Azi m-a bucurat...
Mulți dintre voi știți că am câteva familii de suflet, fără posibilități... Nu intru în amănunte inutile (ca să nu-i mai stârnim pe cei care înțeleg tot anapoda, că vezi Doamne aș vrea să mă laud cu faptele mele bune, numai mesajul nu). 
Într-una dintre familii există o fetiță în vârstă de 9 ani, care se numește Raluca. Are probleme cu ochișorii, dar ne străduim să-i vindecăm... 
Când am fost acasă la ea (înainte de Crăciun), eram așa de răcită, încât mi-a fost și teamă să-i îmbrățisez pe ea și pe frățiorii ei. Ralu era foarte îngrijorată de starea mea și m-a întrebat de ce sunt așa de bolnavă, iar eu i-am spus în grabă (și cu gândul să-i dau un exemplu) că din cauză că nu port căciulă. 
- Păi de ce nu porți? - m-a întrebat.
- Păi, n-am. - am spus în grabă.
După câteva zile, am fost iarăși la ea și a insistat să îmi măsoare capul. Când am întrebat-o de ce, mi-a spus că vrea să îmi facă o căciuliță... Desfăcuse o bluziță ca să aibă ață... și a împrumutat andrele de la o vecină, care i-a promis că o va învăța și să tricoteze...
Se poate mai dulce și mai frumos de atât?
Este despre iubire... Despre sufletul pur și fragil al unui copil care a cunoscut necazurile, boala și neajunsurile încă din primii ani de viață, dar care nu se gândește doar la ea, care găsește resurse să ajute atunci când consideră că ar putea face ceva. 
În acest timp, foarte mulți copii care au de toate nu împart nici măcar un pachet de biscuiți... și se ceartă între ei pentru lucruri... 

Am să iubesc nespus căciulița de la Raluca și am s-o port cu mult drag și cu mândrie, chiar dacă n-am mai purtat căciulă de când eram copil... 
Haideți că nu-mi stă chiar așa de rău cu căciulă, sau? :)

PS. Căciula din poză nu este cea făcută de Ralu. Pe aceea încă o aștept. :) 


 1. Nu-ti sta rau deloc!...Ba chiar te prinde culoarea. Esti chiar duuuuulce!!!
  Si ma bucur ca ai ales s-o porti, de dragul celei ce ti-a daruit-o. Cred ca se bucura sa te vada cu ea din cel putin doua motive: unu, se simte utila fiidca a reusit sa faca ceva cu mainile ei si doi, ca a "contribuit la sanatatea ta".

  RăspundețiȘtergere
 2. Un dar oferit din suflet este de nepreţuit. Ca de altfel ca sufletul celui care îl oferă. Ceea ce oferim din suflet este inestimabil şi unic. Să aveţi numai gânduri bune iar când cele rele vă dau târcoale să aveţi înţelepciunea şi răbdarea necesară să puteţi vedea dincolo de răutatea lor.
  P.S. : Un gând umil pentru sufletul cel bun şi iubitor !

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa fie sanatoasa si tu si fetita,esti foarte frumoasa,radiezi si ai un chip luminos! Multe zambete,Irinuca!

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa copil ca Raluca, bun si care se gandeste cu caldura la cel de langa el, am fost si eu, si poate majoritatea la varsta acea frageda si curata..dar din pacate, oamenii de langa noi (familia, prieteni, vecini, colegi) nu au apreciat atunci gesturile noastre mici in care am pus mult suflet si bucurie, asa cum o faci tu acum, si asta ne-a facut indiferenti si nepasatori in timp..


  RăspundețiȘtergere
 5. E cea mai frumoasa caciulita pe care am vazut-o!! Printre firele de melana sunt fire de iubire si recunostinta❤!

  RăspundețiȘtergere
 6. Esti o dulce. Te imbratisez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. Sa o porti sanatoasa Irina!

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte mult imi plac postarile tale. Nu te cunosc ca si persoana insa cred ca esti o fiinta deosebita. Mi-ar place ca multi oamenii sa fie ca tine!

  RăspundețiȘtergere
 9. CHIAR ITI VINE BINE! SA O PORTI SANATOASA!

  RăspundețiȘtergere
 10. Esti foarte frumoasa oricum,pentru ca frumusetea vine din interior si aluatul cu care esti tu plamadita e foarte rar .....te iubesc !!!

  RăspundețiȘtergere
 11. Sa nu te schimbi, Irina! Ai sufletul prea frumos..

  RăspundețiȘtergere
 12. Iti sta bine cu ea, iar la frigul de afara este chiar buna. Sigur tine si de cald, fiind crosetata cu suflet.

  RăspundețiȘtergere
 13. Te prinde culoarea!Sa o porti cu drag ca e facuta de manutele unui suflet gingas si pur.Iti dai seama cu cata dragoste si daruire a crosetat aceasta caciulita?Sunt convinsa ca tot timpul s-a gandit la tine si ca ea te va feri de raceala!Asa ar trebui sa fim si noi...mai buni si darnici cu cei din jurul nostru.Asa cum a zis si Hristos"sa ne iubim aproapele ca pe noi insine".

  RăspundețiȘtergere
 14. IRINA AL 3-LEA VOLUM LA CARTEA FLUTURI..VA EXISTA?

  RăspundețiȘtergere
 15. Dar din dar se face RAI! Minunea mea frumoasa, te iubesc!

  RăspundețiȘtergere
 16. Daca o porti,sufleteste te simti bine.Poate asa stergi amintirea florilor care au ajuns la gunoi,cand I le-ai daruit vecinei tale!Ea nu a stiut sa aprecieze gestul(nu neaparat florile).Cand Fetita imi aduce flori de camp le pun in pahar cu apa,sa nu sufere ca nu apreciez gestul...

  RăspundețiȘtergere
 17. cat esti de frumoasa! :* zana buna, te iubesc enorm!

  RăspundețiȘtergere