Prea scump că n-ai bani sau prea scump pentru tine?



Azi, îmi doresc să vorbesc despre noi, femeile, despre cât şi cum investim în noi. Vă voi împărtăşi doar nişte idei personale…
Cine mă cunoaşte, ştie că sunt pasionată de parfumuri şi de cosmetice... dar nu neapărat să am cu nemiluita. Sunt o femeie practică și nu aș încuraja niciodată risipa. Nu sunt adepta unui sertar plin de rujuri și de farduri pe care să nu le folosesc. Prefer 2-3 pe care să le folosesc. Singura condiţie este ca acestea să fie de calitate. Ei, aici apare o problemă cu care mă confrunt de mult timp: mentalitatea unor femei care consideră că nu au bani de investit în cosmetice de calitate. Prejudecăţi de genul “e prea scump” sau “cu banii aia îmi iau mai bine 2 bucăţi”. Eu sunt de părere că nu ar trebui să ne mulţumim cu puţin, nici cu orice, ci să aspirăm la ceea ce e mai bun şi la ceea ce ni se potriveşte. Calitatea face diferenţa. Da, dar calitatea costă… nu? Adevărat. Şi, nu numai o dată mi s-a aruncat în faţă afirmaţia deplasată şi grosolană: „Eu n-am banii tăi!“ O afirmaţie care m-a făcut să mă simt incomod şi chiar vinovată… Până când, am stat să analizez situaţiile şi am realizat că acele replici veneau tocmai de la persoane care şi-ar fi permis, dar care nu ştiu să se organizeze şi care au alte priorităţi.

Sunt sigură că există multe femei care trăiesc cu impresia că nu au suficient pentru a investi în lucruri de calitate şi care cred ar fi o extravaganţă prea mare să cheltuiască 150 lei pe un ruj, de exemplu. Sau pe un fond de ten bun. Sau 300 lei pe un parfum… Dar nu se gândesc că aceste lucruri nu le cumpărăm zilnic sau că ele “durează” câteva luni. Dacă ar fi să împărţim banii cheltuiţi pe un ruj, parfum, etc., am realiza că acel lucru ne-a costat în jur de 20-30 lei pe lună… bani pe care îi cheltuim frecvent pe ţigări, pe dulciuri, pe taxi, pe suc, pe chestii care n-ar trebui să fie prioritare în faţa frumuseţii şi a confortului nostru.

Cred că noi, femeile, am dobândit o mentalitate greşită preluată de la mamele şi bunicile noastre, care au fost femei de sacrificiu, care au trăit numai pentru şi prin copiii lor, care au învăţat să trăiască numai pentru alţii și pentru casă, care s-au mulţumit cu puţin sau chiar cu nimic, care au trăit cu impresia că nu li se cuvine nimic şi că sunt doar datoare să ofere… Femei care nu au cunoscut stima de sine… Femei care au preţuit mai mult lucrurile din casă decât propria persoană. Dar vreau să cred că acele vremuri au apus, că femeile de azi ştiu să se întreţină şi, pe lângă familiile lor pe care le îngrijesc cu multă dragoste şi dăruire, ştiu să se îngrijească şi ele.

Mă întristează femeile care poartă pe chipuri şi pe mâini urmele trudei şi a renunţării la sine… şi mă bucur că mama mea nu este una dintre ele. Aş suferi acum să ştiu că mi-a dat totul mie, că a sacrificat totul pentru mine şi şi-a luat dreptul de a se simţi frumoasă, femeie, de a se răsfăţa... Nicio femeie nu merită să renunțe la sine, să se neglijeze şi să îşi refuze bucurii și necesități fireşti. Prin natura sa, femeia renunţă oricum la mult prea multe lucruri şi mi se pare nedrept să i se refuze şi dreptul de a se îngriji şi de a se răsfăţa din când în când cu câte un lucru care îi este necesar și care îi place.
M-am întristat şi revoltat ori de câte ori am auzit expresii de genul: “Nu ştiu ce-mi face bărbatu-meu dacă dau atâţia bani pe un parfum!” sau “Să văd dacă mă lasă soţul să îmi iau…” Şi ştiţi de ce m-am întristat? Pentru că aceste lucruri le-am auzit de la femei care muncesc, câştigându-şi existenţa singure, dar care se temeau de bărbaţii lor care fumau câte 2 parfumuri pe lună… sau care beau bere de banii ăia.

Îmi amintesc o scenă din copilărie care m-a marcat. Mama se machia, iar tata a văzut printre fardurile înşirate pe masă un ruj în care abia se mai vedeau câteva urme de produs şi în care stătea înfipt un chibrit (pe post de spatulă cu care să mai scoată ce rămăsese). Tata a luat rujul şi a întrebat-o pe mama de ce nu îl aruncă şi de ce se chinuie cu el aşa. Ştia raţionamentul mamei care voia să folosească până la ultimul miligram din rujul ei preferat şi totuşi i-a spus mamei că nu i se pare normal să se poarte ca o calică. “Nu eşti, draga mea atât de săracă încât să te porţi aşa. Îţi voi da bani şi vreau să îţi iei câte rujuri vrei, dar să nu te mai văd cu resturi d-astea.“, i-a spus tata. La fel a făcut şi cu mine. M-a încurajat mereu să am lucruri de calitate şi să mă îngrijesc.
V-am povestit cândva că primul meu parfum l-am primit la vârsta de 14 ani (articolul se poate citi aici: Primul meu parfum). Îl foloseam cu măsură, cu teama că se va termina. Într-o zi, când plecam undeva, tata m-a întrebat dacă m-am parfumat. “Nu., i-am spus. Nu stric eu parfumul aiurea…” Atunci, tata m-a întors din drum şi mi-a spus să mă parfumez şi să nu fac economie, fiindcă îmi va cumpăra alt parfum. “Nu pune nimic la păstrare, azi suntem, mâine, cine ştie? Bucură-te de lucruri dacă tot le ai.”, mi-a spus tata.

O altă amintire dragă din copilărie este legată de o pereche de adidaşi. Mi-i doream foarte mult, dar nu am îndrăznit să îi cer tatului meu să mi-i cumpere. Ştiam că sunt scumpi şi consideram că tata deja îmi oferea prea mult ca să-i mai cer şi acei adidaşi… Cumva, a aflat că mi-i doream şi m-a întrebat de ce nu i-am spus nimic. “Pentru că sunt scumpi”, i-am spus. Iar tata mi-a spus ceva ce mi-a influenţat toată existenţa, într-un fel special: “Tu eşti cea mai preţioasă pentru mine, iar pentru tine nimic nu e prea scump.” 
Ştiu, sunt părinţi care nu ar încuraja copiii aşa, de teamă că ar transmite o concepţie greşită. Depinde… Un copil bine educat, cu valori şi cu bun simţ nu va abuza niciodată de bunătatea nimănui şi nu va trăi niciodată cu impresia că i se cuvine totul. Eu am învățat de la tata să mă prețuiesc și am dobândit ambiția de a munci și de a avea ceea ce îmi doresc.  

Înainte să vă interziceţi lucruri, gândiţi-vă bine la priorităţi şi stabiliţi dacă într-adevăr este prea scump pentru voi și nu vi-l permiteţi... Admir femeile care spun: "Mai bine nu mănânc, dar îmi iau un parfum!” Da, sunt lucruri de care avem nevoie, care ne fac fericite, de care depindem pentru a ne simţi frumoase şi încrezătoare. Le merităm. Şi da, ele ar putea să ne fie oferite din când în când ca semn al aprecierii şi al prețuirii faţă de eforturile noastre neobosite de a-i înfrumuseţa şi îngriji pe soţii noştri, pe copiii noştri, pe părinţii noştri…

Eu nu îmi refuz lucruri care îmi plac și care îmi sunt necesare. Nu stau pe gânduri dacă îmi doresc rujul Chanel care îmi place atât de mult sau lucrurile cu care sunt obișnuită. Mi le-am cumpărat chiar și atunci când aveam salariul mic, cu eforturile de rigoare, desigur... dar a meritat pe deplin pentru bucuria mea.
Am cunoscut femei care au amânat să își ofere tot felul de lucruri pe care și le doreau şi care au murit înainte să apuce să cunoască bucuria de a le avea…



28 de comentarii

  1. multumesc draga Irina ,acum chiar aveam nevoie de aceste cuvinte! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Meritam totul,..din pacate suntem naive si mult ne delasam ca cei din jur sa fie ok.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mentalitatea asta...intr-adevar calitatea merita toti banii, si nici un barbat, cat de cat educat, nu va pune la indoiala faptul ca femeile merita ce este mai bun.
    Dar daca arunci o privire pe statisticile de prin presa, iti vei da seama ca marea majoritate a femeilor nu isi permit sa dea 150 de lei pe un ruj sau 300 de lei pe un fond de ten :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Ovi, sunt într-adevăr femei care nu își permit să cumpere aceste lucruri. Dar eu vorbesc despre cele care ar putea să și le cumpere dar nu știu să se organizeze... Am prietene care fumează lunar 500-600 lei... dar care se plâng că nu își permit un parfum, pe care, renunțând la 2-3 pachete de țigări pe lună, tot și-ar permite un parfum măcar o dată pe an... e doar un mic exemplu.
    Când aveam salariul mic, exista mereu câte un plic cu o dorință în care puneam lunar 10 lei, sau 20... uneori, în loc să îmi iau o ciocolată, puneam banii aceia în plicul pe care scria "Rujul meu Chanel" sau "Pantofii mei X", etc... Și nu mi se părea greu să aștept câteva luni ca să îmi satisfac un moft... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu tine, Irina -orice femeie este pretioasa si trebuie sa isi cunoasca valoarea! Dar ce te faci cand muncesti de te spetesti, ai un salariu de nici 200 euro si copil si rata la casa care e cat salariul tau si nici sotul nu castiga grozav- oricat ai vrea sa iti iei nu stiu ce parfum sau un alt nimic care costa de multe ori cat dai pe mncarea pe o luna pentru toata familia, nu prea iti mai arde. doar femeile care traiesc in puf isi permit sa isi faca aceste placeri, femeile obisnuite din Romania doar viseaza, draga mea...Asta e lumea reala!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu... dar mai știu că și aceste femei găsesc o cale să aibă grijă de ele, chiar dacă nu folosesc produse scumpe. Până la urmă, bun este ceea ce îți place și ce îți face bine. Mai știu că sunt femei care abia își permit o cremă de 20 de lei, o dată la câteva luni... dar se bucură de ea mai mult decât se bucură o femeie bogată care are toate cremele pe care le-ar putea visa...

      Ștergere
    2. Draga mea,daca muncesti pe un astfel salariu nici 200 de euro , inseamna ca asta iti este valoarea.Te intreb daca nu esti multumita de ce mai stai la locul de munca ?Eu cred ca meriti mult mai mult ,copii tai au nevoie de multe lucruri si tocmai de aceea ai timp sa faci o schimbare in viata ta! O meriti tu si familia ta!Ce scoli ai absolvit ?Ca sa ai o viata frumoasa trebuie mai intai sa o cladesti pe suferinta :noti pierdute invatand pentru examene,emotii ,iar acum viata iti poate fi alta .Nu este timpul trecut,copil sarman am fost si eu ca bietul tata s-a dus cand mi-a fost cel mai greu ,dar am scultat-o pe mama sa invat carte multa sa am o viata mai buna!Iata de ce:cei care au carte au si parte!

      Ștergere
  6. Buna Irina !!!
    Imi place foarte tare articolul ...si DA ai dreptate sa spui ca un pridus cosmetic de calitate este scump ....sau venitul meu este prea mic ?
    In urma cu ceva timp eram si eu in cautare de produse de foarte buna calitate , si am invatat de la parintii mei ( la fel ca si tine ) ca intotdeauna fa veva care sa te ridice la nivelul Dorintelor tale si nu duce dorintele la nivelul venitului tau !!!
    Asa ca am descoperit un pruducator care mi-a permis sa incerc mai multe variante si sa ma oresc la cea care ma satisface , m-a invatat raportul
    Calitate -pret - timp de utilizare si culmea ...ma mai si plateste sa le consum !!!!
    Este absolut perfect !!!!
    Asa ca am gadit solutii in a folosi produse PREMIUM la un pret fantastic !!
    Iti recomand cu mare drag gama ARTISTRY de la sistem de ingrijire pana la make-up de ultima genratie !!!!
    Cu drag MARY

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina,te cunosc de mult....te-as intreba cate parfumuri ai?si cate creme?daca vrei sa raspunzi...cred ca sunt lucruri pe care nu le intelegi.prioritatea unora nu sunt cosmeticele scumpe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi fost frumos să te semnezi... ca să știu la ce te raportezi... Nu are relevanță câte parfumuri sau câte alte lucruri am. Au fost momente când așteptam câte un an ca să îmi cumpăr un parfum, fiindcă prioritatea mea nu au fost niciodată cosmeticele... și nici nu vor fi. Eu, ca om, sunt o prioritate și mi se pare normal să am grijă de mine și să îmi ofer tot ce pot.
      Consider că mă exprim clar și simplu și de aceea nu știu de ce se extrapolează, de ce se dau de multe ori alte sensuri cuvintelor mele...
      Eu am dat ca exemplu cosmeticele... dar, pot fi foarte bine cărți, haine, bijuterii, vacanțe, cursuri de dezvoltare... în funcție de fiecare.

      Ștergere
  8. eu sunt curioasa daca ai copii... Si daca da, nu s-ar gasi niciodata ceva de investit in copilul tau ? O vacanta ? In educatia lui , etc ...Sunt de acord cu lucrurile de calitate insa este de asteptat ca ele sa treaca pe ultimul loc atunci cand ai copii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am copii, dar am câțiva din familii defavorizate de care mă îngrijesc așa cum pot. De acord că prioritatea unei femei sunt copiii, dar vreau să cred că asta nu înseamnă ca ea să se abandoneze total. Cred în echilibru și mai cred în femei puternice și descurcărețe care știu să se descurce cu toate.

      Ștergere
    2. Delia Marginean02 iulie, 2014 09:30

      Sunt mama a trei copii si nu consider ca trebuie sa renunti la tot cand esti parinte. Intr-adevar copiii sunt pe primul loc, dar nu pe plan material, ci afectiv. Da, au nevoie de multe lucruri, dar si tu ai nevoie de energie, de calitate si de timpul tau personal ca sa iti incarci bateriile si sa ii calauzesti.
      De fapt, parintele este cartea de vizita a copilului...iar copilul urmeaza exemplul parintelui, asa ca daca tu investesti in calitate indiferent ca e pe plan afectiv, moral, material, copilul iti urmeaza exemplul.

      Ștergere
    3. delia foarte adevarat

      Ștergere
  9. Anonim vezi undeva ca Irina zice ca trebuie sa neglijam copiii?sau ce vrei sa spui ca noi mamele nu mai trebuie sa ne luam absolut nimic ca se gaseste mereu ceva de cumparat copiilor?adica dupa ce avem copii noi nu mai existam si traim numai pentru mancare,apa si munca?hai sa fim seriosi!atata ipocrizie doar de dragul de a se arata unele mame perfecte....scuze,Irina,dar mi-a sarit tandara!
    eu nu vreau sa imi invat copila de 13 ani sa treaca pe ultimul loc cand va avea copii.asta e viata?asta e mentalitate de femei de la tara...eu vreau sa fiu o mama exemplu pt copilul meu,sa se mandreasca cu mine,nu sa fiu ca o sarantoaca.si asta vreau sa invete si fata mea,nu sa se multumeasca sa traiasca ca un animal cu apa si mancare si sa dea tot copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chanel este ales pentru că îmi place ca marcă, dar de calitate poate fi și un produs Burjois, Loreal... fiecare stabilește ce îi place și ce îi face bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Oricat ai incerca sa explici ca nu te referi la a-ti neglija copiii, la a face risipa sau a te transforma intr-o snoaba, se gasesc unii/unele care iau doar ce le convine din textul de mai sus. Chiar asa greu se intelege ca Irina se referea sa nu ne delasam ca femei? Ca mame? Ca sotii? Nu trebuie sa-ti cumperi un parfum de 300 de lei, poate fi la fel de bine unul de 90 de lei daca iti place. Ideea era ca, din cand in cand, meritam si noi ceva. Ca intr-adevar am fost crescute intr-o cultura cu o multime de preconceptii - vai! ma omoara sotul daca imi iau aia. Pur si simplu ni se pare normal sa fim victimizate. Si apoi ne intrebam de ce nu mai suntem atractive in ochii sotului/iubitului etc. Am vazut sotii si mame care in plin sezon estival nu se epilau. Si care ziceau: pai eu nu merg sa dau nu stiu cat pt epilat la salon. E mai estetic si igienic sa stai cu blana pe tine atunci? Te simti bine in propria piele? Oare bunastarea sufletului nu se reflecta in tot ceea ce facem? Cand suntem ingrijite si cochete fericirea se reflecta si asupra celor din jur, a sotului, iubitului sau a copiilor. Cea mai frumoasa remarca si compliment pe care l-am primit a fost cand baiatul meu de 4 ani mi-a spus: mami, de ce mirosi asa frumos? Si nu, nu eram parfumata cu Chanel. Alta intamplare frumoasa a fost cand sotul meu m-a dus in oras intr-o parfumerie si m-a pus sa miros cateva parfumuri. Cand m-a intrebat care imi place cel mai mult, am spus ca Chanel Chance. Stiam ca e scump dar nu ma asteptam sa fie 300 de lei 50 de ml. Nu am vrut sa-l cumpar pt ca parca nu vroiam sa dau atata pe un parfum, slabiciunea mea sunt hainele. Dar sotul meu nu m-a lasat si l-am cumparat, acum nu regret deloc. Cel mai important lucru e sa nu uitam ca inainte de a fi sotii, mame sau iubite, suntem femei. Si femeile sunt, sau ar trebui sa fie, intai de toate, cochete. Nu snoabe, cochete!

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca odata ptr toti cei care in treaba ... nu conteaza ce varsta ai , nu conteaza cati copii ai ...EU stiu un lucru , atunci cand te iubesti si te respecti pe tine , asa cum spueam si mai sus , intotdeauna vei gasi solutii ptr a achizitiona tot ceea ce te face fericita si te face sa te simti FEMEIE ... si dragelor , nu uitati , ca daca nu va iubiti pe voi mai intai ..nu veti putea iubi si pe altii ... cum se spune , iubeste-ti aproapele asa cum te iubesti pe tine insuti !!!!! Cum vei putea sa ii iubesti pe ceilalti daca tu nu te iubesti ? Intotdeauna atunci cand organizez clinici de frumusete in cadrul companiei Amway incep prin a le inteba pe invitate , Pe o scara de la 1 la 10 pe ce treapta a respectului de sine te afli??? In cadrul acestor clinici , le arat tuturor femeilor cat de putin le trebuie ptr a se simti bine in pielea lor , le ofer solutii financiare si garantia ca ceea ce au ales le va indeplini asteptarile ... iar daca acest lucru nu se intampla ... compania partenera , le returneaza suma de banii in totalitate sau posibilitatea de a schimba produse pana va gasi formula care i se potriveste perfect ... suna bine nu-i asa ??? Iar acum carcotasii vor incepe sa spuna ... Da sunt bune ... insa sunt scumpe .... VA INSELATI .... o gama in 4 pasi personalizata dupa elementele pamantului in functie de nevoi Aer ( reinatinerire pe baza de probiotice de iaurt ) Apa ( Hidratare cu panseluta salbatica ) Pamant ( cu minerale imbogatite zinc , cupru, magneziu , salciwe si hamamelis ptr ten acneic ) Foc ( ptr energizare cu Glucozamina si alge , samburi de jojoba ) variaza ca pret intre 160 si 190 lei , gama care include ... demachere , tonifiere , crema de zi cu SPF15 si crema de seara foarte hranitoare ...in ceea ce priveste tratamentele o masca ajunge la 60 de lei ...si acum ??? Femeiel care fumeaza ... ard pe luna cam 350 de lei ... credeti ca daca ar reduce nr de tigari si ar folosi pe zi sa zicem 3lei ptr sufletul lor ar gasi banii ??? de ce 3 lei ??? pai daca o gama completa si o masca ajung in medie 3-4 luni ( utiltizate zilnic ) sa vedem ... 190 + 60 = 250 lei imparit la 120 zile = 2, 83 lei pe zi ... Deci ???? avem sau nu bani ptr a fi frumoase ... iar ptr doamnele cu mai multe amintiri sunt game de top cum sunt cele de la CHANEL , LANCOME, CLINIQ si ARTISTRY ( de atfel singura marca PREMIUM ) in vanzari directe , care poate sa ajunga la 5-8 lei pe zi ., cu niste rezultare ...Wau Sper sa va fac curiosi si sa nu ma credeti ci doar sa cercetatio !!!! cu drag Mary

    RăspundețiȘtergere
  13. ai perfecta dreptate si iti multumesc ca mi ai reamintit asta, uneori da, avem tendinta sa uitam cat de importante suntem!

    Cu drag, Maria!

    RăspundețiȘtergere
  14. De exemplu...eu ieri am fost la cumparaturi si am lasat o ciocolata inapoi pe raft si mi-am spus ca mai am acasa ceva dulce..si mi-am luat vopsea ca era mai necesara:)...Citind si alte postari in urma,am ajuns la o concluzie...stii ce ma intriga cel mai mult?Ca foarte multe persoane posteaza pe o retea de socializare foarte cunoscuta poze din diferite momente din zi cu o cafea intr-o cana amarata..eu imi beau cafeaua intr-o cana speciala..se stie in casa ca e cana mea de cafea,insa nu as posta niciodata poze band cafea dintr-o cana vai de ea...daca e sa posteze cineva sa posteze cu ceasca de cafea...Oricum..si eu ..decat sa imi iau un fond de ten no name,prefer sa imi iau unul de renume,dar sa fie bun..in Romania sunt foarte multe facaturi si nu se compara cu produsele cumparate din afara...

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt de acord cu tine Irina atat timp cat ingrijirea si investirea o faci pt tine si nu pt altii , inclusiv sot . Vreau sa cred ca atractia nu consta in ambalaj si sofisticarea hainelor , ci in atitudine si reflectia frumoasa din interior spre exterior la fel de ingrijit , din respect pt tine .Exemplu concret e ca nici nu stiam cum arati si nici mirosul lui Chanel nu l-am simtit insa felul cum dirijezi cuvintele si iti dezvelesti sufletul aici , m-a atras magnet sa te citesc in continuare , puteai sa fi si urata :)) ceea ce nu este cazul cand te-am vazut, totul e in armonie . Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  16. ai dreptate Irina, bine spus

    RăspundețiȘtergere
  17. Orice om trebuie sa si doreasca mai mult,este adevarat ca salariile din romania nu prea ne permit unele mofturi dar asta nu inseamna ca nu poti fi curata,ingrijita etc.tine de tine ca om.si da,am copil si clar este prioritatea nr 1 dar asta nu inseamna ca nu mi mai cumpar nimic niciodata.pot sa mi iau si un parfum de 50 de lei daca ala ma reprezinta sau sa astept 2-3luni pt un gucci.dar pana la urma fiecare isi stie viata lui!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pomenesti de cosmetice Chanel --- posibil au aparut si alte branduri de lux prin postare care mi'au scapat.
    La produsele de lux o parte din pret e data de taxe/accize, o parte de brand...asa ca sa nu fim ignoranti si sa credem ca daca platim mascara Dior este de 3 ori mai buna ca mascara L'Oreal, de exemplu.
    Nu nu este asa, in ignoranta si snobismul nostru, ne credem cu adevarat speciale ca am desenat cu Chanel/Dior pe fata:))))

    Bineinteles ca daca ne prisosesc banii luam la repezeala un Dior, ca e primul gasit pe raft, dar altfel poate e mai intelept sa gasim un raport bun pret/calitate si sa tinem minte ca la brandurile de lux platim accize si numele firmei...si nu putin.

    Asa ca daca nu primesti bani de la Chanel/Dior (ma indoiesc) poate ar fi utile niste sfaturi mai intelepte pentru vremurile si tara in care traim.

    Pot sa spun din experienta ca am folosit mascara Estee Lauder si mascara L'Oreal si sunt comparabile la calitate, blush Shiseido (scumpisor si putin cunoscut in Romania) si blush no name si erau comparabile, creion de ochi Shiseido si Farmec - rezultatul aproape acelasi (Shiseido se pastra putin mai bine dar nu de 15 de ori - cum poate este diferenta de pret)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dat Chanel ca exemplu pentru că sunt produsele mele preferate, iar mesajul nu este pentru a încuraja consumul de produse scumpe... :)
      Nu, nu primesc bani de la Chanel. E o marcă pe care o recomand fiindcă este testată de mine și produsele sunt de calitate. Și eu folosesc și produse mai ieftine și da, ai dreptate, unele sunt incomparabile dacă am compara și am raporta calitate-preț.

      Dacă ar fi să recomand ceva în materie de make up, atunci aș recomanda ca produsele de îngrijire și machiaj să fie de calitate (ce-i priește fiecărei femei), să nu încărcăm tenul (că nu suntem clovni și pentru că machiajul e doar pentru a ascunde micile imperfecțiuni și a evidenția calitățile, nu pentru a ne ascunde chipul după o mască.) Sunt sigură că există produse pentru posibilitățile fiecărei femei, dar vreau să cred că îngrijirea personală este o prioritate...
      Gânduri bune!

      Ștergere
    2. Imi esti tare draga Irina, pentru felul tau de a scrie. Multi insa citesc printre randuri. Sunt tanara,sunt mama, sotie, prietena, colega, sora, fiica si ma iubesc. Da, am ajuns sa ma iubesc :) invidiam femeile aranjate, parfumate pt ca eu nu aveam timp de asta. Gestionam totul gresit, am irosit timp pretios aiurea dar am ajuns sa inteleg secretul :) Frumusetea vine din interior! Te pup cu drag

      Ștergere