Te iert.



„Mi-a luat foarte mult timp până să realizez că nu ar trebui să rămân prieten cu oameni care nu mă întreabă niciodată cum mă simt.”
- Anonim


Te iert pentru fiecare clipă de singurătate chinuitoare, pentru toate momentele în care am avut nevoie de tine şi tu nu erai lângă mine.
Te iert pentru fiecare moment în care m-ai făcut să cred că nu sunt suficient de bună şi de frumoasă pentru tine, lăsându-mă să cred ani în şir că sunt detestabilă şi că nu merit nimic.
Te iert pentru toate nopţile în care am adormit singură, deşi tu dormeai lângă mine.
Te iert pentru răceala şi pentru indiferenţa faţă de nevoile şi durerile mele.
Te iert pentru fiecare rătăcire, pentru nesiguranţa şi neliniştea cu care mi-ai torturat sufletul.
Te iert pentru toate tăcerile tale chinuitoare, dar atât de grăitoare pentru mine.
Te iert pentru fiecare sentiment de vinovăție și neputință pe care mi le-ai creat.
Te iert pentru fiecare dor, pentru fiecare clipă de aşteptare naivă, pentru toate promisiunile pe care nu ţi le-ai îndeplinit niciodată, pentru toate amăgirile cu care mi-ai alimentat conştient viaţa.
Te iert pentru fiecare moment în care m-am simţit invizibilă, inutilă, iar uneori o povară.
Te iert pentru toate sărutările, mângâierile şi îmbrăţişările de care m-ai privat atunci când aş fi avut cea mai mare nevoie de ele.
Te iert pentru toate lacrimile plânse şi neplânse, pentru fiecare grimasă de durere şi pentru fiecare clipă de teamă pe care am trăit-o alături de tine.
Te iert pentru că, deși am fost atâta timp unul lângă altul, n-am fost cu adevărat împreună.
Te iert pentru că m-ai irosit, m-ai folosit și m-ai risipit.
Te iert pentru că m-ai privat de iubirea de care sufletul meu a depins atât de mult și pe care aș fi meritat-o.
Te iert pentru că ai crezut diferit, pentru că ai visat diferit, pentru că ai iubit diferit.
Te iert pentru că am trăit viața ta, nu viața noastră...
Rămâi cu bine!

Fragment din cartea Insomnii:

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina


70 de comentarii

  1. Irina,imi pare rau daca s-a intamplat ceva rau cu tine..si Alex,esti o fiinta minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a întâmplat nimic cu mine și Alex. Textul e scris de mult...
      Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
    2. Ce se mai aude de Fluturi 3 ? <3 abia astept

      Ștergere
    3. Irina,te voi ierta?Acest viitor atat de indoielnic...RANILE raman in suflet

      Ștergere
    4. Iertare pt ce, cui sa-i ceri iertare? Unui om care nu greseste si face ce simte ? Face ce doreste? Sa-l Ierti pentru ca tu-l astepti si el nu vine? Greseala este a ta. Pe tine sa te ierti . Ai crezut ca tu esti aleasa. Rabdare! Daca-i iubire adevarată , alerga inspre tine si reciproc. Daca nu, nu. Ce-i de plans si de suferit? Sus capul fete. Scuturati-va de rele si grele .,, Zambiti sarcastic , sfidati. Cati barbati atatea feluri de dragoste,, Ana Karenina

      Ștergere
    5. "Rabdarea este o virtute"! Se spune ca daca ai rabdare vei fi rasplatit pe masura asteptarii sau...poate in final o sa te alegi doar cu virtutea rabdarii.Dar intotdeauna,indiferent de imprejurari, alegerea ca si greseala vor fi considerate... doar ale tale.Pentru ca mereu exista un invins si de regula... acela esti tu!

      Ștergere
  2. Ce sa mai comentez?....sa nu ai parte sa ierti...e indicat.....superb.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos spus! Povestea multor dintre noi

    RăspundețiȘtergere
  4. Textul asta imi aduce aminte...de multe...de fostul sot care nu a stiut sa aprecieze nimic. Si inca ma chinuie amintirea lui, ma doare...si nu am ce sa fac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plangeam si mi-l doream inapoi...ma "ofileam" cu gandul ca dupa atatia ani cu amintiri minunate, dintr-o data drumurile ni s-au despartit...sufeream... Am inceput
      "s-o citesc pe Irina Binder" (la indemnul unei prietene ( ea imprumutase volumele
      Fluturi de la cineva...ma regaseam
      printre randuri... Cand eram la jumatatea
      primului volum, in viata mea a aparut un
      om minunat, care la cateva zile mi-a
      daruit cu ocazia zilei de nastere...
      Fluturii....la propriu... Aveam in mana
      ambele volume in care ma regaseam
      maxim, iar in fata mea aveam omul care
      de un an de zile ma face sa radiez.

      Ștergere
    2. Multumesc Irina....multumesc om minunat... Va sunt datoare pt cum sunt astazi! :*

      Ștergere
    3. Cu timpul am realizat ca suferinta din dragoste o cauzam noi înșine... ne e greu sa vedem in unele semne ceca ce poate cineva din afara vede mai usor...
      Noi stam cu cineva din anumite motive care sunt importante pentru noi... cand scopul este atins plecam si luam cu noi o frustrare pe care noi am ales sa o induram.
      Un singur lucru iti poate schimba viata si decizia... un copil si poate teama de singurătate si mai ales situația financiară... cântărim totul si unde cade balanța mai grea atunci destinul ne este ghidat de acele decizii pe care noi le luam... trebuie putere si independenta sa atingă gradul cel mai înalt sa te faca sa pleci de lângă cineva...

      Ștergere
  5. Este exact ce simt de foarte mult timp...
    Pacat ca pana in acest moment nu am avut puterea sa iau o decizie.
    Dar sunt constienta de faptul ca nu este vina mea.
    Am luptat pana la ultima suflare.
    Irina, esti un om minunat si mi-ai deschis mintea...
    Te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. O adevărată scrisoare de "ramas bun"!Cuprinde tot ceea ce ar fi de zis in această situatie!Și totusi să nu avem de ea!Asta va doresc tuturor,si mie deasemenea!Irina încă odata FELICITĂRILE MELE!

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce am impresia ca textul este dedicat lui Matei din Fluturi? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina,iarta-ma ca indraznesc,dar cred ca te-am vazut ieri in Brasov...ai o masina de teren visinie?Cred ca erai tu...Te pup!
    Cosmina

    RăspundețiȘtergere
  9. Pot folosi textul...pentru ca pare a fi scris exact de mine in aceasta perioada a existentei mele???Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate textele mele se pot republica, distribui, cu condiția să fie menționat autorul sau sursa.
      Mulțumesc!

      Ștergere
  10. Cate o expresie pentru fiecare om in parte .... O iertare pentru toate suferintele la un loc. Esti minunata Irina! Esti atat de tanara, dar parca ai trait zece vieti pana acuma . Stii foarte bine cum sa ajungi la inimile noastre. Esti pansamentul ranilor fara sange ... O plecaciune inaintea ta maiestate !
    Te imbratisez cu drag, Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa ierti? Este frumos sa ierti, dar până in punctul asta, de ce trebuie sa suporti toate mitocaniile? Poti frumos sa previi dezastrul iminent si sa nu te lasi calcata in picioare ca sa nu ai ce ierta, ci ca sa ai ce iubi. E un text generalizat care se potriveste pentru toata lumea. Dar chiar merita sa induri totul? Ca apoi sa ai ce ierta totul, nu mi se pare just fata de el/ea, si cel care iarta e vinovat pentru conjunctura creata, pentru ca a permis sa se ajunga in punctul asta si a, fost prea bun. Oricum ar fi, Irina, scrii frumos. O zi de vineri minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat! A fi prea bun inseamna a fi prost, pana la urma. Sa acorzi incredere si sa incerci sa intelegi mitocaniile gratuite o fi vreun semn de slabiciune sau de imbecilitate. Nu ai nicio scuza, tu esti de vina daca ajungi in situatia in care trebuie sa si ierti. Sau... nu ai incotro, esti supus unor reguli si temeri care te-ar face sa fii vazut "rau" in societate si de aceea esti dispus sa inghiti tot, atata timp cat statutul tau social nu are de suferit. E grea decizia. Si nu poate nimeni sa o ia in locul tau. Depinde de tine, de caracterul tau, de educatia ta si, nu in ultimul rand, de ceea ce iubesti cu pasiune, disperare, obsesie, abandon, uitare de sine, daruire totala. Frumos text! Mult succes Irina! Astept cu nerabdare volumul urmator.

      Ștergere
    2. Crezi că simplu sa previi? Știi ce iti rezerva ziua de maine? Azi ii spui DA un fata oamenilor si a lui Dumnezeu, maine va țineți puiul, rodul iubirii voastre in brate, iar mâine te calca in picioare... nu ești suficient de buna pentru el, sau suficient de slaba ...sau te miri ce motiv...

      Ștergere
  12. Irina esti minunata!!!Te-am descoperit acum o zi cand am inceput sa citesc "Fluturi", desi mi-a fost greu sa citesc pt ca am un bebe de 1 an si altul de 6 ani care cer atentie non stop,aseara dupa ce au adormit am ras,am plans,m-am bucurat, m-am intristat,m-am indragostit,am urat ataturi de tine ,m-am regasit in multe impostaze si am suferit parca mi se intampla mie.Te admir mult si iti multumesc ca m-ai lasat sa fiu cu tine...sa-ti dea D-zeu multa sanatate si sa ramai la fel de buna.Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest text apartine uneia din cartile "Fluturi" ?
    Ai mai scris alte carti inafara acestora? Daca da, mi-ar face mare placere sa le citesc pentru ca pur si simplu IUBESC ceea ce faci! E incredibil, parca ai scris special pentru mine, ai descris perfect ceea ce simt ... ma linistesc textele tale si intr-un fel ma fac sa ma simt bine! Felicitari! Esti minunata! Daca as putea si eu sa exprim asa de bine si frumos ceea ce simt in momentul asta pentru ceea ce faci as avea mult mai multe cuvinte frumoase de spus deoarece sincerrrrr te admir foarte mult! Te pup! -Dragana Liuba

    RăspundețiȘtergere
  15. Dana și Anamaria27 februarie, 2015 18:05

    Irina, Irina,
    Cum știi tu să mângâi sufletele!
    Știi că ai vârsta fetei mele? Eu i-am făcut cadou Fluturi și de atunci citim amândouă tot ceea ce scri. Ne întrebăm din când în când una pe cealaltă: a mai scris ceva Irinuca? Parcă așteptăm scrisori de la cineva de-al nostru. Te iubim, fată dragă! Am vrut de mult să-ți scriu ceva, dar parcă nu indrazneam. Na că acum am îndrăznit! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Iertarea vine de la Dumnezeu ! Şi - culmea ! - se întoarce tot acolo !

    RăspundețiȘtergere
  17. Adevarat! Ne regasim in fiecare fraza. Asa cum ne regasim in "Fluturi". Iubirea aduce suferinta. Iertam, dar nu uitam! Te pup, Irina si astept cu nerabdare continuarea....

    RăspundețiȘtergere
  18. Cata incarcatura sufleteasca in aceste cuvinte. Cat adevar , draga Irina. Esti o persoana deosebita. A ierta atunci cand sufletul e zdrobit, e la pamant, prabusit ....e lucru mare. Dar de cele mai multe ori iertam, dar nu uitam...

    RăspundețiȘtergere
  19. Uneori uităm și iertăm deoarece într-adevăr iubim, iubim cu trupul cu sufletul,cu toată ființa și ne dezamăgim...dar oricum dacă cădem ne ridicam și iertam...

    RăspundețiȘtergere
  20. Se aseamana 100% cu povestea mea de iubire care a durat 28 de ani si, care s-a dus pe apa sambetei intr-o convorbire telefonica de 4 min.!! Trebuie sa am puterea si curajul sa trec peste asta, tocmai acum cand ma apasa multe griji si probleme!! Am ramas cu intrebari fara raspuns...parcurg o perioada la care nu am visat nici in cosmaruri!! Pacat de viata si de tineretea de care mi-am batut joc desi, stiam ca timpul nu se mai intoarce sa schimb totul!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am 16 ani si am fost profund impresionata de povestea ta.. astept cu nerabdare volumul 3 . Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte frumos....pur si simplu ma regasesc printre rinduri !

    RăspundețiȘtergere
  23. din fericire (!?!) nu pot spune ca ma regasesc in tot ceea ce ai scris (atat de frumos si dureros, dealtfel)...ramane sa o rog pe...actuala sotie sa-mi spuna care sunt frazele ”mele”, din punctul ei de vedere...seara linistita, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  24. asteptam volumul 3 cu aceasta iertare ca introducere, sincer visez numai fluturi........... Tot ceea ce ganditi sa scrieti, sunteti o comoara ,Doamna.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ceea ce-mi doresc acum cel mai mult este ca cel care am ales sa ramana prietenul meu sa citeasca aceasta postare si sa stie ca l-am iertat si il voi ierta mereu pentru unele cuvinte sau lucruri care dor si as vrea sa inteleaga ca inca il iubesc prea mult ca sa nu o pot face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirea adevarata este o floare rara pe care nu o primeste oricine.Ea vine din suflet si iti da puterea de a renunta atunci cand crezi ca celuilalt ii aduce fericirea.

      Ștergere
    2. Chiar daca cu sufletul si inima zdrobite,de ceva timp am inteles ca locul meu nu mai este "acolo" si ca a venit momentul sa plec oricat de tare ar durea.

      Ștergere
    3. Desi s-au intamplat unele lucruri mai putin frumoase si oricat mi-ar parea de rau,pentru a-mi pastra iubirea asa,cum este ea acum,nu pot sa fac decat ceea ce stiu eu cel mai bine...sa IERT!

      Ștergere
    4. Dragul meu prieten...in viata se intampla uneori unele lucruri care depasesc cu mult puterea ratiunii,capacitatea de a intelege.Asa ca as vrea sa te rog sa...ma ierti,pentru ceea ce simt,pentru ca mi-e dor si pentru ca...te iubesc atat de mult.Eu...te-am iertat si te voi ierta pentru ca nu ai putut sa simti si sa iubesti la fel ca mine!

      Ștergere
  26. IERTAREA ESTE ELIBERARE.....DACA POTI .....DESI EU IMI IMPUN SA POT...................ALTFEL.....DACA NU POTI TE CONDAMNI LA SUFERINTA........

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca din suflet crezi ca ai iertat, oare de ce mai doare cind iti revin amintirile?...
    Irina, mersi mult pt tot ce faci!! Te admir!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca si iubirea doare si uneori doare foarte tare chiar daca crezi ca ai iertat.La fel dor si unele amintiri dar...in timp te obisnuiesti cu durerea ca facand parte din tine.

      Ștergere
  28. Irina ai scris o carte minunata ,m-am regasit in ea precum si multi altii , iti multumesc pentru acele clipe in care citeam cartea si ma simteam fericita sau chiar plingeam pentru ca mi se intimplase si mie , esti o persoana minunata , aceste versuri de mai sus imi ajung la suflet si imi fac sa-mi curga lacrimi de cite ori nu as stii aceleasi sentimente le simt , intr-adevar ai reusit sa ajungi la sufletele tuturor ! Iti urez succese in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  29. probleme in paradis? :)) dupa plimbari cu elicopterul si pe la dubai ca christian grey s-ar spune ca il divinizezi pe alex, nu ca il lasi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ființă patetică și preocupată, nu te bucura în zadar. Nu există probleme între mine și iubitul meu, oricât de mult ți-ar plăcea ție asta și oricât de mult s-ar strădui unii să ne tulbure armonia relației. Ne iubim, înțelegi? Iar cei care așteaptă să ne vadă certându-ne, vor fi dezamăgiți. Vor avea mult de așteptat, pentru că noi doi, chiar dacă vreodată ne vom despărți, o vom face cu aceeași iubire cu care ne-am îndrăgostit și ne iubim de atâta timp.
      Să ai parte de fericire și de o viață proprie, fiindcă observ că ești mult prea preocupată de persoana mea și sunt sigură că nu mai ai timp de tine. ;)

      Ștergere
    2. Cand vei rupe putin bariera asta si ne vei povesti arata o poza cu voi sau despre voi in cateva cuvinte ce planuri de viitor aveti ?stiu ca va iubiti si meritati toata fericirea .Iubirea voastra e si sursa ta de inspiratie si placerea noastra !

      Ștergere
  30. Nu am citit nimic scris de tine pa a acum iar dintr-un moment de singurătate am citit Fluturi.Adevărul e ca nu puteam citi,sufletește ma refer,ptr ca ochii mi se umpleau de lacri mi dar nu ma puteam opri.Mulțumesc ca ai scris si desi stiu ca nu sunt doar vorbe frumoase ci si multa suferință s foarte fericita ptr ca ti ai deschis sufletul si m ai ajutat sa ma înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mulțumesc ptr ca m ai ajutat sam ma înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  32. Minunate cuvinte, poate toţi ar trebui sa le rostim uneori, iar cei ce ne-au ranit sa le primeasca si pretuiasca cum se cuvine. Din pacate eu le-am rostit doar in gandul meu de foarte multe ori, acum nu mai cum sa le adresez, cel care trebuia sa le cunoasca nu mai este, a ales sa se pedepseasca singur, iar eu traiesc cu regretul ca nu i-am spus la timp ca l-am iertat, poate asa il puteam salva.

    RăspundețiȘtergere
  33. Fluturasi in stomac?????? ;))

    RăspundețiȘtergere
  34. Frumos scris acest articol se vede ca e scris din suflet...dar asa cum ai scrisin carte, putem sa iertam dar nu uitam toata suferinta si raul care ne-a fost cauzat. Irina esti un suflet bun si minunat nu mai lasa pe nimeni sa te supere sau sa iti umbreasca fericirea.

    RăspundețiȘtergere
  35. Minunat...Irina,tu parca imi cunosti toate durerile.Te sarut.

    RăspundețiȘtergere
  36. Irina esti minunata. Ne incalzesti inimile cum ai facuto mereu, scrii cu sufletul si asta se vede prin fiecare cuvant al tau. Ai o putere incredibila de a ierta si a raspandi doar bine in jurul tau pentru asta noi toti cititorii tai te iubim si iti multumim. Nu mai lasa pe nimeni sa ajunga sa fie iertat ! Te imbratisez cu drag ! O duminica binecuvantata !

    RăspundețiȘtergere
  37. Ești minunată... suflet bun și drag!
    Off, așa mult îmi doresc să te întâlnesc!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  38. Oare fericirea ne este harazita si noua, femeilor???? Nu stiu de ce sunt clipe cand sunt convinsa ca nu. Atunci cand crezi mai mult ca esti cu adevarat fericita, se intampla ceva, ceva care strica tot... sau poate doar mie mi se intampla asta?

    RăspundețiȘtergere
  39. Textul publicat ne cam dărâmă pe unii dintre noi, adică pe persoanele de sex opus autoarei . ( Nu am folosit substantivul ,,bărbați" pentru că nu toți suntem , ce-i drept.) Citind textul, am meditat profund la câte pretenții are o femeie, și am luat aliniat cu aliniat și am extras din fiecare o cerință, cerință care ar trebuie să se transforme în calitate care, pe lângă alte calități , ar trebui să le posede bărbatul sau soțul ,hai să nu spun ideal, și împins de nevoi sau instinct sexual, a făcut greșeala să se îndrăgostească sau mai rău să se căsătorească. Deci să începem: 1) bărbatul trebuie să fie , când femeia are nevoie, lângă ea; 2)bărbatul întotdeauna trebuie să o facă pe femeie să se simtă frumoasă și dorită și că merită totul; 3) bărbatul trebuie să fie tandru cu femeia,în fiecare noapte; 4) bărbatului trebuie să-i pese întotdeauna de nevoile și durerile femeii și să o dezmierde; 5) bărbatul să nu rătăcească niciodată și nici să nu creeze nesiguranță ; 6) bărbatul să nu tacă 7) bărbatul să nu creeze sentimente de vinovăție; 8) bărbatul să nu se lase așteptat, să-și țină toate promisiunile, să nu amăgească; 9) bărbatul să nu o facă pe femeie să se simtă invizibilă și inutilă, care va să zică să o bage tot timpul în seamă; 10) bărbatul să o sărute și să o îmbrățișeze pe femeie ori de câte ori are nevoie; 11) bărbatul să nu o facă pe femeie să plângă sau să-i provoace grimase de durere; 12) bărbatul să o facă pe femeie să se simtă tot timpul că este împreună cu el; 13) bărbatul să nu o risipească, folosească și irosească pe femeie !? 14) bărbatul să nu o priveze de iubire pe femeie ; 15) bărbatul să creadă la fel, să viseze la fel? și mai cu seamă , să iubească la fel cu femeia și în sfârșit 16) bărbatul să nu-și trăiască viața lui. Ce puține pretenții are personajul acesta din roman, care ar putea fi și unul fictiv, că de ar avea aceste pretenții și în viața reală, câte femei ar rămânea singure...Dar la bărbați , personajul cu pricina, nu se gândește? Cei mai mulți se trezesc în fiecare zi la ora 4 să prindă mijlocul de transport care îi duce la serviciu, că trebuie să muncească 10 sau 12 ore pe zi să poată să-și întrețină familia, că după ce iese de la muncă mai trebuie să ia copiii de la cămin , pentru că soția are programare la coafor, că de multe ori ajunge acasă la ora 8 seara și trebuie să-și gătească cina că soția e plecată la maică sa, că înainte de culcare trebuie să spele vasele din chiuvetă că soția s-a culcat deodată cu găinile căci o durea capul, iar după aceea să le verifice temele la copii... nu, astea sunt mizilic. Iar dacă i s-a întâmplat să mai bea și el o bere cu băieții, i se reproșează mereu că este un bețiv, și dacă mai are și un acces de furie onorabila consoartă sună poliția și-l trimite , după 28 de căsnicie, tocmai în spatele gratiilor, asta e ,,fair-play"? Mi-e silă de faptul că personajul se gândește numai la el. Dacă este femeie, nu înseambă că i se cuvine totul, ci că are sau ar trebui să aibă mai multe responsabilități, dacă își dorește o viață alături de un bărbat și să ierte mult mai mult , și să nu-l părăsească. De femei ,,vântură -lumea" e plin pământul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai înțeles bine până la un punct... până acolo unde ai transformat bărbatul într-o victimă. :)
      Am toată considerația față de bărbații care muncesc, care se trezesc să prindă mijloacele de transport, dar să nu uităm că femeile se trezesc înaintea lor, înaintea copiilor să-i pregătească. Să nu uităm că bărbatul după muncă nu mai face mare lucru, femeia muncește până se culcă, face curat, mâncare, cumpărături, calcă, spală... se ocupă de copii.
      Dar, postarea e despre altceva.

      Ștergere
    2. Se poate să fi înțeles greșit, nu am citit romanul încă, dar toate aceste iertări, devenite reproșuri, în ultimă instanță, căci nu poate fi vorba de iertare din moment ce îl părăsește pe bărbat (,,Rămâi cu bine")fac din personaj o femeie cu un caracter slab, căzută pradă deznădejdii și încetării luptei pentru a-și aduce consoarta pe drumul cel bun.

      Ștergere