Idei de cadouri pentru Crăciun și nu numai...Câți dintre noi nu intrăm în panică atunci când trebuie să oferim un cadou cuiva și nu știm ce anume să-i cumpărăm? 
Discutam zilele trecute cu o prietenă care era disperată că nu mai știe ce să le dăruiască persoanelor dragi. Spunea că deja le-a cumpărat parfumuri, cosmetice, brățări Pandora, pijamale și că anul acesta ar dori ceva inedit, original și nu neapărat atât de comercial. "Le-am umflat destul conturile marilor firme" - mi-a spus ea. Și i-am propus să achiziționeze lucruri confecționate cu pasiune și dăruire de la micii intreprinzători sau de la Asociațiile Caritabile. Unii se bucură de lucruri, alții au nevoie de momente, de amintiri frumoase, de ceva ce nu-și oferă. 
Pentru fiecare în parte eu vă propun câteva idei de cadouri: 

1. Un brăduț decorativ confecționat manual. Poate înfrumuseța casa sau biroul cuiva. Sunt multe persoane care nu împodobesc brad acasă sau la serviciu și ar fi păcat să nu aibă această bucurie. 
Acești brăduți, dar și alte decorațiuni pentru sărbători se pot comanda aici: Flori Brașov


2. Vase și tablouri pictate manual. Acestea pot fi personalizate după bunul plac. 
Recomandarea mea este: Carmen Florian Art


3. Un abonament la un salon SPA. Potrivit și pentru femei și pentru bărbați, cred că oricine s-ar bucura de un răsfăț binemeritat. Recomandarea mea este salonul Amaryl din Brașov, unde puteți beneficia de servicii de înfrumusețare, remodelare corporală, masaj de relaxare și terapeutic și manichiură: Amaryl Welness&SPA
Pagina Facebook: Amaryl wellness&spa


4. Un cozonac, un tort sau ciocolată de casă de la Cuptorul lui Robert. Mulți oferă bomboane ambalate și panetone (pentru că sunt renumite și frumos ambalate), dar eu vă recomand acești cozonacii delicioși cu care mi-am cucerit prietenii. La Cuptorul lui Robert găsiți și prăjituri delicioase, dar și ciocolată de casă deosebită. 
Găsiți aici toate deliciile lor: Cuptorul lui Robert
Pagina Facebook: Cuptorul Lui Robert


5. O invitație la un restaurant deosebit. Eu consider că mai prețioase decât lucrurile sunt momentele petrecute cu cei dragi. Eu vă recomand restaurantul DOR aflat în apropiere de Bran. Este o locație deosebită unde veți fi impresionați de preparatele gătite de Chef Bogdan Cozma, câștigătorul medaliei de bronz la Cupa Mondială de Gastronomie Vileroy&Boch. Atmosfera de acolo, amabilitatea și căldura personalului vă vor face să vă simțiți minunat și vor impresiona orice invitat.
Pagina Facebook Restaurant DOR: Restaurant Delicios Organic Românesc6. O bijuterie. O recomand cu drag pe Lavinia, care are bijuterii foarte frumoase.
O găsiți aici: Magpie Gems
Pagina Facebook:  MagpieGems

7. Un album deosebit, o carte cu povești istorice potrivită oricărei vârste, o colecție de povești rare și minunate, o parte a istoriei care trebuie cunoscută: "Poveștile minunate ale României". 

sau un album pentru pasionații de gastronomie și nu numai: Chefi de România
Îl puteți comanda aici: Chefi de România

8. Un tablou pictat de un actor și artist deosebit: Marcel Horobeț. 
Puteți găsi o colecție minunată de tablouri, aici: Tablouri Marcel Horobetsau un portret realizat de o artistă sensibilă și talentată, studentă la Artă Sacrală: Violeta Lupo. 
Puteți găsi o parte din portretele realizate de ea, aici: Portrete și picturi Violeta Lupo


Acesorii pentru copii, brățări pentru dentiție și tot felul de lucrușoare drăguțe create manual de Baby-accessories.
Pagina facebook: Baby-accessories


Nu întâmplător v-am făcut aceste recomandări. Toți acești oameni dăruiesc din munca lor și dau un bun exemplu de frumusețe și omenie. Pasiunea și dăruirea lor se regăsesc în tot ceea ce creează. 
Sper că ați găsit ceva pe placul vostru printre reomandările mele și vă doresc să faceți alegeri inspirate și daruri minunate cu care să îi bucurați pe cei dragi! 
Aștept și eu recomandările voastre.

Vă îmbrățișez cu drag!
Irina  1. Valoarea materiala a oricarui cadou oferit semenilor este neesentiala. Însotit de sentimentul sincer al empatiei si IUBIRII neconditionate, dezinteresate, va conferi valoare absoluta acelui dar. Cu cât iubirea celui/celei care ofera darul este mai elevata/profunda, cu atât va produce bucurie si fericire celui/celei ce-l primeste, si mult mai mare celui/celei ce-l ofera.
  Pentru mine personal, tu însuti esti un Mare Dar, oferit de Dumnezeu, unui nevrednic ce sunt eu. Caci citind opera ta, în raport cu Biblia, am patruns taine ascunse, care-aici nu pot fi spuse.
  Fii binecuvântata cu pace în Suflet si IUBIRE vesnica, draga Irina !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu știu ce aș mai putea adăuga la "frumosul" spus de Iosif... Aduni oameni frumoși în jurul tău 🦋 Fluturii de sensibilitate... Prof. 💙🎄univ. Dr Mirela Mazilu

   Ștergere
 2. Super idei și minunat articol! O cunosc personal pe Carmen Florian, pictor si designer apreciat și alegerea mea pentru multe cadouri personalizate se oprește mereu la ea. Iar cozonacii de la Cuptorul lui Robert, yami, yami.... Mulțumim, Irina pentru articol...Sărbători luminate !

  RăspundețiȘtergere
 3. Material nu îmi doresc ceva anume.
  Mi-aș dori un Crăciun ca pe vremea cand eram copil și când tradițiile se mai respectau și în zona de sud.

  RăspundețiȘtergere
 4. O imbratisare sincera plina de dragoste

  RăspundețiȘtergere
 5. Vreau doar sa iti urez un an nou fericit, plin de impliniri! Multa sanatate si succes in noul an!
  La multi ani, Irina! 🤗

  RăspundețiȘtergere