Ești cine vrei să fii?



„Atitudinea este un lucru mic care face o mare diferenţă.”
- Winston Churchill


Seara târziu, când ești doar tu cu tine, când nu mai trebuie să faci pe plac nimănui, când îţi dai jos până și ultima urmă de machiaj, când lucrurile pe care le-ai purtat şi de care te-ai folosit toată ziua nu te mai definesc și stau abandonate prin casă, când nu mai ești nevoit(ă) să zâmbești și să îți ascunzi grimasele de durere, cine ești?
Privește- o pe persoana din oglindă şi privește adânc în sufletul tău.
Ești cine vrei să fii?
Ce ai făcut azi bun? Dar rău?
Ai făcut tot ceea ce ai fi putut face pentru a-ți trăi ziua frumos?
Ai făcut ceva remarcabil, ai o amintire frumoasă sau ai trăit o zi banală?
Ai avut mai multe gânduri frumoase sau mai multe gânduri negative?
Cuvintele pe care le-ai rostit le-au făcut bine sau rău celor care le-au auzit?
Ai avut azi mai multe bucurii sau mai multe regrete?
Ți-ai dăruit puțină fericire?
Dar mâine? Cum ai de gând să trăiești? Ce ai de gând să schimbi pentru a crea cea mai frumoasă versiune a ta şi pentru a trăi cât mai frumos? Pentru că tu, cel/cea care te privești acum în oglindă, ești tot ce ai mai de preţ. Când vei fi cu adevărat cea mai bună versiune a ta, vei avea puterea să răspândeşti iubire in jur, să ai grijă de cei dragi, să faci din fiecare zi trăită una remarcabilă.

Învață din greșelile de azi, iartă-ți slăbiciunile, lasă regretele să treacă odată cu ziua care apune și fă-ți planuri pentru mâine. Adună-ți visurile și nu le mai abandona. Renunță la teamă! Poți orice pentru că tu, cel/cea care te privești acum în oglindă, ești cineva și poți fi cineva extraordinar! 

Fragment din Cartea Insomnii

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina



11 comentarii

  1. Draga Irina, randurile tale sunt gandurile mele neformulate, iti multumesc ca le formulezi tu si in locul meu! :-)
    Ti-am citit cartea Fluturi, am primit-o de Craciun. Iti spun sincer ca dupa primele pagini nu am fost incantata, am avut impresia ca citesc o telenovela ieftina, dar nu-mi place sa abandonez lucruri, asa ca am citit-o pana la capat... Si nu am regretat. Cu unele chestii nu am fost de acord, cu altele ba, intr-adevar m-am regasit in povestea vietii tale . Si povestea ta mi-a lasat ceva in suflet... Ceva frumos... Iti multumesc din inima si te felicit pentru realizarile tale!
    P.s. In cartea ta pomenesti de Salaj, zona unde m-am nascut, m-am crescut si traiesc. Daca drumul tau te maii aduce aici, te astept cu mult drag la o cafea :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. PARCA IMI VORBESTI DIRECT MIE,DE CITE ORI CITESC CITE UN FRAGMENT VINE LA MOMENTUL POTRIVIT ,E CA UN BALSAM PT.MINE....MULTUMESC!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos!!!
    Intalnirea cu tine insati/insuti....
    Cam trist, dar asta faci. Mijlocesti intalniri cu cine am vrut sa fim, cu proiectiile noastre, cu visele noastre...
    Bucuria regasirii in celalalt!

    Iubire, recunostinta si multa liniste...

    Iti multumim

    RăspundețiȘtergere
  4. Clar!...nu sunt ceea ce vreau sau cine vreau sa fiu...sunt o umbra incalcita a gandurilor si sperantelor mele...amestecata cu rgeretele ,,necurajului" meu de a ma trezi odata din amorteala...as vrea sa am curaj!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cit mi-as dori sa pot!!! Am un copil si pentu el mi-as dori sa am putere sa merg mai departe. Dar tare ma tem ca nu voi reusi. Viata mea e un lung sir de lacrimi pe care nu vrea să le inteleaga nimeni, pe care nu reusesc sa le exprim. As vrea sa răspîndesc bucurie in jurul meu dar cum sa pot cînd nimeni nu imi daruieste si mie un strop? Copilul ar trebui sa reusească sa faca asta dar parca nu imi e de ajuns . Cum sa ma detasez de tot ce e negativ in viata mea si sa incep sa vad si partea frumoasa a vietii, copilul minunat pe care il am? Nu vad nimic bun in chipul pe care il privesc în oglindă. Oare voi putea vreodata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cautati in fiecare lucru partea frumoasa din el, priviti-va copilul si bucurati-va ca Dumnezeu vi l-a oferit. Cel mai frumos cadou deja vi s-a oferit, cea mai mare bucurie o aveti, cel mai intemeiat motiv de a lupta il aveti.
      Sunteti singura persoana care poate decide daca sa fie fericita sau nu, restul sunt doar partasi la fericirea pe care o aveti. Aveti cel mai mare sprijin, copilul dumneavoasta.

      Ștergere
    2. bucurați Vă de copilaș. ..De natura. ..ca sunteți sănătoasă și dvs. Și copilul și iubiți l pe data zeu! și eu plâng des. .ca lumea e rea și prefacutata. .Sunt lacomi după averi! dar încerc sa mă ridic singura. .Am văzut oameni bolnavi. ..neajutorați. .Pe moarte. ..E foarte trist. .Deci sa ne bucuram ca avem ochii. .picioare etc. .Și suntem sanatosi cât de cât. ..credință

      Ștergere
  6. Multumesc ,suflet drag si minunat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc ptr toate rindurile, am primit cadou de la verișoara mea din Rominia fluturii și vreau sa Îți spun că am trecut prin toate stările posibile.Felicitari și sper sa mai am ocazia sa citesc cărți scrise de tine .

    RăspundețiȘtergere
  8. Am savurat cartile tale...Iti multumesc ca ai scris cu sufletul tau si in sufletul meu! Esti minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos ca de altfel toate cartile pe care vi le-am citit.

    RăspundețiȘtergere