Anul 2019 a fost f a b u l o s !



În fiecare an, de ziua mea (în 8 decembrie), fac o retrospectivă a anului care a trecut, fac un inventar al realizărilor, al eșecurilor, al amânărilor și renunțărilor, mă analizez obiectiv ca să-mi dau seama în ce măsură m-am schimbat, cât și cum am evoluat, ce ar trebui să mai schimb la mine, ce ar trebui să-mi ofer mai mult, la ce ar trebui să mai renunț... 
Dacă ar fi să descriu anul 2019 într-un cuvânt, acesta ar fi:  fabulos. 

Ce realizări am avut? Am călătorit foarte mult și mi-am oferit vacanța mult visată: fără dată limită de întoarcere acasă. Mi-am dorit mereu să plec cu mașina și să vizitez în voie destinații dorite de mine, să pot sta în fiecare loc atât cât vreau, să nu rămân cu regretul că nu am reușit să văd tot ce-mi doresc și să nu fac totul pe fugă. 
Pentru destinațiile speciale pe care mi-am dorit mereu să le văd am așteptat momentul potrivit, nu am vrut să le tratez cu superficialitate, am vrut să mă bucur în voie de locuri, de oameni și de momente. De aceea mi-am alocat timp suficient pentru nordul Italiei și pentru Cinque Terre. Cele 6 săptămâni în care am trecut prin 8 țări și am parcurs cu mașina peste 8000 de km și pe jos vreo 400 de km, m-au încărcat cu o energie fantastică și m-au îmbogățit cu amintiri foarte frumoase. 
Bineînțeles că am fost și în Grecia de două ori (nu, nu mă pot sătura de Grecia!), iar în luna august am trecut și oceanul să vizitez Canada și să cunosc niște oameni minunați care mi-au oferit încă o vacanță minunată. 

Printre isprăvile mele se numără și două cărți scrise și publicatePână la sfârșit (foarte cerută de cititorii mei îndrăgostiți de trilogia Fluturi) și cartea Iubitelor mele prietene scrisă împreună cu prietena mea Carmen Voinea Răducanu. 
   

Ce visuri mi-am împlinit? Am fost să-i văd în concert pe Elton John (în Viena), pe Michael Bublé (în Munchen) și l-am revăzut și pe André Rieu într-un concert frumos în Praga. 

Ce am făcut diferit în 2019? Mi-am oferit timp pentru mine. Asta m-a făcut fericită, dar i-a făcut nefericiți pe unii dintre oamenii care nu știu să mă iubească fără să depindă sau care nu știu să mă iubească, pur și simplu și să se bucure de fericirea mea. Unii dintre ei au încercat să mă facă să mă simt vinovată pentru că nu le mai ofer la fel de mult timp, însă anul acesta am învățat să nu mă mai las manipulată și șantajată emoțional și am avut, în sfârșit, tăria să mă pun pe primul loc și să fac doar ce mi-am dorit eu. 
Mi-am acordat o pauză de la restricții și rigori, am pus silueta pe locul doi și sănătatea și bucuria personală pe primul loc. 
Mi-am simplificat viața. Nu am mai tras de mine așa cum eram obișnuită să fac înainte, am înțeles că există un timp pentru toate, că nu sunt și că nu trebuie să fiu Superwoman, că este ok să amân anumite lucruri, să refuz, să nu reușesc totul din prima și să nu mă adaptez întotdeauna la orice. 
Am lăsat oamenii să vină dar și să plece din viața mea, nu m-am mai străduit să conving, să schimb păreri greșite, sentimente și decizii. Nu m-am mai lamentat, nu am mai fost deznădăjduită, nu m-am mai speriat de abandon și de dezaprobări. 
Am evitat și am îndepărtat persoanele care au ceva împotriva oricui, care sunt conflictuale,  instigatoare, veșnic nemulțumite și toxice. 
Nu am mai fost nicăieri altundeva decât acolo unde mi-am dorit să fiu, nu am mai făcut compromisuri de dragul de a fi pe placul cuiva sau de teama de a nu-și face cineva vreo impresie greșită despre mine. 
Prioritar a fost ceea ce am simțit și mi-am dorit eu. Am învățat să-mi ascult inima și să aleg ceea ce-mi place și ceea ce mi se potrivește. 
Am pus la loc ceea ce alții au luat din mine fără a pune măcar câte puțin înapoi, convinși fiind că resursele mele sunt inepuizabile...  

Cum m-am schimbat eu? M-am maturizat, am devenit mai înțeleaptă, mai puternică și mai bună cu mine și cu cei care contează. Am devenit total dezinteresată de părerile și purtarea celor care nu contează, de judecățile lumii, de banalități, de conversații și discuții inutile.  

Planuri pentru următorul an? Să trăiesc astfel încât să nu privesc în urmă cu regret, să nu-mi reproșez că nu mi-am oferit ceea ce mi-am dorit și că am irosit un an din viața mea. Și să fiu un om mai bun.

Celor care ați făcut parte din povestea anului meu fabulos vă mulțumesc pentru tot ce mi-ați fost! Vă sunt recunoscătoare pentru timpul pe care mi l-ați dăruit, pentru bunătate, pentru răbdare, pentru amintirile frumoase, pentru ceea ce am învățat de la voi și pentru dragoste!
Celor cărora nu am reușit să vă fiu ceea ce ați fi meritat și cărora nu am reușit să vă fiu alături ori de câte ori mi-aș fi dorit, vă cer iertare și înțelegere față de faptul că sunt doar un om și am doar o viață.  
Celor cărora v-am greșit cumva sau pe care v-am dezamăgit în vreun fel vă cer iertare și vă asigur că niciodată nu mi-am dorit să rănesc pe cineva.  

Tuturor vă doresc să aveți tot ce vă face fericiți, să fiți iubiți, înconjurați de oameni buni și să vă trăiți viața cât mai frumos! 
Să nu uitați că sunteți minunați și că meritați tot ceea ce este mai bun!

Cu drag, 
Irina 

5 comentarii

  1. Iti multumesc ca mi-ai daruit si mie putin din timpul tau,cel mai de pret bun pe care-l avem.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti fantastica! ma bucur pentru tine! iti doresc Sarbatori fericite, linistite, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ești fabuloasă! Te iubesc om cu suflet minunat! Inspiri atat de multă iubire de viață!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multi ani cu bucurii, sanatate, fericire si împliniri în toate dimensiunile perceptiei vietii sa-ti dea Domnul Dumnezeu prin dragostea si harul Sau, drag Suflet de Om autentic, adevarat si minunat!
    Fii etern binecuvântata cu liniste, bucurie, pace, fericire si mult har pentru tot ceea ce lumii ai daruit din inima, cu drag, Suflet minunat !

    RăspundețiȘtergere