate cu iubire. Biruiesti raul cu binele.
    Multumesc pentru invataturi!
    Te imbratisez cu iubire :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt unul dintre barbatii care au citit cartea... Si care i-a facut sotiei cadou aceasta carte, desi o mai avea intr-un exemplar..
    Asa, sa o aiba de la mine!
    Stii cu ce cred eu ca ai castigat inimile cititorilor?
    Cu sinceritatea! Putini au acest curaj.
    Iar cei care il au sunt recompensati de viata! Cu prieteni de suflet....
    Si cu ... fluturi.. acolo unde sunt necesari! In suflet!
    Cu stima, suflete!
    Excelsior

    RăspundețiȘtergere
  32. Felicitări Irina!!! In doar 2 zile am citit carte ta m-a captivat mai mult decat o carte cu un limbaj literar si perfect dar fara "suflet". Apreciez curajul tău, sinceritatea si atitudinea verticală. Mult succes in continuare si cu nerăbdare astept volumul 3. Dumnezeu să îti dea putere sa păstrezi mereu acelasi suflet de copil bun si blând. Te imbratisez cu drag Adriana.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna Irina, cartea ta mi-a schimbat cu totul gandirea despre viata de zi cu zi. Fluturi este prima carte care am citit-o cu atata drag si care ma facut sa rad sa plang..iti multumesc si cred ca ai mult mai multi cititori decat crezi pentru ca eu am reusit doar odata sa iti citesc cartea pentru ca mi-au cerut-o foarte multe persoane si merge de la persoana la persoana de aproape un an.. astept cu nerabdare volumul 3. Si sper sa ajung sa il cumpar inainte sa se termine stocul. Iti multumesc inca odata, Dumnezeu sa aiba grija de tine si sa iti dea tot ceea ce meriti si ce iti doresti..te pup!

    RăspundețiȘtergere
  34. Draga Irina,
    desi am numai 13 ani am citit cartea ta si mi-a placut foarte mult.Am primit-o cadou de la bunica mea care este profesoara de lb.romana.Toti colegii mei au citit cartea si sunt foarte incantati.La ora de romana am dezbatut subiectul cartii si l-am rugat pe domnul profesor sa ne mai recomande carti la fel de frumoase.
    Am invatat din cartea ta sa ma respect si sa ma pretuiesc,dar mai ales sa fiu un om bun.Datorita tie am invatat sa imi inteleg parintii si sa ii apreciez asa cum merita.Iti multumesc pentru o poveste asa de frumoasa si astept cu nerabdare volumul 3!Te imbratisez si te iubesc!
    p.s.iarta-ma ca nu am scris cu diacritice,dar telefonul acesta nu are.
    Larisa

    RăspundețiȘtergere
  35. Abia astept urmatorul volum!

    RăspundețiȘtergere
  36. Simt ca te cunosc de o viata,simt ca esti trimisa de Dumnezeu pe acest pamant sa aduci lumina in sufletele noastre,greu incercate de greutatile vietii! Ne-ai facut sa nu ne mai simtim singuri in lumea asta uneori atat de rece! Esti Binecuvantata Irina sa-I multumesti Lui Dumnezeu pentru asta,iar noi II multumim pentru TINE! Putere de munca,inspiratie,iubire de oameni ,liniste sufleteasca si multa sanatate iti doresc din suflet! Aredena!

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna, Irina.
    Am citit si eu cartile tale si m-au impresionat enorm. Desi ai trecut prin atatea lucruri, ai reusit sa ramai aceeasi persoana neinduplecata de gandirea profitorilor din jur.
    Lucrez si eu la un manuscris si mi-a fost de ajutor ceea ce ai scris in aceasta postare. Nu stiu daca sa imi fac un blog sau pagina de facebook, si mi-ar prinde bine o parere sincera din partea ta cu privire la ceea ce scriu eu si ce as putea face pe viitor. Iti voi lasa un mesaj pe facebook, sper sa imi raspunzi.
    Multumesc anticipat,

    RăspundețiȘtergere
  38. Povestea dintre tine si R a fost superba, m-a impresionat felul in care ai descris-o, atat de pasional incat ne-ai facut si pe noi sa intram in starea aia. Te ador pentru asta si pentru multe altele! :*

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna Irina,
    Astept cu nerabdare volumul 3......;)))

    RăspundețiȘtergere
  40. Mai mult decat simplitatea exprimarii si decat faptul ca m-am regasit atat de mult in trairile tale, a fost faptul ca ai avut curajul de a-ti deschide sufletul unei lumi intregi. Chiar si acum, dupa ce am citit-o a treia oara - la rand-, incerc sa ma adun, sa ma recompun dupa furtuna care m-a ravasit. Admir resursele cu care te hranesti (si pe care de-as sti unde le gasesti, tot n-as putea sa le culeg), ma inclin in fata luminii pe care o regasesti atunci cand mori cate putin de fiecare data cand suferi. De-as mai gasi cuvinte, as mai scrie...Cred ca vara e prea departe... vreau caldura celui de-al treilea zbor de flutur! sincere imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna Irina,
    Pentru ca tot se cheama blogul tau "insomnii" si eu am ... insomnii, vreau sa-ti spun ca te felicit pentru puritatea scrisului tau, pentru ca stilul tau este atat de simplu incat iti merge direct in inima! Continua te rog, este pacat sa ne privezi de ceva atat de rar in timpurile grele in care traim. Si asta ti-o spune un jurnalist ca mine, care stie bine cat de greu este sa mai gasesti o oaza de iubire si inca una cu principii, in timpurile demente pe care le traim! Te imbratisez cu drag si te iubesc!
    PS: De cand ai scos cartea "Fluturi" mi-am facut un obicei - darul meu pentru prieteni in orice moment aniversar este ... ai ghicit, cartea ta! Deja librarul mi-a devenit prieten:) I-am facut la vanzareeee...:) Te pup de nu te vezi!

    RăspundețiȘtergere
  42. Draga Irina,
    Am citit "povestea" cartii Fluturi - daca cartea a fost publicata in 12.12.2012, eu am cumparat-o ...in febr. ...2013!!!
    Am trait povestea ca si cum ar fi fost "povestea mea" ! Inteleg ca tu esti contabil , ...si eu la fel ! Is ingropata in hartii tot timpul dar asta nu ma impiedica sa vad ce ...noutati mai publici !Ma relaxeaza, imi fac bine,foarte bine !Se vede "cu ochiul liber" ca esti un om minunat !Abia astept vol.III ! Te pup cu mare drag , Geta
    ps. Comentariul de mai sus al dnei Cezara Mironica , imi place !Dansa este aici in orasul meu jurnalist "cu printipii"

    RăspundețiȘtergere
  43. Noi iti multumim ca ai ales sa scrii aceasta carte si ca ne-ai bucurat sufletele. Astept cu nerabdare volumul 3 ! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  44. Ce veste minunata cu volumul 3, il astept cu drag in libraria din Montreal.

    Florina

    RăspundețiȘtergere
  45. Spune-mi ca ai ramas cu Robert, spune-mi ca ti-ai ascultat inima si acum sunteti casatoriti in timp ce scrii toate astea.

    RăspundețiȘtergere
  46. DRaga Irinia!a-s vrea sa te rog foarte mult sa te gindestii la ideea de a mai srcie ceva de genul Fluturi,pentruca nemijlocit am simtit pe pielea mea si am si vazut cum chimba vetile multora!

    RăspundețiȘtergere
  47. Draga Irina, esti un om atat de frumos din toate punctele de vedere,iar minunatia sufletului tau lumineaza in fiecare cuvant pe care il scrii. Pupici si admiratie!

    RăspundețiȘtergere
  48. Nu pot spune decat MULTUMESC! Am citit volumele in doar 2 zile. Nu m-am putut abtine sa nu citesc fara oprire. Toti prietenii mei au fost surprinsi vazandu-ma ca nu fac altceva decat sa citesc,stiind ca nu sunt o cititoare inraita. Acum am terminat volumul al 2 lea si deja simt ca nu mai am rabdare sa publici urmatorul volum. Felicitari pentru realizare si succes in continuare! :*

    RăspundețiȘtergere
  49. Bună Irina, cu părere de rău spun că am descoperit cartea doar acum câteva zile. Cum? Pe Facebook (în sfârșit sunt mulțumită că am cont pe facebook) publicase o prietenă niște rânduri în care spuneai ce fel de om ești , nu mai știu de câte ori le-am citit,mă emozionat, până acum nu am găsit nici o carte care sa-mi placă, fără să încetez de a o citi, să simt și eu prin ce treceai tu! Fără cuvinte. Am intrebato cum se numeste cartea si imediat am cautat iar astazi am terminat primul capitol care l-am găsit pe internet. Îmi doresc din toată inima sa ajung acasă și sa cumpăr cărțile! Tu mai făcut să gândesc îndeajuns pentru să îmi dau seama de ce nu îmi era bine. Poate cândva vei putea sa-ți furi un strop din timpul tău și sa vorbim! Nu mai spun de faptul că îmi doresc sa te întâlnesc și sa-ți spun: Irina îti mulțumesc! Îți mulțumesc că mi-ai dat mai multa speranță in a crede faptul că persoane sincere,bune,pure și frumoase chiar exista!

    RăspundețiȘtergere
  50. Doamna Irina am citit volumele dumneavoastra ,sunt minunate , felul in care sunt exprimate sentimentele este extraordinar. As dori sa va multumesc deoarece cartea dv mi-a aratat un mod diferit de a privi unele lucruri chiar in esenta lor si m-a inspirat sa scriu povestea la care am visat mereu. Multumesc - cu admiratie: FLORINA DANILA

    RăspundețiȘtergere
  51. As fi foarte fericita daca imi impartasiti parera dv.

    RăspundețiȘtergere
  52. Irina jur că atunci când am văzut că vol 3 o să fie publicat vara astă mi-au dat lacrimile și am fost ceva de genul " eu nu văd bine " și am citit de N ori fraza să mă asigur că văd bine.
    Felicitări suflet frumos pentru bucățelele rupte din tine și puse pe filă de carte, un adevărat pansament pentru suflet sunt aceste două cărți.
    Numai bine ❤
    -Denisa

    RăspundețiȘtergere
  53. Volumul 3 va aparea in vara aceasta?

    RăspundețiȘtergere
  54. Draga mea Irina,ai doua carti minunate! Ai un sulfet minunat si ma bucur ca ai avut curajul sa-ti transpui intreaga ta poveste in aceste carti. Sper din tot sufletul sa scrii si un al treilea volum,pentru ca mi-as dori sa cunosc un final fericit si sa citesc iar toate gandurile tale frumoase. Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

  55. Am citit si eu faimoasa carte. Nu le-am lasat din mana, ce-i drept, pentru ca primul volum m-a facut sa zambesc ori sa rad in hohote, iar cel de-al doilea nu contenea cu plansetele si suferinta- asa ca trebuia sa tot dau paginile ca sa vad unde se ajunge. Cartea asta e scrisa prin prisma unei pustoaice de vreo 14-15 ani, care viseaza la iubiri ca-n povesti, unde ea e divinizata (nu doar iubita) de toti barbatii care ajung s-o cunoasca si ar face orice pentru ea. Pentru ca e frumoasa, sani voluptuosi, isteata, cultivata, cu simtul umorului si cu o incredere considerabila in sine. Dupa cum bine se observa, chiar autoarea se transpune. Defectul cartii ? Prea frumoasa ca sa fie adevarata. E un fel de poveste destinata copiilor, adolescentelor insetate de vise si iubiri nemuritoare. Nu reuseste sa iasa din filele manualului, nu te face sa traiesti tu in locul ei si nu te face sa crezi cu tarie nicio secunda ca ar putea fi plauzibila. De-asta m-a lasat cu un gust amar... O poveste croita atat de frumos merita o regie bogata, o realitate a ei. Am citit-o pe nerasuflate, desi mi-l doream pe Robert mai barbat, pe Alex nu asa tolomac, pe Angel mai hotarat si pe Claudiu mai vorbaret (dar se pare ca toti se indragostesc ca nebunii de sufletul fiintei asteia -ceea ce e, din nou, prea frumos ca sa fie aievea), iar pe tine, Irina, nu atat de plangacioasa si credula. Primul volum m-a facut sa visez cu ochii deschisi, iar cel de-al doilea a dat cu mine de pamant. Tras de par, nelalocul lui, cu prea multe plansete si deprimare. Si personaje din povesti, atat rele, cat si bune. Nu judec nimanui puterea de scriere, eu imi spun parerea. Romanul tau e unul foarte frumos, care promite multe, si e pacat sa nu-i atribui valoarea pe care o merita. Si da, bineinteles ca o sa-ti citesc si al treilea volum, abia astept.
    P.S: Fictiunea "Tears of time by a dreamer" iti spune ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  56. Iarta-ma, Irina, am fost nedreapta. Cartile tale au fost motivul zambetelor mele si nu merita criticile mele atat de aspre. Scrisurile tale sunt plasmuirile tale, iar eu am incercat sa mi le impun pe ale mele. Ai scris minunat, as mai citi sute de volume in continuarea acestora si desi as bombani, le-as rasfoi pe nesimtite. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  57. O carte nemaipomenita , felul cum ai scris aceasta poveste de iubire e de neimaginat. Te face sa traiesti fiecare reactie si traire a fiecarui peraonaj. Am trecut de la.bucurie la agonie impreuna cu.personajele din carte. Se vede ca ai scris din tot sufletul! Iti multumesc ca ai scris aceasta poveste de iubire! Felicitari pentru tot! Abia astept sa vad continuarea povesti! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  58. Dragă Irina,pur si simplu am adorat "Fluturi"! Am citit ambele volume in câteva zile şi nu am mai putut să mă dezlipesc de ele. Ştiu că mulți au făcut deja asta, dar vreau să te felicit şi eu pentru că mi-ai ajuns la inimă şi deşi nu te cunosc personal, te consider un om minunat! Aştept cu nerăbdare vol 3 :)
    Aş avea şi eu o curiozitate.. cum au reactionat oamenii despre care vorbeşti in "Fluturi" la publicarea cărții?

    RăspundețiȘtergere
  59. Am fost la biblioteca acum 2 saptamani si cand ma uit printre rafturi iti vad cartea.
    Am zis sa o incerc, iar cand am ajuns acasa am inceput sa citesc.
    La inceput mi s-a parut un cliseu toata povestea, dar dupa ce am inceput sa inaintez in pagini nu m-am mai putut opri.
    Si acum iata-ma la volumul 2, in 3 zile am citit mai mult de jumatate de pagina. Iti multumesc Irina!
    Dar am o mica curiozitate, povestea este reala? :) Daca da, AI O VIATA MISTO SI PLINA DE NEBUNII ( cum e in carte ) :)) te pup !! :*

    RăspundețiȘtergere
  60. Multumesc Irina Binder pentru modul tau minunat de a scrie, pentru ca m-ai facut sa trec de la o stare de bucurie si zambete la lacrimi, pentru trairile atat de intense, pentru minunatele lectii de viata si feminitate, pentru redefinirea iubirii fara superficialitate, pentru ca m-ai facut sa simt ca anumite pagini parca le-ai scris despre mine. Si totusi, un simplu cuvant "multumesc" nu este de ajuns! Ma inclin si astept o noua replica a condeiului tau minunat!

    RăspundețiȘtergere
  61. Povestea este reala? Daca da, este povestea ta? Te iubesc din tot sufletul meu, multă bafta in continuare si așteptăm următorul volum!

    RăspundețiȘtergere
  62. Viata bate filmul...de-asta e atata lume care nu crede ca e chiar povestea ta...
    Despre critici, cum am mai spus-o, sunt invitati sa ocoleasca tot ce inseamna Fluturi si Irina Binder...
    Important e ca lecturand cartea, multa lume a fost coplesita de magia Fluturi, multe suflete au fost mangaiate, multe vise au prins contur...mult frumos ai daruit si multe povesti au prins aripi...
    Sunt atatea povesti pe care nu le stii, pe care poate nu le vei cunoaste niciodata, dar gandul cel bun al oamenilor care s-au bucurat citind, cu siguranta a vibrat si tu ai simtit asta, chiar daca nu ai inteles de unde vine...
    Ramai aceeasi, suflet drag

    RăspundețiȘtergere
  63. Fluturi..mi-a schimbat viata in cel mai frumos mod...simt ca traiesc si am sufletul plin de bucurie...am reusit citind aceasta carte sa invat sa ma rup de trecutul care mi-a facut atat de mult rau.
    Am auzit de carte de la una dintre colegele mele...o imprumutase de la o alta colega pasionata de lectura si cand a auzit ca o vreau si eu a fost putin reticenta...sufar de o depresie majora de aproape 5 ani si credea ca o sa -mi faca rau cartea...ca o sa ma rascoleasca si a avut dreptate in sensul ca m-am regasit aproape in totalitate in aceasta carte minunata si au fost momente cand credeam ca nu o sa am puterea sa o termin...am plans mult si au fost multe momente cand simteam ca raman fara aer si o lasam din mana cateva minute dar apoi imi spuneam ca trebuie sa o citesc...ca trebuie sa fiu puternica si sa invat sa accept si adevarurile care dor in viata mea...am citit-o in trei zile in conditiile in care am lucrat 12 ore si eram foarte obosita...ma culcam cu gandul la ea...ma trezeam la fel...nu reuseam sa dorm decat 3-4 ore si nu puteam sa fac nimic fiind mai tot timpul cu gandul la carte...a fost carte vietii mele...ma simt mandra de mine...este genul de carte pe care o iei peste tot (la baie...la bucatarie)..mi-a schimbat viata in cel mai frumos mod si m-a vindecat de durere si depresie chiar daca numai partial....acum sunt mai puternica, ma iubesc mai mult...toate testele la pshiholog mi-au iesit aproape bine...sunt atat de fericita si de plina de viata si am descoperit ca oricat de mult rau mi-au facut oamenii eu tot ii iubesc si ii inteleg.
    Multumesc din suflet draga Irina pentru ca datorita tie si trairilor tale sunt un om mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  64. Toate lucrurile in viata se intampla cu un scop: a trebuit sa citesc cartea "Fluturi" pentru a-mi lua inima-n dinti si a relua legatura cu o persoana draga mie dupa o perioada de 5 ani. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  65. Draga Irina! Felicitari! Ai reusit sa ma determini sa citesc ambele volume in..24 ore! Si tine cont ca am un baietel de 11 luni! Cred ca cel mai mult m-a atras faptul ca este povestea ta.. am refuzat sa cred pe masura ce citeam ca lucrurile chiar s-au petrecut cu adevarat. Te felicit pentru curajul tau de a-ti spune povestea tuturor! Astept cu disperare volumul 3. Si sper ca are " happy end"! As fi trista sa aflu ca, dupa ce ai iubit atat, esti nefericita! P.s. povestea continua in prezent? :)

    RăspundețiȘtergere
  66. Draga irina, ai putea sa ne spui cand se petrece actiunea din carte? Pe mine chiar ma intereseaza.. am cautat peste tot pe net si nu am gasit.. si asta ca sa nu te intreb cati ani ai acum :) te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  67. Felicitari ,mult succes in continuare in orice doriti sa faceti si abia astept sa citesc urmatorul volum .

    RăspundețiȘtergere
  68. Steluța Iachimovici26 mai, 2015 19:18

    Fluturii tăi sunt minunați, chiar dacă sunt o adolescentă, m-a făcut să devin mai bună și să evit ceea ce e rău.. În mintea mea nu se va asocia altă carte pînă nu o voi termina pe aceasta. Ești trimisă de Dumnezeu ca să poți schimba prin bunătatea ta , viețile, a multor oameni odată! Mulțumesc muult! ;)

    RăspundețiȘtergere
  69. Deci in 2 zile am citit ambele volume... al doilea l-am terminat undeva pe la 4 dimineata. Eram foarte curioasa daca ai ramas cu robert sau nu. Astept cu nerabdare vol 3. P.s. sunt f curioasa cum arata robert si matei. :)

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna Irina! Sincera sa fiu am termin ambele volume in 2 zile. Cartea m-a impresionat foarte mult. Mi-a placut enorm ... dar sfarsitul? ceva nu se leaga la sfarsit!! Sper ca volumul 3 sa dezlege toate misterele!!! Abia astept. Cand v-a fi publicat mai exact???

    RăspundețiȘtergere
  71. Maiestatea ta, Irina...CIEL

    Am primit cartea ta in dar de la o prietena si de cum au plecat musafirii m-am apucat de citit pana am epuizato...am ras si am plans alaturi de tine incat sotul spunea ca nu sunt normala...nu am dormit deloc noaptea aceea. (asta fiind acum o sapt)
    Abia astept sa publici si volumul III.... sper sa ne faci o surpriza si sa vi in Cluj pentru a ne oferi autografe si un zambet cald.
    Mai mult ca sigur o sa citesc din nou cartea Fluturi (I+II+III),,,dupa ce mi le inapoiaza soacra.
    Din toata inima sper ca ai ascultat sfatul Luminitei si l-ai iertat pe Robert pentru toate greselile pe care le-a facut din prea mare iubire pentru tine.(o sa vedem cu totii in vol III)
    Si totusi am o intrebare pentru tine: MAI SIMTI FLUTURI???
    Te pup, te imbratisez si TE IUBESC, printeso!!!
    Ma bucur ca in lumea asta mai exista si oameni cu suflet mare asa cum e al tau!

    RăspundețiȘtergere
  72. Fluturi m-a inspirat sa-mi transform jurnalul intr-o carte si sper ca atunci cand voi creste sa o public.Ai o carte minunata! Le-am citit pe ambele in 3 zile. Abia astept sa apara si a 3-a!

    RăspundețiȘtergere
  73. o minune de femeie, ai venit pe lume sa fii iubita si apreciata :) te iubim mult, mult, mult de tot....Irina :*

    RăspundețiȘtergere
  74. Tocmai am terminat cele doua volume, dupa doua zile in care mi-am tinut nasul in ele. Sunt niste carti superbe!! Am citit multe carti, iar in opinia mea, o carte BUNA inseamna sa nu iti dea pace pana nu o termini. Asta s-a intamplat cu aceste carti. Nu le-am putut lasa din mana. Abia astept al 3-lea volum!! Este o poveste minunata, ce te face sa reflectezi asupra vietii si asupra valorilor. Au cam devenit preferatele mele cele 2 volume! Superbeeee!

    RăspundețiȘtergere
  75. Am citit ambele volume,si fiecare pagina mi-a trezit o multime de fluturi...Am avut o perioada mai grea cind citeva zile la rind,de citeva ori pe zi citeam aceleasi sfraturi postate pe "Insomnii" care m-au ajutat mult...fara sa-ti dai seama ai salvat multe suflete....te respect atit de mult,esti o persoana pe care cred ca fiecare om ar dori s-o aiba alaturi...

    RăspundețiȘtergere
  76. Draga Irina, te-am descoperit tarziu...undeva prin martie 2014. Am citit cele 2 capitole publicate pe internet, si mi-a ramas gandul la ele. In prima sambata am ajuns la o librarie si am cumparat ambele volume, pe care le-am citit in noaptea aia...si recitit de cateva ori. Este o carte aproape sufletului meu, in care ma regasesc si pe care am imprumutat-o cu drag tuturor prietenelor. Imi doresc sa citesc si continuare...sper sa ne anunti curand de aparitia volumului 3,4...;) Poate nu este o carte care sa respecte toate criteriile literare, dar este o carte scrisa din suflet pentru sulet(e). te pup cu drag
    p.s. Ai fost cumva in mai pe 16 la spitalul Sanador? Mi s-a parut ca te-am vazut, darcum nu ma simteam bine, fiind operata nu am indraznit sa vin sa te abordez,

    RăspundețiȘtergere
  77. Draga Irina, multumim pentru Fluturi!
    Am si eu o intrebare, numele personajelor din carte sunt adevarate sau le-ai schimbat pentru a nu dezvalui identitatea unor oameni?
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  78. Sincere multumiri,pentru ce?Pentru cele doua carti Fluturi ,pentru ca mi-au placut foarte mult.\
    Astept cu nerabdare volumul 3.:) Mult succes si felicitari,Irina Binder pentru marele succes al cartilor Fluturi.

    RăspundețiȘtergere
  79. Esti un om minunat...ai un suflet de aur...nu sunt o cititoare innraita dar iti spun sincer din tot ce am citit pana acum din fluturi am invatat ceva si am si pus in practica...iti multumesc din suflet si ast cu nerabdare vol 3 ... Esti pur si simplu minunata...

    RăspundețiȘtergere
  80. O carte uimitoare! Totuși am o curiozitate.. povestea expusa este povestea ta de viata?

    RăspundețiȘtergere
  81. Cand apare volumul 3? Sunt nerabdatoare. :D

    RăspundețiȘtergere
  82. În viață, avem parte şi de momente frumoase şi de momente mai puțin plăcute. Eu am ajuns în anul 2015 să mă întreb "de ce eu" .....O femeie cu coloană cerebrală , am ajuns să.mi pun corpul într.un pat şi gândul alături de suflet să fie intr.un alt pat. Am ajuns să am remuscări şi regrete....iar într.un moment în care am spus că nu mai pot....o prietenă mi.a spus sa.ți citesc cărtile. Mi le.am comandat şi le.am primit, apoi am început să citesc si am citit volumul 1 intr.o zi.....am plâns şi am zâmbit iar la oo.21 a fost gata. Deja aveam răspunsuri....am început şi volumul 2 ce.i deept nu l.am mai citit într.o zi, dar l.am terminat , după multe lacrimi.
    Asa.i viata , si vreau să mă bucur de viată , să zâmbesc , să râd....doar nu am eu cele mai grele probleme, si nu sunt nici prima si nici ultima ce am patit asta.
    Iti multumesc pt carti , pentru ca datorita lor vad viata intr.un alt fel acum. 😗
    Mă semnez cu #anonim deoarece ..........

    RăspundețiȘtergere
  83. Aceasta carte mi-a deschis ochii asupra acelor persoane care trebuia sa le am alaturi dar le-am respins si despre cele care doar, imi faceau viata mai grea eu insa crezind ca-mi sunt prieteni, din acest motiv si nu numai , iti multumesc!❤ 💋

    RăspundețiȘtergere
  84. Cuvintele multe sunt inutile.Este cartea mea se suflet.Nu pot sa ma declar o fire sensibila ,dar am plans cotind-o si mi s-a lipit de suflet.Te simt mai aproape decat o sora.Imi esti tare draga.

    RăspundețiȘtergere
  85. ...se spune ca daca un fluture bate din aripi undeva, in lume,nimic nu va mai fi la fel...dar multimea ta de fluturi, irina? cat de mult or fi schimbat lumea? nici nu cred ca realizezi ce mult i a schimbat cartea ta pe toti cei care au avut curiozitatea dar mai ales privilegiul sa o citeasca...azi caind e ziua de nastere a fluturilor tai, as vrea sa iti doresc tie ,inspiratie si iubire-caci din iubire se naste totul,nu i asa?- si fluturilor tai,sa zboare mereu, din pagina in pagina catre tot mai multe suflete, sfidand efemerul...la multi ani,pentru copiii tai cu aripi !astept cu nerabdare urmatoarea carte ,si pe urmatoarea ...si pe urmatoarea...
    cu tot dragul, julieta

    RăspundețiȘtergere
  86. Draga Irina, am aflat de cartile tale in urma cu ceva timp, am citit cateva fragmente si mi-am spus:" Este ceea ce imi doresc sa citesc!". Prietena mea cea mai buna a retinut acest lucru si mi-a daruit de ziua mea, in urma cu doi ani, ambele volume. Pana in prezent le-am citit de trei ori. Am ras, am plans, mi s-a facut "pielea de gaina" si trait cu un mare suspans povestea ta! Am simtit ca stau de vorba cu tine, direct, nu ca as citi o carte si asta datorita si sinceritatii tale si a sufletului tau bun si deschis catre frumos! Iti multumesc pentru aceasta poveste minunata, pentru aceasta lectie de viata, pentru suspansul si nerabdarea cu care citeam fiecare rand, pentru zambete si pentru...multe altele! Iti multumesc din inima! Esti minunata si deosebita! Cu drag, o cititoare care te iubeste! Diana Daineanu

    RăspundețiȘtergere
  87. La primele 2 volume am ras si am plans, au avut de toate, de abia astept volumul 3.

    RăspundețiȘtergere
  88. Draga Irina, am citit cartea cu sufletul la gura.Intotdeauna citesc o carte foarte buna cu mare placere.Te felicit pentru talentul de care dai dovada si iti doresc in continuare mult succes.Astept cu nerabdare sa citesc si volumul 3 .E un mare dar sa fii citita asa cum esti tu.Felicitari si mi-ar placea foarte mult sa te cunosc mai bine,sa putem comunica esti o femeie deosebita. Liliana Buruiana

    RăspundețiȘtergere
  89. Va multumesc pentru aceasta carte ,e minunata ,o citesc cu mare placere!Am citit abia vol 1 si abia astept sa il citesc si pe cel de-al 2.As vrea sa mai citesc carti asemanatoare!Va multumesc si va felicit pentru asa carte superba!

    RăspundețiȘtergere
  90. Mai,Irina...stii cum am citit cartea ta?...cu 2copii mici in jur(2si4ani) pe care i-am neglijat dar care m-au inteles...am ajuns si pe WC cu ea in mana :))...cate un volum pe zi...efectiv am devorat-o pana la 3dimineata... Ca sa vezi ce poate face cartea ta din on :))...Aaa... si de atunci am prins gustul lecturii...Te pup!Success!!!

    RăspundețiȘtergere
  91. Va multumesc extrem da mult ca a-ti scris ai publicat aceasta carte! Este extaordinara, la fel ca dumneavoastra!Va multumesc din tot sufletul. Sunteti cel mai mare exemplu al meu, in viata. Va multumesc din nou!

    RăspundețiȘtergere
  92. Felicitari pentru tot!!!
    Te iubim 😘

    RăspundețiȘtergere
  93. Bună , Irina! Eu pot spune ca sunt una dintre adolescenții pe care i-ai făcut sa îndrăgească lectura(mai mult decât o făceau deja). Abea aștept volumul 3.Cartea ta m-a făcut sa am o altfel de gândire , m-a făcut sa vreau sa trăiesc altcumva. Niciodată nu o sa pot uita felul în care am trăit cartea ta. Nu mă opream din citit decât atunci când terminam cartea. Cu siguranță cartea ta va rămâne una dintre cele mai importante pentru mine.
    Pupici!💋💋

    RăspundețiȘtergere
  94. Irina ești excepțională ...felicitări! !!Îmi doresc sa citesc vol 3..Doar ptc primele m-au făcut s m regăsesc s simt ca de mine se vorbește. .Și. .Cum viața mea trece ptintr-un impas mare ...aștept s văd Cum se sf povestea. .Așa ca și Cum ar fi viitorul meu...Te iubesc ! !Îți mulțumesc ptc ai scris si despre mine, roxana

    RăspundețiȘtergere
  95. Vai deci am inceput sa citesc primele 19 pagini din volumul 3 din previzualizare si mi se pare super draguta ! ♥ ma bucur mult ca in sfarsit ai publicat si volumul 3 si abia astept sa citesc si continuarea dupa ce o iau :)

    RăspundețiȘtergere
  96. Îți mulțumesc pentru tot ce faci. Multe dintre noi avem un " Robert " al nostru☺ te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  97. Am comandat cartea(volumul 3) miercuri iar joi mi-a ajuns. Fiind foarte ocupata peste zi, al luat cartea după ora 00, in ideea ca voi citi câteva rânduri și mă voi pune la somn. Lucru ce îmi era imposibil cu fiecare pagina ce o citeam , și simțeam ca dacă Noi afla sfârșitul nu voi putea dormi. Încet , încet am citit pana am ajuns la ultimele 5 pagini. Mă uitat contrariata la numărul mic de pagini ramase și îmi făceam tot felul de idei. Însă în momentul în care am ajuns și am terminat de citit cartea, (undeva după Ora 4 dimineață) am izbucnit în plans. A fost una dintre cele mai frumoase cărți citite. O carte care îmi va rămâne în suflet. Îți mulțumesc pentru ca ai ales sa împărtășești cu noi aceasta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna Irina. Am citit primele 2 volume atunci cand au aparut in 3 zile. Am fost extrem de bucuroasa sa aflu ca ai decis sa iti continui povestea si sa publici volumul 3. Am recitit primele 2 volume acum si am plans si ras ca atunci cand le-am citit pentru prima oara. Nu pot sa nu ma intreb cat la suta este fictiune si cat real. Dupa ce am terminat al 2 lea volum( pentru prima oara) ti-am dat un mesaj plangand in care ti-am multumit pentru bucatica de suflet pe care ne-ai oferit-o insa nu mi-ai raspuns(stiu ca ai zeci de mesaje de la cititori). Am decis sa iti dau din nou mesaj astazi, tot cu lacrimi in ochi, dupa ce am terminat si volumul 3 pentru ca vreau sa iti multumesc din nou. Mi-ai schimbat total gandirea si m-ai facut sa inteleg ca sufletul conteaza si ca cea mai importanta pentru mine ar trebui sa fiu eu, buna, intelegatoare si iubitoare cu cei din jur. Esti o minune de om, sunt sigura ca sute de cititori au plans si au realizat cat de mult gresim cand nu avem grija de noi si de cei din jur. Iti doresc tot binele din lume, sa fii fericita si sa fii inconjurata doar de oameni frumosi ca tine. Te rog mult sa mai scrii, sa ne mai dai din sufletul tau bun. Te imbratiseaza cu drag o fata de 20 de ani care te iubeste. Izabela

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna! Tocmai ce am terminat de citit cele 3 volume si iti spun cu toata sinceritatea: asta este povestea de dragoste pe care o visam de cand eram mica. Mereu mi-am imaginat iubirea in acest mod, un mod pe care tu l-ai transmis atat de bine incat simt ca mi s-a tiparit in suflet. De fiecare data cand citeam cate o scena care ma impresiona pana la lacrimi, ma intrebam daca aceasta poveste este reala sau este doar imaginatie. Sincer, am cautat prin comentariile anterioare, insa am gasit doar o afirmatie: ca personajele din carte sunt reale. Dar povestea in sine? Mai ales finalul? Imi doresc foarte mult sa aflu acest detaliu, dar, pana se va intampla acest lucru, as dori sa iti multumesc pentru aceste carti minunate si pentru aceste lectii de viata impresionante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar, sunt de acord cu dumneavoastra. Si eu ma intreb daca povestea este in totalitate adevarata.
      Chiar si daca nu este 100% adevarata, este o poveste superba care te face sa citesti cartea pe nerasuflate, sa razi sau sa plangi in hohote. Va multumesc mult doamna Irina Binder ca ati ales sa publicati povestea dumneavoastra, una emotionanta si plina de lectii de viata pentru o persoana cu aceeasi varsta ca Irina din carte si astept cu nerabdare sa primesc volumul trei pentru a afla finalul povestii!

      Ștergere
  100. Cred cu toata inima, ca fiecare cititor se regaseste macar putin in povestea ta, fiecare om iubeste, si exact asa cum ai spus in carte o iubire nu o inlocuieste pe alta.
    Viata este minunata si merita sa traim fiecare clipa cu intensitate maxima!
    Mult succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  101. Am terminat de curand cartea ta Irina Binder. In ciuda tuturor criticilor, povestea in sine este geniala, este un altceva! Astept cu nerabdare sa citesc si alte carti scrise de tine.

    RăspundețiȘtergere
  102. Te iubesc, Irina! Din tot sufletul! Iri multumes,om frumos pentru toate trairile placute. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  103. Am citit cartea. Este o carte minunată!

    RăspundețiȘtergere
  104. Cartea este superba! I-am dat-o si mamei mele sa o citeasca si a zis ca demult nu a mai citit cu atata pofta o carte. Sincera sa fiu, eu am trecut printr-un tsunami de emotii: plans, ras, isterie si iar plans si tot asa. Nu puteam sa citesc la un moment dat, din cauza lacrimilor care imi scaparau pe obraz... Este o carte superba si as vrea sa mai vad astfel de carti de la tine. Multumesc pentru fluturii daruiti cu atata dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  105. Superb! Nu am cuvinte sa iti multumesc pentru faptul ca mai facut sa traiesc o a doua viata, impreuna cu tine! Superba "poveste" , de vis, azi am terminat volumul 3, ieri am inceput sa citesc si cu toate ca am un bebelus de 8luni nu am avut rabdarea sa citesc cartea in timp...urmeaza sa caut poza cu actorul despre care ai pomenit in carte, imi doresc enorm sa il vad pe robert. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  106. Doar o curiozitate: ce face Robert in prezent? Mai sunteti impreuna?

    RăspundețiȘtergere
  107. Felicitari, Irina, pentru carti! Superbe!!! Ieri am terminat volumul 3 si de atunci ascult non-stop Nebunul de alb. :-)

    RăspundețiȘtergere
  108. Am început sa citesc cartea printr o prostie la liceu văzându mi toate colegene ca nu mai o lăsau din mana și mi am pus întrebarea " atât de buna sa fie cartea ?" Am așteptat și m am pus pe citit , am primit cartea la ora 7 jumatstea dimineață , la prima ora la liceu și nu știu cum a trecut ziua respectiva. Am stat și am citit primul volum cu cea mai mare placere posibila ,am simțit povestea de parcă s ar fi derulat în fața mea . M am regasit în cartea aceasta superba care m a făcut sa percep altcumva lucruri , am realizat ca am trecut prin câteva din stările dumneavoastră . Sunteți o persoana minunata , mi ai deschis ochii , am realizat ca trebuie sa văd altcumva viața, ar trebui sa percep altcumva mesajele indirecte transmise de oamenii din jur ! Sunteți o persoana de nota 1000, citind am prins drag de caracterul dumneavoastră frumos. Mi as dori sa știu ca dumneavoastră nu ați renunțat la Robert și ca în prezent sunteți împreună și aveți o familie , dar aici tine de destin , Nihil sine Deo , corect ?

    RăspundețiȘtergere
  109. Sunteti minunata!Ati creat o adevarata arta prin imbinarea sentimentelor cu cotingentul!Am trait fiecare clipa,zambet,lacrima si fiecare emotie transmisa de dumneavoastra!M-am simtit alaturi de fiecare personaj in parte,desprinzandu-ma total de realitate.Pluteam pe aripile flturilor,citind cu inima...Va iubesc!!Mi-as dori sa ne cunoastem si sa fim prietene!!

    RăspundețiȘtergere
  110. Iti multumesc, Irina, pentru ca m-ai facut sa-mi dau seama de lucrurile cu adevarat importante din viata mea. Povestea este uimitoare, insa cel mai mult m-au impresionat simplitatea, daruinta, sinceritatea cu care ai scris, plus faptul ca, odata, am avut si eu un "Robert al meu". Iti multumesc ca mi-ai vindecat sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  111. Am citit cele trei volume "Fluturi" si sunt absolut magnifice. Am trait fiecare cuvant, am ras, am plans si am iubit! Ar fi minunat sa publicati un al patrulea volum! Este singura carte care mi a redat bucuria de a citi si singura carte care m a facut sa simt fluturi in stomac. Sunteti minunata!

    RăspundețiȘtergere
  112. Ma bucur enorm ca ai publicat aceasta poveste frumoasa !! Am citit volumul 1 si 2 si acum astept cu nerabdare sa-mi ajunga volumul 3 si Insomnii !! Mi-ai facut zilele mai frumoase si chiar am simtit ca traiesc randurile care le-ai scris. Este o poveste fascinanta care cu fiecare rand pe care il citeam imi parea rau ca ajung la sfarsitul cartii.. Iti doresc numai bine si ganduri frumoase!! Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  113. Irina,ești fenomenală! Am citit cartea ta zâmbind,plângând și simțind. Simțind tot ce era scris acolo,acolo în sufletul tău frumos. Am rămas foarte încântată de cartea ”Fluturi”,de personajele și trăirile ei.Ai un dar aparte de a scrie. Abia aștept următoarele cărți publicate de tine. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  114. Pe cand volumul IV :-)?

    RăspundețiȘtergere
  115. Citind cartea am avut sentimentul de om viu. Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  116. Vreau sa va multumesc pentru romanul Fluturi. In multe din scenele care se petreceau cu Irina ma regaseam si eu. Vreau sa va multumesc pentru invatatura pe care am desprinso si acest roman. asi dori sa citesc si un al patrulea volum pentru a afla restul povestii de dragoste dintre Robert si Irina. Va iubesc stilul de a scrie si de a prezenta lucrurile. Datorita dumneavoastra am inceput sa citesc , iar dupa cartile dumneavoastra alerg cel mai mult la biblioteca pentru a le imprumuta si a le citi. Va iubesc si sunteti un suflet minunat!
    Cu mult respect,
    un fan infocat
    Badic Anca

    RăspundețiȘtergere
  117. Lacrimez de fiecare data cand citesc un articol scris de tine. Nu vrem metafore, nu vrem tehnica literara ci vrem sa citim o carte pe limbajul oricarui om. De asta a ajuns la sufletele noastre. Iti marturisesc ca doar in filme mi se intamplase sa rad, sa plang, sa mi se faca pielea de gaina si niciodata citind o carte. Cartea Fluturi mi-a produs toate aceste stari: am fost indragostita alaturi de tine, am fost trista, am plans. M-ai purtat cu tine in toate starile si in 2 zile devorasem cele 2 volume. Le-am recitit pe toate 3 ulterior iar acum astept cu nerabdare noua ta carte. Te iubesc si iti multumesc ca existi, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  118. Am cumparat acum doi ani primele doua volume imi suradea ideea de fluturi dar nu stiu de ce nu le-am citit atunci, am inceput atunci cu carti de dezvoltare personala chestii pentru gandire pozitiva si acum realizez caci castigam mult mai mult sa fii citit inca de atunci aceasta poveste minunata care ma trezit la viata, am plans, am ras si am trecut prin niste stari pe care le-am uitat de ceva vreme cu problemele mele de viata. Am citit cele doua carti saptamana trecuta pe amandoua si acum incep sa citesc volumul 3 si totodata mi-am comandat Insomnii si o carte despre care am auzit ca a schimbat perspectiva de viata a altora si despre care ai scris si tu in cartea ta si anume Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt. Copil fiind la un moment dat am inceput sa tin si eu un mic jurnal, ba chiar am scris atunci si o poezie, dar am intrerupt si asa a ramas intrerupt, acum realizez cat de mult m-ar fii ajutat si pe mine acel jurnal. I-ti multumesc pentru toate starile traite citind aceste carti:emotii, pasiune, tristete, bucurii...Continua sa faci ceea ce faci deoarece o faci cu tot sufletul se simte in fiecare cuvant pe care il asterni pe foaie.
    Cu multa dragoste din Satu Mare.
    Naghi Mariana

    RăspundețiȘtergere
  119. Irina, toate trei volume au fost minunate , dar simt ca ar mai fi o continuare!)) Prevezi in viitor volumul 4?

    RăspundețiȘtergere
  120. Mi-au plăcut volumele fluturi .foarte adevărat mai inspirat foare mult .asteptam și volumu 4! 😗

    RăspundețiȘtergere
  121. Va multumesc foarte mult,doamna Irina,pentru ca v-at asternut sufletul pe hartie pentru noi.Sunteti o adevarata inspiratie pentru mine,si o femeie model.Va multumesc pentru tot ce faceti ,fara sa va dati seama,in viata mea.Ma inspirati mereu sa devin o persoana mai buna,si o femeie plina de demnitate si frumusete.Inca o data,va multumesc pentru tot,si continui sa sper ca intr-o zi ne vom intalni in realitate.Nihil sine Deo!

    RăspundețiȘtergere
  122. Sincer,cartile acestea sunt in top 5 pe lista de serii favorite...chiar nu pot pune in cuvinte cat de multe lucruri am invatat din experientele tale,draga Irina.Esti o persoana minunata,o femeie cu caracter si o adevarata inspiratie pentru mine.Sper ca intr-o zi sa putem sta la un ceai impreuna.Multumesc pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  123. Povestea este minunata. Am citit-o cu sufletul la gura, nerabdatoare sa aflu cat mai iute ce se petrece mai departe. Mi-a placut enorm si o recomand. M-a trecut prin toate starile posibile...de la extaz la agonie. M-a invatat ca "oamenii nu trebuie sa planga singuri" si nici sa se bucure singuri, sa nu adoarma si sa se trezeasca singuri, sa se iubeasca si sa-si ingaduie sa fie iubiti. Irina, si ce daca unii critica aspru cartea ta si poate vor spune ca nu le place, nu-i lua in seama si nu te opri. Scrie, scrie, scrie! Pentru ca o faci bine, o faci cu sufletul. Oamenii de asta au nevoie, de povesti rupte de suflet.

    RăspundețiȘtergere
  124. Am inceput sa citesc volumul 1 si a fost bun. Am terminat volumul 2 in 3 zile. Am citit pe avion, pe tren, am citit in tot timpul pe care l am avut. Am plans cum nu m as fi așteptat. Iti mulțumesc ca m ai facut sa descopăr bunatatea din oameni. Sa imi oun intrebari si sa nu judec. Fiecare din din noi avem o poveste, un trecut si un prezent si il luam ca atare. As dori tare mult sa te intalnesc. Poate cand o sa faci premiera la urmatoarea carte?
    Felicitari pentru ceea ce transmiti si imi doresc sa fi fericita

    RăspundețiȘtergere