O zi numai pentru mineAvem cu toţii nevoie de o astfel de zi. O zi fără alergătură, fără nervi, fără calcule, fără tensiuni. O zi în care să nu ascultăm niciun reproş şi în care să nu ne învinovăţim pentru nimic. O zi fără întrebări și fără justificări.
O zi în care să facem numai ce ne place şi nimic din ceea ce "ar trebui". O zi în care "neapărat" să fie pus doar lângă "trebuie să mă bucur". Da, o zi a bucuriei. O zi de răsfăţ absolut.
Recunosc, nu de multă vreme îmi ofer astfel de zile. Cu ceva timp în urmă, până să realizez cât de importantă sunt eu pentru mine, mă simţeam vinovată când îmi acordam o zi întreagă doar pentru mine. Nu mă puteam bucura pe deplin de pacea şi de relaxarea atât de necesare şi de binemeritate, fiindcă mă copleşeau sentimente de vinovăţie faţă de lucrurile nefăcute şi de oamenii care aveau aşteptări de la mine.
Multă vreme i-am pus pe alţii pe primul loc. Eram mereu dispusă să alerg, să mă implic, să fiu disponibilă, să-mi dăruiesc timpul şi energia. Mă neglijam pe mine în favoarea altora. Cu toate acestea, nu numai o dată mi s-a reproşat că nu am făcut destul, iar când nu am mai putut, când am fost nevoită să refuz, am văzut cum este dată uitării toată dăruirea mea din trecut. Este de ajuns să spui "nu" doar o singură dată ca oamenii să uite că ai spus "da" mereu. Dar într-o zi am realizat că nu am nicio datorie să-i mulţumesc pe ceilalţi şi că îmi fac mie o mare defavoare și multă nedreptate dacă-i mulţumesc pe alţii neglijându-mă pe mine. Şi am învăţat să spun "nu", să-mi gestionez altfel relaţiile şi timpul.
Azi nu mi se mai pare o impertinenţă sau o extravaganţă să îmi acord o zi numai pentru mine, chiar dacă am atât de multe responsabilități și îndatoriri. Ştiu că merit cu prisosinţă o zi în care să mă bucur de ceea ce îmi place, de relaxare, de o plimbare pe afară, de o cafea aromată şi o prăjitură bună, de o carte frumoasă, de o baie parfumată, de un film, de brațele primitoare și confortabile ale omului care mă iubește. 
Am nevoie să respir, să gândesc în linişte, neinfluenţată şi nedistrasă. 
Sufletul meu are nevoie de un răgaz pe care nu i-l voi refuza. Am nevoie să-mi realcătuiesc sufletul din bucățelele împrăștiate peste tot, la oamenii pe care-i iubesc... 

 1. Ma bucur ca ai in sfârșit un week-end pentru tine.Rasfata-te,bucura-ti sufletul ala frumos cu tot ce te face fericita.

  RăspundețiȘtergere
 2. Rasfata-te si ...respira fara stres!

  RăspundețiȘtergere
 3. Irina esti minunata , am invatat multe de la tine dar cel mai important lucru pe care l-am invatat este sa am grija si de mine nu numai de ceilalti :) , te admir mult :*

  RăspundețiȘtergere
 4. Pe cand o noua carte la modul "Fluturi"? O astept de 2 ani!!! Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sa ne iubim, zic !
  Sa ne rasfatam si sa ne apreciem cum sigur nu o fac altii pentru noi.
  Sa fim egoiste, macar din cand in cand ! Avem dreptul asta si e de obligatia noastra sa o facem !
  Amin !

  RăspundețiȘtergere