Pentru că nimeni nu merită...



M-a întrebat cineva de ce nu-i "spurc" pe cei care care mă tot spurcă, mai ales că despre anumite persoane aș avea ce spune... Răspunsul meu e simplu: fiindcă eu nu sunt spurcată. :) Nu mă tăvălesc în mocirla nimănui. Chiar dacă purtarea unora e anormală și denotă psihoze grave și o lipsă îngrijorătoare de stimă de sine, nu simt nevoia nici să mă apăr, nici să mă justific, nici să mă răzbun. Pe mine mă apără Dumnezeu, mă justifică faptele mele concrete și oamenii care îmi sunt alături, iar de răzbunat... mă răzbună pacea și fericirea de care mă bucur. :)
Până să devin populară n-a avut nimeni nimic cu mine. De ce au acum, este evident...
"Duamnele" care "citesc numai literatură bună", care se pretind educate și culte, care se cred prețioase și etaloane de moralitate, n-au decât să-și arate adevăratul caracter în toată "splendoarea" lui. Poate vor păcăli câteva minți firave, dar atât. Oamenii de calitate nu savurează bârfe și sunt conștienți că apucăturile răutăcioase și mitocănia denotă un caracter insalubru.
Pe mine detractorii n-au nicio șansă să mă atragă în lumea lor mică și urâtă. Nu mă pot provoca, fiindcă sunt atât de mici încât mi-ar fi imposibil să mă cobor până la nivelul lor. Și chiar dacă depun eforturi să mă supere și să-mi producă disconfort, n-au nicio șansă. Sunt imună la atacuri. Din fericire am evoluat suficient din punct de vedere spiritual încât să accept cu seninătate tot ceea ce se întâmplă, conștientă că unii au demonii lor și luptele lor pe care nu ştiu să le ducă singuri și cu demnitate; că nefericirea și frustrările le-au întunecat mințile și i-au înrăit. Fiecare cum poate. Unii își umplu golurile cu frumos și iubire, alții cu mizerii... Las fiecăruia dezonoarea de a fi ridicol, toxic, urât... Cândva vor învăța, probabil, că noroiul cu care aruncă îi murdărește tot pe ei, nu pe cei pe care încearcă să-i păteze (n-ai cum să rămâi imaculat cât timp umbli cu noroi:) ); iar ura și răutatea le aduce tot lor cea mai multă durere și nefericire. 
Oamenii aleg cum sunt, ce oferă lumii și ce lasă în urma lor, iar eu consider că există deja prea multă mizerie în lume, aşadar nu vreau să fiu încă una care să contribuie la urâțirea ei. Am alte ambiții și treburi mai importante decât să mă cert cu toți demenții și ridicolii care fac zgomot și mizerie. Știu deja că sufletele unor astfel de oameni sunt goale, că singurătatea, anonimatul și lipsa iubirii duc la disperare, iar disperarea duce la tot felul de apucături nebunești. Dacă la început mă afectau răutățile și mă simțeam nedreptăţită, acum știu că aceste persoane nu mie îmi fac nedreptate, nu împotriva mea luptă, nu pe mine mă insultă și umilesc, ci pe ei înșiși. Disprețul pe care-l manifestă față de mine este doar dispreț față de ei înșiși și... nimic nu mi se pare mai trist decât să te disprețuiești într-atât încât să te otrăvești mereu cu gânduri negative, să te irosești încercând să strici și să instigi...  
Eu nu sunt supărată pe nimeni, nu detest pe nimeni, nu am resentimente. Știu foarte bine cine și de ce încearcă să-mi tulbure pacea sufletului, cunosc tertipurile celor care subestimează lumea și care cred că reușesc să manipuleze și să instige, așa cum și ei știu că eu nu le-am făcut niciun rău, că pe unii chiar i-am ajutat, că nu datorez nimic nimănui și că nu le-am adus prejudicii de niciun fel... Ei știu foarte bine că eu nu merit cu adevărat ura lor, așa cum eu știu că ei își merită propria ură cu care se otrăvesc. Par dependenți de ea. :) 
Detest profund certurile și nu voi intra în războiul nimănui. N-au decât să spună ce vor și să fie cât mai spurcați. Le compătimesc copiii, familiile și părinții pe care îi fac de rușine prin purtarea lor și prin exemplul prost pe care îl dau. Iar cei care în loc de "X" se semnează cu "Y" să nu se iluzioneze că li se garantează anonimatul... Eu știu bine cine se află în spatele anumitor nume fictive, dar nu faptul că știu eu ar trebui să preocupe aceste persoane lipsite de rușine și de conștiință, ci faptul că știe Dumnezeu. Aș fi putut să demasc anumite persoane, dar mai presus de dorința mea de a arăta adevărul despre ele, este simțul răspunderii față de familiile lor, față de copiii lor care ar putea afla într-o zi lucrurile urâte pe care le-aș putea spune eu, lucruri care să-i afecteze și care să-i facă să se simtă rușinați. Prefer să tac și să zâmbesc mulțumită, știind că unii dintre cei care azi mă atacă au purtat cândva haine de la mine, că au lucruri de la mine, că au mâncat în casa mea, că le-am oferit momente frumoase și mângâiere… și, cu cât ei mă atacă mai tare, cu atât mai mare este satisfacția mea că eu sunt cea care a făcut bine și că nu mă aflu în postura lor ingrată. 
Dacă tac, dacă nu reacționez la mitocăniile și nemerniciile unora este pentru că-mi prețuiesc educația primită și nu vorbesc de rău oameni cu care am împărțit aceeași masă, dar nici persoane sărace cu duhul... Despre cei pe care nu-i cunosc și care mă detestă fără ca măcar să mă cunoască, nu merită nici măcar să vorbesc... sunt inexistenți pentru mine, chiar dacă ei îmi acordă o importanță exagerată. :)
Sper să învețe și alții din ceea ce am scris aici, să ignore răutățile, să nu se consume și să privească oamenii răi cu compasiune. Nu intrați în luptele nimănui, nu vă explicați, nu încercați să convingeți lumea de contrariul celor care se spun despre voi. Vă asigur că există o dreptate divină... eu văd din ce în ce mai des asta. 
Nu vă mai îngrijorați din cauza celor care vă detestă, ci aveți grijă de cei pe care-i iubiți și nu uitați să vă iubiți pe voi atât de mult încât să rămâneți mereu buni, frumoși și senini!


39 de comentarii

  1. Ai un fel aparte de a le da replica de parca iti place sa-i agiti si mai tare.:)))Oricum,stiu despre ce vorbesti,am vazut si eu duamnele de care zici si care dau impresia ca beau otet in loc de apa si ca sunt otravite pana in maduva oaselor.Nu le baga in seama,stim deja ce au cu tine si de ce cu tine.:))
    Te pup! EV

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi nici nu le bag în seamă. Dacă nu mi-ar mai povesti cititorii ce și pe unde au citit, nici n-aș afla, iar când îmi povestesc, nici măcar nu mă sinchisesc să caut să văd cu ochii mei... nu găsesc nicio plăcere în a intra în locuri unde știu că e mizerie. Eu nu citesc bloguri (nu am timp și chiar dacă aș avea timp, mai bine aș citi cărți). De unele duamne scriitoare n-am auzit în viața mea. Bine că au auzit ele de mine. :)

      Ștergere
  2. Daca macar un sfert din populatia planetei ar gandi ca tine si ar actiona ca tine,nu ar mai fi razboi in lume ...te iubesc .Cu drag,
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. petrec o situatie geamana si judec la fel..........imi pare bine sa vad ca ceea cum procedez e normal...bafta noua in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ne vedem de ale noastre, de cele frumoase. Doar cele bune merită atenția.

      Ștergere
    2. frumoasa gandire...ma bucur ca aveti puterea de a trece cu gratie peste tot ce e urat si de a nu da importanta cuvintelor aruncate la intamplare...o zi frumoasa!!!!

      Ștergere
  4. Imi vine ca o mănușă postarea asta.Multumesc pentru tot ce învăț de la tine.Te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă este flamand vrășmașul tău, da-i pâine sa mănânce, daca-i este sete da-i apa sa bea.
    Căci făcând așa aduni cărbuni aprinși pe capul lui si Domnul îți va răsplăti. Prov. 25 v 21-22

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrășmașul cuiva este doar propriul său vrășmaș... :)

      Ștergere
  6. Frumoasa si sanatoasa conceptie,felicitari ! Si eu, nu cu multi ani in urma, am spus celor care ma indemnau sa ma razbun intr-un fel,ca nu pun mana pe gunoaie ca ma infectez si ca exista o justitie divina care ma va razbuna asa cum crede ea.Sa ai o dupa-amiaza cat mai placuta si o duminica minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răzbună-te uitându-i, Elena!
      Te pup cu drag,!

      Ștergere
    2. Cum poti ignora un parinte (mama) care iti face viata un iad iar rudele tot de tine trag ,fiind singurul copil la parinti ,iar ea "mama" fiind la suferinta tot are putere pt a face rau mizand pe faptul ca ii poate manipula pe cei din jurul ei prin atragerea milei.

      Ștergere
  7. Stiu ca poti sa ii ierti pe toti. In micimea lor oamenii fac mult rau pentru ca este mult mai usor si nu necesita energie multa. Sa faci un bine inseamna sa pui suflet si daca nu ai nu iti iese. Tu ai un suflet mare, pare sa incapa o lume intreaga si ceva in plus. Sa nu renunti la tine, sa nu renunti la noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu voi renunța niciodată la ceea ce mă face fericită: seninătatea, bunătatea, pacea, voi. pupici cu drag!

      Ștergere
  8. Parerea mea este ca esti o ptostuta si te rog sa nu te superi ca ti-o spun.Nu numai o singura data am vazut ca ai ajutat si apoi ti-ai luat-o rau de tot. Ma refer la 3 scriitori carora le-ai facut multa reclama si le-ai recomandat cartile si care dupa un timp au inceput sa scrie numai prostii despre tine,sa te faca in toate felurile si sa te jigneasca. Am incercat si eu sa discut cu unul dintre acesti 'scriitori' si m-a blocat cand ti-am luat apararea. In locul tau nu as mai baga in seama si nu as mai ajuta. Nu vezi ce rasplata primesti?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.pemptousia.ro/2013/09/patimile-bolile-sufletului-8-ce-este-calomnia-clevetirea-si-de-ce-trebuie-sa-o-suportam/

      Inima mea te pretuieste f.mult!
      Nu uita, cainii latra...inima buna se bucura:)

      Ștergere
  9. Mă simt bine știind că am ajutat. Eu nu aștept răsplată când ajut, nici recunoștință, iar acum, după ce am văzut cum funcționează lumea, nu mai aștept nici măcar respect. :) Cei despre care spui și pe care i-am recomandat au purtat masca prieteniei, iar eu i-am ajutat cu drag, dorindu-mi ca scrierile lor să ajungă la cât mai multă lume. Invidia că nu au avut succesul meu i-au făcut să uite ajutorul meu și să se întoarcă împotriva mea. De fapt, s-au întors împotriva lor, fiindcă au reușit să-și strice imaginea definitiv și să dezguste oamenii prin purtarea lor demnă de ușa cortului. Au 2-3 proști care le țin hangul, adoratori de injurii și circ vulgar, dar cititori de calitate în niciun caz. Oamenii de calitate nu stau gură cască la crizele de isterie ale frustraților și nici nu savurează mizerii.
    Eu cred că fiecare are exact ceea ce merită. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori se adevereste si zicala aceea cu "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". Am patit-o de cateva ori in viata, dar asta nu ma impiedica sa ajut pe oricine ar avea nevoie, asa cum pot. Totusi, suntem oameni si avem fiecare limitele noastre, nu suntem Isus si nu cred ca suntem toti dispusi sa intoarcem si obrazul celalalt sau sa tacem fara sa ripostam cand ni se face o nedreptate. Razbunarea este arma prostului dar nici sa lasi sa fii jucat in picioare nu se cade. Cat despre scriitorii care te-au jignit, nu trebuie sa pui asta la suflet, probabil ca asa se obisnuieste in lumea lor si tu chiar ar trebui sa fii magulita intr-un fel ca esti inclusa in ea. Mult succes si la cat mai multe carti, Irina, mi-a facut o reala placere sa le citesc.

      Ștergere
  10. Ai dreptate..unele se nasc prințese!! )) Altele imită )) Bun si asa..Am citit nu demult o zicală bună tare:Cand apare un geniu,il cunosti din faptul ca toți prostii se aliază impotriva lui.Numai bine,Irina!

    RăspundețiȘtergere
  11. buna Irina.stiu si eu pe cineva care te vorbeste de rau,colega cu tine.am aflat de la altcineva si m-am mirat pentru ca voi erati prietene.eu nu ma uit in gura nimanui pentru ca nu imi plac oamenii care vorbesc de rau,dar stiu ca aceasta persoana are obiceiul sa vorbeasca de rau si de altii si de sefii ei si de alte colege.sper ca est si tu la curent cu chestia asta si ca nu mai ai in continuare incredere in persoana asta pentru ca nu merita!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca stiu si eu despre cine vorbesti...:)
      Am vazut ca dadea like cuiva care o jignea pe Irina pe fb.
      Daca despre ea e vorba face totul din invidie pentru ca sa fim serioase, dar frumoasa nu e, viata exemplara nu are, e o frustrata si nu zic mai mult ca devenim tzatze ca ea.:)))

      Ștergere
    2. Vă rog doar să nu dați nume și detalii, eu chiar nu vreau să le expun pe aceste dudui. :) O fac ele destul, în cele mai indecente, vulgare și deplorabile moduri.
      Cât despre "erați prietene", țin să te anunț că dacă am fi fost vreodată prietene, am fi fost și acum.. iar această persoană nu ar fi încercat să îmi facă rău după o prietenie. Prietenii nu atacă, nu serăzbună și chiar dacă le greșești teajută să te corectezi. E părerea mea. Așadar, duduia despre care vorbești nu a fost prietena mea, a fost o amică de care mă bucur că am scăpat fiindcă nu am avut nimic bun de învățat de la ea, din contră, m-a încărcat negativ, avea un dar să strice orice bucurie și a fost cel mai prost exemplu de colegă, femeie, mamă, fiică, soție, etc.

      Ștergere
  12. Esti minunata!😘 (mihaela)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte adevărat..şi eu sunt într-o situație la fel..de 2 ani de zile primesc mereu jigniri şi cele mai urâte cuvinte la adresa mea...chiar am învățat o lecție din tot ce ați scris...sunteți minunată..vă admir şi vă prețuiesc pentru sufletul minunat care îl aveți.....vă pup şi vă îmbrățişez cu mare drag!❤

    RăspundețiȘtergere
  14. Omul- materie, suflet, energie, vibrație. Ne naștem. ..la momentul x în locul y... cu un curcubeu de culori în aura...unii mai cenușii. Alții roșii. Etc. Aspectele astrale din momentul nașterii ne imprima o anumita energie comportamentala. Aceste energii sunt activate în combinație cu momentele astrale prin care trecem... Sunt aspecte pe care as vrea sa le elimin din harta... sa am doar calități. . sa nu reacționez emoțional. Sa fiu cel mai bun om de pe planeta.Dar nu sunt.Uneori văd marginirea mea . Cat și a celorlalți. Oricât m-ar supără comportamentele persoanelor cu care intru în contact , am ajuns sa cred ca doar fiecare analizandu-se în interior poate face o schimbare în bine când I se atrage atenția ca a greșit. ..Pana la urma cred ca nimeni nu e fără de greșeală. .. Uneori fără sa vrem greșim și supărăm doar cu un cuvânt. ..persoanele care nu au simțit ca am vrut sa le fim alături. Sa ne rugam pentru cei care greșesc fata se noi sa vadă calea ... și sa crească în interior spre ... echilibrul la care cei mai ancorați în realitate ar vrea sa ajunga...Doar un comentariu. .Sper fără supărare. Mulțumesc! Magda R.

    RăspundețiȘtergere
  15. Plang....Ma doare sufletul de ceea ce imi vad ochii,si citesc....Eu am aceasta situatie cu unul din copii,care sta cu mine in casa,i am crescut copii,l am ajutat....nu ma uraste,imi zice sarutmana,dar este influentat de <<nora cea rea<<care este atat de rea si needucata,dar nu se vede pe sine....Asa ca ,Irina,draga mea,calca peste rautatle acestor oameni,de nimic buni,decat de a pune bete in mersul cel bun al unui om,pentru ca asta stiu sa faca!ATAT!Dumnezeu ii da fiecaruia dupa gand si fapta,incet,incet....Succes ,iubire,calm,frumusete sufleteasca si tot ce ti doreste inima ta de om bun!Multe salutari,si,un pupic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu cât mai mult te urăște lumea, cu atât mai mult te iubesc eu. Continuă, mergi senină pe drumul tău, fă bine și schimbă vieți. Fii a noastră și niciodată a lor.
    A.

    RăspundețiȘtergere
  17. Irina,draga mea! Dumnezeu a fost generos cu tine,oferindu-ti 'daruri' deosebite ce au provocat invidie si gelozie frustratilor,egoisti,invidiosi,de 'stralucirea luminii' din sufletul tau deschis spre semeni,izvor nesecat al valorilor IUBIRII NECONDITIONATE ! Atâta timp cât vei 'radia' aceasta lumina a autenticei iubiri,vei fi urâta de lumea ce prefera sa-si ascunda faptele în întunericul sistemului inselaciunii,al trairii relative,efemere,'moarte.Adevarul a fost,este si va fi mereu 'rastignit' de catre lumea fireasca,iar cei ce-L vor marturisi,vor fi exclusi,marginalizati,batjocoriti,izolati si...parca din ce în ce mai rari,o specie pe cale de disparitie,ceea ce ma întristeaza sincer. Azi,în lumea contemporana,sunt promovate,mediatizate,nonvalorile materialismului. Totul se comercializeaza,ajungându-se pâna si la comertul cu suflete si sentimente,acestea fiind evaluate,de catre majoritatea lumii,în bani. TRIST SISTEM !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Și dacă cineva zice lucruri rele despre tine de fata cu tine, cum reacționezi ?

    RăspundețiȘtergere
  19. C.i.
    Esti o minune ca existi si ca ne inciti la iubire pe noi cititorii tai...nu te opri din scris pentru ca si multe de oferit

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut! Sunt nouă printre voi să mă bucur din suflet ca sunt aici.
    Irina, mult succes in continuare, om minunat.
    Te iubesc!
    P.S. Cărțile "Fluturi" se găsesc și în limba germană? Soțul meu dorește foarte mult să le citească el,nu să-i tot traduc eu.
    Mulțumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua! Intamplarea a facut sa citesc o mare parte din postarile tale.... Intrebarea mea este: de ce mereu faci enunti cuvinte ca " oameni frustrati, mitocanii si altele..." Oare oamenii frustrati isi doresc sa fie frustrati? Credinta de care vorbesti si lucrurile bune pe care le faci, neasteptand nimic in schimb,ar fi indicat sa te indrepte in a ajuta acesti oameni, sau cel putin sa pastrezi pentru tine astfel de remarci. Stiu ca nu vei raspunde la acest coment, doar nu te vei cobori la nivelul oamenilor mici si mizerabili... Iisus s-a coborat si s-a ridicat la nivelul persoanelor pe care le intalnea...Imaginea de Osho, nu te caracterizeaza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai, nu sunt OSHO. Și mai ales nu sunt Iisus, deci nu aș putea fi niciodată perfectă. Sunt o persoană care vede și binele și răul, pe care o deranjează răul. Cum aș putea să le spun celor care sunt frustrați și mitocani? Ce cuvinte să folosesc să îi descriu? Așa sunt și basta. Nu spun decât adevărul. Și nu, nu pot fi ajutați. Ei au ales să fie răi, se complac în anumite posturi, deci își și asumă ceea ce sunt.
      Gânduri bune!

      Ștergere
  22. Câtă dreptate ai, Irina Binder!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cât adevăr in ceea ce spui ,iubeste pe cei apropiați dar iubestete si pe tine pentru ca asa este bine. Eu cred ca părinții care nu isi invata copiii sa iubească îi creste cu un handicap major. Multi dintre cei care ii credem aproape se dovedesc a fi răi si plini de venin si daca vad ca nu le dai replica te cred prost dar eu consider ca nici macar nu merita sa le răspunzi cu aceeasi monedă cu sa ii ignori ,nu replica contează cu faptul ca nu esti ca ei. Apropo ti.am citit cărțile, am plâns si am râs alăturide personaj ,chiar am încurajat.o pe fiica mea se le citească si am fost bucuroasă sa ii ascult comentariile ,acum suntem la Insomnii , astept cu nerăbdare sa mai apara o alta .Mult succes si cine vrea sa învețe ceva sa învețe din greselile altora sunt cele mai bune exemple. Eu asta incerc. Te pupam.


    RăspundețiȘtergere
  24. Textele tale sunt adevarate lecții de viața, lecții despre comportament și bune maniere. Tinerii in formare ar avea ce învăța. Irina, "frustrați" și "mitocani" sunt cuvinte din vocabularul limbii romane, care exista in el pentru a descrie pe cineva. Nu contează cum au ajuns la stadiul asta și nu este datoria ta sa-i indrepti. Exista psihologi și psihiatri. Cel mult poți sa-i direcționezi către unul sau altul, dacă știi. Lipsa celor "șapte ani de acasă" este unul din motive. Aici e greu sa mai faci ceva, acești oameni văd realitatea deformata, prin prisma educației primite sau dobândite de la mediul in care au ales sa trăiască, mediu care li se și potrivește de altfel, pentru ca din aceasta cauza l-au ales. Tot ce apare in viața lor din alt mediu, pentru ei reprezintă un soi de "dușman" de care trebuie sa se apere, un atac la existenta lor. Dacă "improașca" și te "înjunghie" pe la spate, nu in fața, e un semn bun, mai au o șansa de vindecare. In sinea lor știu ca ce fac este greșit. Îți spun toate astea din experiența. Am fost ani de zile "victima" unor personaje fictive, care exact asta făceau. Acum tac, semn ca s-au vindecat, zic eu. Eu îți doresc sa ai aceeași putere sa treci peste răutățile lor și sa îți continui cariera cu același succes pe care l-ai avut pana acum. Mulțumesc ca exiști, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  25. MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA EXISTATI ! MA REGASESC ATAT DE MULT IN MAI TOATE TEXTELE PE CARE LE SCRIETI ! FELICITARI si din nou multumesc !!! Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere