Aş fi putut înţelege...



„Când regreţi, să nu o spui niciodată înainte de a o dovedi, ci să o dovedeşti înainte de a o spune.”
Alexandre Dumas fiul

Aş fi putut înţelege că nu mă mai iubeşti. Aş fi putut înţelege că ai realizat că nu sunt eu persoana alături de care să îţi doreşti un viitor. Aş fi putut înţelege că te-ai schimbat, că nu mai mai vezi la fel, că nu mă mai preţuieşti la fel. Aş fi putut înţelege că nu mă consideri destul de bună pentru tine, că îţi doreşti mai mult, că îţi doreşti altceva. Aş fi putut înţelege că vrei o altă persoană în viaţa ta. Aş fi putut înţelege că te-ai îndrăgostit de altcineva, fără să te obosesc cu lamentări, cu reproşuri şi cu întrebări fără rost. Aş fi putut înţelege că vrei să pleci, să nu mă mai vezi, să uiţi de mine, ca și cum n-aș fi făcut vreodată parte din lumea ta.
Aş fi putut înţelege că nu mai însemn nimic pentru tine dacă mi-ai fi spus toate acestea cu sinceritate şi cu puţină blândeţe… cu acea blândețe cu care ar trebui să anunţi un suflet dependent de dragostea cuiva că-i iei totul. Că-l laşi singur, fără niciun vis.
Aş fi înţeles totul, oricât de greu mi-ar fi fost să accept… Dar n-am reuşit să înţeleg trădarea. N-am reuşit să înţeleg laşitatea şi lipsa de demnitate de care ai dat dovadă. N-am reuşit să înţeleg lipsa de respect pe care mi-ai arătat-o atunci când m-ai lăsat să cred că eu port vina nefericirii noastre. N-am reuşit să-ți înţeleg lipsa de considerație şi atitudinea perfidă. N-am reuşit să-ţi înţeleg lipsa conştiinţei şi cruzimea cu care mi-ai prelungit agonia când ai văzut cât de greu îndur supliciul de a mă simţi nedorită, neiubită, în plus.
N-am reuşit să înţeleg de ce n-ai făcut măcar un ultim gest de omenie şi să mă părăseşti frumos, cu eleganță. Fără amintiri urâte, fără să mă faci să te detest. Fără să-mi împovărezi sufletul cu regrete şi cu vini nemeritate.
Şi nu, n-am reuşit să înţeleg de ce nu te-ai gândit măcar o clipă şi la mine, la faptul că este deja prea mult că îmi năruiești un vis şi că n-ar mai trebui să îmi năruiești şi încrederea în oameni.
N-am reușit să înțeleg de ce m-ai irosit, de ce m-ai risipit, de ce m-ai folosit. N-am reușit să-ți înțeleg egoismul și indiferența. N-am reușit să înțeleg cum te puteai bucura atât de curând de o altă iubire, de alte îmbrățișări, de alte visuri, de alte promisiuni... N-am reușit să înțeleg cum ai putut să devii dintr-o dată un străin nepăsător.
N-am reuşit să înţeleg de ce ţi-a fost mai uşor să taci, să te prefaci şi să mă amăgeşti. N-am reușit să înțeleg de ce nu m-ai lăsat liberă din clipa în care n-ai mai avut nevoie de mine, de ce m-ai lăsat să visez în continuare și să lupt inutil să te fac fericit. N-am reuşit să înţeleg de ce m-ai supus îndoielilor, spaimei şi nesiguranţei. N-am reuşit să înţeleg cum e posibil ca iubirea să devină indiferenţă atât de uşor…
Aş fi putut înţelege că ai decis ca povestea noastră de iubire să nu aibă un final fericit pentru mine, dar n-am reuşit să înţeleg de ce ai ales să îmi oferi un final nemeritat, plin de regrete şi dureri.
Aş fi putut înţelege că nu mă mai iubeşti dacă mi-ai fi vorbit cu sinceritate şi cu puţină blândeţe… pentru că te-am iubit atât de mult încât aş fi putut înţelege că trebuie să te pierd…





Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



189 de comentarii

  1. Am citit pe nerasuflate si am revazut viata mamei mele. Cata asemanare, cata suferinta, cate doruri, cate cuvinte nespuse. Toata viata n-am sa il inteleg pe acest las, care este tatal meu. A luat cu el toate sperantele ei, dar a lasat in urma ceva ce el nu va sti niciodata ce am ajuns astazi. Multumesc Irina pentru tot, esti nepretuita! Te iubesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superb exprimate sentimentele pe care le- am trăit cândva dar e bine ca toleranta a fost prezenta

      Ștergere
    2. Povestea vietii mele

      Ștergere
    3. Atat de frumos si de trist....adevarat si trist....atat de dureros ca iti vine sa-ti smulgi inima din pietpt si sa-ti doresti sa traiesti fara ea...

      Ștergere
    4. Ce frumoase cuvinte ati spus mai sus referitor la mama dvs❤ in situatia mamei dvs sunt si eu , cu o fetiță de 1 an . Sper ca peste ani sa ii para si lui rau ca nu a fost alaturi de fata si ea sa ii intoarca spatele .

      Ștergere
  2. Şi eu aş fi putut înţelege...

    RăspundețiȘtergere
  3. draga Irina,parca ai descrie suferinta mea...iti multumesc pentru tot ce daruiesti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prea multa sensibilitate intr-o singura persoana.Sa nu te schimbi niciodata,om bun si frumos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragă Irina, de-ai ști cît de mult aștept să fie publicată cartea... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. exact prin ceea ce trec eu acum :(.. doare... multumesc Irina, pt tot ceea ce scrii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu esti singura.....de ce face sa fie totul complicat, cand e asa de simplu sa spui gata, sa fi barbat, sa respecti sufletul de femeie .....

      Ștergere
  7. exact ceea ce simt eu... ma regasesc in tot..

    RăspundețiȘtergere
  8. Abia astept sa apara cartela "Insomnii". Sunt convinsa ca va fi mai mult decat superba!Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Simtim la fel, descrierea este extraordinara! Ne regăsim aici multe suflete distruse....

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Irina, ai atins multe suflete .... aceleași trădări, oameni care suferă nemeritat... suflete reci, suflete calde... trăiri din viață... O poveste scrisă demult pentru sentimente trăite demult. Cred ca aproape fiecare om a trăit așa ceva cel puțin o dată în viață. Datoria noastră este să iertăm și să mergem înainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De iertat, iertam.....dar putem sa si uitam?!.....

      Ștergere
  11. Asta traiesc eu acum, indoieli si intrebari fara raspuns...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in tot ce ai scris cred ca ne regasim fiecare , macar, cate un crampei din viata.De aici si succesul cartilor tale.Indiferent de varsta, fiecare din noi a trait, a suferir, a iubit, a fost fericit sau nefericit,a plans,a ras,a cantat,a dansat sub clar de luna,a avut impliniri,dezamagiri....la toate viata a impletit intamplari,sentimente intalnite in scrierile tale.Tu ai avut darul de a le reda , de a le prinde pe toate manunchi si de a le da viata prin prin puterea scrisului....Felicitari!

      Ștergere
  12. Foarte frumos, profund si dureros. Te vor întelege doar cei care au trecut prin experiente asemănătoare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoase cuvinte .... intr-adevar Irina publici o alta carte? E partea atreia de la Fluturi, deoarece am citit ambele parti si sunt foarte incantata, dar in acelai timp foarte curioasa de ce va continua? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. nu am intalnit niciodata o persoana ce poate asterne sentimentele atat de bine pe o coala alba. felicitari si multumesc ca imi amintesti ca sunt om

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma regasesc foarte mult in fragmentul tau Irina.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cata durere am citit printre randurile tale...tot ce e insiruit aici m-a facut sa imi amintesc de un om pe care l-am lasat in urma, care a procedat la fel ca acel " EL " din povestea ta. E trist ca unii barbati nu vad cate vise distrug din lipsa de blandete. I-as fi putut intelege toate motivele, dar " n-am reuşit să înţeleg cum e posibil ca iubirea să devină indiferenţă atât de uşor… " .

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand va fi publicata cartea?

    RăspundețiȘtergere
  18. La fel si a mea,ma regasesc in toate cuvintele...

    RăspundețiȘtergere
  19. Aici e scris sufletul meu ...

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte frumos abia astept sa apara cartea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai descris exact trairile mele...la mine rănile sunt proaspete...ma lupt să trec cât mai repede peste...sunt sigură de un lucru...va da socoteală la un moment dat...va primi ceea ce merita...

    RăspundețiȘtergere
  22. Multi am singur asta macar o data un viata.

    RăspundețiȘtergere
  23. Superb...citesti atat de bine sufletul omului care sufera...abandonat in propria poveste de dragoste!:*

    RăspundețiȘtergere
  24. Știi, eu încă tind să cred că mă înșel, nu vreau să cred că voi ajunge în acest punct! Nu!

    RăspundețiȘtergere
  25. O sa fie continuarea fluturilor??

    RăspundețiȘtergere
  26. Iubirea adevarata nu devine niciodata indiferenta.Ne insoteste sufletul pe toata durata existentei lui....O singura iubire este adevarata....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar se poate ascunde... Poti sa iubesti fara sa speri a fi iubit vreodata. E ca si cum ai iubi abstract, un suflet care nu exista, pe care tu l-ai inventat.

      Ștergere
  27. superb! esti exceptionala!... de fiecare data cand citesc cate un fragment imi tresare inima! as vrea sa-ti citesc cartile pentru ca stiu ca vei reusi sa ma faci sa traiesc tot ceea ce scrii!

    RăspundețiȘtergere
  28. Asa mult ma regasesc in randurile scrise de tine ... Exact acest lucru l-am patit si eu acum scurt timp ,si am pierdut nopti la rand intrebandu-ma ,,ce am facut gresit ?" de ce s-a schimbat 180 de grade si nu a mai zis nimic dintr-o data,dar am inteles ca asta a fost alegerea lui si atata caracter are , imi esti foarte draga Irina ,iti multumesc frumos pentru randurile astea frumoase in care ai pus atata suflet si in care ne regasim multe dintre noi . Te pup !!

    RăspundețiȘtergere
  29. Geniala exprimarea, iar tabloul profund. Suflete.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ma regasesc..am trecut de curand prin asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  31. In situatia asta sunt eu acum .Eu sunt plecata, iar el m-a lasat fara nici o remuscare si fara nici un cuvant!

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga Irina, eu am trait tot ce scrii aici... este o durere sfasietoare... nici eu n-am inteles de ce el s-a purtat asa cu mine,de ce a plecat din viata mea ca un las.

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut, imi place articolul tau si ma regasesc. De curand am trecut printr-o experienta inedita, placuta si dureroasa in acelas timp.Un amestec de dulce-amar, placere-durere, agonie-extaz.
    Sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
  34. Povestea ta e povestea mea.In mare parte .....datorita tie m am impacat cu trecutul si am reusit sa merg mai departe.Esti minunata.(Imi pare rau ca nu am ajuns sa ti citesc cartea ,sper sa reusesc cat de curand,dar in schimb te urmaresc mereu pe blog si pe facebook)Iti doresc tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  35. Exact asta patesc si eu acuma,vad multă lume nefericită,pacat

    RăspundețiȘtergere
  36. cat de bine pot retrai anumite stari din trecut...datorita acestor cuvinte....ma regasesc...si pe buna dreptate, as fi putut intelege ca acolo se incheie un capitol din cartea vietii mele, daca ''tu'' te-ai fi comportat altfel si n-ai fi fost atat de egoist...ma bucur totusi, ca in final, m-am recules si regasit...

    RăspundețiȘtergere
  37. ma lasi fara cuvinte...de parca inima si sufletul meu stau in fata ta cand scrii.....dar cititnd comentariile de mai sus sufletul meu plinge si mai tare cand vad cata lume sufera ca si mine....inselati,tradati,mintiti,umiliti de cel caruia noi i-am daruit totul:viata noastra,visele ,sperantele....ma simt ca un avatar ....

    RăspundețiȘtergere
  38. draga irina, foarte frumos ai descris sentimente pe care eu le-am trait dar nu am reusit niciodata sa le redau in cuvinte, este minunat tot ce scrii! cand o sa apara carea INSOMNII?

    RăspundețiȘtergere
  39. Frumos nostalgic dar ce urmeaza imi tai venele sa-u ma arunc de pe bloc?

    RăspundețiȘtergere
  40. Abia astept sa apara cartea.



    RăspundețiȘtergere
  41. Urmează viața mai departe fără persoana care te-a dezamăgit. Lumea nu e limitată la o singură persoană, nici la o singură iubire. Urmează ceea ce vrei tu, în funcție de ce alegi. Eu aș alege să recuperez toată fericirea pe care nu am trăit-o, aș alege oameni buni, aș alege să îmi reconstruiesc sufletul și viața. Tăiatul venelor este pentru lași, pentru proști, pentru cei care se detestă... Dacă o persoană nu te-a iubit, nu înseamnă că tu trebuie să te detești. Iubește-te și oferă-ți ceea ce meriți, mai exact ceea ce e mai bun! Pentru că omul după care plângi acum nu era ceea ce era mai bun pentru tine... drept dovadă, te-a rănit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este viata merge inainte orce ar fi.dupa toate astea devenim mai puternici.

      Ștergere
    2. Am lecturat plangand....E inca vie durerea in sufletul meu,in inima mea ,in fiecare bucatica de carne si in fiecare oscior.....Dar vreau sa trec peste toate , sa pot pretui mai mult OMul care ma va merita...El, cel ce va veni candva,nu trebuie sa simta nimic din aceasta suferinta a mea...
      Esti un Om minunat Irina,abia astept sa-ti citesc scrierile.

      Ștergere
    3. Traieste! De murit... nu e nicio scofala! Taiatul venelor sau alte moduri de sinucidere, nu pot fi solutia problemelor nimanui. Gandeste-te si la posibilitatea ca nu reusesti. Cum vei aparea in fata lumii atunci? Dar in fata celui care te-a determinat sa o faci? O va vedea ca pe un santaj sentimental si nu cred ca asta este dorinta ta. Lasa-l! Uita! Fiecare are locul lui sub Soare! Il ai si tu, cu siguranta, daca nu acum, poate mai tarziu sau in alta viata! Orice asteptare e provizorie, chiar daca dureaza toata viata! Curaj!

      Ștergere
  42. Multesc lui Dumnezeu ca nu m-a lasat sa taiesc asemenea drame. Cand citesc astfel de comentarii imi dau seama ca sunt norocoasa si totodata ma rog sa avem in continuare o relatie frumoasa, plina de iubire si intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  43. Abia astept sa citesc mai departe...
    Ma regasesc in aceasta situatia si desi am incercat sa il iert si sa trec peste tot, nu am reusit sa o fac cu tot sufletul. Inca am sufletul si mintea pline de indoieli si suferinta, de nesiguranta si frica de a nu retrai aceeasi poveste in viitor...

    RăspundețiȘtergere
  44. spuneti va rog din ce carte este articolul de mai sus???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cartea Insomnii, pe care o voi publica în această toamnă.

      Ștergere
    2. Pot face o precomanda? :)
      Serios, abia astept sa apara cartea.

      Multa bafta!

      Ștergere
    3. Acum sufăr pentru a treia oara de la aceeași persoana 17 de minciuni sper sa pot pune punct pt ca deja este prea mult

      Ștergere
  45. Tu chiar vrei sa ma omori...daca n-am crapat citind Fluturi, nu garantez ca dupa Insomnii o sa mai fiu vie...deja citind fragmentul asta, ma doare carnea pe mine...
    Nu glumesc...
    Am citit mai demult, intr-o carte din literatura asiatica( nu cere titlul, ca memoria mea e scurta rau de tot) ca marile si oceanele lumii sunt facute din lacrimile femeilor...ticalosi barbatii astia daca au reusit ei sa stoarca atatea lacrimi...daca au chinuit mereu femeia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dintr-o regretabila eroare a naturii care se intampla la aproximativ 50% dintre nasteri, sunt barbat. Ma duc sa-mi fac seppuku.

      Ștergere
    2. Sunt unul dintre ticalosii astia... care ... suntem responsabili, conform parerii unanime, de 71% suprafata de apa a Pamantului. Unul dintre ticalosii care... si-ar gasi cu umilinta linistea in zambetul femeii dragi,oricand ar binevoi sa il ofere... care ar trece dincolo de marile amintite, sa gaseasca implinirea dorintei femeii iubite... unul care pentru o privire calda a ochilor iubitei uita de sine... si de toate ale sale... sa ii vada licarul cald din ochi!
      Sunt... sigur ca iubirea si pretuirea mea ii vor face rau si va plange, crescand, alaturi de incalzirea planetara nivelul marilor si oceanelor... si, ducand in final la disparitia precoce a ursilor polari.
      Marilena, draga, spune-i nesimtitului care te-a facut sa plangi sa isi faca el seppuku, dar nu inainte sa lase un bilet, sa ne absolve, daca mai este posibil, pe noi ceilalti... Si asa poate mai avem o sansa... si noi, vesnic si totalmente chinuitori... si tu.

      Ștergere
    3. Minunate cuvinte

      Ștergere
    4. Domnule ticalos anonim :) imi pareti tare cunoscut! Cu draga inima as plange si pentru dumneavoastra, cum as plange pentru toate sufletele acestea sfasiate de durere, cu lacrimi... de crocodil, daca vreti sa se reverse marile si oceanele. Va iubesc instant, pe nevazute, pentru aceste cuvinte! Dumnezeu sa va ocroteasca pe toti!

      Ștergere
    5. Ar fi coincidenta prea mare;))

      Ștergere
    6. Coincidenta nu e nici mare, nici mica. Exista sau nu, atat!

      Ștergere
  46. O intrebare : publici deobicei toate comentariile , sau doar asa ... cele care iti plac ?!

    RăspundețiȘtergere
  47. DE Obicei public toate comentariile scrise cu bun simț, fără aroganță și obrăznicie, chiar dacă sunt negative, nu doar PE cele care îmi plac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Irina asa face! Daca este sa ne facem de ras o facem noi singuri! Unii! Excelsior

      Ștergere
  48. Apropo , te intreb asta pt ca ti-am scris un comentariu (spun eu ca nu urat , mi-a placut f mult cartea` Fluturi `si te respect , dar n ua fost publicat , si ma gandeam ca te-am suparat cumva , sa ma ierti daca s-a intamplat asta , nu a fost cu intentie ).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am foarte multe comentarii care merg în spam... nu reușesc să le parcurg atât de repede cât mi-aș dori.
      Mulțumesc! Gânduri bune!

      Ștergere
  49. Irina, te rog ofera-mi posibilitatea sa te cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  50. CAM CAND APARE INSOMNII?DE ABIA ASTEPT!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Draga Irina ......nu pot sa imi stapanesc emotiile si pana la urma si cateva lacrimi,trecand prin aceasi situatie....nu stiam de ce?ce am gresit?ce nu era bine?......
    Si am aflat dupa ani de zile.....adevarul la toate intrebarile si la toate framantarile mele....si da mam linistit....era o alta femeie inaintea mea...doar ca eu am aparut ulterior si am nascut niste lucruri puternice si a preferat,sa plece,speriat fiind de ceea ce simte.......
    Uneori asta e viata,dar trebuie sa avem taria sa trecem,sa ne ridicam de jos.......greu dar trebuie

    RăspundețiȘtergere
  52. Ma regasesc in el...doare f tare o astfel de experienta..

    RăspundețiȘtergere
  53. Este prea adevarat ce scrii tu acolo draga mea Irina... prea adevarat....este si mai dureros cand este un copilas la mijloc... tot ce pot sa spun este ca DOARE DOARE DOARE, DOARE TARE RAU...

    RăspundețiȘtergere
  54. Zi-mi, te rog, Irina, adresa ta de mail, pt a fi sigura ca am trimis mailul unde trebuie. Sper sa nu fi trimis pe alta adresa, fiindca ti-am scris anumite detalii acolo. Te pup si iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am peste 4000 de mesaje pe facebook și peste 1000 de mailuri. Îmi este imposibil să le parcurg, pentru că timpul meu alocat navigării pe net este limitat.
      Adresa mea de email este irina@irinab.com. Nimeni (înafară de mine) nu citește mesajele pe care le primesc , indiferent că sunt trimise pe facebook sau pe e-mail.

      Ștergere
    2. M-as bucura nespus daca mi-ai putea citi mailul si raspunde. Are titlul "despre povesti, fluturi, despre mine". Mi-as dori sa citesc o vorba sau un sfat din partea ta, daca iti permite timpul. Iti multumesc din suflet ca mi-ai raspuns aici. Iti doresc numai bine, om minunat!

      Ștergere
    3. Retific, titlul mailului este "despre fluturi, povesti de viata, despre mine". Am o poveste asemanatoare a copilariei cu a ta, ceva amintiri, etc. Mi-as dori sa imi citesti mailul, iar daca vei putea si vei dori sa imi raspunzi, as fi f incantata. Iti doresc multa fericire si sanatate!

      Ștergere
    4. Si, inca ceva, am trimis-o pe o adresa cu initialele a.o.(numele sunt legate intre ele). Iti multumesc, iarta-mi deranjul si insistenta.

      Ștergere
    5. rectific *. Imi pare rau pentru greseala, acum am sesizat-o :).
      O seara placuta, Irina!
      P.S.: Abia astept sa citesc Insomnii.

      Ștergere
  55. "Insomnii" este cumva o continuare a cartii "Fluturi"?....de altfel, o carte minunata, pe care as reciti-o la infinit!

    RăspundețiȘtergere
  56. Irina, verifici mesajele de pe pagina Insomnii? Mesajele private...

    RăspundețiȘtergere
  57. Datorita "fluturi" vad viata altfel.Am trecut printr-un divort , acum sunt cu altcineva care are un copil.Viata mea nu e roz , nu ma inseala, dar e un om extrem de posesiv si totul trebuie sa fie cum zice el, ma iubeste enorm si imi repeta ca nu vrea sa ma piarda. Nici eu nu vreau sa il pierd si nici nu vreau sa ii pierd copilasul, de care m-am atasat enorm. Dar citindu-ti cartea , am invatat sa fiu mai vesela, mai atractiva, mai fericita , pt ca el traia langa o femeie infumurata care se gandea numai la curatenie , mancare si copil. Si mi-a acc ajutorul in asa zisa schimbare...nu stiu dc se va schimba , nu se compara cu fostul meu sot - un animal...la drept vb,ma batea etc,ma bucur ca am scapat de el.Insa stiu sigur ca ma iubeste , imi arata ca ma respecta si mi-a promis ca n-o sa mai fie asa dominator.Lucram amandoi la o schimbare.:) te pupic,Irina.numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  58. Daca am fi asa ca tine,Irina,am evolua,am fi mai intelepti si mai buni.Eu sint convinsa de asta.Sanatate iti doresc,ca e mai buna decit toate.Te citesc zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  59. O poveste absolut minunata pe care am parcurs-o intr-o zi si jumatate. Atat de reala incat am trait alaturi de personaje. Am ras, am plans, m-am bucurat si am suferit, si nu in ultimul timp am invatat ca nu mereu trebuie sa primeze ratiunea, ca re si inima dreptul la replica. Felicitari, Irina, mi-a placut extrem de mult povestea ta, insa mi-ar fi placut ca in final sa i se dea un pic de fericire acelei care s-a sacrificat pentru a-i face fericiti pe toti...Mi-ar placea un al treilea volum....

    RăspundețiȘtergere
  60. Draga Irina,
    Esti nepretuita si o adevarata alinare pt sufletul omului!

    RăspundețiȘtergere
  61. Asta-i culmea !
    Un anonim insistenat a monopolizat tot spatiul comentariilor .
    Nepreietene - in nevinovatia ta ai devenit chiar insolent !
    Si ce-ti trebuie tie adresa mail. a Irinei ?
    Nu-i ajung deliralile tale siropoase de aici ?!
    Vai de capul tau ... anonimule !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg cu ce v-a afectat pe dvs. acest lucru. I-am comunicat Irinei ca i-am trimis un mail si ca mi-as dori sa-l citeasca. Imi pare rau ca i-am monopolizat spatiul comentariilor, desi vad ca se pot publica chiar mii de comentarii pe un blog, deci nu stiu care ar fi problema si de ce sunteti atat de afectata de acest aspect...

      Ștergere
  62. Draga Irina :)

    As dori sa comand cele 2 volume ale cartii Fluturi pentru a le face cadou surorii mele :) Va fi un cadou de suflet pentru ca e foarte interesata de aceste carti de mult timp. Mai ales ca de multi ani munceste in strainatate, departe de tara si de cei dragi :)
    Mai pot spera la o carte cu autograf?
    Pana acum mi-am cumparat mai multe carti de pe Libris.ro, dar din pacate in ziua cand puteam sa cumpar cartea cu autograful tau, am vazut foarte tarziu newsletter-ul....Si toate erau deja vandute. De atunci am sunat din cand in cand la Libris, dar mereu acelasi raspuns: ei nu stiu daca va mai fi la oferta cartea cu autograful tau.

    Mult succes in tot ce faci si o saptamana minunata, asa ca tine.
    Doamne Ajuta.

    Un zambet larg,
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna dimineata Irina! atat de frumos scris si de adevarat pentru fiecare dintre noi la un moment dat in viata...iti multumesc ca reusesti atat de frumos sa asezi cuvintele potrivite la locul lor...sa fii iubita si frumoasa in continuare !
    Iza

    RăspundețiȘtergere
  64. Salut Irina,sunt o adolescenta din Moldova si vreau sa iti spun ca ai cistigat un respect nelimitat din partea cunoscutilor mei.Am 16 ani dar de cind iti citesc gindurile ma ridic mai sus si meditez asa cum nu am crezut ca o voi face .In decurs de 2 zile am citit ,,Fluturi'' si pot sa iti spun ca nu a fost nici o clipa in care sa ma abat de la cuvintele insirate acolo,chiar mi-am luat doza de fluturi din tot ceia ce am citit.M-ai facut sa percep altfel viata ,si am inteles ca defapt viata mea e inca perfecta atita timp cit nu trebuie sa aleg intre ,,vreau " si ,,trebuie" .Astept cu nerabdare cartea ,,Insomnii" si regret ca la noi in Moldova o sa ajunga mai tirziu.Asta insa nu ma face sa renunt la o asteptare,la o noua intilnire cu Irina pe care am cunoscut-o si pe care am indragit-o prin cuvintul si fluturii ei.Multumesc si succese in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna Irina, nu stiu cum sa iti spun ..dar as fi tare bucuroasa sa am volumul ,,Insomnii" cu autograful tau ...astept cu nerabdare cartea si culmea sadisfacerii dorinteleor mele ar fi sa o am cu autograf...daca e posibil anunta in comentarii.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  66. Foarte frumos irina. Multumesc pentru toatw cuvintele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  67. sublim, dureros, artistic, palpabil, frumos. cat nesomn, ce randuri pe care cu totii le traim macar o data cand tocmai cand credeam ca am cunoscut fericirea

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna Irina, esti minunata, mi-ai deschis noi orizonturi, vreau sa iti spun mult mai multe....

    RăspundețiȘtergere
  69. un articol perfect...pana la lacrimi.pentru o clipa am retrait inca o data acel cosmar!

    RăspundețiȘtergere
  70. chiar nu pot sa cred...parca esti de vis ,Irina...dureros dar adevarat si din cate vad multe am trecut prin aceleasi suferinte !!!

    RăspundețiȘtergere
  71. Povestea ta, scrisa demult, este povestea mea, intamplata la o varsta cand nu mai poti lua usor totul de la capat.Din nefericire, am hotarat atunci,cand nu-mi revenisem inca din socul tradarii, sa iert si sa merg mai departe alaturi de cel cu care parcursesem deja 32 de ani din viata.Nu am crezut, pana nu am experimentat personal, ca este mult mai usor sa intorci spatele decat sa imbratisezi pe cineva care te-a mintit si te-a tradat.Nu grija ca ar putea trada din nou ma framanta dar nu mai pot crede ca ma iubeste.Poti sa mai crezi in cineva care te-a mintit privindu-te in ochi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti! Dar inchizi ochii si nu mai vezi minciuna. :)

      Ștergere
    2. Iarta-l, daca este la prima abatere, poate a fost doar o ratacire. Important este ca tu esti femeia cu care a vrut sa-si intemeieze un camin si asta conteaza foarte mult pentru un barbat.

      Ștergere
  72. Inspiratia vine dintr-o realitate traita Vocea Sufletului este intotdeauna curata, libera si binefacatoare. Ea stie cu adevarat Totul, ea reprezinta vocea lui Dumnezeu, vocea Iubirii si acest lucru este o realitate, nu sunt povesti, nu sunt lucruri sau cuvinte mari, este o realitate.In orice pierdere, apare de fapt posibilitatea de a primi apoi in viata ta, ce ai nevoie cu adevarat si in orice provocare, se afla o multime de daruri divine !




    RăspundețiȘtergere
  73. da...din pacate si la mine este foarte recent si inca sufar? de ce iubirea unui barbat se poate sterge atit de usor din mintea lui? de ce eu ca femeie sufar mai mult? cum poate un barbat sa minta o femeie atit de mult , sa promita ca poate trece peste orice obstacol, sa spuna ca nimic nu conteaza(20 ani de casnicie lasati in urma, 2 copii, o casa) iar dupa un an de falsa iubire sa ii intoarca spatele fara o explicatie plauzibila?unde este adevarul? cine pe cine a mintit? am facut anumite compromisuri si am crezut ca fac bine,dar m-am inselat! cel mai rau ma doare ca I-am acordat incredere si nu a meritat!

    RăspundețiȘtergere
  74. Ai scris cu atata pasiune aceste doua volume, desi sunt doar o fetita de 15 ani, inteleg multe lucruri, aș vrea sa vorbesc cu tine pe chat sa imi dai sfaturi.. Iti multumesc ca existi. :* <3

    RăspundețiȘtergere
  75. Asta traiesc si eu acum.........intrebari fara raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  76. Bine te-am regasit Irina.Imi era atat de dor de postarile tale.Am lipsit putin timp din tara si am avut si ghinionul sa nu am acces la internet.Daca ai sti cu cata nerabdare am deschis laptop-ul cand am ajuns acasa sa te regasesc din nou,sa vad ce ai mai scris.Cand am ajuns la aceasta postare am citit-o pe nerasuflate si cu uimire pentru ca ma regasesc din nou in ceea ce ai scris.Incerc de ceva timp sa depasesc situatia dar e atat de greu.Imi doresc atat de mult sa fi citit si el aceasta postare.As fi preferat sa aiba curajul sa-mi spuna el, nu sa descopar totul singura.Poate nu m-as fi simtit atat de...tradata.Intr-adevar l-am iubit atat de mult incat as fi inteles, exact cum ai spus tu...ca trebuie sa-l pierd.Probabil fiind doua a preferat sa aleaga calea mai comoda.Desi acum spun ca nu mai conteaza si incerc sa merg mai departe zambind, imi pun intrebarea daca reusesc sa ascund dupa masca indiferentei si a acelui zambet toata suferinta si durerea din suflet pentru ca ce este mai grav...nu pot sa-l urasc si cred ca gresesc cand spun"l-am iubit".In fiecare moment realizez ca iubirea a ramas...la fel.

    RăspundețiȘtergere
  77. Draga Irina, m-am regasit in totalitate in ceea ce ai scris. Esti extraordinara. Ceea ce pot adauga este faptul ca dupa tradarea traita am intalnit un om care imi face viata minunata. Doamne ne iubeste.

    RăspundețiȘtergere
  78. Doamne, parca es,te scris de mine. Exact asa am simtit si eu acum 3 ani, exact asa aprocedat

    RăspundețiȘtergere
  79. Dragă Irina, m-am regăsit în aceste cuvinte... Trec si eu prin ce ai trecut şi tu... Cum ai trecut peste? Cum ai făcut fată durerii?..

    RăspundețiȘtergere
  80. Draga mea Irina..esti MINUNATA!Pur si simplu nu ma satur sa citesc absolut tot ceea ce scrii..si astept cu nerabdare urmatoarea ta carte(care sper sa apara cat mai repede).Mult succes in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  81. frumos, sper ca si articolele mele sa se bucure candva de asemenea succes, te pup, si scrie in contunuare caci e frumos ce scrii !!!

    RăspundețiȘtergere
  82. Și eu as fi putut înțelege ... odată.

    RăspundețiȘtergere
  83. Din pacate prea multe intrebari ramin fara raspuns,nu vom intelege niciodata lasitatea lor.Din pacate durerea exista si va lasa urme adinci in sufletele noastre.Multumesc Irina pentru ceace ne oferi!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu toti am dori sa obtinem multe raspunsuri...multumesc ..Irina

      Ștergere
  84. Eu am ajuns la un alt nivel: Nu imi mai pasa, am trecut peste chestia asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  85. Minunat , si eu am trecut prin aceeas situatie , am incercat sa iert dar cred ca nu voi putea niciodata .E doar o pierdere de timp pina ne vom despartii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cineva drag mie spunea asa:
      Am fost rau am avut de pierdut.
      Am fost bun am avut de pierdut si mai mult.
      Asa k fi undeva la mijloc.

      Ștergere
  86. Simți că te pierzi în viață, însă îți amintești că ești femeie, ești o luptătoare. Ești puternică. Îți ștergi lacrimile și mergi mai departe. Abia atunci sufletul se luminează, redescoperi iubirea și acea fericire pe care o credeai de mult pierdută..

    RăspundețiȘtergere
  87. ma regasesc in acesta publicatie.

    RăspundețiȘtergere
  88. Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru, dupa 23 de ani de casnicie. Ce este cel mai dureror, este faptul ca de 1 an de zile nu a mai venit pe acasa nici sa-si mai vada copiii. Este cel mai trist si cel mai dureros lucru care mi s-a intamplat. Il urasc din tot sufletul si nu pot sa inteleg de ce nu a avut curajul sa-mi spuna in fata ca nu ma mai suporta si ca este cu altcineva. Nu voi primi niciodata raspuns la aceste intrebari, dar noi trebuie sa fim puternice si sa mergem mai departe. Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca m-au inteles copiii, au fost de acord cu decizia mea si sunt alaturi de mine si ma fac fericita. Ii iubesc din tot sufletul, ei sunt viata mea, pt. ei trebuie sa merg mai departe. Sunteti o femeie minunata. Voi cumpara si eu cartea Insomnii.

    RăspundețiȘtergere
  89. Multe suflete se regasesc in aceste randuri minunate.Astept cu nerabdare cartea ,,Insomnii".

    RăspundețiȘtergere
  90. Acelas sentiment il am si eu si imi pun intrebares de ce?cand lui i a trecut atat repede si isi cauta alinare in alta parte si eu inca sufar?????imi doresc imi imipun sa trec peste toate astea...e greu..cand noi trebuia sa ne casatorim...iti multumesc pt cuvintele astea.

    RăspundețiȘtergere
  91. traiesc acest sentiment in momentul acesta :( DOARE :(( intrebari fara raspunsuri ... nu inteleg de ce!? esti minunata...multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa invatam sa punem intrebarii ,ca sa obtinem raspunsurile dorite...NU??

      Ștergere
  92. Aceleasi intrebari mi le-am pus si eu, am trait momente mai cruciale decat cele descrise mai sus, si intr-un final am gasit un raspuns, mai evaziv, dar care pentru mine a venit oarecum ca o usurare..ca sa intelegi adevaratul sens al vietii, sa poti deosebi binele de rau, trebuie sa traiesti mai intai iadul, ceea ce te face sa-ti doresti raiul...

    RăspundețiȘtergere
  93. Daca traiesti in iad prea mult e posibil sa ramai acolo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e! Te obisnuiesti asa, cu raul. Si constati ca pana si in momentul in care ai o usa deschisa prin care poti sa iesi, nu indraznesti sa faci pasul. Ti-e teama ca afara poate fi la fel sau privesti cu scepticism posibila evadare. Iadul in care ai trait ti-a macinat pana si ultima picatura de speranta. Unde sa te mai duci? E prea tarziu acum! Si ramai pironit intre aceste doua fraze.

      Ștergere
    2. Cine nu risca nu castiga.
      Putini mai sunt oameni cu acelas tip de nebunie.

      Ștergere
    3. Corect!Am riscat si am pierdut.
      As fi putut intelege orice,ca de fiecare data chiar si faptul ca nu mai poate fi nimic,nici macar prietenia care a fost.Nu trebuia decat un moment de sinceritate in loc sa adopte un comportament care nu-l caracterizeaza.Poate ar fi durut mai putin.

      Ștergere
    4. Barbatii care se comporta asa, fara sinceritate, sunt ultimii pe care trebuie sa-i plangi. In mintea lor femeile sunt obiecte de uz personal carora nu trebuie sa isi justifice comportamentul.

      Ștergere
    5. Din nefericire aceste"obiecte" considerate de uz personal sunt inzestrate cu suflet si sentimente si in general,uneori sunt dispuse sa dea totul neconditionat asteptand inapoi foarte putin.Pacat ca inteleg,uneori prea tarziu ca de fapt daca nu exista reciprocitate...nu exista nimic.

      Ștergere
    6. Trist! Adevarul, nu numai ca doare, e chiar sfasietor. Si ce-ti ramane de facut cand il afli? Inchizi ochii si mergi mai departe, pe acelasi drum, sau ii tii larg deschisi si privesti spre alte "orizonturi"? Alegerea va apartine, bineinteles, nu si puterea de a o face. Iti trebuie mult curaj ca sa faci o schimbare "benefica" pentru tine si cei din jurul tau, fara a aduce niciun prejudiciu cuiva. In aceste situatii, exista intotdeauna un invins si, de cele mai multe ori, esti tu insuti. Reciprocitatea poate sa dispara, cu timpul, se erodeaza, se deterioreaza, mai ales daca inceputul a fost indoielnic si de circumstanta. Ai fost indragostit, dar nu ai iubit!

      Ștergere
    7. Doamne,cat adevar!
      "Ai fost indragostit,dar nu ai iubit"=in termeni moderni,ceva de genul:m-am jucat cu sentimentele cuiva si...ce-i daca.Intotdeuna exista un invins!

      Ștergere
    8. Hey! Si, dintrodata, de dupa colt, apare iubirea adevarata! Iar tu, invinsul, nu esti pregatit sa o primesti din cauza compromisurilor pe care le-ai facut indragostindu-te, gresit, de persoane nepotrivite. Lantul slabiciunilor cu iubirea asta! Sa nimeresti din prima? Rar se intampla! Dar bine ca mai exista si oameni fericiti si impliniti, care au gasit iubirea adevarata, prima si unica, si cu care isi vor incheia aceasta frumoasa calatorie care se numeste Viata!

      Ștergere
    9. Din nefericire,nu apare nici dintrodata,nici de dupa colt,nici in urma unor compromisuri.Apare,asa...pur si simplu...in timp, in urma unor discutii,cuvinte si intamplari frumoase.Probabil ca asa trebuia sa fie si sa nu dureze.In viata nimic nu este intamplator.Cam indoielnice unele expresii dar...o urare din suflet...drumul ales in aceasta "frumoasa calatorie care se numeste Viata"sa fie presarat doar de florile iubirii si primavara fericirii.Chiar daca sta in natura firii in asemenea situatii,cred ca benefic ar fi sa uitam putin de rautate si sa incercam sa ramanem doar cu amintirile si lucrurile frumoase care au fost.Uneori este tot cu ce ne alegem bun in viata.
      Multa bafta!

      Ștergere
    10. Amintirile frumoase nu se uita. Dar, intradevar, depinde de firea fiecaruia daca acestea vor fi cele care te vor insoti sau amaraciunea si rautatea le vor umbri. Sunt oameni si oameni, cum sunt si iubiri si iubiri. Toti dau navala sa dea definitii, sa puna conditii si sa exprime pareri despre cum este sau nu este o iubire. Adevarul e ca nu stii pana cand nu ajungi sa o traiesti. Bine ar fi sa poti fi in masura sa o si recunosti!

      Ștergere
    11. In viata sunt si amintiri urate,uneori poate prea multe.Dar e bine ca si acestea sa fie incuiate undeva intr-un sertaras al trecutului.Amintirile frumoase trebuie puse acolo,intr-un colt de suflet,sa te bucuri de ele si sa le poti retrai in momentele de intimitate,de singuratate.Iubirea este asa cum o simte fiecare.Ea nu are definitii si nici nu poate fi conditionata asa cum nu poate fi exprimata in pareri.Ea intra usor in viata ta,ce-i drept nu intr-o zi poate nici in doua dar de plecat,pleaca mai greu,uneori niciodata.Ea ramane ascunsa in suflet pentru tot restul vietii doar ca tu ca om trebuie sa mergi mai departe.E foarte adevarat ca despartirea este foarte grea,ca apar momente de suparare,de revolta dar in final trebuie sa intelegi ca poate nu a putut sa iubeasca si sa simta ca tine,ca nu putea sa dea inapoi la fel ca tine.Ca de fapt poate nici nu simtea nevoia sa primeasca ceea ce tu doreai sa daruiesti,ca iubea diferit.Atunci pastreaza in amintire acele clipe minunate si frumoase in care,poate pentru prima data in viata ai simtit cum din interiorul tau isi iau zborul mii de fluturi si pastreaza-ti iubirea asa,curata si frumoasa pentru tot restul vietii daca asta vrei chiar daca viitorul iti va oferi altceva.

      Ștergere
    12. Uneori nimeresti peste un psihopat si nu iti dai seama. Zborul acela de fluturi devine atunci o minciuna pentru ca se adresa unei persoane imaginare, care nu avea nicio legatura cu realitatea.

      Ștergere
    13. Uneori dar...nu intotdeauna.In viata apar iubiri pasagere,trecatoare.Te-ai indragostit,crezi ca iubesti dar trece.Daca din nefericire dai peste un psihopat cand realizezi il treci la capitolul"iubiri pasagere". Iubirea adevarata apare o singura data in viata.O simti,poti face diferenta. Ea nu trece,ramane adanc ingropata in suflet,e unica iar acel zbori de fluturi nu ti-l poate oferi decat o singura persona...vie,reala care nu are nici o legatura cu imaginatia.Este langa tine,o vezi,o simti si chiar daca se termina din anumite motive nu o sa poti uita niciodata,nu o sa mai simti niciodata la fel.Abia atunci acel cineva va deveni Fat -Frumos-ul din imaginatia ta,o iubire ascunsa,un secret bine pastrat,amintirile frumoase.Restul... nu mai conteaza pentru ca tu... ai devenit un alt om.

      Ștergere
    14. O iubire care se intinde pe mai bine de un sfert de veac nu o poti categorisi ca pasagera. Se intampla ca acel Fat Frumos sa fi devenit intre timp alt om si tu sa nu vezi asta decat prea tarziu. Asa ajungi sa iti pierzi increderea, in primul rand in tine si apoi in oricine din jurul tau. Un astfel de esec te marcheaza pe viata!

      Ștergere
    15. Si daca acel Fat Frumos apare abia dupa acel "mai bine de un sfert de veac" in care tu, de fapt realizai ca cel de langa tine nu era cine credeai dar continuai sa mergi din compromis in compromis mintindu-te si amagindu-te singura?Este foarte adevarat ca te marcheaza pentru toata viata.Si atunci ce faci?Ramai sau...pleci lasand totul in urma,incercand sa stergi,sa uiti,gandindu-te la ceea ce viata sau poate destinul ti-a scos in cale?Cand esti tanar si naiv nu realizezi diferenta intre a iubi si a crede ca iubesti.Daca poti renunta fara regrete inseamana ca nu era ceea ce tu credeai ca este "iubirea vietii tale".Dupa cum spuneam,iubirea adevarata o simti,poti face diferenta.Nu poti renunta la ea chiar daca singurul lucru care iti ramane de facut este sa o ingropi adanc in suflet si chiar daca doare, tu... continui sa mergi mai departe ascunzandu-te in spatele uniu zambet.

      Ștergere
    16. Bine te-am gasit! Acolo sa o tii, incuiata! Sa nu stie nici ea/el de ea! Pentru ca daca tot e sa nu va impliniti visele impreuna, mai bine sa nu vi le impartasiti vreodata! Si tu zambeste! Pentru ca doar asta ti se cere peste tot. Ce rost are sa intuneci zilele altora cu problemele tale! Ascunde-le! Lasa lumea sa creada ca esti fericit/a! Aparentele conteaza! Tu... Uita de tine!

      Ștergere
  94. A aparut cumva cartea?????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  95. Abia astept sa citesc Insomnii. Fluturi mi-a placut la nebunie, descrii foarte frumos ceea ce se intampla in sufletul unei femei, din pacate nu toate avem capacitatea de a ne exprima gandurile si trairile sufletesti prin cuvinte, dar tu o faci foarte bine in numele tuturor. Iti multumesc si te rog sa nu te opresti niciodata din scris.

    RăspundețiȘtergere
  96. cit de mult ne regasim doamne te asemui unui sfint de suflete

    RăspundețiȘtergere
  97. Uneori dai de cate un schizofrenic care iti intoarce viata pe dos! Atentie la neatentie!

    RăspundețiȘtergere
  98. esti minunata ! cred ca oricare persoana se regaseste in acest fragment indiferent daca suntem femei sau barbati ,dar din punctul meu de vedere: parca imi citesc propra-mi viata propririile trairi sufletesti ,atat cele prezente cat si cele trecute.Nu stiu daca sa o interpretez ca pe un unguent peste o rana infectata sau ca pe un cutit infipt mai adanc in inima care si asa este destul de ranita.jos palaria in fata ta Irina.D-zeu sa iti dea iubire ,fericire ,ani multi si minunati

    RăspundețiȘtergere
  99. Realitate este crunta cand dupa foarte mult timp iti dai seama de ceea ce se ascundea de fapt in spatele cosmarului pe care il traiai.Nu doar viata iti este intoarsa pe dos ci intreg Univesul.Ai vrea sa scapi dar...e greu,foarte greu.

    RăspundețiȘtergere
  100. Daca esti nefericit, nu insela. Pleaca!

    RăspundețiȘtergere
  101. superb...fara cuvinte ! sper ca intr-o zi sa vada aceasta postare...si sa stie ca l-am iubit nebuneste si fara conditii inca de la inceput..nu stiu de ce a ales sa plece ..asta e viata merge inainte...anyways ..i love you !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate draga mea...viata merge inainte!Asa sunt unele dintre noi,dispuse sa iubeasca neconditionat si sa primeasca inapoi foarte putin sau...nimic.Poate nu te-a meritat,poate meriti mai mult si de aceea nu a fost sa fie.Oricum in final fiecare primeste ceea ce metita si ...cine stie?Poate o sa-ti fie mai bine fara el si inca nu sti, chiar daca sufletul si inima vor suporta aceasta povara inca mult timp dar... niciodata nu ai de unde sa sti ce iti ofera viitorul.Iti doresc numai bine!

      Ștergere
  102. Nu era fericit, nu te iubea... Cam asta este motivul plecarilor. Rareori este altceva. O boala grea, incurabila, poate duce si asta la comportamente de neinteles pentru tine, dar celuilalt i se pare ca face un sacrificiu suprem ca tu sa fii fericita. Discutabil!

    RăspundețiȘtergere
  103. Fericire,iubire,sacrificiu suprem...ce cuvinte mari!Dar curajul de a raspunde la intrebarea...DE CE? unde este?Adevarul doare dar trebuie aflat,nu cautat,poate... o viata intreaga.Discutabil,foarte discutabil!

    RăspundețiȘtergere
  104. Ba mai bine uita! Nu merita sa-ti irosesti toata viata in cautari! Poate ca nu meriti nici tu sa-l afli. Pastrezi doar concluzia si nu DE CE-ul si treci mai departe, daca poti. Daca nu, e problema ta! Nu-ti trebuie sedinte la vreun psi ca sa afli ca ai fost inselat(a) si s-a sfarsit, ca nu vei mai putea aduce nimic din ce a fost inapoi. Si chiar daca, prin absurd, poti sa aduci inapoi personajul, nu va mai fi nici macar o clipa asemanatoare cu ce fusese odata. Te vei simti murdar(a)!

    RăspundețiȘtergere
  105. Daca intr-o relatie se intampla asemenea lucruri inseamna ca a fost o relatie bazata pe minciuna.Nu ai iubit,nu ai fost fericit dar nu uita ca celalalt a investit niste sentimente, si-a oferit sufletul si inima,poate neconditionat.Atunci din respect pentru celalalt, etic si moral ar fi fost sa existe curajul de a spune adevarul.Macar atat ar fi meritat si nu cred ca nu ar fi inteles fara sa aiba nevoie de "psi"sau psiholog.Chiar si intr-o relatie care trebuie sa se termine, chiar daca doare,adevarul pretuieste uneori mai mult decat tot aurul din lume.E foarte adevarat...trebuie sa ai si curajul de a face lucrul asta!

    RăspundețiȘtergere
  106. Trebuie sau nu, asta este! De multe ori suntem pusi in fata lasitatii sau a amanarii la infinit. Nu ai ce face! Nu poti sa-ti petreci restul vietii implorand cerul sa-ti spuna adevarul. Pana la urma te resemnezi intr-o fraza: "asa a fost sa fie!" si gata, mergi mai departe, daca vrei sa traiesti. Daca nu... trage tu concluzia, eu am tras destule pe tema asta si mi-ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  107. Sufletul, inima, sentimente investite... Toate astea dispar cand dai de "alte orizonturi"! Oricui i se poate intampla! Chiar si tie! Important este sa treci peste "de ce?" si sa-l gasesti pe "ce daca?" Pare crud ce spun, poate, dar este optica unui invingator, nu a unuia care isi macina sufletul, inima si sentimentele investite in intrebari inutile. Ar fi bine sa nu te intrebi niciodata de nimic si sa nu judeci pe nimeni, sa-ti spui mereu ca nu merita osteneala si nici sanatatea ta. Ar fi! Dar suntem oameni, nu roboti programati sa traiasca oricum! Suntem subiecte de studiu pentru psihologi sau psihiatri si de romane pentru scriitori. Daca nu am fi asa, ei ce-ar mai studia si ce-ar mai scrie?

    RăspundețiȘtergere
  108. Mă regăsesc perfect :( Am trecut prin așa momente din păcate .

    RăspundețiȘtergere
  109. E prea multa durere in ochii fiecarui om , dar nu inteleg...de ce nu incercam sa ne alinam durerile? Multi nu o fac...iar asta este cea mai mare prostie...oricat de greu ar fi , inceraca sa mergi mai departe. iar daca simti ca nu poti , incearca sa traiesti altfel . Fa-ti un alt viitor. Poate nu este corect ceea ce spun...si nici nu ma astept la asa ceva...am 15 ani , nu sunt destul de matura incat sa dau sfaturi perfecte despre iubire , iertare si asa mai departe, dar sunt destul de matura incat sa inteleg ca cei care ne vor si apoi ne lasa , sunt oameni care nu aveau ce cauta in sufletele noastre . Oameni care nu ne aduc nimic bun...sau care ne fac sa zambim pentru mult timp , care ne fac sa credem ca el este alesul.... SI CE FAC PANA LA URMA ACESTI OAMENI SI DE CE NE RAPESC CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI ALE SUFLETULUI (astea sunt intebarile pe care mi le pun zi de zi...) stiti de ce ? Ca sa ne dezgoleasca de toate sentimentele si amintirile minunate , doar ca sa ne umple sufletul cu regrete , cu cosmaruri ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E usor sa vorbesti asa la 15 ani! Ai toata viata inainte, de obicei. Unii n-o mai au si timpul lor e mult prea scurt pentru a putea sa mai schimbe ceva.

      Ștergere
  110. Ma recunosc intr-u totul! Traiesc aceasta drama! Nu doar m-a inselat, am ajuns sa fiu tradat! Si este infinit mai dureroasa tradarea decat aventura. Nu pot sa cred ca am trait langa sotia mea atatia ani fara sa o cunosc, fara sa-mi dau seama ce fel de om este sau in ce fel de om se poate schimba.
    Orice poate fi iertat, nu vrea sa ne despartim, insista ca ma iubeste insa atata timp cat nu poate renunta la pasiunea ei, ascunde si minte, se numeste tradare. Si da, a ierta este nobil insa toleranta se transforma in prostie....sau prostime.
    Cei care ati avut parte de astfel de experiente stiti foarte bine la ce ma refer, restul...invatati si luati aminte! Oricine poate ajunge in situatia asta! Si eu credeam ca suntem unici si nu ni se poate intampla, era peste puterea mea de intelegere ca un cuplu sudat cum credeam ca suntem poate sa-si manjeasca viata. Ei bine, increderea este efemera, cu totii avem ganduri ascunse dar pana la ati trada sotul/sotia este cale lunga. Parerea mea, se pare ca pentru unii este la un click distanta! Oricum, viata este frumoasa si e pacat sa fie impartita cu ....astfel de.....sau cu cine nu merita!
    Va doresc sa nu aveti parte de astfel de experiente si sa fiti simpli spectatori la forum-urile astea!
    Un an plin de iubire si....oameni cinstiti si sinceri alaturi de voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va inteleg intrutotul. Am trait aceeasi drama, cu ani in urma. E vindecata rana, nu mai doare. Am folosit un anestezic puternic: nepasarea. L-am prins, la fel, cu minciuni si lucruri ascunse. Dar nu a recunoscut niciodata si, evident, nu a vrut sa divorteze si a pretins ca ma iubeste. De atunci s-a rupt ceva in mine. Am ramas impreuna, dar separat, fiecare in alta camera. Nu-mi mai pasa ce face, daca ma mai inseala sau nu. Intr-o zi l-am inselat si eu, fara sa-i spun. Nici macar chit nu am putut sa gandesc ca suntem. Sunt lucruri peste care nu poti sa treci, e adevarat. Dar, cu toate astea, mergi inainte in virtutea obisnuintei si a comoditatii, cred. La multi ani si multa liniste! Poate trece.

      Ștergere
  111. ai exprimat in cuvinte exact ceea ce simt eu...

    RăspundețiȘtergere
  112. As fi inteles ca s-a schimbat 180 de grade asa cum se schimba oamenii cu stima de sine pe care nu o au, nu as fi avut nevoie de informatii suplimentare. Asa cum a fost capabil sa-mi spuna toate minciunile si sa-mi faca de capul lui toate promisiunile din lumea asta ar fi putut sa fie barbat si sa-mi spuna ca, dintr-un motiv sau altul care nu ma priveste, nu a fost in stare sa-si duca la final promisiunile facute.
    A mintit pana in ultima clipa chiar si dupa ce a plecat ca vom discuta dar daca voi l-ati mai vazut atunci l-am vazut si eu ... dar cu o alta femeie. E drept, este alegerea lui dar imi este mila de femeia aceea care presupun ca alta solutie de a fi la fel ca el nu va avea la indemana...asta daca va vrea sa mai traiasca langa el.
    Daca sotul meu sau viitorul sot ar trage dupa el o astfel de ...perla din trecut, nu i-as ierta niciodata nici macar de dragul copiilor pentru ca o fericire construita pe amarul altei persoane nu va fi posibila niciodata, in cel mai rau caz va fi posibila o fericire inchipuita care va crapa la un moment dat. O astfel de bazaconie ii este permisa unui om mult prea tanar, fara minte si experienta de viata si nicidecum unui om in etate suficienta cat sa-si constientizeze faptele. Ma rog la Dumnezeu sa-mi ofere una din doua: fie un barbat cu stima de sine fie doar posibilitatea ca eu sa spun zilnic "Multumesc Doamne ca sunt sanatoasa si puternica" Nu vreau sa fiu pusa in postura de a spune in repetate randuri "Vai de noi"

    RăspundețiȘtergere
  113. Very nice article, just what I needed.

    RăspundețiȘtergere
  114. Incredible points. Solid arguments. Keep up the good spirit.

    RăspundețiȘtergere
  115. Si povestea mea...as fi putut intelege, l-am rugat cu lacrimi in ochi luni intregi sa imi spuna dar a preferat sa imi urce sufletul pe un zgarie nori si apoi sa il impinga cu piciorul in gol. Agonie, durere, incet si sigur nu mai simt, nu mai cred, nu mai visez, am sufletul in coma. As fi putut intelege...

    RăspundețiȘtergere