Când iubirea devine un supliciu...




Iubirea unora, indiferent că vorbim de o relație de iubire sau de o prietenie, este de dorit până când te sufocă. Până când ajunge să te streseze, până când te obosește, până când te obligă să te justifici și să convingi mereu, până când te face să te simți vinovat că nu poți oferi mai mult. Până când îți fură liniștea. Până când te îngrădește și te face să nu te mai simți liber. Până când, în loc să te atragă, te gonește și te face să-ți dorești depărtarea și singurătatea. 
Iubirea nu e posesivă, nu reproșează, nu revendică drepturi, nu e egoistă. Nu cere bătând iritată din picior.
Iubirea pentru celălalt nu e despre tine, ci despre el. Despre binele lui, despre liniștea lui, despre fericirea lui. Despre ceea ce vrea el, despre ceea ce este el. 
Iubirea nu se strigă în gura mare, ci ni se arată prin fapte mici, prin înțelegere, toleranță, răbdare, bunătate și lipsă de egoism... Când e iubire.


7 comentarii

  1. Din păcate,asta distruge multe familii.
    Teama si nesiguranța celuilalt,îngrădeşte libertatea si dreptul la fericire a celui de lângă el.
    E greu să trăieşti aşa,mai ales când nu e altă soluție!
    Mulți vor zice că poți sa pleci...dar nu e aşa!
    Totul depinde de mulți factori!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea adevarata este un "supliciu", o asumare sacrificatoare, fara prejudecati si neconditionata a celui/celei îndragostit/a !
    Te iubesc si te respect...FEMEIE !

    RăspundețiȘtergere
  3. Te am descoperit te curand..am savurat cele 3 vol Fluturi in 2 zile
    Esti minunata...iti multumesc
    Te am intalnit exact cand trebuia...fara sa te caut

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar trebui sa avem demnitatea sa nu mai acceptam iubirea celor carora nu suntem in stare sa le raspundem echitabil. Sau macar sa spunem lucrurilor pe nume de la inceput. Iubirea asta nu-i niciodata gratuita, nu avem resurse sufletesti infinite. E frumos cand cineva se indragosteste de noi din senin, fara sa vrem, si acceptam dovezile de afectiune. Dar apoi cand nu mai vrem, asta creeaza un gol in sufletul celuilalt. Si uite asa devenim niste uraciosi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt rabdator si astept pe viitor noul bestseller, "FLUTURII NU MOR NICIUDATA"*METAMORFOZA*
    Fii binecuvântat, Suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea.. Iubirea e mereu fără cauza. De aceea iubirea care are o cauza nu mai e iubire. Iubirea nu e o afacere. Ea e dincolo de lumea negotului, în aceasta sta frumusetea ei. O inima bună niciodata nu își pierde frumusețea. Nu ai nici un motiv sa stai într-o poveste care nu te reprezinta. Zâmbetul reprezinta distanta cea mai scurta dintre doua persoane... Cele mai pasionale iubiri se înfiripa la prima vedere. :) bv pt ce faci:)

    RăspundețiȘtergere