Mă întreb uneori...



„Oamenii se împart în două categorii: unii caută şi nu găsesc, alţii găsesc şi nu sunt mulţumiţi.”
- Mihai Eminescu


Mă întreb uneori...
de ce unii oameni îşi pălmuiesc copiii, dar mângâie cu atâta grijă telefoanele mobile şi lucrurile care le plac?
de ce unii oameni vorbesc atât de amabil şi de duios cu străinii, dar dau dovadă de atâta lipsă de respect şi de atâta răceală în discuţiile cu propriii părinţi?
de ce unii oameni ţin minte cele mai mici gafe pe care le fac anumite persoane, dar uită multitudinea de lucruri frumoase pe care acestea le-au făcut?
de ce unii oameni sunt buni şi corecţi în faţa lumii, dar în ascuns fac foarte mult rău şi sunt nişte monştri?
de ce unii oameni arată compasiune în faţa celor care suferă, dar pe ascuns se bucură de necazurile şi de eşecurile lor?
de ce unii oameni vând iluzii frumoase şi se fac iubiţi, ca mai apoi să ucidă visuri şi să condamne la singurătate?
de ce unii oameni pretind mereu ceva şi stau cu mâna întinsă ca să primească, dar nu oferă niciodată nimic?
de ce unii oameni rănesc neîncetat, dar nu alină și nu mângâie niciodată?
de ce unii oameni sunt atât de receptivi la tot ceea ce este rău şi urât şi atât de imuni la tot ceea ce este frumos şi bun?

Sunt atâtea „De ce?”-uri la care probabil că n-am să aflu răspunsurile niciodată...




Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



16 comentarii

  1. Pentru ca nu stiu sa fie fericiti, si vor sa iasa in evidenta cu orice, iar atunci, rautatea din sufletul lor si prostia se vad. Trist si adevarat. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau dar raspunsul tau este atat de ieftin si de etichetat, incat ma face sa cred ca nu ai inteles imic din textul redat

      Ștergere
  2. Astea-s de ce-urile care nu trebuie sa te mai preocupe, fiecare sa ramana cu rautatea lui! Am avut nevoie de multi ani sa inteleg ca rautatea unora nu trebuie sa aiba efect asupra mea. Cat despre faputl ca sunt parinti care-si lovesc copiii, asta ma inspaimanta si nu stiu cm sa reactionez in fata lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unii oameni, fac toate aceste lucruri, pentru ca nu- l au pe Dumnezeu in suflet.Pentru ca traind intru Hristos nu poti face rau nimanui.Eu asa cred Irina.Te salut si-ti doresc succese in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, adevarat.! Pentru rugăciunile Sfinților părinților noștri Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi pacatosii.! Amin.!🙏 Doamne ajuta-ne si vindeca-ne sufletele noastre.! Amin.!🙏

      Ștergere
  4. Pentru ca in toti oamenii exista partea buna si partea rea, depinde de fiecare ce parte lasa sa ia controlul asupra modului de gandire si conduitei in viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! De multe ori comportamentul lor depinde si de cei cu care interactioneaza, unii stiind cum sa scoata in evidenta o parte sau cealalta a celui in cauza.

      Ștergere
  5. pentru ca sunt mici,mici de tot la suflet, caracter si constiinta

    RăspundețiȘtergere
  6. Din rautate si din cauza micimii lor ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa fiu sincera uneori cred ca nu are nu au stofa de parinti, alti sunt indiferenti, alti sunt rai si tot asa , pe scurt nu ne pasa decat de noi insa asa e viata mergem mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  8. Judecam prea mult .IONELA

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru ca , ei sunt doar...oameni si atat !

    RăspundețiȘtergere
  10. Se pare ca ramanem la intrebarea "De ce ?!"...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu conteaza DE CE! Conteaza EXISTA sau NU EXISTA! Ce-i cu atatea intrebari? Un om responsabil nu va genera niciodata intrebarea DE CE?, el va EXISTA cu tot sufletul AICI, nu ACOLO, ACUM, nu ATUNCI!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare om este ceea ce alege sa fie! Cei din jur te percep asa cum te simti tu pe interior ! E simplu ,un om bun se naste ,traieste si moare asa !

    RăspundețiȘtergere