Prieteni



Există și oameni care sunt cu adevărat prieteni. 
Sunt acei oameni care știu când să vină, cât să rămână și când să plece. Care găsesc timp pentru tine, răbdare să te asculte, o vorbă bună, o încurajare, o mângâiere, o lacrimă. 
Sunt acei oameni care au puterea ca printr-o simplă îmbrățișare să îți ia jumătate din poverile sufletului și să te facă să nu te mai simți al nimănui, nedorit și neiubit. 
Sunt acei oameni care se bucură de fericirea ta și care suferă împreună cu tine.   
Sunt acei oameni care nu își compară lucrurile și realizările cu ale tale și care nu te invidiază dacă ai mai mult decât ei. Care nu concurează cu tine și nu țin morțiș să te depășească.
Sunt acei oameni care nu te resping de îndată ce le greșești și care nu își schimbă părerea despre tine atunci când treci prin încercări și decăderi. 
Sunt acei oameni care nu stau niciodată să asculte pe cineva care te vorbește de rău.   
Sunt acei oameni care nu vorbesc despre tine decât atunci când vor să le dea altora un exemplu bun, care nu povestesc despre viața ta și despre intimitățile tale. 
Sunt acei oameni care nu stau mereu cu lupa pe tine, care nu te cântăresc și nu-ți țin evidența lucrurilor pe care le ai, pe care îi interesează mai mult cum te simți și dacă îți lipsește ceva. 
Sunt acei oameni care nu au tot timpul ceva de reproșat și de revendicat, care nu te fac să te simți mereu dator și obligat, care nu îți invocă mereu greșelile și care nu îți amintesc niciodată că te-au ajutat și că ți-au dat.
Sunt acei oameni care te iartă înainte de a le cere tu iertare. 
Sunt acei oameni cu care împarți momente bune și momente grele, lacrimi de dor și lacrimi de bucurie, oameni cu care împărtășești visuri și care te îmbogățesc cu amintiri. 
Sunt acei oameni care, atunci când tu ești la pământ, îți întind mâna sau se așează lângă tine și în niciun caz nu stau să te privească de sus.  
Sunt acei oameni pe care nu îi poți păcăli cu un zâmbet fericit, în fața cărora nu trebuie să porți măști, care cunosc mereu realitatea vieții tale. 
Sunt acei oameni cărora știi că le poți spune orice, fără teamă că te vor trăda și că te vor judeca. Sunt acei oameni care îți înțeleg rațiunile inimii și care îți respectă alegerile. 
Sunt acei oameni care nu îți spun doar ceea ce îți place să auzi și care nu au pretenția să li se spună doar ceea ce le place, pentru care adevărul și binele personal sunt mai importante decât orgoliul propriu. 
Sunt acei oameni în sufletele cărora te simți în siguranță.


16 comentarii

  1. NU AM CUVINTE,DOAR LACRIMI DE BUCURIE SI DE MULTUMIRE CA AM CUNOSCUT UN SUFLET MINUNAT

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar eu iti multumesc ca mi-ai acordat sansa de a face parte din acest grup. Esti un om care merita prieteni adevarati. Esti un om minunat, care inspira dragoste si frumusete. Te iubesc Irina! Si iti multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Sint cele mai frumoase cuvinte pe care le-am primit de la o tinara cu un spirit care rasare dupa foarte lungi perioade.
    Acel spirit salasluieste in tine, iar uneori, tisneste, pur si simplu.
    Rar mi-a fost dat sa citesc asemenea trairi profunde asternute cu talent si simtire cu care sint inzestrati oamenii mari.
    Ai talent, Irina Binder. Scrie, publica, asa cum numai ti stii sa scrii.
    Ma inclin in fata ta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt cele mai adevărate cuvinte despre prietenie pe care le-am citit în ultima vreme.
    Îţi mulţumesc că exişti şi că ne încânţi mereu cu ceva preţios, frumos şi unic.
    Eşti o persoană specială Irina şi persoanele ca tine merită, cum a zis şi Iustina, prieteni adevăraţi şi buni.
    Te îmbrăţişez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am invatat de la tine sa fiu un astfel de om si iti multumesc draga mea! si eu te iubesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte frumos, a ajuns direct la inima!

    RăspundețiȘtergere
  7. frumoase cuvinte....si eu acum am nevoi de cineva care sa imi spuna.....sunt eu langa tine...poate pentru prima data in viata am nevoie de asa ceva....

    RăspundețiȘtergere
  8. cuvintele tale surprind exact ceea ce simt si nu pot spune eu...

    RăspundețiȘtergere
  9. E ATAT DE FRUMOS,TOT CE SCRII!EU PRIMESC TOTUL CA PE UN DAR CE VINE DE LA TINE,CATRE NOI.CE BINE CA ESTI,CE MINUNE CA TE AVEM!

    RăspundețiȘtergere
  10. ANONIM O3 MARTIE 2014 FELICITARII SUPERB

    RăspundețiȘtergere
  11. FELICITARII MINUNAT MINUNAT

    RăspundețiȘtergere
  12. Esti o persoana deosebita,sensibila si calda.Chiar sti sa exprimi in tot ce scri povesti pentru sufletul fiecaruia.Sa fi sanatoasa si fericita draga mea.
    Dorina Preda

    RăspundețiȘtergere
  13. Esti minunata, draga mea.. Mereu cand am nevoie de tine, de sfaturile tale.. Esti aici.. Gandurile tale, sentimentrle, iubirea ce o pui in ceea ce simt..tot imi arata cat de bun, sensibil, cald si minunat este sufletul tau.. �� nu stiu cum sa iti multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumos spus. Din ce în ce mai rar așa ceva.

    RăspundețiȘtergere