Bahtalo, rasiștilor!Să ne distrăm puțin… sau nu.
După ce unii abia acum au aflat că eu nu sunt 90-60-90 (vai, îngrozitooooorrr!), alții s-au oripilat când m-au văzut costumată în țigancă. San dilo?!
Acum ce să fac? Eu nu sunt așa de prețioasă ca alții… Eu nu mă legăn grandilocvent doar pe Menuet, nu tresar doar la Ravel și Bach, sunt un om banal din popor, mie îmi plac chefurile, îmi place să mă joc, dansez sârbe, îmi place să mănânc de toate, nu înfulec pe ascuns slănină, după ce la restaurante mă fandosesc în fața unui “pleiting” cu creier de râmă depresivă acompaniat de crocant din genunche de furnică reumatică, reducție de vin din dude și panseluțe…
Eu sunt un om asumat și cei care nu mă cunosc ar face bine să nu-și mai dea cu părerea aiurea… și să nu mă mai muște, că uite așa mă încurajează să investesc în anumite părți, ca să nu rămână nimeni frustrat…
Revenind la țigani. Eu detest ura de rasă. Numai proștii fac discriminări. Nimeni nu-i vinovat pentru ce s-a născut, dar e vinovat pentru ce a devenit. Dacă am putea alege înainte să ne naștem, oare ce am alege să fim fiecare?
Mie îmi plac țiganii. Nu leprele care cerșesc și care fac prostii (așa cum găsești și printre români și printre toate națiile), ci țiganii ăia mișto, șukari, ambițioși, curați, harnici, talentați, cu familii faine. Pentru mine chiar nu contează rasa, etnia sau religia unui om. Și nici orientarea sexuală, ca să o lămurim și pe asta. Judec omul după caracter, după influența lui asupra altora, după faptele lui. Și îmi plac oamenii asumați, care nu joacă roluri pentru a fi acceptați de societatea asta în care NORMALUL nu are nicio treabă cu discernământul, ci este moștenit.
Și dacă tot suntem într-un moment de sinceritate… nu vă grăbiți să-mi dați like. Prietenii mei, ușurel… nu trebuie să fiți mereu de acord cu mine. Nu fiți ipocriți. Prietenele mele, dacă fiicele voastre ar veni acasă cu un țigan sau cu un negru, ați fi liniștite și fericite? Vaaai, ce-ar zice lumea să apară odorul cu un negru pe uliță? Dezastru! Te-ar nenoroci, ți-ar face neamu’ de râs, așa-i? Atunci nu da like, draga mea… pentru că ești rasistă. Puteai fi tu țigancă, negresă… respinsă.
Fiți sinceri: câți dintre voi nu ați gândit și ați spus vreodată că nu suportați moldovenii, de exemplu? Dar aveți prieteni moldoveni… cu care mâncați la aceeași masă. Știu, mulți dintre voi nu simțiți musai aversiune față de moldoveni, dar ați preluat apucăturile altora... 
Pe mine nu mă oripilează nici grașii, nici slabii, nici țiganii, nici gayii, nici cei vopsiți și tatuați, nici cei mutilați cu piercinguri, nici operatele și siliconatele, cât timp sunt cumsecade, dar mă oripilează proștii. Și răii. Intoleranții, cei incapabili să înțeleagă că nu au nicio calitate care să le permită să judece alegerile altora, cei care nu înțeleg că nu sunt cu nimic mai presus decât alții care sunt diferiți sau care nu trăiesc după aceleași cutume.
Fiți buni cu oricine, nu mai respingeți pe criterii ridicole. Dați-i o șansă OMULUI, indiferent cine e și cum arată, habar n-aveți ce suflete frumoase puteți găsi!

Bahtalo! Vă pup pe portofele!0 comments:

Trimiteți un comentariu