Ai Șanel, fir-ai a dracu'! 😀





Trăiesc într-o țară în care unii ajung să te urască doar pentru că ai o geantă de firmă. 
Tocmai am trăit această experiență... fiind atacată pe instagram pentru că într-o poză se vedea o geantă pe bancheta din spate a mașinii mele. Au sărit pe mine anumite persoane (femei, desigur) să mă acuze și să-mi reproșeze (??!!) că mă laud cu geanta de brand, că sunt ostentativă, că sunt ipocrită, că ele nu au genți Chanel... Păi nici eu nu am ce aveți voi, ar fi culmea să avem toate aceleași lucruri! 

Dacă porți o geantă de firmă ești acuzată că te lauzi cu brandul. Fetelor, eu NU am nevoie de vreun brand pentru a mă lăuda. Eu SUNT un brand. 

Eu nu am nevoie de numele sau de faima altora pentru a mă simți importantă și valoroasă și sunt același om și cu și fără anumite lucruri. 

Dacă eram vreo snoabă sau vreo lăudăroasă, m-ați fi văzut în sute de poze etalând toate firmele lumii. Dar cred că sunt cea mai discretă prezență în mediul online... cu toate că mi se cere adesea să scriu și să arăt ce lucruri îmi plac, pentru că pe unii îi interesează să afle mai multe despre preferințele mele, sperând că vor afla lucruri noi și utile, că se vor putea inspira de la mine. Nu mi-am etalat casa, mașinile și lucrurile (așa cum fac alte persoane publice), nu mă erijez în influencer, nu am calități care să-mi permită să fac asta și să dau sfaturi, sunt destui cei care cred că pot sfătui oamenii cu privire la ce ar trebui să poarte, unde să călătorească, ce să mănânce, cum să trăiască... Dacă ne-am lua după ei, ar trebui să arătăm toți la fel, să ne îmbrăcăm cu toții la fel, să avem cu toții aceleași lucruri. Eu sunt pentru a fi autentic, nu copia cuiva sau a tuturor. 

Este regretabil că unele dintre voi nu puteți accepta o realitate de când e lumea și pământul: că unii își permit lucruri pe care nu toți și le permit (dar de care NU toți au nevoie, pentru că lucrurile de firmă nu sunt o necesitate primară). Este regretabil că nu sunteți capabile să vă bucurați pentru ceea ce au alții și că sunteți invidioase și nu vă puteți controla pornirile nedemne. Nu știu dacă sunteți conștiente de penibilul apucăturilor voastre, dar o femeie nu sare pe altă femeie doar pentru că aia are nu știu ce lucru... 

O doamnă este doamnă și în șanț și fără lucruri de firmă, așa cum o țoapă rămâne o țoapă chiar dacă o îmbraci în aur. 

Este amuzant cum unele sunt frustrate și se simt complexate că nu au genți ca ale altor  femei, dar nu se simt complexate de faptul că nu au studii ca alte femei... De ce nu or fi complexate că nu au caracter, demnitate și comportament elegant ca altele? 
Culmea este că acestea care au o problemă cu cele care au mai mult susțin peste tot că nu contează ce are un om, ci cum este el, ce caracter are... Că ele nu sunt invidioase și că nu și-ar dori lucruri de firmă. Serios? Dacă pentru voi contează mai mult a fi decât a avea, de ce dați atâta importanță lucrurilor, mai ales lucrurilor fără de care se poate trăi foarte bine? Pentru că, dragile mele doamne, se poate trăi foarte bine și fără Chanel, Hermes, LV, ș.a.m.d. Dar nu se poate trăi DOAR cu ele. O geantă de firmă nu îți oferă fericire, nu-ți oferă mângâiere, nu te îmbrățișează, nu-ți vindecă bolile, nu te face mai frumoasă, mai bună, mai valoroasă. Este o geantă care se poate folosi la fel ca oricare altă geantă, este mai valoroasă - este adevărat, poate fi chiar și o investiție pe termen lung (deoarece gențile de firmă nu se devalorizează, din contră, multora le crește valoarea cu timpul), dar dacă vă doriți o asemenea geantă doar pentru a defila cu ea, aflați că ea nu validează nimic... 
O geantă ți-o cumperi pentru că îți place ȚIE și atât. Nu pentru că e la modă, nu pentru că o au alte femei, vedete, prietene, sau pentru că tu ai impresia că le faci în ciudă altora cu o asemenea geantă. 
Femeile deștepte și sigure pe ele nu se simt complexate și amenințate de lucrurile pe care le au alte femei.  

Eu nu pot înțelege supărarea și furia celor care m-au atacat din cauza genții mele... Ele susțin că nu sunt frustrate sau invidioase. Ba chiar a spus una dintre "doamne", după ce mi-a aruncat că ea nu are Chanel deoarece că nu a scris cărți, că nici măcar nu îi place casa Chanel, că gențile și parfumurile sunt desuete. Atunci de ce o deranjează că mie îmi plac? De ce o fi fost inoportună și a simțit nevoia să se lege de mine ca boala de omul sănătos? Doamna respectivă nu s-a limitat doar la geanta mea Chanel care i-a iritat retina, ci a simțit nevoia să mă discrediteze ca autor, să îmi spună că nu scriu bine și că "nu-mi fac cinste" anumite postări cu poze din vacanțe... (Păi și ce poze să pun pe instagram?) 
Bine că ei îi face cinste să se deșănțeze pe net cu comentarii demne de țațe cu preocupări frivole. 😁 Și dacă tot știe doamna mai bine decât mine cum ar trebui scrise cărțile, de ce nu scrie dumneaei ca să arăte lumii cum ar trebui să fie scrisă o carte bună? De ce e egoistă și nu scrie o capodoperă literară pe care să o ofere lumii?

Au venit și unele cu comentarii de genul "Lumea moare de foame și tu îți iei genți de mii de euro..." Cum să îndrăznești să iei pe cineva la rost pentru felul în care își administrează banii? Cum să-ți permiți să îți dai cu părerea despre cineva fără să știi măcar dacă nu cumva omul acela face mai multe acte caritabile decât îți poți tu imagina? Cum ar fi să mă iau și eu de ele și să le reproșez că în loc să îi cumpere unui copil sărac ceva de mâncare, ele fumează  zilnic sau își cumpără telefon care costă 1000 de euro? Păi nu e o aroganță să îți iei smartphone de 5000 de lei în timp ce lumea moare de foame? Ce, un telefon de 500 de lei nu le-ar ajunge?  😁
Ăștia care se arată îngrijorați de "problemele omenirii" sunt de obicei aceia care nu fac nimic pentru cei necăjiți, fiindcă în mintea lor numai cei care au foarte mult trebuie să facă acte caritabile. Nu este așa. 
Toți oamenii care au mai mult decât alții pot dărui câte puțin din ceea ce au. 
Și nu, cei care au mai mult nu sunt datori să-și doneze tot ce au, ci au dreptul să-și ofere și lor ceea ce își doresc. Că nu cred că oricare dintre fariseii care îi critică pe cei  bogați și-ar da până la ultimul bănuț și ar alege să trăiască extrem de modest pentru a dona tot ce au. Ipocriților. 
Eu cunosc bine genul de oameni care-și manifestă public îngrijorarea față de problemele omenirii, dar care, în realitate, sunt total indiferenți la suferințele și nevoile semenilor, care nu se uită în jos la cei cărora le e greu și pe care ar putea să-i ajute, ci privesc doar în sus la cei care deranjează cu fericirea și cu bunăstarea lor. 

Avem tot dreptul să fim și să alegem diferit, să avem gusturi și priorități diferite. 
Știu că unele dintre persoanele convinse că nu își permit o geantă de brand (valabil și pentru alte lucruri, desigur) fumează câte o geantă de firmă într-un an... sau poate în 2 ani, sau 3. Că o geantă de firmă nu se cumpără lunar. Se cumpără responsabil și din convingeri strict personale, nu din snobism sau din ambiții prostești.
Eu am avut prima geantă Chanel când aveam 21 de ani. O primisem cadou, dar nu mi-a plăcut atunci. Nu mi se părea potrivită pentru vârsta mea și pentru nevoile mele, așa că am dăruit-o cuiva care s-a bucurat de ea. Peste ani, când mi-am cumpărat prima geantă Chanel, nu am achiziționat-o ca să am și eu o paporniță de firmă, ci pentru că mi-a plăcut enorm acea geantă, pentru că mi-am dorit-o și mi-am permis să o cumpăr fără să fiu nevoită să fac sacrificii sau să mă simt vinovată că aș fi putut face ceva mai bun cu acei bani... Și pentru că am considerat că o merit, așa cum merit tot ce am. Și nimeni altcineva nu poate decide în locul meu ce și cât merit, ce mi se potrivește și ce nu. 

Înainte să vă plângeți că nu aveți genți de firmă, asigurați-vă că aveți EDUCAȚIE. Că ați făcut tot ce se putea pentru a evolua din punct de vedere profesional și spiritual. Investiți mai întâi de toate în educația voastră, nu în lucruri... și astfel veți putea ajunge la nivelul care să vă permită să câștigați bine și să vă permiteți lucrurile la care visați. Evoluând veți vedea că și prioritățile, gusturile și ambițiile voastre se vor schimba.
Mai important decât să aveți lucruri de firmă este să trăiți frumos, să investiți în voi, să vă dezvoltați spiritual, să călătoriți, să mergeți la teatru, la concerte, să aveți un hobby care să vă facă viața mai frumoasă, să însemnați ceva pentru ceilalți. Mai important decât să aveți lucruri de firmă este să fiți voi însevă un brand, să fiți demne de admirat și de imitat pentru exemplul frumos pe care îl puteți da prin etică și ținuta morală. Lucrurile de firmă nu vă transformă în doamne, vă asigur. 

A te lăuda cu lucrurile tale înseamnă să recunoști cât valorezi fără ele. 

În concluzie: nu mă laud cu lucrurile mele fiindcă nu am nevoie de lucruri pentru a mă valida, dar nici nu o să le țin ascunse de teamă că voi fi atacată de cei care consideră "ostentativ" să te afișezi cu lucruri scumpe. 
Eu consider ostentativ să fii needucat, inoportun și nerușinat, să nu-ți poți controla grosolănia, să dai buzna în spațiul cuiva care nu te-a deranjat niciodată și să-i lași comentarii care să-l determine pe acel om să te dea afară și să șteargă mizerii în urma ta. Ostentativ este să te uiți în curtea altuia și să-ți permiți să-i critici alegerile, să fii invidios, să dai lumii un exemplu prost, să arunci cu hate (= ură) în cei care au mai mult și în cei care sunt diferiți de tine, să nu-ți cunoști lungul nasului, să pierzi timpul cu prostii în loc să faci ceva bun pentru tine sau pentru alții. 



39 de comentarii

  1. EXTRAORDINAR articolul!Ar trebui sa-l citeasca toti influencerii,toti copiii,toti tinerii,toate femeile!Bravo!Chapeau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Irina,asta este cel mai mare defect al poporului nostru,invidia,de ce aceea,acela are si eu nu,fara sa ne intrebam ce facem noi sa avem tot ce ne dorim.Cred ca nici nu ar trebui sa te justifici,ca nu ai in fata cui,lasa-le sa moara de invidie in continuare.Recunosc ca nu iti citesc cartile,sunt prea siropoase pentru mine,dar te admir ca om,ca femeie ,iar articolele de pe blog la citesc pe nerasuflate.Succes in continuare si la cat mai multe genti Chanel��

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Irina!Bine punctat acest articol...

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, draga. Nu sunt de acord cu tine. Tu esti "influencer" doar ca nu varianta "toapa si frivola". Valorile si principiile dupa care te ghidezi tu sunt necunoscute multora care isi cumpara o imitatie a unui brand cunoscut doar-doar o crede lumea ca e LV si se simt si ele in rand cu lumea. Apoi, cand vad Chanelul pe bancheta ta crapa fierea in ele...si devin acre rau. O persoana decenta isi doreste sa evalueze. Linia se trage intre cei care se cred sus de tot pentru ca au pus mana pe vreun CK, LV sau cine stie ce si cei care fac un masterat, un curs de perfectionare, incep o mica afacere etc si daruiesc energie pozitiva si sete de viata celor din jur. Tu esti influencer pentru ca sunt multi ,multi ,multi cei care au invatat de la tine, care s-au ghidat dupa exemplele tale si care poate au trecut peste momente grele din viata lor datorita tie. In ceea ce priveste talentul tau in ale scrisului, cele de mai sus (cu probleme de fiere) nu vor intelege niciodata nimic. Pentru ca tu vorbesti alta limba...aceea a decentei, a bunului simt si a respectului. Ele n-au invatat-o.Cartile tale sunt irepetabile pentru ca vin direct din sufletul tau si au ajuns direct in sufletul cititorilor. Nu sunt doar cuvinte elevate menite doar mintilor celor mai luminate si cu pretentii inalte. Oamenii simt ca te cunosc si discuta cu o prietena si nu ca citesc pe cineva care-si etaleaza talentul lingvistic si atat.
    Deci, nu sunt de acord cu tine!
    P.S Si eu am remarcat geanta cu pricina si curatenia din masina! Bravo! Promite-mi ca-ti cumperi fiecare geanta si fiecare pantof si orice altceva te face fericita!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu puteam citi ceva mai bun in seara asta. Te apreciez! Avem nevoie de oameni ca tine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place! Ești un om minunat sper ca toți cei care îți citesc articolul sa știe sa citeasca si “printre rânduri”.
    #LoveToEducate
    Te iubesc om frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Irina, as fi ipocrita sa spun ca nu mi-as dori sa am lucruri frumoase si de calitate dar nu le_am invidiat niciodata pe cele care au. Mi se pare nedrept că au asemenea lucruri anumite persoane care nu au muncit pentru ele dar tu le meriti cu adevarat. Am vazut cu ochii mei cat de mult ajuti si ce om bun esti. Eu nu am mai cunoscut un om ca tine.
    Ma bucur pentru tine si ma inspiri. Ma ambitionezi sa imi doresc mai mult de la mine si de la viata si sa fiu un om bun. Am invatat de la tine foarte multe si pentru asta iti multumesc! Sa fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Petrea Liliana Mădălina13 februarie, 2020 02:01

    Asa este! Ce le mai place unora sa analizeze viata altora, ce superiori se simt ei când jignesc pe cineva care nu le intră în tipare, cât de repede se grăbesc să facă afirmații fără a și le asuma. Poate ca nu pot face prea mult bine dar cu siguranță nu as vrea sa fac rău! Cu ce îi încălzesc jignirile? Până la urmă, cred ca nici articolul de mai sus nu îl meritau oamenii care te-au criticat. Se știe ca oamenii critică toate lucrurile la care nu pot ajunge, sau la care aspiră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris pentru a-i face pe unii să înțeleagă cât sunt de superficiali și cât de puțin importante sunt lucrurile în viața unui om...

      Ștergere
  9. Chanel este un brand extrem de frumos cu toate astea niciodata nu am cautat sa am haine/genti de firma insa investesc mereu in bijuterii de brand.Nu am avut mereu lucruri de firma. Muncesc enorm si mi se pare deplasata atitudinea unora care imi spun ca nu ar merita (nu as merita???!!) sa cheltui bani pe ele. Irina in mod clar nimeni nu poate declara ca un obiect ii aduce fericirea dar fetele care comenteaza negativ sunt aceleasi care au probabil un venit mai mic insa si ele ar putea gasi hainute superbe si genti in second hand sau la reduceri.Sa fim seriosi nimeni pe strada nu analizeaza fiecare geanta sau pantof.Se poate sa fii cu adevarat cocheta cu Bani Putini si Multa informatie. Nu exista niciun motiv pe lume sa te intristezi pentru ca tu nu ai X obiect. Nici eu nu am Porche nici vecina nu are chanel etc. Daca avem aceasta atitudine ne amaram viata. Hai sa fim cochete cu bani mai putini si cand ne apuca frustrarea ne gadim ca suntem sanatosi ca nu avem nevoie de dializa,tratamente etc etc si ca toti suntem aici in trecere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunosc persoane care nu-și permit lucruri scumpe, dar care au mult bun gust și care reușesc cu bugetul limitat și de la second hand să-și cumpere lucruri foarte drăguțe și să fie mereu îmbrăcate frumos. Cunosc și persoane care au foarte mulți bani și care și-ar permite lucruri foarte scumpe, dar nu și le doresc... au alte priorități sau, pur și simplu nu aprciază lucrurile de firmă și nu consideră că trebuie să investească în asemenea lucruri.
      Unii asociază lucrurile de firmă cu bogăția. Greșit. Nu sunt un must have dacă ești bogat.
      Și da, nimeni nu are dreptul să ne spună ce și cât merităm cât timp nu ne întreține.

      Ștergere
  10. daca ar sti toti cite genti chanel ti-ai fi putut cumpara cu banii pe care i-ai donat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat!!!!pe noi ne ajuta foarte mult!Maica Domnului sa o ocroteasca!

      Ștergere
  11. Dar numai acum te-au vazut cu geanta chanel?:))) ca eu cred ca te-am vazut cu vreo 5 pana acuma dar niciodata nu am stat sa ma gandesc cat costa o geanta din aceea. imi imaginam ca e scumpa dar abia acum ca ai scris despre asta am fost curioasa sa intru pe chanel sa vad cat costa una. nu-mi permit o geanta chanel dar nici nu sufar ca nu am. eu imi cumpar de la musette, de la ana cori, de la furla si sunt foarte multumita de ele. nu sunt chiar de lux dar sunt foarte calitative si frumoase. banuiesc ca si tu ai si genti mai ieftine nu numai chaneluri si le porti cu acelasi drag.
    oricum, bucura-te sanatoasa de tot ce ai ca le meriti femeie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc! Da, și mie îmi plac gențile Furla, am câteva, sunt frumoase și de foarte bună calitate. Îmi plac și Coccinelle, Coach, Tory Burch...

      Ștergere
  12. Irina la un moment dat abordai un subiect legat de cosmetice unde probabil aceleasi persoane comentau ca folosesti Chanel pentru produsele de machiaj si ingrijire. Erai acuzata de elitism si fatarnicie. Eu cred ca ele arunca cuvintele fata de cei asupra carora simt ca ar avea putere (de

    RăspundețiȘtergere
  13. Asupra celor despre care ei cred ca ar avea vreo putere(conationali). Si vazut vreodata pe planeta vreo tuta sa critice vedete de la Hollywood ca isi cumpara Chanel? Nuuu! Oamenii simt ca au drepturi pentru ca imparti acelasi aer sau tara cu ei!!! Ipocriti! Si daaa afirm in continuare ca nu firma face diferente insa a purta ceva ramane o alegere intimata ce nu trebuie discutata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Oare de ce in alte tari lumea nu se mira si nu crapa de ciuda ca celebritatile au lucruri scumpe? Aia au case de zeci de milioane de dolari, au bijuterii de milioane si nu mai sare lumea cu gura pe ei. Dar la noi multe tzatze ciudoase care nu mai pot de grija altora!!

      Ștergere
  14. Mi-a placut .... ideea cu EU SUNT un brand!... :))))) acolo e toata esenta! Sa ajungeti sa spuneti ca sunteti un brand... vai e grav!!! si cu majuscule! Va rog sa reveniti cu picioarele pe pamant! Aveti dreptate in rest, ca nu trebuie aruncat cu hate, dar intre dumneavoastra si restul ipocritelor carora le dati replica, nu e decat o diferenta! Cea de limbaj ... ( stiu, nu veti publica ce am scris...nu aveti acest curaj al asumarii! ce nu vreti sa intelegeti este ca daca va asumati ideea de a fi public, de a fi "breand" ... intentinat am scris asa, va asumati atat laude cat si critici. Iar daca critica e dura, in spiritul dumnevoastra de mare doamna, trebuie sa stiti cum sa ramaneti demna!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teodora, scuze dacă par lipsită de modestie... dar eu chiar sunt un brand. :)) Și orice om, orice nume poate fi un brand cât timp vinde sau înseamnă ceva.
      Apoi, eu public orice comentariul indifirent cât de critic este, singura condiție este să nu se folosească trivialități și insulte.
      Să fii fericită și iubită!

      Ștergere
    2. Doamna Irina... gresiti, dvs insemnati ceva din simplul motiv ca sunteti om care traieste pe acest pamant! Ca noi toti de altfel, cu propriile povesti de viata! Nu trebuie sa fiti nici brand, nici "cineva"! Sunteti sau nu speciala, in functie de ceea ce simtiti! A fi important pentru tine insuti, e o chestie de atitudine, de alegere personala! Recunosc insa ca NU mi-au placut cartile scrise de dvs (am citit doar primele 2 vol din Fluturi)! In rest, doar pentru ca ati incheiat raspunsul la commentul meu intr-o nota optimista, va doresc si eu asemenea...Sa fiti fericita si iubita!

      Ștergere
    3. cata rautate!Irina eu cred ca nici nu ar trebui sa raspunzi la asemenea comentarii!

      Ștergere
    4. Domnule/Doamna Anonim... cine sunteti? de ce nu va scrieti numele? unde e rautatea?... oare ati gandit, cand ati citit ce am scris eu?... sau vorbiti asa ca sa va aflati in treaba!?! i-ati citit si cartile? ce ar fi sa mai cititi inca o data ce am scris! sau si mai bine ce ar fi sa scrieti idei referitoare la ce a scris dna Binder... in fine, nu vreau sa transform blogul ei in platforma de cearta inutila!

      Ștergere
    5. Sunt doar un om care o cunoaste pe Irina si care mai este in viata doar datorita ei.

      Ștergere
  15. Irinuca, te iubesc. Pa, pa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce am zis eu si ce ati inteles dvs. Oricum sunt magulita ca un scriitor de talia dvs imi da drept la replica. Dvs nu ati putut intelege mai mult decat toate cliseele pe care le rumegati in cartile dvs.
    Eu nu va invidiez pt un rahat de geanta, cum va place sa credeti, eu am facut referire la dublul discurs pe care il aveti.
    Eu nu sunt un brand, sunt un simplu cetatean care vad un pic mai departe decat aceste sentimente/porniri provinciale pe care le reiterati: invidie, "gura lumii", "rautate" si altele asemenea...
    Stiti, in anii '90 si Sandra Brown era un brand, cu vanzari ametitoare, dar nu a primit niciodata Nobel-ul. 😉😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ți-ai pierdut dreptul la un dialog cu mine... pentru că tu se pare că ai chef de răutăți gratuite. Nu pot și nu îmi place să discut la nivelul ăsta.
      Eu scriu despre viață, despre probleme generale și tu, iată ai aceleași porniri și preocupări provinciale...
      Știu că Sandra Brown nu a primit Nobelul, nu toți scriitorii aspiră la premii. :))
      Cu adevărat măgulitor este că nu mă placi, dar totuși pierzi vremea prin spațiile mele.
      Numai bine!

      Ștergere
    2. un rahat de geanta care costa vreo 4000 de euro. :)))))
      iar daca nu iti place ce scrie de ce intri pe blogul ei?

      Ștergere
    3. Asta ma intreb si eu; cum se face ca toti astia care nu o plac pe Irina sunt toata ziua prezenti pe blogul ei si pe fb? Cum vad ei ce posteaza ea daca nu o urmaresc?

      Ștergere
    4. Va zic eu: nu o plac pe Irina dar ii intereseaza viata ei si o urmaresc pentru ca ar vrea sa fie ca ea.😅😅

      Ștergere
  17. Bună dimineața, Irina!
    Beau cafeaua și visez la posibilitatea de a putea sa te întâlnesc.
    Sunt venită în Brașov la verișoara mea și stau pana duminică.
    Am și cărțile tale cu mine....
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere