Omul este ceea ce alege să fie...



Cu cât nu-i dai atenţie cuiva care încearcă să te atragă într-un conflict, cu atât îl oftici mai tare.
Eu ştiu una şi bună: dacă un om m-a îmbrâncit într-o baltă plină cu noroi, mă ridic, mă curăț şi merg mai departe. Nu persisit în mocirla lui, nu mă iau la trântă cu el şi nici nu mă întorc mai târziu să văd ce face.  
Fiecare se află acolo unde vrea să fie, acolo unde se simte bine și unde merită: unii tăvălindu-se în mocirlă, iar alţii văzându-şi de drum, curaţi, demni şi fericiţi.

Cei incapabili să se ridice, care nu își pot depăși condiția, îi atacă pe cei superiori lor. Îi urăsc, le urăsc bunătatea, reușitele, fericirea, seninătatea. Nu pot avea liniște, simțindu-se nedreptățiți fiindcă nu au și ei parte de o viață frumoasă. Fiind privați de omenie și de toate lucrurile la care doar aspiră și pe care nu le pot avea, de ciudă și din invidie caută să-i distrugă și să-i murdărească pe cei care au mai mult, care pot mai mult, care înseamnă mai mult.
Nu sunt conștienți de faptul că omul este ceea ce alege să fie.  

Nimic și nimeni nu merită să îți degradezi calitatea de om și să răspunzi la răutăți și la nebunii lansate de nefericiții care nu au loc de tine.
E atât de bine să mergi pe drumul tău și să privești în urmă cu demnitate, să știi că ai făcut ceea ce e corect și să nu te rușinezi de tine!

Uneori avem tendința de a lupta pentru a ne face dreptate singuri... n-are rost! Vor fi doar lupte inutile, irosire de timp, de energie și de argumente... Dreptatea există deja prin faptul că tu ești bun, demn și puternic, iar cel care vrea să îți facă rău e doar un biet nefericit incapabil să te ajungă din urmă...


12 comentarii

  1. Bine de spus, asta incerc si eu sa fac de acum incolo, sa-l las pe fiecare in prostia lui, invidia lui. E greu, dar cred ca pe termen lung e cea mai buna solutie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu credeam ca mai exista adulti care cred ca exista oameni buni si oameni rai. Poate ti se pare ca ai ajuns undeva la o superioritate morala, ca te poti ridica mereu deasupra situatiei. Mai citeste-ti propriile articole, o data, de doua ori, de zece ori, sa vezi cata aroganta, furie si resentimente poarta in ele. Daca ai accepta ca ai fost ranita si ca doare, ca oamenii te-au judecat pe nedrept de multe ori, ca esti furioasa pentru ca e rectia fireasca atunci cand te simti neputincioasa, indifernt de ce parere are religia despre asta...poate ca nu te-ai mai referi la o alta fiinta precum: "biet nefericit incapabil să te ajungă din urmă" . Viata nu e competitie, e destula iubire in lume pentru toti, nu doar pentru cei demni si puternici. Iar tu nu esti mai buna decat nimeni...si nici mai rea :) . Singurul motiv pentru care ti-am scris este ca ai audienta mare si asta e mare lucru, o schimbare in bine la tine poate influenta multe vieti. Poate faptul ca mi-am dat cu parerea te va face sa te simti neinteleasa, nedreptatita si indignata....sau poate nu. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar cred că există oameni buni și oameni răi. Sau, oameni cu intenții bune și oameni cu intenții rele.
      Nu, nu am ajuns la o superioritate morală, de aceea ți-aș recomanda să citești și alte articole...
      Este greu să înțelegi ceva ce nu ai trăit și nu ai simțit, fiindcă doar câteva cuvinte nu sunt de ajuns pentru a transmite totul... iar povestea este atât de urâtă, încât nu merită spusă. Important este mesajul și atitudinea...
      Știu, din afară lucrurile par altfel... Tare aș vrea să văd cum și ce ar scrie alte persoane aflate exact în situația mea... deși, îmi imaginez... :)
      Părerea nu mă deranjează deloc, din contră.
      Mulțumesc!

      Ștergere
    2. Cand ai raspuns deja ai gresit. Scrie mai sus dece. Sunt ideile tale acolo, nu cred ca e un copy-paste ;-) Numia de bine!

      Ștergere
  3. Articolul asta suna a.. reactie. Si daca e asa, filosofia asta pe care o declarati e doar un scut in spatele caruia se ascunde femeia care merge inainte prinvind, macar din cand in cand, spre balta cu noroi sau omul care te-a impins, incapabila sa o depaseasca pentru ca nu se opreste macar o clipa sa o analizeze si sa o inteleaga. Daca nu este asa, imi cer scuze, nu incerc sa va provoc, ci doar sa va inteleg.

    RăspundețiȘtergere

  4. Bună Irina. Ți-am trimis un mail de pe bogdan_petrescu111@yahoo.com. L-ai primit cumva?

    Cu admirație,

    Bogdan Petrescu

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Irina va urmaresc de ceva timp postarile si am descoperit in dv un om minunat.Desi stiu ca nu sunteti editor sau ceva asemanator,indraznesc totusi sa va intreb daca nu cumva v.ar interesa ceea ce scriu,pt ca scriu si eu ,bineinteles nu atat de frumos cum o faceti dv dar totusi... Va doresc succes in toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. este un adevar extraordinar in articolul dvs. am descopetit blogul intamplator si se vede,se simte ca tot ceea ce scrieti este din experienta dvs de viata.desi nu va cunosc va multumesc ca ati scris aceste randuri si intr-un fel simt ca nu iontamplator le-am gasit sa le citesc.mi-au dat o stare de liniste,de pace de reflectie, si putin cate putin ma regasesc pe mine cea care am fost inainte ca viata care nu te intreaba dac esti pregatit sa primesti palme dupa palme sa ma schimbe.va multumesc pt ca scrieti cu sufletul pt suflete! cecilia

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista oameni buni si oameni rai spuneti! Numai ca fiecare om se vede pe el bun si pe altii rai! Fiecare crede despre el ca e cel bun, corect, iubitor, sincer, modest, ca are dreptate intotdeauna etc! Foarte putini sunt cei care reusesc sa se vada asa cum sunt.Iar cei care reusesc se cam ingrozesc de ce vad. Mandria si orgoliul sunt mult prea puternice, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Suntem oameni ? Univers in univers in univers....

    RăspundețiȘtergere