Fii liber!



Este o mare irosire să îţi trăieşti viaţa raportându-te la cutumele societăţii. Şi totuşi, aşa o trăim… fiindcă ne dorim să fim acceptaţi de lume și ne temem de prejudecăţile ei. Poate de aceea ne refuzăm multe din lucrurile pe care ne-am dori să le facem şi nu trăim după placul nostru. Ne simţim vinovaţi şi inconfortabil atunci când îndrăznim să fim diferiţi… Şi ne este teamă să ne asumăm anumite alegeri… de parcă am avea nevoie de aprobarea lumii pentru felul în care ne administrăm viaţa! Și de parcă lumea ar avea dreptul să impună reguli - ba că e prea devreme, ba că e prea târziu, ba că e prea mult, ba că e prea puțin... 

Părerea mea este că prejudecăţile sunt semne de provincialism şi de incultură… Aşadar, de ce am ține cont de ele? Avem tot dreptul să ne trăim viaţa aşa cum vrem, avem tot dreptul să facem alegeri după bunul plac şi nu trebuie să fim mereu în consens cu lumea. 

Întotdeauna vor exista spectatori care ne vor dezaproba atunci când vom îndrăzni să fim diferiţi și atunci când ne vom arăta cu firescul și naturalul nostru, dar asta nu ar trebui să ne descurajeze şi să tulbure bucuria alegerilor noastre…

Fii liber, pentru că viața ta îți apaține ție, nu lumii!



7 comentarii

  1. Tare, libertatea ii o comoara pe care multi o vand prea usor pe nimicuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat, intr-adevar, asa e, sunt de aceeasi parere cu autoarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca pe alte multe bloguri...
    Belicos si incitant al isteriei celor care nu au avut niciodata pareri... decat pe ale celorlalti!
    Drept dovada comentariile stupide de aici: "Adevarat", "Minunat, intr-adevar asa e...", comentarii care spun totul despre valoarea acelor oameni si a opiniilor lor: Adica marea masa de manipulati de o mana mica de manipulatori!
    Fii liber! Pai liber inseamna sa ai propria parere, sa o exprimiLIBER, sa crezi in ea!
    Or aici doar doamna Binder este libera... Libera sa ca un dictator... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multa prostie am vazut la viata mea dar tu esti in top.care-i faza cu comentariul asta lipsit de orice sens?ce-ai vrut sa arati?sau te-ai simtit cu musca pe caciula?
      In locul irinei iti ziceam sa ma pupi in dosul de dictatoare...:)) multi frustrati pe lumea asta,macar daca ar arata putina inteligenta...dar varsati numai rahat pt ca numai rahat aveti in voi.scuze irina,dar m-am cam acrit de anonimii astia ai tai rai.

      Ștergere
    2. Vad ca ambele persoane sunt anonime, si fiecare se exprima cat de "colorat" poate :))
      Am o intrebare, Irina, daca se poate... ai lasat aceste comentarii numai ca sa vada toata lumea cum pot fi cate unii oameni? Ca eu sincer le-as fi sters imediat :))

      Ștergere
  4. In conditiile in care nu ma ranesc pe mine sau pe ceilalti, fizic sau emotional .... Singura cutuma valabila, cea a nonagresivitatii. In rest cu cat mai multe experiente cu atat mai multe invataminte. Ideea de libertate ar trebui discutata, ce inseamna pentru fiecare, in functie de educatie,mediul social,cultura(cutumele care trebuiesc ignorate)...libertatea reprezinta mereu altceva.
    Intr-o societate manipulata constant prin media multi pot crede ca libertate e atunci cand sari imbracat in piscina,band dintr-o fanta,fara sa-ti spargi dintii,sub privirile intrigate ale celor in costum de baie(indecent si dezaprobat la vremea lui).Intr-un sistem de menegment planetar care cultiva iluzia alegerii pentru mase,care te deformeaza si te reformeaza de cand incepi sa ganguresti,ma-ma,cat de liber te poti considera??!
    Oricum pentru oameni, singurele fiinte care platim taxa ca sa traim pe planeta,ca sa ne casatorim,sa ne reproducem sau nu,ca sa fim ingropati(etc....),libertatea e doar o iluzie. Traim deci in semilibertate, ca animalele din rezervatii. Acesta e pretul pe care il platim pentru comoditate si pentru avantajele traiului in grupuri mari.
    Daca am fi capabili sa raspundem la intrebarea Cine sunt eu? , am raspunde si la intrebarea Care este scopul meu in viata? si atunci totul ar fi clar si simplu...fara dileme,fara frustrari,fara limitari .Poate doar atunci am fi cu adevarat LIBERI!

    O zi frumoasa!

    Gabi Radu (VOI POSTA CA ANONIM,acestea sunt limitarile paginii,nu am profil pe variantele oferite...si nu-mi cunosc adresa URL... :)))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere