Schimb de suflete




Ce bine-ar fi dacă noi, oamenii, am putea face temporar schimb de suflete... 
Am afla atâtea despre ceilalți! Și am înțelege atâtea lucruri! Am afla durerile lor, neputințele și regretele nespuse... Le-am vedea renunțările, temerile și visurile abandonate. Am vedea toate cuvintele nespuse, sentimentele neîmpărtășite și dorințele ținute ascunse din cauza fricii de eșec. 
Am înțelege fapte și alegeri pe care le condamnăm și am vedea lacrimile neplânse pe care fiecare le-a adunat în suflet...
Am fi copleșiți de anumite suflete, a căror povară, probabil că nu am putea-o suporta... Și am fi luați prin surprindere de atâta frumusețe și iubire, ținute bine închise de teama celor care cotropesc suflete.
Am înceta să-i invidiem pe cei aparent mai fericiți și mai împliniți ca noi și nu ne-am mai dori să fim în locul unor oameni despre care am afla lucruri ascunse, urâte.
Dar am afla multe și despre noi înșine, despre ceea ce nu avem, despre ceea ce nu suntem, nu știm și nu putem fi...
Și am fi, la rândul nostru, înțeleși...


11 comentarii

  1. oare....o prozaica emisiune -schimb de mame -imi arata ca nu putem fi intelesi prea usor

    RăspundețiȘtergere
  2. schimb de suflete presupune ca sufletul meu sa intre in trupul altei persoane si al acelei persoane in mine.. cred ca tu te referi mai degraba la unire sau imprumut.. sa stea in chirie sufletul lui/ei in mine, alaturi de al meu, altfel nu poti cunoaste daca nu esti acolo. e simplu sa faci asta.. deschide-te spre alte persoane.. lasa-ti experientele tale deoparte si absoarbe experientele lor

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine ar fi sa se poata face acest schimb de trairi inainde de luarea unor decizi definitive.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte adevarat, sti Irina demulte ori zic ca nu ma mai intereseaza anumite lucruri si no sa mai fiu asa intelegatoare dar nu pot sa fiu altfel ci numai cum sunt sa inteleg sa nu spun nu pot, nu stiu sau nu vreau.Uneori sunt foarte obosita dar nu renunt se pare ca si ceia ce au sadit pariti sa intelg sa iert ..., chiar daca demulte ori am fost ranita si chiar si probleme de sanatate am avut din cauza bunatati dar asa sunt si nu ma pot schimba.Nu toti nteleg suferinta din sufletul celorlalti e foarte usor sa judeci dar greu sa intelegi povara , poate multi te invidiaza ca zambesti dar umai tu sti cat de inundat e sufletul de lacrimi.Cu dragoste Calina V.D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura ... crede ma ca nu. E asa am spus 'si eu nimeni nu stie si nu intelege până nu se loveste ....

      Ștergere
  5. Va jucați cu visele...! MARE ATENȚIE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cine se joaca cu visele? crezi ca amenintarile cu majuscule sunt mai mari sau mai la vazul Lumi?
      Jocul cu de-a visul, nu-l cunosc. Te-ai jucat de mic, sau numai acum te joci?
      Si char daca ar fi un joc. Jocurile prin natura lor sunt frumoase, pentru ca vin de la copii, si cpoii am fost si poate uni mai sunt inca.
      Dar atunci nu se ameninta, sa-r putea spune ceva de genul:

      Cu suveranitate sa va jucati cu visele voastre in tandrete sa va pierdeti printre ele, totul sa fie un extaz de gratie Divina cu o compasiune mareata intr-un echilibru de relaxare! dar atentie mare Iubiti-va cu incredere tot mai mult char si dupa ce va-ti trezit din vis!

      Uite asa mi-ar fi placut mai mult! zic eu era mai frumos, decat asa fioros.

      Atentie! O zi frumoasa!

      Sa ai o Zi Minunata Irina!

      Ștergere
    2. Daca nu ai nimic de zis, mai bine TACI!

      Ștergere
  6. Eu cred ca prin empatie putem cunoaste si intelege sufletul celuilalt. De multe ori ma las patrunsa de cuvintele pline de incarcatura emotionala si magica ale fiintelor pe care le intalnesc in aceasta calatorie numita viata. Acele cuvinte care le descriu emotiile, gandurile, visurile sunt sfinte, si le respect ca pe cea mai autentica parte din mine. Stii, cateodata simt ca traiesc mai multe vieti atunci cand ma deschid complet catre ascultarea si intelegere a oamenilor.

    Multumesc, Irina Binder. Rezonez cu ceea ce scrii si tin sa te felicit din inima, pentru ca esti OM si pentru ca esti o femeie minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prin IUBIRE reciproca e posibil sa faci schimb de suflete...

    RăspundețiȘtergere
  8. o pagină deosebită,scrisă. cu mult talent și multă. înțelepciune

    RăspundețiȘtergere