În așteptarea bărbatului perfect...



Se pare că toate merităm bărbați de bărbați, frumos ambalați, educați, pedanți, responsabili, bogați, cu simțul umorului, tandri, romantici, buni soți, tați minunați, amanți versați, bucătari talentați și whatever. Iar noi nu trebuie să facem niciun efort să-i merităm, fiindcă ni se cuvin deja prin definiție, doar așa, pentru că suntem femei. 
Iar dacă nu-i găsim pe feții frumoși gata pregătiți să ne ofere relația de basm și viața perfectă, mai bine stăm singure. Uite-așa, că nu facem niciun compromis. E mai bine singure decât să adormim în brațele unui tip modest, obișnuit (clar cu defecte și minusuri), care are doar un job obișnuit dar este un om bun și blând, care nu ne poate oferi neapărat toate lucrurile la care visăm (poșetuțe, excursiuțe, diamantuțe, hăinuțe de firmuță, spa-uțe, mașinuțe, plus luna de pe cer). Dar care ne poate iubi și ne poate face fericite, alături de care să putem evolua, să putem construi, să trăim frumos, senin, pur și simplu. 
Și așteptăm. Că doar colcăie lumea de bărbați perfecți pentru noi, frumos împachetați și crescuți de mamele lor special pentru noi, prințesele. Iar noi avem oricum tot timpul din lume, nu?
În acest timp, există totuși și femei mai puțin pretențioase, mai puțin pline de ele, mai puțin preocupate de părerea lumii și mai mult preocupate de viața lor. Femei care trăiesc prezentul și care nu așteaptă bărbatul perfect pentru a-l iubi și a se lăsa iubite. Sunt acele femei care n-au nevoie de lucruri prețioase și de statuturi sociale înalte pentru a se îndrăgosti și pentru a fi fericite. Sunt acele femei care nu adorm singure, de a căror fericire se bucură cineva și ale căror lacrimi le șterge un bărbat. Sunt acele femei dispuse să se simtă ale cuiva. Și nu, nu sunt deloc femei proaste sau cu ambiții limitate, ci au o altă scară de valori și așteptări mult, dar mult mai realiste. Sunt acele femei care nu așteaptă după iluzii frumoase și care au aspirații mai înalte decât să primească totul de-a gata. Femei care nu-și pun viața la mezat, nu-și vând existența în numele unei bunăstări iluzorii. Poate de aceea ele devin cea mai frumoasă variantă a lor și contribuie la evoluția bărbaților din viața lor, ajutându-i să devină oameni de calitate, tați minunați și prieteni pe viață... 
Ele știu că frumusețea, bunătatea și valoarea se cultivă cu iubire, nu cresc pe câmpii... și nu pot fi cumpărate cu bani.



34 de comentarii

  1. Nu exista barbatul perfect,ptr ca nu exista dragostea perfecta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In schimb exista femeia perfecta.Sunt o multime...cele care se indigneaza si se cred nedreptatite,lipsite de noroc etc. Cele care meritau mai mult de la viata...

      Ștergere
    2. Nici femeia perfecta nu exista.totul se construieste

      Ștergere
  2. tu poti sa transformi orice om intr-unul minunat, sau cel putin intr-unul mai bun, cu altfel de aspiratii, poti sa ii schimbi total gandirea, poti sa il faci sa isi schimbe perspectivele asupra vietii, si o faci intr-un timp atat de scurt incat e uimitor. Nu stiu de pe ce planeta vii, dar esti deosebita si aduci mereu bine peste tot unde mergi si asta e socant uneori. Ne faci sa te iubim fulgerator, sa vrem sa fim altfel, sa fim mai buni, mai rabdatori, mai atenti la lucrurile din jurul nostru, la oameni in general. Te iubesc enorm!

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti definitia femeii perfecte! Esti deosebita, sa stii. Felul in care te comporti, informatiile pe care ni le trimiti. Esti diferită de celelalte si esti foarte feminina. Felicitari! Esti un exemplu pentru domnisoarele din ziua de astazi si cred ca le-ar fi de ajutor mai multe posturi din acestea. Cu stima...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnisoarele din ziua de astazi cauta domni cu 20-30 de ani mai in varsta (daca se poate cu vila cu piscina,masini de lux,conturi prin banci )si daca aceia au si familie li se pare cu atat mai cool ,,cucerirea'' fiindca nu-i asa devine totul foarte incitant.Cand in sfarsit se vor trezi deja vor fi trecut vreo 10 ani si vor constata cu uimire cat de singure si ,,out of date'' sunt.Nu vor sa-si traiasca viata frumos ci doar sa mearga din aventura in aventura.Pacat...

      Ștergere
  4. Nu exista barbat perfect, cum de altfel nu exista nici femeie perfecta.
    Numai Doamne Doamne este perfect.
    Dar exista barbati care sunt perfecti pentru noi, barbati care stiu sa ne mangaie sufletul, sa ne protejeze, sa ne faca sa ne simtim iubite, barbati pentru care simtim ca suntem TOT.
    Eu nu am intalnit inca barbatul perfect pentru mine, dar sunt convinsa ca toate se intampla la timpul lor...Exista o jumatate pentru fiecare dintre noi.
    Te pup si te imbratisez cu drag, Irina.
    Esti o minune!
    Cosmina

    RăspundețiȘtergere
  5. Am o curiozitate. Ai un astfel de barbat? Si daca da, din ce categorie este?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu iti impartasesc opinia, dar daca esti curioasa cum se vede de partea cealalta, poti arunca un ochi aici:

      http://www.mihalca.ro/2015/07/calatorului-ii-sade-bine-cu-drumul.html

      Ștergere
  6. Totul incepe de la o privire sau o atingere!Atunci nu ai timp sa analizezi sau sa cercetezi daca e el acel print si te arunci orbeste in valul dragostei!E atit de placuta senzatia ca avansam chiar si cind apar micile détecte!O femeie cu suflet uita de unele valori,iarta,cedeaza materialul!Si pina la urma dragostea nu e o mare valoare?Restul depinde si de soarta!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce se intampla cand nu esti pretentioasa, cand tragi la jugul conjugal ca sa fie bine,sa sti sa te descurci in toate situatiile posibile,si cele pe care le-a incurcat dumnealui,eventual sa arati bine forever,sa cresti copiii pe post de mama-tata,etc,etc,,,,,si..sa primesti in schimb..esti o idioata,esti o cretina..si tu nu ai nevoie decat de o mangaiere si de un pic de respect..?
    nu mai poti sa cresti ,pt ca nu ai langa cine, nu ai umarul pe care sa te odihnesti si sa te simti in siguranta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se intampla ca acel barbat nu te merita si...nu trebuie sa iti sacrifici viata ptr a sta langa el. singura vina e a ta ptr ca accepti...azi faci un compromis...maine altul....si toata viata ta va fi un compromis.pleaca ...si nu te gandi ca e prea tarziu...niciodata nu e prea tarziu... copii nu au nimic de invatat dintr o asemenea relatie....

      Ștergere
    2. Tu ti l-ai ales!...Unde era celebra(fara acoperire reala) "intuitie feminina"?!. Daca iti spune"cretina"etc.nu trebuie sa te surprinda. E valabil pt.majoritatea femeilor duplicitare fata de ele insele. Cele atrase de"baietii rai".Nimic nu-i pt.totdeauna si nu exista garantii reale.Totul in natura se naste,se dezvolta apoi moare.Colcaie literatura de povesti de iubire si inca nu s-a rezolvat problema iubirii si fericirii. Esti fericit doar cand cei iubiti sunt sanatosi si le merge bine.Si tie cu ei. Doar iubirea ta conteaza.Reciprocitatea e valabila in contracte,nu in iubire. Iar cu iubirea nu mergi la tribunal.

      Ștergere
  8. Nu exista! Orice persoana are si bune si rele.Iei totul sau nimi! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Mamele astea de baieti ar trebui reprofilate doar pentru baieti de succes, daca numai asta cere piata...zic si IO

    RăspundețiȘtergere
  10. Irina Binder sunteti casatorita?ca dupa ce scrieti inclin sa cred ca NU.Bazaconii pt fetite mici.Imi e mila de femeia care se casatoreste dintr-un compromis(ca cel pe care il propuneti).si care incearca sa"cultive prin iubire, frumusetea bunatatea si valoarea intr-un barbat"..asta e treaba mamei unui barbat..
    Barbatul perfect este barbatul pe care il iubesti.
    Ce te faci cind nu il mai iubesti si te-ai casatorit cu el.poti sa transformi dragostea pt sot in dragoste pt copii,in responsabilitatea cresterii lor,in prietenie..dar dragostea este o vibrare unica pe care o pierzi mai devreme sau mai tirziu..asta daca ai NOROCUL de a fi iubit,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. una care n-a inteles nimic :))))))

      Ștergere
    2. unde zice irina ca trebuie sa te casatoresti dintr-un compromis?textul are un mesaj mult mai profund pe care vad ca nu l-ati inteles.poate il vor intelege macar femeile singure care se cred prea bune pt un barman sau pt un taximetrist,alea care stau pana la 9 seara in multinationale fericite ca au un salariu mare,casa si masina lor si pe care nu le asteapta nici naiba acasa.si ar mai trebui sa inteleaga mesajul asta si tinericile care viseaza barbati ca irinel columbeanu si care cred ca vor fi fericite cu viloaie si limuzine langa un barbat bogat si celebru.:)))

      Ștergere
    3. Daca tot sintem admiratorii Irinei,arunci sa luam exemplu de la ea si sa tindem sa fim mai buni, mai intelepti,sa respectam parerea fiecaruia!De nu acest blog va deveni rau si plictisitor!Le transmit respect,tuturor femeilor datorita carora au crescut copilasii cu mami si Tati fie el chiar si taximetrist!

      Ștergere
  11. Tu esti prea finuta ca sa spui lucrurilor pe nume EXACT asa cum sunt. Fetele astea pretentioase care exagereaza in tot (masinute, hainute, meshe, bronz la solar etc) EXPIRA si imbatranesc - si uite asa, din fata care alegea, acum vedem fata care culege. Daca are ce. Ppentru ca intre timp barbatul X s-a dus la una fara machiaj tatuat, dar care dimineata e zana zorilor.Pentru el.
    Un mesaj pentru fetele care aleg "pentru ca pot!" : timpul trece !
    Eu construiesc alaturi de omul meu, de 15 ani si e bine. Va doresc si voua la fel. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu vrea nimeni Barbatul perfect. ar fii si plictisitor sa stai in casa cu un asemenea om, caruia poti sa-i prevezi miscarile reactiile si actiunile, ca doar este perfect , si perfectiunea este constanta si previzibila. Insa este o mare diferenta in a ne multumii si a accepta un barbat care are anumite slabiciuni si defecte ce stii ca iti vot umbrii la un moment dat fericirea chiar daca atunci refunzi sa crezi asta sperand ca el se va schimba, si a astepta sa intalnesti un barbat cu defecte care pentru tine nici acum si nici pe viitor nu vor avea asa de mare importanta astfel incat sa poti trece usor peste acestea tot timpul. Nu vrea nimeni de la un barbat averi, case, si multi bani, multi multi, ca sa se spele cu ei pe cap,( ma rog exceptii sunt, dar hai sa nu le facem regula ), ci doar un barbat simplu, care sa fie pe aceeasi lungime de unda, sa aveti lucruri in comun, sa aveti despre ce vorbii si dupa 3 ani de casatorie, sa respecte parerea( nu neaparat sa faca ca tine, dar macar sa accepte ca ai o alta parere) , sa admita ca esti o fiinta logica, nu una care are dreptul de a nu pune la indoiala deciziile lui, de a nu pune intrebari prea insistente chiar daca nu primeste un raspuns concret. Nu vrea nimeni barbatul bogat cu fite si figuri caruia nu-i ajungi la nas, dar toate vor macar un barbat care sa agoniseasca pentru casa, sa nu cheltuie fara rost, sa nu-si puna ambitiile personale pe primul plan fara a tine cont de starea financiara a familiei, sa nu dea la altii doar de dragul de a arata ca el are de unde, si femeia de langa el sa duca lipsa de cele necesare. De ce impartim problema intre a astepta barbatul perfect si a-l lua pe cel imperfect ???Chestia este muuuult mai profunda si in acelasi timp subiectiva, foarte subiectiva. Ceea ce pentru unele ar parea un defect, de exemplu un barbat inalt, pentru altele poate fii un avantaj. Intrebarea este de ce am nevoie EU de la un barbat pentru a-l accepta in viata mea? Eu nu am vrut niciodata perfectiune de la un barbat ci am vrut doar compatibilitate. Compatibilitate in gandire in comportament in actiuni, in defecte si in calitati, teluri comune, dorinte asemanatoare. Astept un barbat care sa inteleaga ca atunci cand vorbesc cu el nu vreau sa-l tachinez ci doar sa ii impartasesc evenimentele din viata mea, care sa inteleaga ca daca gatesc pentru el nu este obligatia mea ci doar ceva pe care il fac cu placere, si ca nu revine in sarcina mea sa fac asta tot mereu indiferent de situatie. Astept un barbat care sa stie cand si ce sa vorbeasca si cand sa taca, care sa stie cand sa se dea in spectacol si cand sa se retraga in coltul lui, care sa stie sa-si astepte randul. atunci cand am de indeplinit anumite sarcini, nu sa se resfete ca un copil mic pentru ca nu-i faci pe plac atunci cand vrea el. Astept un barbat cara sa cunoasca momantul potrivit financiar pentru a investii in anumite lucruri, si care sa nu riste bunastarea familiei, doar pentru ca incapatanarea lui nu-i da pace. Astept un barbat care sa nu arunce in carca mea toate greselile si lucrurile ce nu sunt infaptuite la timp. Oare astept barbatul perfect, oare cer mult de la un barbat? Ma gandesc ca si barbatul este si el un om, ar trebuii sa poate indeplinii asteptarile mele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Irina are dreptate cind spune ca vrem prea mult, vrem perfectiunea...eu citind ce scrii vad ca vrei sa fii toleranta, intelegatoare, inteleapta, ca si mine...eu pe undeva ma recunosc in tot ce scrii....si in acelasi timp nu stiu cind ar fi trebuit sa fiu mai dura si cind trebuia sa fiu mai toleranta...am facut cum am simtit...si uite am deschis usi pe care nu credeam ca le voi deschide. Am iubit cu adevarat cu toata fiinta mea un barbat, un "taximetrist" da, i-as fi oferit tot ...insa el nu avut curajul sa isi schimbe viata pentru noi, pentru ca asta trebuia pina la urma, eu nu aveam cum sa ma mut in alta tara. Probabil ca nu m-a iubit indeajuns. Nu pot decit sa sper ca macar am invatat cite ceva...

      Ștergere
    2. Mult zgomot pentru nimic! Barbatul perfect nu exista pentru simplul motiv ca femeile nu sunt niciodata multumite cu ce au. Vor mereu altceva si vor mai mult. Daca nu se poate mai mult, il "elimina", il "desfiinteaza", il fac sa-si ia campii, intrun cuvant.

      Ștergere
  13. Asteptati fiecare dupa cum va duce capul...Cand veti fi mature (putine) va fi prea tarziu.Viata trece in timp ce va pregatiti sa o traiti. Va mintiti singure si traiti dupa clisee si amagiri infantile.Fiecare femeie/barbat are o valoare"de piata" insa femeile supraliciteaza fara temei iar apoi se lamenteaza,pica in depresii etc.Pana la urma fiecare primeste ceea ce merita,exista un mecanism invizibil care regleaza lucrurile echitabil atat pt.femei cat si pt. barbati.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga mea,Anonim 8 Iulie 11:40,
    dintre toate mesajele, al tau mi se pare cel mai de bun simt.Si se simte ca ai incercat totul.Cunosc si partea asta .Am trait tot ce ai descris tu(daca imi permiti sa iti spun asa).Dragoste,copii,dezamagire,plecat din tara (asa a vrut el).Eu am renuntat la tara,mama,cariera,.I-am implinit lui visul.Si tot el e nefericit.
    Mi-e tare draga Irina Binder(nu o cunosc,am descoperit-o intimplator).E tinara,plina de entuziasm,si imi place cum isi pune gindurile pe hirtie,si nu mi se pare cinstit sa o jignim pentru ca noi sintem frustrati.Mie imi fac bine articolele ei,si asta e important.Primul a fost cu" Palaria Mov".Am povestit-o la toate prietenele si persoanele care se simteau,....Draga Irina am 57 de ani,ai putea sa fii copilul meu(fiica mea face 30 de ani).Iti multumesc ca existi si nu te lasa influentata de rautatile celor care nu inteleg nimic.Mie mi-ai adus bucurii.Si draga Doamna 11:40,sinteti o femeie puternica(au sa comenteze rautaciosi(nu-i bagati in seama)) mergeti inainte.Cititi "Palaria Mov!"Va doresc tot binele din lume dragelor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma intreb daca este perfect sau nu,nimeni nu e perfect,este pur si simplu...el si...mi-e atat de dor si am asa mare nevoie de o imbratisare chiar daca este virtuala...

      Ștergere
  15. spuneti-mi va rog cind apare volumul 3?

    RăspundețiȘtergere
  16. nu stiu daca exista barbatul perfect, dar cu singuranta exista femeia perfecta... Tu! Te iubesc asa mult incat te vad perfecta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca este atat de mult iubita incat este vazuta femeia perfecta trebuie sa se simta cea mai fericita si norocoasa femeie din tot Universul!

      Ștergere
  17. Exista decât clipa aia..si poate o privire..restul este istorie..povesti siropoase petrecute în minți superficiale..
    Când te "loveste" uraganul..nimic din pedanterii și spilcuieli nu mai conteaza..

    RăspundețiȘtergere
  18. Minunat articol ! La obiect ! Corect !
    Mulțumesc pentru că m-am putut vedea descrisa printre acele femei fericite ! Și DA , declar deschis : sunt fericită ! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu cred ca esti mult mai fericit atunci cand ai cui sa io imparti....singuratatea ucide ..

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa putem evolua alături de bărbați modesti?!? La care categorie de vârsta???

    RăspundețiȘtergere