Ce ar putea iubi cineva la tine?



Există oameni incapabili să-și vadă defectele, greșelile și partea urâtă și respingătoare din ei. Iar dacă sunt evitați, nedoriți și părăsiți caută alți vinovați, convinși că au fost sabotați și că cineva a instigat lumea împotriva lor... 

Am avut discuții interminabile cu oameni care nu pot înțelege și accepta că ei sunt problema în toate relațiile lor eșuate, în toate conflictele, că ei sunt cauza pierderilor și a singurătății lor. Și mi-am dat seama că ei nu se pot evalua obiectiv și că în orice confruntare adoptă mereu postura de victimă. 

Ieri am avut o discuție obositoare cu o astfel de persoană... care are un ego uriaș... M-a întrebat de ce toată lumea o respinge și, epuizată după toată munca de lămurire cu ea, i-am răspuns: “Pentru că toată lumea e nebună, rea, egoistă și proastă și doar tu ești bună, perfectă și minunată. Nu te merită nimeni. Ești prea bună pentru toți.” 
A deranjat-o ironia mea, dar nu cred că i-a dat de gândit. Nu e dispusă să se analizeze, e prea ocupată să-i analizeze pe toți ceilalți. 

I-am destăinuit duhovnicului meu cum mă supără o persoană cu care am avut tot felul de discuții inutile (eu detest discuțiile în contradictoriu și certurile, nu-mi plac reproșurile nefondate, mă irită pretențiile nerezonabile, lipsa de respect și de considerație și mă îndepărtează prietenii posesivi, abuzivi și geloși), iar duhovnicul meu m-a întrebat: “Ce iubești la această persoană?” Și mi-am dat seama că nu știu ce să-i răspund... că nu am ce să-i răspund. Pentru că uneori mă încăpățânez să văd în oameni mai mult decât sunt ei... Îi construiesc în inima mea mai buni și mai frumoși decât sunt. 

La începutul relațiilor unii oameni poartă tot felul de măști pentru a se face plăcuți, iar după un timp, după ce au cucerit sufletul cuiva, uită să-și mai poarte măștile și își arată adevărata față. Și tot ei se supără dacă celorlalți nu le place fața lor autentică. 

Dacă te simți respins de lume, nedorit și neiubit, poate ar trebui să-ți reevaluezi purtarea față de fiecare în parte și să-ți pui următoarea întrebare: Ce ar putea iubi cineva la mine?



6 comentarii

  1. Si eu care te credeam naiva....!Incetisor realizezi si tu ca nu exista prieteni ci doar oameni care te folosesc cum au nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu am spus ca esti un OM extrem de inteligent. Uneori laşi impresia că eşti naivă, dar strălucirea minții tale ii ingenunchează pe cei care nu te prețuiesc la adevărata valoare. Te iubim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toți avem în noi părți bune și rele, îi iubim pentru că vedem partea bună din ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei alesi de Dumnezeu prin Hristos, Fiul Sau, niciodata în aceasta dimensiune, nu vor fi iubiti si agreati de...lume !
    "Iată , Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii.
    Păziţi-vă de oameni, căci vă vor da în judecata soboarelor şi vă vor bate în sinagogile lor."
    O sublima, magica si binecuvântata toamna Suflet frumos si draga Doamna !

    RăspundețiȘtergere
  5. 👏👏👏🤗😘cati din astia am intalnit cu un ego urias...si tot ei se victimizeaza tot timpul🤦‍♀️🤷‍♀️

    RăspundețiȘtergere