Tu alegi cine să fii!




După fiecare experienţă în care cineva te-a făcut să suferi, tu alegi cine vrei să fii: victima celor care te-au rănit sau un om puternic, demn şi fericit.
După fiecare nedreptate care ţi s-a făcut, tu alegi cine vrei să fii: un om răzbunător şi rău sau un om iertător şi bun.
După fiecare nereuşită, tu alegi cine vrei să fii: un om descurajat, care îşi plânge de milă o viaţă sau un om încrezător, care nu renunţă şi luptă în continuare pentru a-şi atinge ţelurile.
După fiecare cuvânt urât care ţi se spune, tu alegi cine vrei să fii: un om care răspunde tot cu cuvinte urâte sau un om care vorbeşte cu respect şi iubire.
După fiecare încercare a cuiva de a-ţi cotropi sufletul, tu alegi cine vrei să fii: un om care cotropeşte suflete sau un om care le locuieşte frumos, lăsând în urma lui pace şi amintiri frumoase.
După fiecare suferinţă cu care te încearcă viaţa, tu alegi cine vrei să fii: o persoană care-L urăşte pe Dumnezeu sau un om drept, ca Iov, care I-a dat slavă lui Dumnezeu chiar şi atunci când pierduse totul.
După fiecare înfrângere, tu alegi cine vrei să fii: un om care rămâne în genunchi sau un om care se ridică şi merge demn mai departe.
După fiecare poveste urâtă pe care ai trăit-o, tu alegi cine vrei să fii: un om care nu va mai crede în povești frumoase sau un om care va scrie cele mai frumoase povești. 
La sfârşitul fiecărei zile din viaţa ta, tu alegi cum vrei să fii: un vin de calitate sau un vin ce se transformă în oţet.
De fiecare dată, alegerea îţi aparţine.


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



6 comentarii

  1. Buna Irina, am facut multe alegeri in viata mea de pana acum, unele bune si altele mai putin bune. Vreau sa cred ca tot ceea ce am ales a fost spre binele altora nu al meu.Fac si acum o alegere : iti scriu aceste randuri cu speranta ca o sa le vezi si o sa raspunzi pozitiv la cererea mea de prietenie. Recunosc multe momente din viata mea in ceea ce scri si imi face multa placere sa vad ca exista astfel de persoane ce gandesc nu numai cu mintea dar si cu sufletul. E ceva care imi spune sa-ti scriu aceste randuri si sa deschid o poarta pentru a ne cunoaste...Daca am gresit te rog sa ma ierti si iti multumesc oricum pentru frumoasele tale randuri ce pentru mine, ca si pentru multi altii dupa cum am vazut, sunt un izvor de binefacere si de putere pentru a-si urma fiecare destinul....

    RăspundețiȘtergere
  2. De-abia am terminat de citit volumul al doilea din "Fluturi" si pot spune ca am fost marcata. A fost una dintre singurele carti la care am plans si am simtit tot ceea ce era scris acolo. De cateva zile de cand am inceput sa citesc primul volum, atunci cand am o problema ma intreb "Ce ar face Irina?". Sunteti un om extraordinar si am invatat multe din aceasta carte. Sunt inca la inceput de drum, dar viata mea e un haos total de cand ma stiu si singurul fel prin care ma calmez, e scrisul, asternutul unor cuvinte pe o foaie . Mi-ar placea sa am o prietena precum Irina care sa ma invete si sa ma indrume sau ca Simona care sa spuna totul verde in fata... sunteti o persoana nemaipomenita si aveti tot respectul meu pentru ceea ce faceti si talentul pe care il aveti. Am incercat sa va scriu pe Facebook ,dar am realizat ca ar fi in zadar deoarece acolo sunt destui fani si probabil ca nu apucati sa cititi toate mesajele. Inca o data va felicit si mi-ar face placere sa va pot vorbi mai pe indelete si sa aflu ce parere aveti despre mine si despre tot ceea ce fac. Inca o data, felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am plans si am ras alaturi de Irina! Am trait fiecare sentiment cu aceeasi intensitate ca si ea! Si totusi, am fost doar un spectator! Nu cred ca ai nevoie de felicitari sau de orice ovatii! Stiu ca tu esti impacata cu tine si asta e tot ce conteaza pe lumea asta! Iar de acolo din eternitate tatii nostri ne vegheaza si ne indruma pasii pe calea cea buna! Universul chiar conspira la realizarea dorintelor noastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vrem sau ni se pare ca vrem ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi voi pune intrebarea ascultatorilor mei, impacarea cu sinele nostru e foarte importanta, ne ajuta sa mergem mai degajati mai departe.Bine ar fi sa nu ne ingreunam sufletele, sa recunoastem greselile si sa cerem iertare celor pe care ii suparam si implicit sa ne iertam si pe noi.

    RăspundețiȘtergere