Când oamenii te schimbă


Cred că mă maturizez și eu... Sau poate că doar am obosit, nu știu. Pentru că am început să simt că nu mai vreau să spun oricui ce fac, ce gândesc, ce simt, ce am, dacă am, dacă îmi lipsește ceva, unde plec, cu cine plec, ce temeri am, ce dureri...
Și nu mai simt nevoia să mă explic în fața celor care mă percep greșit, să mă justific în fața celor nemulțumiți de mine și care trăiesc cu impresia că le datorez ceva.
Nu mai simt nici nevoia de a-i convinge pe alții de intențiile mele și de iubirea mea. Pot iubi detașat și strict atât cât mi se permite.
Simt nevoia să mă protejez de orice îmi consumă inutil energia și timpul, de discuții în contradictoriu și de conflicte. De aceea prefer, de multe ori, să nu-mi mai susțin punctul de vedere.
Și mai simt că nu ar mai trebui să mă implic prea mult în viața altora, ci să îi las să fie așa cum vor, să facă alegeri după bunul plac, chiar și alegeri greșite... Am cam obosit să vorbesc în zadar, să duc muncă de lămurire și apoi să devin neplăcută celor care își doresc să audă doar ceea ce le place.
Eu nu am avut o Irina în viața mea... Nu a fost nimeni care să-mi poarte de grijă, să lupte cu mine, să mă asculte cu răbdare și să mă sfătuiască, să mă apere în fața altora și să mă apere de mine însămi, să-mi justifice greșelile și ieșirile nepotrivite, să îmi rabde orgoliile, să mă ajute în momente de cumpănă, să îmi dea, să îmi aline singurătatea, durerile, dorurile... și să se străduiască să-mi facă bucurii și să-mi facă viața mai frumoasă.
Cred că am fost destul a altora și că a sosit momentul să o țin pe Irina pentru mine. Să fiu Irina mea. Și atât. ☺️


22 de comentarii

  1. O vreau si eu pe Irina, ii vreau textele frumos scrise, cu grija puse in pagina si mai ales, nota pozitiva in tot ceea ce impartaseste cu noi. Ar fi nedrept, sau poate nu, sa pastreze totul pentru ea. Recunosc ca, a fost o terapie pentru mine sa-i citesc Insomnii si Fluturi,m-am regasit si eu printre acele randuri.
    Acum, e dreptul ei sa aleaga cum este bine/nu de facut.
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem rezultatul comportamentului celorlalti. Se stie foarte bine si drept este ca deobicei in viata te ai doar pe tine si momentele alea te definesc . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos spus. Parca asi fi scris eu, despre mine și experienta mea. Bravo Irina, atingi ceea ce trebuie atins, sensibil, profund și adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Irina. Am primit un mesaj de la un individ, a trimis si un link pe care nu l-am deschis de teama sa nu fie virus. Am intrat pe profilul tipului sa vad daca am vreo legatura cu el dar cred ca e cont fals. M-am ingrozit ce am vazut, omul este dezaxat! Sper ca stii despre el si ce face. Imi pare foarte rau pentru ceea ce ti se intampla. Eu sunt alaturi de tine si te apreciez si sustin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim,
      continutul mesajului tau de ingrijorare adresat Irinei nu pare sa aiba ca scop sustinerea ta in momentele ei grele, ci mai degraba, accentuezi "amenintarile" pe care le are, deja. Probabil, este vorba de un caz de psihiatrie, caz printre multe alte cazuri cunoscute in randul conationalilor nostri. Trebuie mers la Politie, facuta o plangere si cerut "protocolul" lor, in asemenea cazuri, de urmat/respectat.
      Apropo, de ce acel individ iti trimite tie mesaje ?!

      Ștergere
    2. Anonim, îmi pare rău că te-au deranjat și pe tine cu acele mesaje prin care persoanele respective încearcă să mă denigreze și să instige lumea împotriva mea.
      Mi-au scris mulți oameni și mi-au arătat mesajele și regret că au fost inoportunați cu mizerii. Scriu public de vreo 11 ani și niciodată nu m-am expus cu scandaluri, cu certuri, nu am scris despre cei care încearcă să-mi facă viața amară, nu le-am irosit timpul cu prostii cititorilor mei... Și nici nu am de gând să fac asta, eu problemele mi le rezolv pe cale legală, nu pe facebook. 😊
      Disperarea detractorilor a ajuns la apogeu și, dacă nu au susținători la prostiile pe care le fac (bârfe, calomnii, defăimarea celor care au succes și altele pe care nu le pot menționa deocamdată), au recurs la mesaje pentru a atrage atenția și pentru a mai câștiga câte un click amărât spre paginile unde își desfășoară “activitățile”. Despre care activități nu este necesar să vorbesc eu, fac ei asta din plin. Fiecare arată ce poate și cine este, dar ei subestimează totuși inteligența celor cărora le trimit mesaje...
      Strădania lor de a mă defăima durează de prin 2015... zi de zi. Cred că lumea poate trage singură concluzii și poate decide ce fel de oameni fac asta și care sunt scopurile lor... Care poate fi motivația unui om să ajungă să-și dedice marea parte din timp/viață pentru a face rău, pentru a scrie despre alții, pentru a instiga oamenii împotriva altora? Cine are nevoie să recurgă la gesturi ieftine, nerușinate și la comportament antisocial înseamnă că știe că nu are nicio valoare și că nu poate mai mult prin forțe proprii...
      Cititorii mei sunt oameni de calitate și nu pot fi aburiți cu prostiile nimănui, ei simt manipulatorii și instigatorii și nu le cad în plasă, ba chiar simt repulsie față de asemenea persoane.
      Îți mulțumesc pentru susținere! ❤

      Ștergere
    3. Dragă Tatiana, acel individ a trimis mesaje multor persoane care îmi comentează sau care îmi dau like la postări... Își dorește să atragă atenția și să convingă lumea că eu nu merit să fiu citită. :))))

      Ștergere
    4. Eu cred că individul este de fapt o individa....

      Ștergere
    5. Sunt o clacă... Un individ, o individă și încă vreo 3 susținători care se bucură și profită din plin de circul făcut de cei doi "scriitori". Cu toții avem dușmani... Mai ales în rândul celor pe care i-am adunat de pe străzi și i-am ajutat, dar care ne-au furat și înșelat... Sau câte un fost coleg despre care știm lucruri compromițătoare pe care se teme că le vom da în vileag... și atunci, aceste personaje încearcă să ne strice imaginea sperând că nu vom mai fi credibili dacă vom deconspira cine sunt... E o tactică veche asta. Ceea ce omit ei este că există dovezi, martori... 😉






      Ștergere
    6. Vorba aia romaneasca "cainii latra ursul merge" ar trebui sa fie aplicata in cazul de fata. Nu trebuiesc bagati in seama si nici comentarii pe seama lor sa nu se faca. Nici nu merita sa iti pierzi vremea sa le raspunzi sau sa le faci "jocul" murdar de viermi ( sa ma ierte viermii ca fac asemenea comparatii) dar acesti idivizi/individe sunt nisete nimicuri cu ochi, cu degete de tastat si cu u teelefon/laptop cu care nu stiu ce trebuie sa faca si de aceea se baga in seama singuri. Cei ce te citesc si te iubesc, nu ii baga in seama Asa ca noi, toti care te iubim, nu ne priveste ce scriu idiotii. Sa nu te afecteze micimea lor ca nu se merita. Imbratisari din Canada!

      Ștergere
  5. Mesajele pe care le trimite narcisistul furibund sunt exact ca virusii. Au aceeasi "valoare". 😂

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna. Cred ca se vorbeste despre acelasi mesaj pe care l-am primit si eu. Am deschis linkul dar nu am avut rabdare sa citesc toata poliloghia aluia. Este evident ca intentia lui este defaimarea Irinei si asta mi se pare extrem de josnic. Eu nu am auzit niciodata de acel poet si am fost curioasa sa vad daca e un om important. Am intrat la ala care a trimis mesajul si m-a apucat groaza si sila. Nu am crezut ca pot exista asemenea oameni. Nu stiu daca a mai observat cineva dar toti aia care comenteaza pe acolo sunt extrem de urati,au niste figuri respingatoare. Cat despre ce scriu nu pot spune decat ca sunt gesturi de cea mai joasa speta.
    Tu nu te stresa din cauza lor draga noastra, lasa-i in durerea lor. Fiecare pasare pe limba ei piere.
    Ai toata sustinerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca tipul ala mai avea vreo sansa sa fie respectat ca ''scriitor'', si-a ratat-o definitiv scriind prostiile alea si raspindindu-le oamenilor.
    Sunt librar de aproape 40 de ani, dar asa ceva nu am mai pomenit.
    Intentiile lui sunt evidente iar mijloacele folosite sunt incalificabile. Nu cred ca poate ajunge un om mai jos de atit, iar cind se vrea a fi si un om de cultura, este foarte grav. Noi am avut curiozitatea sa aflam ce se intimpla si se pare ca nu calitatea operelor literare ii preocupa pe cei care se scalda in mocirla acelui specimen [ca om nu pare a fi],nici citatele plagiate scornite de 'mnealui, ci ii incomodeaza succesul dar mai ales bunastarea dvs, casele, masinile si vacantele.
    Invidia naste monstri.
    Nu va bateti capul cu prostii. Mai bine mai scrieti o carte, mai achizitionati o casa, o masina, mergeti in vacante. Ei sa priveasca si sa se intrebe de ce dvs si nu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scriitorii serioși scriu cărți și au comunități frumoase, civilizate, pe care le respectă și cărora le oferă lucruri de calitate, demne de a fi citite. Scriitorii serioși nu fac chiloțăreală, nu scriu despre alți scriitori și nu se ocupă cu mizerii.
      Sunt mulți scriitori care nu au neapărat mare succes, deși scriu foarte frumos,dar au rămas demni și sunt conștienți de valoarea lor și nu au apelat la acte josnice doar pentru a atrage atenția asupra lor.

      Ștergere
  8. Mi-a mers la suflet acest text!
    Nu stiu daca ai vazut mesajul meu trimis pe mess in 12.10. Azi am mai trimis o manuta sperand ca poate vezi mesajul anterior. S-ar putea sa iti fie de folos.
    Sper ca esti bine si nu pui la suflet rautatile acelor oameni fara Dumnezeu. Eu mi-i imaginez scriind rautatile alea din niste locuinte obscure si mici, incarcate negativ si urate....cred ca un om care are frumos in jur nu poate fi asa de uracios si rau. E multa frustrare in sufletele lor si se vede invidia de departe. Poate sunt oameni plafonati, care au lipsuri si datorii, poate nu au prieteni si sunt foarte singuri. Ar trebui sa te rogi pentru ei, au nevoie, e mult intuneric in sufletele lor.
    Te cuprind strans!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Roxana,
      Am căutat mesajul, îți mulțumesc! Ți-am răspuns și acolo.
      Da, sunt bine și nu, nu pun la suflet mizeriile nimănui fiindcă sufletul meu nu este coș de gunoi.
      Cred că s-a vorbit destul despre... și nu merită. Să vorbească ei despre mine mai abitir ca niște îndrăgostiți, eu nu îmi pierd timpul cu ei, nu merită timpul meu.
      Invidia și frustrările lor nu sunt treaba mea, așa cum nici lipsurile lor nu mă privesc.
      Tind să-ți dau dreptate când spui că nu au frumusețe în jur, dar cred că ei caută urâtul și întunericul. Ei singuri își sting lumina și, să mă ierte Dumnezeu, dar eu nu mă voi ruga pentru ei, eu voi cere doar să facă Dumnezeu dreptate și să ne dea fiecăruia ceea ce merităm. 😊
      Și da, sunt convinsă că nu au prieteni... dacă au atâta timp de făcut prostii, iar dacă aveau prieteni sau măcar un om de bine în viața lor, nu i-ar fi lăsat să trăiască așa, să se compromită așa, să decadă așa și să sufere așa. Fiindcă toată ura lor este o suferință care îi macină. Singurii lor prieteni sunt aliații în acțiunile de hate.
      Îmi este milă pentru ei, dar este strict alegerea lor.
      Cred că ar trebui să-i lăsăm în plata Domnului, subiectul îmi creează repulsie.
      Eu încerc să stau departe de orice este urât și negativ și să le ofer și cititorilor lucruri frumoase, care să le ridice moralul în vremurile acestea dificile.
      Îmbrățișări cu drag! ❤️

      Ștergere
  9. Deci....am fost ieri de noapte si am avut timp sa studiez "povestea".... primisem si eu mesajul cu pricina dar mi s-a rupt de el. Oamenii ca lumea nu trimit mesaje strainilor si cum stiu ca nimeni nu iti da ceva bun gratis, chiar nu am avut curiozitatea sa deschid mesajul acelui penibil. Azi noapte insa am intrat pe pagina lui neica nimeni care a trimis mesaj ca sa vad de ce atata agitatie si daca am pierdut ceva. Si am dat de o adevarata telenovela cu personaje bolnave cu nervii. Da' rau de tot. In viata mea nu am vazut barbati care sa se intinda la discutii depravate mai ceva ca ultimele tzatze inculte. Mai ales fanul tau num. 1, poetul frustrat si plin de el, de care nu a auzit nici dreaq si care cica e plin de premii importante dar care sunt primite in cercuri literare mici unde anonimii si mediocrii isi dau premii intre ei ca sa se simta si ei putin mai importanti. L-am cautat pe nenica ala sa ma conving ca e bun cum se lauda si am dat peste un cetatean care in loc sa publice capodoperele lui face un fel de presa de circ si se victimeaza ca o pasarica nefericita. Minte cum respira, se contrazice in idei dar el crede ca e destept si ca lumea pune boticu la gogoritele lui. Omu e disperat, se vede de la o posta. Printre dejectiile lui mintale am dat de un comentariu cu afirmatii sexuale....m-a inspaimantat pt ca am vazut ca e tata de fata. In acel moment mi s-a facut maxim scarba de el. e dezaxat!. Si nu pricep de ce fb permite asemenea chestii. Sau nu-l citeste nici dreaq ca sa ii faca report. Numai niste perversi ar putea urmari asemenea dezaxati. Drept dovada aia care comenteaza pe acolo....sunt unul si unul. :)))) Zici ca i-a adus cineva din mahala pe toti. Frate, si cata patima pe ei, ce teorii, cata bataie pe tastatura sa verse din ei mizeria umana care duhneste din ei de la o posta!:)))) Frate dar alta treaba nu au, nu au job, familie, prieteni, dreaq, ceva de facut? Cu greu m-am abtinut sa nu le zic parerea mea,dar precis ar fi sters. Si nu meritau atentie, acolo oricine este prezent si-a pierdut omenia. In concluzie avem un fatalau ratat care se lupta sa arate ca e cineva si pentru ca nu are cu ce, le da in cap celor capabili. E un fel de talharie si asta, nu are ce manca le da in cap celor care au. Stau si ma pun in locul tau... Oare merita sa dai importanta sau nu? Nu merita! Lasa-i in jegul lor, daca gasesc 3 fraieri sa creada nu ai pierdut nimic. Cine are mai mult de 2 neuroni nu poate fi manipulat de pacalicii aia. Te apreciez ca nu ai cazut in plasa lor si nu ai scris despre asta. Tacerea ta = "cuie"..... :)))))) de aia si fierb pacalicii in zama proprie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iată câteva adevăruri despre individul care scrie prostii despre dna Binder:

    1. Periodic, individul își face reclamă disperat prin presa orădeană. Poate așa aude cineva de încă un grafoman.
    2. La toate nominalizările cu care se laudă s-a autopropus și tot ce a obținut a fost dobândit cu lingușeli și impostură.
    3. Nominalizările la premiile USR Cluj nu există. Dl. C. minte cum respiră. A făcut el un mic spectacol fără să-l fi nominalizat măcar cineva. Deci și-a retras maculatura de la niște premii unde nici nu exista. Și nici nu va avea șanse vreodată.
    4. Își alocă merite închipuite și premii pe care nu le poate dovedi. Niciun critic serios și recunoscut din țară nu-l bagă în seamă pe grafoman.
    5. Omul își înființează societăți și organizații ca să aibă și el ce conduce. Grafomanul e și maniac, se visează șef.
    6. A făcut o facultate de sport, de aici și până la a fi critic literar este cale foarte lungă.
    7. Multe dintre aforismele lui sunt plagiate și inspirate din autori mai puțin cunoscuți din literatura internațională. Urmează să le facem publice, lucrăm la asta.
    8. Este faimos pentru scandaluri, atacuri la persoană, calomnii, minciuni, amenințări și reclamații.
    9. E atât de invizibil și de complexat de anonimatul lui încât și-a cumpărat fani pe pagina de facebook. Oricine poate vedea că are mulți “cititori” din Filipine, India, Taiwan, Indonezia...
    Va urma...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu zic să ne oprim cu dezbaterile despre hateri... chiar nu merită atâta timp și atenție. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bine faci că nu iei în seamă răutățile altora pentru ca ei așa sau născut cu această răutate și nu se vor schimba niciodată te îmbrățișez cu sufletul Irinuca dragă tu ești un înger pe pământ Dumnezeu sa te binecuvinteze pe tine și familia ta

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos ai scris , parca ai scris de mine . Ești minunata ! ❤️😘😍🥰😎💐🍀

    RăspundețiȘtergere