Nu-mi plac bârfele și intrigile!




Eu nu dezvolt simpatii sau antipatii în funcţie de preferinţele altora. N-am făcut asta nici măcar atunci când eram copil şi când nu aveam discernământ. 
Zadarnic mi-ar spune alte persoane tot felul de poveşti despre un om, fiindcă nu îmi fac păreri bazate pe zvonuri. 
Ba chiar mă irită cei care îşi permit să îmi judece alegerile şi să îmi dea sfaturi cu privire la persoanele cu care relaţionez. Este problema mea pe cine plac şi cu cine mă asociez, iar lumea n-are decât să mă pună pe acelaşi plan cu cei cu care defilez. Îmi asum asta. 
Acestea fiind spuse, consider că fiecare om are datoria să respecte alegerile celorlalți.  

Nu vă mai obosiţi să îmi veniţi cu poveşti şi avertismente despre alte persoane, sperând că îmi veți schimba părerile şi sentimentele. Lăsaţi-mă să greşesc făcând alegeri proaste (dacă e cazul)... cu siguranţă trebuie să trec prin anumite experiențe dacă mi-a fost dat să cunosc anumiţi oameni. 


Cu timpul am învăţat că nimeni nu cunoaşte pe cineva atât de bine încât să îl poată descrie în adevărata lumină și că foarte rar se va obosi cineva să îmi laude o persoană (indiferent cât bine i-a făcut), dar că de îndată ce a existat o divergenţă, cel lezat va încerca să denigreze cealaltă persoană. 
Şi am mai învăţat că nimeni nu este atât de imaculat din punct de vedere moral încât să arate cu degetul alte persoane... 





7 comentarii

  1. Acesta este un obicei foarte bun, multe vieti nu ar mai fi ruinate de prejudecati si etichete puse aiurea in tramvai daca mai multi oameni ar proceda ca tine, Irina.
    Sa ai sarbatori pascale linistite :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Irina, sunt de acord cu tine. Ai perfecta dreptate. Si imi place mult si fotografia de mai sus cu acel citat. Poate-i scrii si traducerea; eu am citit-o mai demult in lb. romana si mi-am notat-o. O seara linistita sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cutajul tau, si pentru ca tu esti tu,
    Te Iubesc Irina!, esti o Personalitate Imensa!

    Restul e numai apa distilata!

    Paste Fericit, cum numai ti-ai dorit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine mi-a picat articolul... la tanc!!! Esti extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare mi ar place sa te cunosc si in realitate!!...Faci ordine in multe suflete,spui lucrurilor pe nume...hmm...TE IUBESC!!!!!....Ma bucur ca te am gasit si de abia astept sa te vad!!!!!!.Multumeeesc.multumesc.multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca mintiile marete discuta ideile, oare cei care le pun in practica unde se mai incadreaza?
    Sunt doar curios nu de alta.
    Fain tare citatul, nu ai idee cine l-a si pus in practica pentru prima oara(cine e autorul mai exact)?
    Multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevar graiesc vorbele tale..!..Te am gasit intaplator si,si scrii frumos..!..Felicitari si mult bine.

    RăspundețiȘtergere