Lucruri pe care nu le ştiţi despre mine…



Când am decis să scriu pentru public, în urmă cu ceva ani, mi-am asumat că ar fi cu putință ca cititorii mei să îşi formeze fel şi fel de păreri despre mine, să mă placă sau nu, să mă aprobe sau nu, să mă înțeleagă sau nu, să mă iubească sau nu... Mi-am asumat tot ce-ar fi putut deriva din curajul meu de a-mi expune în văzul lumii atât trăirile cât și sentimentele, gândurile cele mai intime sau felul în care văd eu întâmplările vieții. Trebuie să recunosc, însă, că la ceva nu m-am așteptat și nici măcar nu m-am gândit vreo clipă: la ură. Fiindcă n-am crezut că ar fi cu putință ca unii dintre semenii mei să mă urască pentru succesul meu. Sau doar pentru că nu e pe gustul lor ce și cum scriu, stilul meu de a-mi așterne pe hârtie reflexiile, felul în care-mi exprim experiențele, procesele sufletești. Numai că de atunci și până acum m-am obișnuit cu toate, inclusiv cu cele rele de mai sus. Am înțeles la timp că de nenumărate ori – asta ca să nu fiu negativistă și să spun că de fiecare dată -, succesul vine la pachet cu ura celor care nu au reușit aceleași performanțe, dar și a celor incapabili să se bucure de reușitele cuiva... 
Tot de atunci mi se reproșează adesea că nu vorbesc mai mult despre mine și nu știu, oare ce ar trebui să devoalez mai mult? Cred că tot ceea ce ar trebui să știe oamenii despre mine se află deja în scrierile mele. Fiindcă în rândurile mele dar și printre ele, vor găsi adesea multe dintre obiceiurile și pasiunile mele, locurile și lucrurile care îmi plac sau nu. Datorită textelor mele, oricare cititor poate să-mi cunoască sufletul, caracterul, stările sufletești dar și o mică parte din viață. Și cam atât, dar cred că este suficient. În plus, nu am nimic atât de special încât să consider că merit interesul și atenția lumii. Sunt un om simplu, firesc, deloc ieșit din comun. Sunt o ființă cu bun simţ, educată în spiritul unor valori care m-au ajutat să mă alcătuiesc și să mă definesc din punct de vedere sufletesc și uman şi nimic nu mă poate schimba din cea care sunt, nici popularitatea şi nici succesul. Nu mă voi considera niciodată mai presus de alt om doar pentru că am nişte reuşite pe care alţii nu le au, pentru că sunt conştientă că fiecare om excelează în ceva, că fiecare are ceva valoros, doar că nu toţi ştiu asta și nu toţi au posibilitatea să descopere și să dovedească ce potențial au. Şi mai ştiu, și asta e foarte important, că întotdeauna va exista cineva mult mai bun decât mine.
Sunt un om căruia nu-i va fi ruşine să îşi recunoască defectele şi nici slăbiciunile, chiar dacă, uneori, din scrierile mele, pare că aș avea o moralitate fără cusur. Nu, dragii mei, nu sunt o sfântă, oare de ce s-au grăbit unii oameni să mă pună la zid, spunând că vreau să par altceva decât ceea ce sunt? Am greşit şi eu, am rănit și am dezamăgit, uneori cu voie, alteori fără, am avut momente de rătăcire și clipe în care am fost descumpănită, dar am un suflet sincer, un comportament decent, iubesc oamenii şi nu am niciun scop ascuns în relaţiile cu ei. 
Nu m-am comparat niciodată cu nimeni, nu am concurat cu alții, nu trăiesc să dovedesc cuiva că pot mai mult, că am mai mult, că ştiu mai mult. Eu trăiesc pentru a fi cineva în sufletul meu, nu în ochii lumii. Sufletul meu nu se hrăneşte cu laude şi cu ovaţii iar atunci când le primesc, o fac cu modestie, cu recunoştinţă și smerenie. Sufletul meu se hrănește cu iubirea oamenilor dragi, cu fericirea lor, cu împlinirile lor și cu viața mea frumoasă și senină alături de ei.
Și dacă tot vreți să știți, aflați că uneori pare că aș pluti, deși mă târăsc. Am și eu durerile mele, dorurile mele, grijile și temerile mele, fiindcă nimeni nu este scutit de necazuri și de neplăceri. Dar am știut mereu că importantă este atitudinea față de tot ceea ce ți s-a dăruit și învățătura pe care o poți trage din toate. 
Nici de complexe nu am fost scutită dar, în timp, am învățat să mă plac și să mă bucur de mine așa cum sunt, conștientă în același timp și că sunt mai mult decât un ambalaj, iar că tot ceea ce am cu adevărat frumos și valoros se află în sufletul meu, bogății din care pot dărui și altora. Pentru că am descoperit la vreme că frumusețea unui om nu are nicio valoare dacă nu-i ajută și pe alții să fie frumoși iar avuțiile unui om tot nicio valoare nu au dacă ele nu ajută și alți oameni, dacă nu sunt împărțite cu ceilalți. 
Pentru cei care cred că m-am născut într-o zodie norocoasă aș vrea să le spun că și eu, ca noi toți, am avut şi greutăţi în viaţă, căci unde sunt supraoamenii care nu s-au confruntat cu ele? La un moment dat am pierdut tot și m-am reclădit de la zero, a fost un timp în care m-am hrănit doar cu pâine goală și apă, dar și cu speranțe și curaj. Pentru că am preferat să nu depind de nimeni, nu am vrut ca necazurile mele să devină povara altora sau să-i întristeze pe cei dragi, dar mi-a fost de folos și ambiția ca nimeni, niciodată, să nu-mi poată spune “ţi-am dat”, “te-am ajutat” sau detestabilul "dacă nu eram eu..." Și am mers înainte.
Și mi-am repetat mereu că atunci când, vreodată, voi fi văzută cu mâna întinsă, să fie doar pentru că mâna mea s-a întins să ofere și niciodată pentru a cere. 
Toată viața mea am luptat pentru a dărui binele, mie și celor de lângă mine. Mi-am creat o lume frumoasă, cu oameni buni și sinceri care nu vând imagine, care nu văd câte o oportunitate în fiecare persoană, care nu trăiesc doar pentru a dovedi lumii ceva, oameni cu care mă simt în largul meu și în sufletele cărora mă simt în siguranță. Evit cât pot de mult oamenii negativiști, întunecați, de la care nu am nimic bun de învățat și care îmi tulbură liniștea. Destul de târziu am învățat și să-mi administrez relațiile cât și să-mi prețuiesc timpul - și pot spune că am câștigat enorm. Am câștigat viață trăită frumos și pace interioară.
Sunt conştientă că vor fi mereu oameni care mă vor iubi, după cum vor exista întotdeauna şi oameni care nu mă vor plăcea, ba chiar și oameni care mă vor detesta - treaba lor de ce, e povara lor, nu a mea. Fiindcă între timp chiar am reușit să mă detașez de lucrurile care-mi depășesc capacitatea de înțelegere și pe care refuz să le mai iau în seamă. Pe mine mă preocupă strict purtarea mea față de alții, nu a altora față de mine. Pentru ceea ce este și ceea ce face, fiecare plătește cu prețul propriei fericiri sau nefericiri, e o chestiune de alegere personală, iar eu nu judec alegerile nimănui.
Nu pot promite că voi fi un om perfect, pot spune doar că îmi doresc să fiu un om bun şi să însemn ceva bun în vieţile celor care mă întâlnesc. Scopul meu este să aduc un plus de bine și de frumos în lumea asta și, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu toată iubirea de care sunt capabilă, sper că voi reuși. 
Iar Irina Binder, omul pe care unii se grăbesc să îl catalogheze, pe care unii nu reuşesc să îl cunoască şi îl judecă fără a-l înţelege, este cel care se poate vedea în scrierile sale dar și mai mult decât atât, dacă cineva ar încerca să citească și printre rânduri, cum am spus deja. Unul mult mai complex – ca fiecare dintre noi dealtfel, nu-i așa? Pot însă să-mi asigur cititorii că niciodată nu voi face vreun compromis de dragul unei imagini bune, de dragul banilor sau din orgoliul de a avea parte de admirația lumii. Și nu, nu mă voi schimba pentru nimic în lume, indiferent cât de sus sau de jos mă va duce viața. Știu deja că nu se moare din pâine și apă, știu că oamenii care azi te iubesc cel mai mult pot fi primii care dispar când ți-e greu, știu că nimic nu-ți aparține (decât tu însuți), că te poți reclădi de la zero, că poți iubi iar și iar, că poți pierde iar și iar... și, peste toate, știu că există Dumnezeu, Cel care te poartă în brațe atunci când nu mai poți să mergi, care îți trimite un om bun atunci când rămâi singur, care îți dăruiește un vis nou atunci când nu mai aspiri la nimic...
Nu regret nimic. Sunt recunoscătoare pentru tot binele și frumosul care mi s-au dat, dar sunt recunoscătoare și pentru relele și durerile primite. Din toate mi-am învățat lecția și toate m-au făcut să fiu mai puternică. Adevărata mea putere, adevăratul meu succes, adevărata mea bogăție este ceea ce las în sufletele oamenilor. Iar asta nu-mi poate lua nimeni.
Vă mulțumesc celor care mă înțelegeți, care mă admirați, care mă iubiți și care faceți parte din lumea mea frumoasă! Vă rog să luați de la mine doar binele, iar ceea ce este greșit în ceea ce mă privește să vă fie doar un exemplu de “așa nu”. Le mulțumesc și celor care mă detestă gratuit și chiar celor răi care mi-au arătat cât de nocivi pot fi, pentru că de la ei am învățat cum nu ar trebui și cum să nu-mi doresc vreodată să fiu. 
Iar tuturor vă doresc să fiți mereu sănătoși, fericiți, iubiți și înconjurați de oameni buni!

Cu drag și prețuire,
Irina 💗

139 de comentarii

  1. Răspunsuri
    1. esti asa cum trebuie! eu te admir si iti dpun: talentul tau este un dar de la Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Tu chiar ar trebui sa apari la televizor alaturi de ceilalti oameni de calitate care sunt cu duiumul, slava Domnului! Din pacate, oamenii interesanti de la care chiar avem ce invata sunt ignorati sau gresit perceputi. Ti am citit cartea si de abia astept al treilea volum :) . Sper sa apara cat mai curand!

      Ștergere
    3. Nu cred ca trebuie sa te justifici in fata unor oameni care nu stiu decat sa critice.Trebuie sa faci doar ce-ti face tie placere si-ti incanta sufletul.Viata este asa de scurta incat nu merita sa ne oprim la parerile unor rautaciosi si invidiosi.Esti o femeie sensibila,delicata,speciala si unica.Continua sa fi TU si totul v-a fi bine.
      Ceea ce scrii ma incanta si pt mine este perfect.Astept cu nerabdare sa citesc si alte carti scrise de tine.

      Ștergere
    4. IRINA esti un om deosebita, care are valori adevarate, ramai mereu asa.

      Ștergere
    5. Draga Irina...e noapte tarziu...ti-am citit acum gandurile si vibratiile sufletului....multumesc ca existi si pentru tot ce-mi dai si-mi lasi.....

      Ștergere
    6. Waw! Câte comentarii într-o singură zi! Și comentarii încurajatoare. Mă bucură faptul că oamenii, încă, apreciază oamenii de calitate, că, încă, oamenii văd și aleg ceea ce are consistență și dau la o parte ceea ce este gol și fad. Și încă ceva: cred că oamenii așteaptă următoarea carte a ta!

      Ștergere
    7. Irina,iti urmaresc postarile de vreo jumatate de an.Intamplator am dat de o postare de a ta pe pagina de fb a unei prietene si mi-am recunoscut gandurile in scrierea ta.De atunci citesc aproape zilnic ceva scris de tine si de cele mai multe ori simt ca scrii ceea ce gandesc si eu dar nu-s capabila sa -mi imbrac gandurile atat de frumos in cuvinte cum o faci tu.Talentul tau este remarcabil;Cartea "Fluturi" am comandat-o,am citit-o ,dar o tin in continuare pe noptiera pentru ca simt nevoia s-o mai deschid din cand in cand.Tu nu esti doar cineva in sufletul tau ci ai devenit ,cu timpul,cineva important si pentru mine.Uneori simt un sprijin cand te citesc si-mi hranesti sufletul si nevoia mea de frumos.Nu e nevoie sa mai spui nimic despre tine.Ceea ce esti razbate printre randurile pe care le scrii.Iar cine nu te intelege inseamna ca nu intelege nici ceea ce poti tu darui.In consecinta nici nu merita efortul tau de a te face inteleasa.Ramai ceea ce esti .Continua sa zbori si lasa-i pe cei care te judeca sa se tarasca.Sa-ti fie zborul cat mai inalt

      Ștergere
    8. Esti o persoana valoroasa ! Am citit "Fluturi"ambele volume si m-am regasit printre pagini. Si eu scriam candva si tineam un jurnal insa nu am avut puterea sa raman aceeasi si viata m-a schimbat. Dar dupa ce am citit Fluturi, parca am renascut. Dar nu pentru mult timp, pentru ca viata e cruda iar oamenii sunt falsi.

      Ștergere
    9. Multumesc ca am avut ocazia sa citesc si sa stiu ca mai exista persoane minunate cu un suflet mare...sper sa scrii mai departe despre tine....ptr ca se regasesc multi oameni in descrierile pe care le faci....sa ramai asa cu suflet de copil pura si sincera...felicitari si succes pe mai departe....Silvia S

      Ștergere
    10. Tu insemni "CEVA" si pentru cei ce nu te cunosc.

      Ștergere
  2. atat de simplu, dar totusi complicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina.... m-ai facut sa plang in hohote.Esti un suflet cum nu am mai intalnit!Sper ca fiica mea sa iti semene.Ma voi ruga mereu pentru tine si voi fi cea care se va bucura mereu de fericirea ta!Ai un har divin de a atinge sufletele oamenilor in cele mai ascunse locuri.Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atat de adevarat si frumos! Multumim Irina pentru tot! (P.S. Chiar ar fi minunat daca ai veni la o emisiune TV,si nu pentru faptul de a te face celebra,doar as vrea sa te vad,sa observ mult mai clar minunatul om care se ascunde dupa filele unei carti). Nu intelege gresit,te iubim mult si cu siguranta multi si-ar dori sa te vada! ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne, ce om bun eşti, Irina! O fiinţă minunată cum rar mai întâlneşti în ziua de azi, dar eu mă bucur nespus că mai există şi astfel de persoane! Te pup şi te îmbrăţişez cu drag! :* <3 >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stii ca imi face placere sa citesc lucruri despre tine, scrise de tine... Mi-ar place sa te vad la o emisiune, dar una de calitate. Poate ne pregatesti o surpriza in acest sens:).

    RăspundețiȘtergere
  8. Ești adorabila, poate ca nu pot sa sa-ti relatez ce am simțit când am citit rândurile tale, dar am plâns, am rămas cu un gust amar, dar și dulce ca exiști. Te respect, pentru copilul din tine, pentru simplitatea ta. In viata greu găsim o persoana pe al cărui umăr sa plângi, sa te asculte (mămicile sunt unice și nu trebuie supărate). Ai un drum frumos, încearcă sa nu te justifici fata de nimeni si nu întoarce capul spre hău, pășește pe acest drum, cu cei dragi sufletului, este un drum cu flori.

    RăspundețiȘtergere
  9. ITI MULTUMIM CA ITI IMPARTASESTI PARERILE CU NOI SI NE FACI SA TE INTELEGEM CAT MAI BINE CA PERSOANA. ESTI ATAT DE SINCERA....

    RăspundețiȘtergere
  10. esti omul care desi nu ma cunostea mi-a scris pe facebook sa imi ofere ajutor..care mi-a trimis 2 milioane de lei cand anu aveam ce manca si care m-a ajutat sa ma ridic...si care cand am vrut sai dau banii inapoi mi-a spus ca vrea sa ii dau la prima pensie.pacat ca nu stie lumea si alte lucruri despre tine!te iubesc ingerul meu trimis de Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti o femeie deosebita...de 3 X FEMEIE !

    RăspundețiȘtergere
  12. Esti o persoana super ok si nu trebuie sa dai explicatii nimanui. Cine te place asa cum esti ok cine nu sa se inghesuie. Unii vorbesc urat si din invidie...dar asa e lumea facuta. Succes pe mai departe. Nino

    RăspundețiȘtergere
  13. Impresionant de frumos! Esti definitia celui mai frumos caracter, Irina B.!

    RăspundețiȘtergere
  14. O fiinta frumoasa atat in exterior cat si in interior.... !

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar trebui să le mulțumim celor care vă consideră vedetă.Datorită lor am avem ocazia să citim iar ceva superb scris cu „originalitate și cu mult suflet„

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti o persoana formidabila! Te admir foarte mult!♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  17. Esti o persoana minunata Irina de aceea esti si iubita de multa lume. Iti urez mult succes in continuare si sper sa continui sa scrii pentru noi. Te pup si iti trimit o mare imbratisare!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cat adevar Irina...Felicitari ! Chiar as vrea sa te cunosc intr-o zi cu adevarat, ai un suflet curat si te admir din tot sufletul !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Irina, din primele clipe si rinduri m-ai cucerit cu sinceritatea ta, esti un om deosebit, iti apreciez modestia si sufletul de floare de zapada...

    RăspundețiȘtergere
  20. Un inger!!!Si nu te gandi ca e "prea mult" pentru ca modestia ta va fi cea care va striga:nu,nu sunt un inger!...dar sufletul tau stie ce esti...si daca te gandesti bine "la rece"cum se zice..imi vei da dreptate! ♥

    RăspundețiȘtergere
  21. A fi tu însuți este un MARE MERIT ! A fi un OM MODEST,BUN ȘI FRUMOS este de asemenea un ALT MARE MERIT ! Mă bucur că mai sunt oameni cu care mă asemăn din multe puncte de vedere și chiar te rog, SĂ NU TE SCHIMBI ! Rămâi Irina așa cum ești ,un suflet de copil ! Ești un om special cu un suflet special și un caracter deosebit .Te admir și te iubesc pentru ceeace scrii și faci pentru noi . De la un om modest, sincer și bun ca și tine !

    RăspundețiȘtergere
  22. Irina esti divina in ziua cind am citit eram putin deprimata dar am intrat cu sufletul cu gindul cu tot ce se poate in personajul tau si am devenit cu totul alta si cu foarte multa energie trebuie sa ti multumim ptr existi si o sa ma rog sa fii mereu aceiasi si cu multa putere de a mai scrie in continuarie te iubesc si sa fii iubita de cei dragi tie te sarut

    RăspundețiȘtergere
  23. Este mare lucru sa ramai om!

    RăspundețiȘtergere
  24. Esti o persoana deosebit de speciala! Ai un har de la Dumnezeu de a incalzi sufletele oamenilor atunci cand le e frig! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu ştiu dacă vei citi cele două-trei cuvinte pe care ţi le adresez, însă vreau să îţi mulţumesc -eu, "o furnică dintr-un muşuroi"-, pentru ceea ce eşti, pentru enormul fapt că ne aşterni aceste minunate cuvinte,... cuvinte care ni se întipăresc în minte şi în inimă odată cu citirea lor. (Nu îmi place să laud oamenii "în faţă", însă acum am simţit nevoia să o fac, mulţumindu-ţi). Sper, -de fapt, nu sper, ci sunt sigură că Dumnezeu te va răsplăti pentru timpul preţios pe care îl alochezi oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Irina, nu publici cartile si on line? Nu toti cei care iti apreciaza munca si te admira au posibilitatea de a ajunge in Romania pentru a le cumpara...Felicitari pentru fiecare cuvant cu care ne incalzesti inimile!

    RăspundețiȘtergere
  27. Initialele numelui tau spun totul "IUBIRE"

    RăspundețiȘtergere
  28. Mereu vor exista oameni a căror singură calitate este aceea de a arunca cu noroi de fiecare dată când au ocazia. Restul suntem noi, ceilalți...care te admirăm, te iubim și suntem fericiți că te-am descoperit. Te pup, dragă Irina.

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga mea cei care te critica si te judecà o fac pentru cà ar vrea sa fie ca tine,dar nu pot.De ce ?Pentru cà nu au bunàtatea care o ai tu,nu au sufletul tàu pur si curat.Dar te rog sa nu te amàràsti pentru ei,tu esti iubità de mii de oameni stii asta?Oameni càrora le-ai fàcut viata mai frumoasà,care au ràs ,plàns,amuzat cànd au citit cartea ta.Tu gàndeste-te la ei.Dar dacà imi amintesc bine tu ne-ai promis odatà cà vei apàrea la o emisiune la televizor.Te imbràtisez cu drag.<3

    RăspundețiȘtergere
  30. Esti asa cum trebuie sa fii. Un OM normal, frumos la suflet, la chip si in tot ceea ce face. Dumnezeu te-a inzestrat cu un har, sa faci oamenii mai buni, sa le arati calea dreapta. Cine nu a ajuns sa te cunoasca, sau nu vrea sa te cunoasca, este pierderea lui. In fiecare zi a existentei mele, ii multumesc celui de sus ca te-am intalnit si mi-ai schimbat viata. Multumesc Irina ca existi.

    RăspundețiȘtergere
  31. In cateva cuvinte as spune ca esti un om normal , care a avut norocul si inteligenta ca sa-si valorifice talentul,acela de putea descrie sentimentele in cuvinte si de a o face intr-un mod foarte placut dar care a avut si curajul de spune totul cu o sinceritate debordanta,caci nu multi stiu si vor sa o faca in ziua de azi.....de a incerca sa ajute chiar si cu un cuvant bland....Si eu sunt un sentimentalist convins ,imi place sa vorbesc si sa scriu despre sentimente,cu toate ca nu am talentul tau.....Esti o persoana deosebita care poate prin ceea ce scrie si ceea ce gandeste sa ajunga la inimile cititorilor sai si a oamenilor simpli ca mine si de cele mai multe ori eu ma regasesc in toate povestile tale,le numesc povesti dar ele sunt la fel de reale ca noi.....Imi pare bine ca te-am cunoscut ,virtual vorbind,si sa citesc tot ceea ce scrii pt ca ai un mare talent....Nu am avut inca ocazia sa citesc cartea ta sau cartile tale,dar o sa o fac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa fii un om normal in zilele noastre, a devenit o anormalitate...

      Ștergere
  32. pe undeva...m-am regasit! Esti un om bun, Irina! As citi fara sa respir tot ce scrii....

    RăspundețiȘtergere
  33. Am senzatia ca cineva mi-a furat gandurile si le-a transformat in cuvinte! Ma bucur ca existi si ca dai un exemplu frumos! Sper sa fie cat mai multi cei care au "rabdarea" sa -ti citeasca postarile in loc sa se piarda printre nimicuri!

    RăspundețiȘtergere
  34. Irina, te-am "descoperit" acum vreo 7-8 zile pe facebook si am ramas placut impresionata de sensibilitatea din sufletul tau si de profunzimea gandurile tale. Esti un om bun cu o durere mare in suflet.Asa cum a spus tatal tau, fiecare suflet este un castel, si indiferent ce se intampla in afara lui, interiorul trebuie sa-l pastram curat si frumos ... si tu ai reusit asta. Ma bucur sincer si sper sa nu te schimbi indiferent ce iti va rezerva viata.
    Cat despre emisiunile TV, nu cred ca as vrea sa te vad acolo ... Televiziunea iti poate murdari sufletul si nu merita. Ramai asa cum esti.
    Te pup, Mihaela!

    P.S. si sa stii ca nu esti o ciudata daca nu mananci dupa altii si te pup cu cainii ... si eu fac la fel :)))

    RăspundețiȘtergere
  35. Irina, eu cred că uneori justificările nu își au rostul. Lasă pe cei din jurul tău să vadă cum ești. Cu siguranță că deja au văzut. Ceilalți dacă nu au văzut înseamnă că sunt orbi. Te pui cu mulțimea? Eu zic că nu merită. Îmi doresc ca Irina Binder să nu povestească prea mult despre ea lumii. Îmi doresc o Irina Binder tăcută......Din tăcere apare inexprimabilul. Eu cred că dacă te uiți în ochii unui om poți afla aproape totul. Fii doar o prezență în lume iar ceilalți se vor încărca cu energia sufletului tău. Nu spune nimic despre tine...Fii cele descrise de tine în practica de zi cu zi și sunt convins că oamenii înțelepți își vor da seama cu cine au de-a face. Restul nu vor înțelege cine ești cu adevărat. Nu trebui să te justifici nimănui pentru că riști să fii înțeleasă greșit așa cum ai scris tu în acest articol. Succes în toate Irina! Cristi

    RăspundețiȘtergere
  36. esti asa cum esti...suma intamplarilor de pana acum. ceea ce Universul a urzit pentru tine si raspunsurile tale. adica asa trebuie sa fi! sa ai o viata minunata!

    RăspundețiȘtergere
  37. Un înger, tare as vrea sa te cunosc, poate cândva destinul o sa îmi îndeplinească acest vis pupici

    RăspundețiȘtergere
  38. Irina, imi doresc sa gandesc, sa simt si sa ma exprim ca tine in fata incercarilor de zi cu zi.Esti un suflet frumos si bun si ma bucur ca traiesti frumusetea vietii! Iti urmaresc cu sufletul la gura postarile.Ma regasesc in multe din scrierile tale, mai trebuie doar sa invat sa vad partea buna a tuturor experientelor mele si sa nu ma regasesc im descrierea celor din jur.Asculta-ti inima si nu te schimba!

    RăspundețiȘtergere
  39. Esti foarte frumoasa Irina ! Si la chip si la suflet. Astept cu nerabdare sa-ti citesc postarile. Ma incarc cu multa energie pozitiva. Nu te schimba niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  40. Mai rar oameni ca tine! Felicitari! Esti un exemplu pentru multi! Esti un om frumos din toate punctele de vedere!
    Nu te opri din scris pentru ca o faci foarte frumos!
    Te admir pentru sinceritatea ta, pentru dragostea pe care o porti oamenilor, pentru cartile pe care le-ai scris (le-am citit pe nerasuflate) si pentru felul de a fi - placuta tuturor. Nu baga in seama invidiile, sunt convinsa ca in sufletul lor pana si ei te plac. Numai bine iti doresc! Sa ai o viata frumosa pentru ca o meriti din plin! :*

    RăspundețiȘtergere
  41. M-ați copleșit cu gânduri frumoase și, ca întotdeauna sunteți prea buni cu mine! Vă mulțumesc mult și vă cuprind cu drag într-o îmbrățișare! Să aveți parte numai de bine, de pace, de fericire și de multă iubire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Estu un OM cu ARIPI DE IUBIRE! Fii binecuvantata!

      Ștergere
    2. fluturi...
      fluturi cu aripi din praf stelar...
      iar tu esti unul dintre ei...

      Ștergere
  42. Toata admiratia pentru sinceritatea care izvoraste din inima si sufletul tau !

    RăspundețiȘtergere
  43. Ești o adevăratã doamnă în tot sensul cuvântului!fii binecuvântată în continuare. .mult succes și rămâi așa cum ești și cum simți tu să fii!!nu am citit cartea dar am văzut fraze din ea postate..care mi-au ajuns direct în suflet! Ești o minune..cum puține mai există! Multă sănătate și fericire în viața ta! Cu stimă și respect, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  44. da chiar asa e !ai darul de a atinge sufletele oamenilor sensibili si cu suflet prin ceea ce scrii !

    RăspundețiȘtergere
  45. important este sa stii tu cine esti cu adevarat(am observat afirmatii contradictorii,faci ceea ce ne spui ca tu nu faci).....

    RăspundețiȘtergere
  46. Draga Irina,sa stii ca si eu (geta) gandesc ca si tine;nu trebuie sa te chinui sa dovedesti ceva,TU esti ASA ! Esti o carte deschisa "ca sa stim si sa te putem vedea"! Ceea ce este urat e ca ceilalti NU incap de persoane PURE caci raul e puternic! Oricum noi sa mergem pe drumul nostru,iar daca tu Irina ai ajuns sa fii cunoscuta TREBUIE sa fii incantata si multumita ca esti UN EXEMPLU foarte frumos pentru tineri dar si pt.maturi si ne hranim din stralucirea ta! asa cum au spus si altii mai sus mi-ar place nespus sa te vedem intr-o emisiune(sa ne spui unde si cand). Te imbratisez !

    RăspundețiȘtergere
  47. da asa este!ai harul de a atinge sufletele oamenilor sensibili prin ceea ce scrii!te iubesc si te respect mult!

    RăspundețiȘtergere
  48. Draga Irina, nu-ti face probleme,tu esti asa;nu trebuie sa dovedesti nimic! rautatea este multa(cred ca te deranjaza caci tu stii ca nu e adevarat de ceea ce te acuza unii),pentru ei persoanele PURE,incomodeaza...Important ca esti un exemplu minunat pt. tineri dar si pt. varsnici;prea putine persoane isi pun sufletul si simtirile pe tava ca sa vedem si sa stim noi. In timp ce citeam mi-am amintit de romanul TORENTE de ANNE MARIE DESMAREST- doctorul Jean Ivarsen si-a pus pe hartie toate sentimentele...Da mi-ar place sa te vedem intr-o emisiune! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  49. Sa stii ca ai atins multe inimi cu sinceritatea ta, nu in zadar numele Irina in Greaca semnifica Pace, pentru ca m-a cuprins o liniste, atunci cind am parcurs cu privirea aceste rinduri pline de adevar,esti bv si nu te mai justifica in fata nimanui,oamenii oricum o sa auda si o sa creada doar ce vor ei!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Esti un suflet frumos!! Cand citesc ce scrii, imi dau seama ca trebuie sa ma relaxez, sa privesc si partea frumoasa a lucrurilor... Esti un om cald si pozitiv !!!! Ma bucur sa intalnesc oameni ca tine :)

    RăspundețiȘtergere
  51. Eşti un suflet bun şi asta e tot ce contează în viaţă!

    RăspundețiȘtergere
  52. Si eu te iubesc mult,Irina!

    RăspundețiȘtergere
  53. -Toata stima !..... mai sunt si oameni si chiar f multi care apreicaza gindurile tale frumoase, triste uneori dar reale. si tot frumoase.....ne regasim oarecum in ele, cel putin EU ....

    RăspundețiȘtergere
  54. nu stiu,de fiecare data raman fara replica dupa postarile tale...sunt ferm convinsa ca perfectiunea nu exista,dar modul in care stii sa-ti insiri gandurile pe foaie...la capitolul asta esti chiar PERFECTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  55. Esti un om simplu, dar de o valoare inestimabila! Dumnezeu sa te binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  56. Esti o persoana minunata cu un suflet superb. In lumea asta exista milioane de caractere si principii la oameni...tu nu trebuie sa iti intiparesti creierul cu rautatile si vorbele urate ale unora dintre aceia care nu pot gandi sau spune o vorba buna. Ai grija de sufletul tau si paseste in viata cu capul sus cum ai facut si pana acum. Tu sti foarte bine cine esti. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  57. Vorbeam azi cu prietenele mele si le intrebam daca au citit postarea asta...niciuna nu avea curajul sa o faca de teama...si au amanat pentru maine lectura...eu mi-am facut curaj si in linistea noptii te-am ascultat povestind despre tine...
    Nu stiu celelalte ce teama aveau, dar eu eram terorizata ca iar ma dai peste cap cu sinceritatea ta debordanta...ascultandu-te, pentru ca nu te-am citit, te-am ascultat cu inima cum te povesteai in noapte, ai starnit o cascada de emotii de la admiratie pana la furie, ca apoi sa intervina pacea la final, ca doar esti predestinata prin nume sa aduci pacea.
    Eu te rog cu toata inima sa nu apari la tv...nu, pentru ca vei declansa o avalansa dupa, o avalansa care iti va tulbura pacea, pentru ca televiziunea, din pacate, a ajuns in ziua de azi doar o metoda de indobitocire a maselor, nimic mai mult...poate gresesc, poate exista si emisiuni utile ( excludem cele culturale, religioase si tot ce inseamna calitate) dar mie in suta restul sunt o mizerie si indiferent in ce platou de televiziune ai fi prezenta, tot te vor mocirli dupa aceea... Singura emisiune in care as putea sa te vad ar fi una dedicata cartii, lansarii de carte, ceva pe tematica si sper sa existe in tara asa ceva; o emisiune scurta de un sfert de ora, in care sa prezinte cartile tale( ma refer si la cea in lucru) si sa spui cateva cuvinte ca scriitoare, fara a intra in detaii care pe urma vor fi speculate de toate emisiunile cu audienta si care se vor intrece sa scoata tot felul de povesti de adormit poporul...
    Sunt convinsa ca atunci cand ai decis sa scoti la tipar cartea asta, nu erai constienta de succesul care il va avea si nu ai fost pregatita nicicum la asa schimbare in viata ta, schimbare care a adus nu numai popularitatea la care nu te asteptai, dar pe langa asta, ea a venit garnisita cu multa admiratie din partea sutelor de mii de cititori care te urmaresc, dar si cu mizerie din partea celor care nu au loc de tine, pentru ca, ti-am mai zis eu intr-un comentariu, sunt suflete mici, nu are loc iubirea in ele...sa ne fie mila de ei!
    Lumea pretinde, pentru ca asta stie sa faca...pretinde atentie, adulatie, complimente, pretinde o parte din tine, fara sa inteleaga ca nici clonata nu ai face fata la atatea cereri...si apoi se supara, dar nu din cauza ta, ci din cauza lor, pentru ca nu inteleg cat sunt de absurzi in pretentiile lor...ma intreb, daca nu exista facebook-ul si toata tehnologia asta avansata, cum mai puteau pretinde atata atentie?!?
    Despre cei care critica si nu te accepta, e vorba aia ca prostul moare de grija altuia...pai sa ocoleasca tot ce inseamna Irina Binder, ca e loc sub soarele asta pentru toti, ne iubeste Domnul pe toti si daca ne place si daca nu ne place de tine...are mama o vorba cand o enervez: intre mine si tine sa fie o usa ...adaptand, intre tine si ei, cei care nu te vor, sa fie intotdeauna o usa, adica afara din universul tau si tu nu iti mai strica timpul si dispozitia pentru ei, indiferent ce ar spune, ca de spus, tot vor avea de spus, sunt inepuizabili, nu ii subestima...
    Poate faci vreun clip si il postezi pe pagina ta, dar ceva scurt, scurt, tot legat de carte, ca sa potolesti setea multimii atat de curioase...o sa fie o suma imensa de vizualizari si apoi se vor mai calma...dar oricum despre intrebarea cu cine ai ramas, ce face Robert, cand scrii Fluturi 3, nu vei scapa nici peste 50 ani...
    Ar mai fi multe de scris dar ajung pe urma la inca un articol pe pagina asta si e suficient al tau.
    Ramai aceeasi, fara sa te mai impiedici in rautatea lumii...esti UNICA si esti MITICA si ai adus mult frumos in sufletele care aveau nevoie si au stiut sa il primeasca. Esti o castelana, nu te cobori la nimicnicia oamenilor mizerabili...
    O imbratisare maaare maaare si calda ca o raza de soare !!!
    PS : insomniacii ma pot integra fara probleme in ceata lor, ca ei dorm si eu scriu la ora asta...era doar o gluma, ia-o ca atare...

    RăspundețiȘtergere
  58. esti un om bun di frumos.multumesc ptr cuvintele tale.ai un dar minunat.abia astept urmatoarea carte.

    RăspundețiȘtergere
  59. Mergi inainte numai cu oamenii de calitate...frustratii lasa-i sa traiasca cum vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  60. Cine nu stie sa aleaga frumosul din frumos nu va sti niciodata....

    RăspundețiȘtergere
  61. foarte sincer..si ..la obiect! cine poate pricepe foarte bine. cine nu poate, e doar problema lor. nu te irosi cu cei care nu merita !. succes si ramai neschimbata! kiss

    RăspundețiȘtergere
  62. stima, respect si dragoste

    RăspundețiȘtergere
  63. Irina, esti un suflet cu adevarat nobil dar pentru ca oamenii sa nu mai loveasca in tine ar trebui sa te expui cat mai putin. Atat timp cat tu iti spui sufletul pe tava , prin postarile tale, la ce te astepti? Nu te mai lasa atinsa de mizerii. Scrie pe blog si atat. Scrie pentru oamenii care te inteleg si evita pe cei ce nu te inteleg, nu mai porni lupte, ca don Quijote, cu morile de vant..nu vei castiga nimic mai mult decat tristete, dezamagiri si un gol imens! Ai grija de tine! Nimeni altcineva nu va avea mai bine, oricat de bine intentionat ar fi!

    RăspundețiȘtergere
  64. draga mea,desi nu te cunosc personal pot spune ca te stiu de-0 viata. Cuvintele tale mi-au atins sufletul cum nu a mai facut-o nimeni pana acum.As dori sa existe mult mai multi oameni ca tine, lumea ar fi minunata. Repet, desi nu te cunosc te iubesc si te respect pentru ceea ce esti si ce faci.
    Multumesc ca existi!

    RăspundețiȘtergere
  65. Irina, noi nu avem nevoie de fite, asa zise vedete, avem nevoie de puritate, sinceritate si oameni de caracter .Te rog sa ramai asa cum esti sa ne bucuri sufletele in continuare.Abia astept urmatoarea carte!

    RăspundețiȘtergere
  66. Draga Irina sincera sa fiu ma vad atat de "mica" pentru o persoana ca tine ca nici nu imi gasesc cuvintele potrivite...te citesc mereu cu admiratie si respect pentru toata fiinta ta sincera, naiva (si mie mi se spune foarte des ca sunt prea naiva si ma incred in persoane mult prea usor). Am multe de invatat de la tine si pentru asta iti multumesc mult! Ramai mereu langa noi, cei care te iubim, apreciem, restul este CAN CAN... Astept cu nerabdare sa apara si al treilea volum! te pup si te imbratisez cu drag!!!!

    RăspundețiȘtergere
  67. Irina, esti deosebita. Esti speciala. Ti-am citit primul volum din fluturi. Nu am citit carti grele- Kafka dar am citit carti care m-au atins. A ta este una dintre ele. Ieri am aruncat pijamalele cu buline, am iubit mai mult, am vorbit mai mult cu prieteni vechi...m-ai schimbat. Multumesc, draga mea

    RăspundețiȘtergere
  68. Frumos Majestate, felicitari, un suflet minunat!

    RăspundețiȘtergere
  69. hai cu cartea Irina!!! :-) si ..Multumim~!

    RăspundețiȘtergere
  70. ionescu fanica21 iunie, 2014 16:48

    ramai asa ,nu te schimba ,!cei care te apreciaza vor ramane mereu langa tine!

    RăspundețiȘtergere
  71. ionescu fanica21 iunie, 2014 16:54

    Irina ,ramai asa nu te schimba !stii vorba romanescca "calul moare de drum lung si prostul de grija altuia"ai un suflet curat si cei care nu-l vad nu merita atentia ta

    RăspundețiȘtergere
  72. Am citit fiecare cuvant cu sufletul la gura.Esti un om de o mare valoare,putini se mai nasc astazi...asa!Sa nu te schimbi pentru nimic in lume!

    RăspundețiȘtergere
  73. Ti-am citit cartea Irina si abia astept alta.Si ceea ce ai spus despre tine am citit cu sufletul la gura,cu toate ca pentru mine nici macar nu mai era nevoie sa citesc.Eram sigura ca esti asa din ceea ce am citit pana acum.Sa nu te scimbi niciodata Irina,pentru ca oameni ca tine se nasc unul la o mie de ani!La tine se vede frumusetea sufletului pe chipul tau.Ai o inima atat de mare incat ar incapea intreaga lume in ea.

    RăspundețiȘtergere
  74. Sunteti incredibila ! Daca ar citi si persoanele care judeca inainte de a cunoaste,ar avea multe de invatat de la dvs. .

    RăspundețiȘtergere
  75. s-au spus atatea cuvinte frumoase incat ....nu pot decat sa tac,sa va respect .sa va felicit.si sa va spun ca sunt mandra ca am avut ocazia sa va cunosc prin intermediul cartii,,,,nu credeam ca la vremurile acestea mai se scriu carti asa sensibile,,,si frumoase mai continuati,,,va rugam....

    RăspundețiȘtergere
  76. Dragi oameni buni,
    m-ați copleșit cu atâtea gânduri frumoase... aș vrea să fiu măcar pe jumătate atât de minunată precum spuneți voi. Sper să nu vă dezamăgesc niciodată, pentru că nu meritați. Sunteți lumea mea frumoasă și mă faceți să revin mereu cu drag aici să îmi deschid sufletul ca unor prieteni dragi.
    Vă mulțumesc pentru tot!
    Să aveți parte de tot ceea ce iubiți!
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  77. Esti o sursa de inspiratie! Foarte bine faci ca te concentrezi pe partea pozitiva a vietii :)

    RăspundețiȘtergere
  78. Este o placere sa citesc ce scrii,esti toata lumuna,te-am gasit demult si-mi face bine sa te gasesc ,de cate ori simt nevoia.Vorba sotului meu,tanara si cu mintea coapta.
    Te imbratisez,cu mult drag,Iulica.

    RăspundețiȘtergere
  79. Stau in fata fotografiei tale muta de uimire,pana acum doar incercam sa-mi imaginez cum arati si am senzatia ca de acolo,din fotografie,ma priveste un inger.Un chip de copil angelic cu o privire calda si blanda care inspira atata bunatate si incredere.Cred ca daca as putea sa te cunosc ai fi singura persoana in care as avea incredere sa ma confesez,sa-mi descarc sufletul si sa-i marturisec tot ce ma apasa,secretul care sunt nevoita sa-l ascund in suflet si care apasa atat de greu.Esti indr-adevar un copil pe langa mine,un copil care mi-a schimbat gandirea,de la care am avut de invatat si m-a ajutat sa devin o alta persoana.Nu pot decat sa-ti MULTUMESC ca existi si dupa cum am mai scris intr-o alta postare,sa-i multumesc inca odata acelui prieten care m-a ajutat sa te descopar si...cine stie?poate candava se va ivi ocazia ca drumurile noastre sa se intalneaca.Dar pana atunci astept postarile tale cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  80. Chiar tu ai spus odata "sa fii tu si sa nu te transformi in ce vor ceilalti sa fii". Eu cred ca este de ajuns....sa fii tu(si subliniez asta). Noua , celor care te citim, ne este de ajuns. Un prieten a spus ca esti perfecta...si cred ca asa este! Eu nu stiu daca as fi putut sa fiu asa de puternica precum esti tu, nu stiu daca as fi putut sa spun tot timpul ce gandesc sau ce am pe suflet....sincer eu te admir! Sper din toata inima sa nu te schimbi si in continuare sa ne oferi ceea ce ne-ai oferit si pana acum, si anume, toate gandurile tale bune. Te iubim indiferent ce zic unii limitati(ca altfel nu stiu cum sa-i numesc) Deci Irina, in continuare asteptam gandurile tale....Nu pune la inima! Ai facut multi oameni fericiti cu ceea ce ai scris, si vor fi din ce in ce mai multi....
    Cu drag, Sorina (Piatra Neamt)

    RăspundețiȘtergere
  81. Ai un suflet frumos și curat, explozie de culori și de vise. . Ma încălzește gândul ca mai exista oameni ca tine. Adevărata valoare consta în lucrurile simple.. Tu știi asta foarte bine.. Sa ramai mereu sufletul de copil în trupul de om matur și nu vei îmbătrâni niciodată! Te felicit din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  82. Am reusit sa citesc primul vol in 2 zile cu toate ca am si o fetita de 2 ani si deja simt ca te cunosc de mult doar datorita faptului ca ti.am citit povestea vietii tale...te respect enorm si esti o persoana normala dar plina de iubire...

    RăspundețiȘtergere
  83. esti o persoana minunata Irina...lumea care nu te apreciaza sau face comentari deplasate despre tine sunt oameni care nau sufletul tau si nau cum sa inteleaga cine esti,de ce scri si cata dragoste poti sa oferi la lumea din jurul tau...tu tine minte cat te-au iubit oameni care iai pierdut si cat te iubesc oameni care inca sunt langa tine...sa fim seriosi nai cum sa nu adori un suflet ca al tau...te pup cu drag suflet frumos

    RăspundețiȘtergere
  84. Esti o dovada vie ca Dumnezeu are Ingeri si aici pe pamant!!! Iefi am aflat pfima data de tine, am citit primul capitol din carte de pe site-ul tau....la ora 2 azi dimineata comandam cartea pe net....nu mai am rabdare sa primesc cartea....MULTUMES CA EXISTI COPILA DRAGA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  85. Esti un om minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  86. Irina, citind randurile tale, ma fac sa ma simt mai puternica si sa trec peste greutatile care le am acum fiind departe de casa, de familie si de cei dragi. Cu toate ca nu te cunosc am invatat ceva de la tine : VALOARE si DEMNITATE! E ceva ce nu putem cumpara, insa e unul dintre cele mai de pret lucrui ale noastre!

    RăspundețiȘtergere
  87. Trec printr-o perioada grea, dar citind ce scrii tu imi da speranta ca va fi bine, ca voi reusi sa trec peste. Tot ce scrii tu este minunat. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  88. Irina esti mai mult decat minunata,avem atatea de invatat de la tine,felul cum vorbesti si gandesti ar trebui sa fie un exemplu ptr noi toti.Te admir foarte mult,ma regasesc in descrierea ta de mai sus,dar mai am multe de invatat,da ptr mine esti deosebita si cu o modestie iesita din comun,iar optimismul si sinceritatea ta pur si simplu ne ajuta sa..luptam ca flurii sa nu devina molii.Respect ptr ceea ce faci si felicitari ptr cartea Fluri..Cand scriu acest mesaj am volumul ll alaturi mai am putin din el...o carte fascinanta.

    RăspundețiȘtergere
  89. foarte frumos si adevarat....fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  90. SA NE TRAIESTI IRINA,SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE SA BUCURI CAT MAI MULTA LUME!

    RăspundețiȘtergere
  91. Felicitari! Un om normal, printre oameni.

    RăspundețiȘtergere
  92. Minunat,sincer,simplu,complet-din suflet !<3 cat ne asemanam..cred ca de aceea te si pretuiesc atat de mul,parca -as fi scris eu!Te iubim IRINA,suflet drag si-ti multumesc pentru ca esti o prietena sincera !SA FII FERICITA SI IUBITA,MERITI !<3

    RăspundețiȘtergere
  93. Binecuvântări ție suflet nobil, inimă dăruitoare de frumuseți♡ God Bless You♡

    RăspundețiȘtergere
  94. Toata admiratia sunt fara cuvinte. Multumi ca existi .

    RăspundețiȘtergere
  95. Draga Irina: ai reusit sa sensibilizezi pana la lacrimi pe cineva care citeste ocazional (din diverse motive) si lucreza in contabilitate (un domeniu unde lucrurile sunt foarte clare alb/negru, fara contact cu arta, literatura sau muzica). Te admir ca ai puterea sa lupti cu o societate in care prea multi sunt saraci sufleteste, ignora mult prea mult, si motivati numai de agonisiri materiale. Eu nu am puterea ta, si am ales sa traiesc peste ocean, in Canada. Nu schimba nimic, esti minunata, un "inger" cum te numea cineva in cartea ta. Te iubesc. Florina

    RăspundețiȘtergere
  96. Frumos! Dar nu merita, cei care nu te plac si nu te inteleg, justificarile tale! Pe de alta parte ti-ai descoperit pentru noi cei care te admiram si te respectam, o parte din sufletul tau sensibil. Vorba lui Dan Puric, esti un OM FRUMOS!!!!

    RăspundețiȘtergere
  97. Ce psihic! Ce gandire ! Ce cuvinte !Esti fenomenala,minunata, incredibila, originala. ..unicat!Ai o inteligenta si o capacitate de a reda ceea ce simti si gandesti intr-un mod special si pentru asta te iubesc si te apreciez maxim . Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti calauzeasca pasii mereu.Ramai la fel de frumoasa,sincera, directa.Cu respect,stima si afectiune, acum,maine si intotdeauna: Aurora Silvia Pancu. 😙😙😙

    RăspundețiȘtergere
  98. Esti un om bun.ne ajuti sa ne ridicam si sa mergem mai departe.sa ne dam seama ca suntem puternici .iti multumesc pt tot Camelia si Geanina .

    RăspundețiȘtergere
  99. Bună Irina ! Vreau să îți mărturisesc că ești genială ! Cartea ta mi-a umplut sufletul de bucurie și de speranță . Cartea Fluturi a apărut în viața mea ca un ajutor , m-a ajutat să merg mai departe când eram la pământ ! Te iubesc . cu drag , Anca R

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna Irina,nu ma pricep la cuvinte,dar țin sa_ti spun ca ești o minune!Madalina

    RăspundețiȘtergere
  101. Poate nu este Irina cea mai buna scriitoare dar felul ei simplu si sincer este minunat.Cred ca de aceea este atat de apreciata.Irina scrie pe intelesul tuturor.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  102. Mi-a placut foarte mult "Fluturi",m-am regasit in unele fragmente.Iubesc scrierile tale si cred ca esti un om minunat.
    P.S.Astept volumul al 3-lea. :*

    RăspundețiȘtergere
  103. Da,e minunat sa gasesti persoane asemanatoare tie.Multumesc,Irina!

    RăspundețiȘtergere
  104. Citesc de cand sunt mica, dar nu mi s-a intamplat niciodata sa citesc 2 volume in 2 zile. "Fluturi" m-a captivat inca de la primele randuri. Nu pot sa am decat cuvinte de lauda!

    RăspundețiȘtergere
  105. Esti minunata...mai mult...nu exista cuvinte sa exprim starile prin care am trecut,citind cele doua vol."Fluturi"

    RăspundețiȘtergere
  106. Esti minunata am citit cartea Fluturi si am renascut a fost ca o vraja continua nu te opri .Te iubesc si multumesc mai facut sa ma trzesc

    RăspundețiȘtergere
  107. Se vede ca nu sunt singua care a citit in 2zile Fluturi.Multumesc esti minunata si astept volumul 3

    RăspundețiȘtergere
  108. Mai fata
    Iti spun asa ca unei prietene 'am citit ambele volume in mai putin de patru ore .Lasand la o parte unele lucruri in minus ale cartii care nu inteleg de ce nu au fost corectate de tine si de editura sau poate sunt lasate intentionat pt a se vedea ca este o carte scrisa cu sufletul'nu inteleg ideea de ce doar 2 volume ...stii postarile de pe facebok citesti ceva te intriga vrei sa vezi continuarea dar nu ti merge net ul su se incarca greu si esti frustat la culme.Mai. dar nu i ok sa lansezi povestea fara un sfarsit.O fi o chestie de marketing dar nu i ok

    RăspundețiȘtergere
  109. Am uitat sa ti spun ca da mi au placut cartile .Reale sau nu oameni buni credeti sau nu dar sunt si oameni care au astfel de vieti ' aproape toti aveti un secret urat'o poveste de dragoste'vise sfaramate si altele descrise in carti.Si da pt mine a insemnat ceva ,m a trezit din amorteala vietii cotidiene si mi am regasit putin din eul care ma facea sa simt si sa visez altfel .Poarte si altii s au regasit si sper ca isi vor revedea lista cu prioritati in viata. Dar vrem sa stim si continuarea

    RăspundețiȘtergere
  110. Am dat pe aici din intamplare si nu imi pare rau. De ieri iti tot citesc articolele si am ajuns sa te admir! Nu exagerez! Se vede ca te iubesc oamenii, ca esti o persoana speciala. Esti un exemplu pentru noi ! Avem multe de invatat de la tine! Ma bucur foarte mult ca ti-am gasit blogul !

    RăspundețiȘtergere
  111. Tot respectul ...... Esti minunata!

    RăspundețiȘtergere