Ce faci? Bine. Și? Și atât.



Cunoașteți senzația aceea de prea mult, când te saturi de grija și de preocuparea unora față de tine? Când te saturi de sfaturile celor care cred că ei fac totul perfect și care te tratează de parcă ai fi un rateu de om doar pentru că nu te-ai căsătorit, pentru că n-ai copii, pentru că, în loc să-ți fi luat o casă mai mare, tu ți-ai luat mașina care ți-a plăcut? Pentru că te-ai îngrășat, pentru că nu ții post sau cine știe ce-i mai preocupă...? 
Te saturi să fii luat la rost de cei care își uită lungul nasului și care trăiesc cu impresia că au dreptul să se bage cu bocancii în viața ta și să te judece pentru felul în care trăiești. Te saturi de cei care te fac să crezi că nimic din ceea ce faci nu merită și că niciodată nu te afli pe drumul cel bun. 
Oamenii care se poartă așa numai prieteni nu pot fi. Fiindcă prietenii nu-ți invadează intimitatea, nu-ți pun sare pe răni și au compasiune față de problemele tale, față de neajunsurile, eșecurile și neputințele tale. 
Prietenii nu sunt incomozi și nu-ți amintesc mereu că ești neîmplinit și că ar trebui să fii nefericit cu viața pe care o trăiești. 
Prietenii îți respectă alegerile chiar dacă nu sunt de acord cu ele și nu te obligă să-ți justifici deciziile care nici măcar nu-i privesc.  
Dar vine o zi în care ajungi să discuți cu anumiți oameni doar banalități, să nu le mai spui ce planuri ai, ce visuri, ce dureri, ce eșecuri, ce vrei să-ți cumperi, pe cine iubești sau cine te-a dezamăgit. 
Înveți să-ți ascunzi durerile și neîmplinirile și să-ți ții fericirea doar pentru tine, să nu te tulbure alții cu părerile lor, cu fricile lor, cu prejudecățile lor... 
Unii oameni se pricep de minune să ți se smulgă din suflet, apoi te condamnă că îi eviți și că te-ai înstrăinat. 


13 comentarii

  1. Înveți să taci, înveți să nu-ți mai pese de părerile lor, înveți să te prețuiești și tot înveți până nu te mai doare! Și uite așa trec anii, tot învățând să fii fericit!
    Te iubesc și îți mulțumesc! Isa

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata ca o lectie continuă.Conteaza doar cine iti e aproape in clipele grele.
    Te imbratisez cu imens dor .

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt indragostit de tine. Stiu, ghinion. :) Dar tot pot fi indragostit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamăăă...ce frumoas și bine punctat!!! Mă regăsesc total! Vă ador!

    RăspundețiȘtergere
  5. Și? Și ce dacă greșesc și mi se spune ca greșesc? Ce dacă ce fac eu este diferit de ce fac alții și nu numai ca este diferit dar este și “Șocant” poate, pentru unii? Ar trebui sa avem îngăduință nu numai fața noi înșine și ar fi bine sa înțelegem ca este chiar adevărat că, doar fiind tu, poți enerva sau scoate din minți pe cineva care așteaptă altceva de la tine. Toleranța... asta ar fi bine sa învățam și sa o înțelegem. Faptul că evitam, că scoatem oameni din suflet, că nu ne mai pasă... nu ne face mai buni, nici mai demni și nici nu ne aduce un plus de inteligența. E bine sa nu ții seama de “părerea lumii” dar este bine, chiar indicat, sa conștientizezi ca nu ești deloc perfect nici tu și nici “lumea” de care te temi ca te-ar judeca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cele mai fericite femei sunt cele care nu își pierd niciodată încrederea în sine
    7 02 2020 | 17:53


    femei-fericite
    Foto

    Cele mai fericite femei nu sunt întotdeauna fericite. Ca să fii fericită este nevoie să fii puternică și să te bucuri de viață. Există momente care te fac să te ascunzi în baie pentru ore întregi, să plângi în pernă, când inima îți este ruptă, când ești confuză sau ai pierdut controlul situației. Dar niciodată să nu permiți suferinței să rămână pentru prea mult.

    O femeie fericită este întotdeauna puternică, dar o femeie puternică nu e neapărat și fericită. Puterea sufletească nu e o condiție a fericirii. Fericită ești, puternică ești nevoită să fii. Ce nu te omoară, te face mai puternic, iar aceasta este singura opțiune pe care o are cea care nu are șansa să simtă fericirea.

    Sentimentul fericirii nu poate fi exprimat în cuvinte, în schimb, este ceva ce simți că trăiești, ceva ce ești nevoit să experimentezi, pe când, puterea ești nevoită să o manifești, cu speranța că va veni timpul să fii și tu fericită.

    Chiar și când li se pare că au ajuns la fund, femeile, își adună toată puterea într-un pumn pentru a se ridica din nou. Își ating obiectivele și își stabilesc altele noi. Nu renunță niciodată.

    Cele mai fericite femei sunt cele care nu își pierd niciodată încrederea în sine și nu renunță niciodată. Sunt încrezătoare că vor reuși, chiar dacă durează săptămâni, luni, ani sau decenii. Desigur, există momente în care se îndoiesc de ele însele sau de potențialul lor, dar în același timp nu permit fricii să le restricționeze mișcarea.

    Cele mai fericite femei lucrează neobosit. Nu le este frică să încerce singure. Dar, în același timp, știu când să facă o pauză, când să-și refacă rezervele de energie, când să plece în vacanță.

    Simplul fapt că au luat o pauză nu înseamnă că au renunțat. Acesta este, de fapt, un semn de conștientizare. Au înțeles că trebuie să aibă grijă de ele însele. Și de îndată ce se vor simți din nou bine, vor reveni imediat în joc, continuând din punctul în care au abandonat.

    Cele mai fericite femei nu așteaptă niciodată recunoștință. Muncesc din greu, dar o fac în liniște. Da, uneori scriu despre realizările lor pe rețelele de socializare. Uneori sărbătoresc câștigurile alături de prieteni, dar, în majoritatea cazurilor, nu au nevoie de recunoaștere.

    Nu caută atenție și nu încearcă să impresioneze pe nimeni. Ele fac acest lucru doar pentru ele însele, încercând să-și construiască o viață de vis și să devină persoana de care se pot mândri.

    Cele mai fericite femei continuă să își facă treaba, pentru că nu consideră înfrângerea o posibilă opțiune. Nu există nicio șansă ca acestea să renunțe atât de ușor de visul lor. Că vor renunța la ceea ce și-au dorit din totdeauna. Este mult prea târziu. Sunt sigure că într-o bună zi vor realiza ceea ce își doresc. Și vor reuși, pentru că în adâncul inimii simt asta.

    Cele mai fericite femei continuă să înainteze, chiar dacă inima le este frântă și credința lor este slabă, deoarece știu că există ceva bun care îi așteaptă după colț. Ele cred că totul va fi în regulă până când nu stau pe loc.

    Aceste femei știu că merită fericire. Merită dragoste. Merită succes. Merită tot ceea ce trăiesc în fiecare zi.

    Cele mai fericite femei sunt cele care continuă să își facă treaba. Sunt femei cu încredere de sine. Femei care sunt conștiente de profunzimea talentului și de admirația lor.

    Imagine reprezentativă de freepik

    Share
    21,9K
    Pin
    3
    Share
    Sursa: cluber

    © Articol tradus de Ești minunată

    RăspundețiȘtergere
  7. Cunosc prea bine senzația, când toți par să știe mai bine decât tine cum să-ți trăiești viața, dar ajungi la un moment dat să îi dai naibii pe toți și-o trăiești cum ai tu chef, doar e viața ta, nu a lor! E drept că au trecut vreo 30 de ani până mi-am dat seama de asta. 😁😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteți o doamnă in adevăratul sens al cuvântului,va respect și va citesc cărțile!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai da. Irinuca, esti tot mai dulce tu copiluta. Te iubiresc. Pa.pa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce mi-a placut cel mai mult de cand am citit prima data ceva scris de tine a fost faptul ca scrii sincer la fel cum gandesti ,clar ,cu principii sanatoase fara falsa ipocrizie ,fara frica de "gura lumii " . Imi place foarte mult tot ce scrii ,modul cum stii sa abordezi fiecare subiect in asa fel incat cel ce te citeste sa se identifice cu povestea . Multumesc mai ales aici mai sus parca ai luat si gandurile mele si le-ai transcris , acum am ajuns sa inteleg ca sunt eu importanta in viata mea dar mi-a luat aproape jumatate de viata sa inteleg asta . Felicitari si sper sa ajung sa am toate cartile tale .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc și îți doresc să ai parte de tot ce-ți aduce fericire!

      Ștergere