Tu cât de liber ești?

 

Libertatea unui om este neprețuită. Să fii liber înseamnă să fii liniștit, fericit și împăcat cu tine, așa cum ești și cu ceea ce ai.

Să fii liber înseamnă să îți trăiești viața așa cum îți dorești, să faci alegeri după bunul plac și nu după așteptările lumii.

Nu ești liber dacă ești ancorat în povești care nu te privesc, dacă te preocupă ce fac alții, dacă îți pasă ce crede lumea despre tine și despre alegerile pe care le faci.

Nu ești liber dacă nu accepți alegerile celorlalți, dacă simți nevoia să-i manipulezi și să-i controlezi pe alții și dacă te străduiești să schimbi părerea lumii despre un om pe care nu-l placi.

Nu ești liber dacă te compari cu alții, dacă îți dorești să ai ceea ce au ei sau mai mult, dacă îi invidiezi, dacă ești gelos și dacă te simți nedreptățit de succesul altora.

Nu ești liber dacă nu îi poți accepta pe cei care sunt diferiți de tine, care gândesc, simt și trăiesc altfel decât tine.

Nu ești liber doar pentru că ai dreptul la liberă exprimare dacă opiniile tale nu aduc un plus de valoare și de frumusețe în lume.

Nu ești liber dacă te bucură eșecurile altora sau dacă simți satisfacție atunci când cineva suferă.

Nu ești liber dacă urăști pe cineva și dacă simți nevoia să faci rău.

Nu ești liber dacă simți nevoia să te răzbuni pe cei cu care nu te-ai înțeles, dacă nu-i poți ierta pe cei care ți-au greșit, dacă nu le poți cere iertare celor cărora le-ai greșit.

Nu ești liber dacă ai pretenția mereu să fii mulțumit de ceilalți, dacă depinzi mereu de validare și de aprobări din partea lumii.

Nu ești liber dacă încerci mereu să-ți faci dreptate, să convingi, să te justifici și să te scuzi pentru ceea ce ești. 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu