Nu există suplimente care să ajute la pierderea greutății corporale.





Observ că apar tot felul de diete miraculoase, tot felul de afaceriști care speculează grava problemă a obezității și vând minciuni. Înlocuirea hranei cu shakeuri și batoane este o mare prostie. De ce ai bea un shake plin de chimicale care are 300 calorii, în loc să consumi un ou, legume și alimente sănătoase? 
Cică aceste shakeuri și batoane conțin multe vitamine și minerale, dar de ce i-ai da organismului ceea ce nu-i lipsește? De ce i-ai da surplus de vit B, dacă lui îi lipsește vit D? Vitaminele și mineralele se obțin printr-o nutriție echilibrată, iar carențele (stabilite prin analize medicale) se rezolvă cu suplimente de calitate (cum ar fi Solgar, Jamieson, și alții).

Pentru a ajunge la o greutate normală trebuie echilibru, control, mâncat conștient, hrănire, nutriție, nu îndopat cu prostii și cu pasile care, chipurile, ard calorii. Mișcarea arde calorii. 
Cantitatea de hrană contează foarte mult. Trebuie puțină documentare despre nutrienți și rolul lor, despre efectele carbohidraților, despre importanța proteinelor și a grăsimilor. Puteți înlocui alimentele nesănătoase, bombe calorice cu alimente bune. 

Îmi pare rău că mulți profită de disperarea unora și le vând iluzii, dar și mai grav este că aceștia atentează la sănătatea lor! Faptul că ai citit tu că nu știu ce shake ajută și e sănătos și că ai intrat într-o afacere cu produse de slăbit, nu înseamnă că ești deja dr. docent în nutriție și că ai dreptul să convingi oamenii să consume prostiile pe care le vinzi!
Aveți probleme cu greutatea? Mergeți la medic! Mergeți la nutriționist, iar dacă mâncatul este o problemă pe care nu o mai puteți controla mergeți la un psiholog. Doar un psiholog va stabili cauza și vă poate ajuta. Credeți-mă. 
Dezaprob total pe oricine încearcă să vândă produse de slăbit, programe de slăbit și regret că sunt multe vedete care fac asta! 
NIMENI nu are dreptul să se joace cu sănătatea cuiva, regret că unii sunt atât de inconștienți încât nu se gândesc la efectele pe care le pot avea produsele tâmpite pe care le promovează. Pot fi efecte negative atât fizice cât și psihice! 
Știu că-mi vor sări în cap afaceriștii și poate câteva persoane naive care "au avut rezultate" cu aceste batoane și shakeuri, dar le pot aduce argumente. E logic să pierzi în greutate dacă nu mănânci decât 3 mese pe zi și 2 gustări, toate cu restricție calorică așa cum propune un program celebru de slăbire, deci pierzi în greutate și fără batonul și shakeul ala...
Dacă greșesc, există mulți medici în lista mea de prieteni care mă pot contrazice.
Din proprie experiență și din zeci de exemple vă pot spune că NU există produse miraculoase care să ajute la slăbit. Ajută disciplina, echilibrul, cunoașterea alimentelor și a importanței și a efectelor lor asupra organismului. Și mișcarea. Și iubirea de sine.
Nu mai ingerați toate prostiile promise de unii în locul alimentelor sănătoase.
Un medic nutriționist și la nevoie susținut de un medic psiholog vă pot ajuta să vă restabiliți echilibrul emoțional și să redeveniți normoponderali. Restul sunt minciuni și afaceri.
Nu vă jucați cu sănătatea voastră.
Iar cei care vindeți prostii din astea păcat că vă erijați în nutriționiști și vă jucați cu sănătatea oamenilor. Ar trebui interzise aceste practici că văd că unii nu au conștiință și sunt iresponsabili.


Un comentariu