Cea mai importantă persoană din viaţa mea sunt EU!



Declar anul acesta ca fiind anul „Cea mai importantă persoană din viaţa mea sunt EU!” 

Nu, nu declar un an al egoismului, din contră. 
Declar un an al marilor schimbări. Al alegerilor bune. Al încrederii şi stimei de sine. Anul în care fiecare își va oferi ceea ce merită.  
Nimic nu este imposibil pentru cineva care îşi doreşte ceva cu adevărat. Nimic nu poate opri un om care crede în el şi care se preţuieşte. Un om care se preţuieşte nu îşi abandonează visurile, nu se lasă tras în jos, nu se lasă descurajat de eșecurile altora. 
Mai întâi de toate fiecare dintre noi trebuie să știe cine este şi cine îşi doreşte să fie. Şi trebuie să înţeleagă că trebuie să fie cine îşi doreşte, nu cine îşi doresc alţii să fie. 
Trebuie să încetăm să mai trăim pentru alţii, pentru a le face pe plac, pentru a-i mulţumi, pentru a ne integra într-o societate superficială şi cu false valori. 
Oamenii au aşteptări de la noi, dar noi nu avem obligaţii şi datorii faţă de ei. Avem doar responsabilităţi, faţă de copiii noştri, faţă de familie, de prieteni şi de societate. Responsabilităţi pe care le vom putea îndeplini cu succes doar dacă noi vom fi bine și dacă vom fi un bun exemplu pentru ceilalți. Un om nemulţumit cu sine, un om slab, nu va fi niciodată un bun exemplu. Nu va fi niciodată fericit şi va transmite asta și celorlalţi. Nemulţumirea de sine se va vedea în toate gesturile lui, în fapte şi în alegerile personale.
Haideți să terminăm cu lamentările şi cu victimizările. Să încetăm să mai cărăm bagaje grele şi inutile cu care ne-a împovărat trecutul. Sufletele noastre trebuie să fie uşoare și libere. Şi pentru asta trebuie să ne descotorosim de toată încărcătura care le îngreunează nemeritat. 
Anul acesta vreau să scriem fiecare dintre noi o poveste. O poveste despre regăsire, despre succes, despre visuri împlinite, despre iubire și despre fericire. 
Trebuie doar să credeţi în voi şi să faceţi alegeri bune.
Viaţa voastră nu depinde decât de voi înşivă şi de bunul Dumnezeu. Nimic şi nimeni nu vă poate opri din mersul pe calea voastră corectă, iar dacă găsiţi mereu argumente să nu faceţi schimbări, sunt doar scuze care vă vor ţine departe de reuşitele voastre.

Tu, cel care mă citeşti acum, să știi că nu eşti singurul care ai suferit. Sunt milioane de oameni care au pierdut ceva, care au eșuat, care au fost abandonaţi, care au fost trădaţi, care au fost nedreptăţiţi, care s-au abandonat pe sine şi care au uitat cine sunt, ce pot şi ce merită. Toate eşecurile, toate nereuşitele şi deziluziile le-au luat încrederea şi forţa acestor oameni. 
Nimeni nu va veni să îţi bată la uşă ca să îţi redea încrederea, forţa şi dorinţa de a trăi frumos. Nimeni nu îți va aduce fericirea la ușă. Tu singur trebuie să le regăseşti şi să lupţi pentru ţelurile tale. 
Tot ce trebuie să faci este să devii un TU mai bun, să ierţi tot ce te-a făcut să suferi şi să te ierţi pe tine pentru tot ce nu ţi-a reuşit. Bunătatea înseamnă putere, iar iertarea este o poartă către libertate. 
Trage o linie între trecut şi prezent şi fă alegeri bune. Priveşte strict către viitor şi caută motivaţie în dragostea pentru tine, pentru viaţă şi pentru oamenii care contează în viaţa ta. 
Tu nu eşti o persoană la voia întâmplării, tu eşti unic, minunat şi desăvârşit. 
Nimeni nu îţi poate decide viaţa, alegerile şi fericirea. Tot ce eşti tu îţi aparţine. 
Nu uita că poţi şi meriţi mai mult!




4 comentarii

  1. Pot si merit!!!! Multumesc,multtumesc pentru acest gand minunat in prima zi a anului! Voi avea grija sa nu il uit si de o voi face ma voi intoarce aici si voi reciti de atatea ori pana nu voi mai uita!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da!...multumesc Irina!...citind azi aceste randuri cu atata putere si energie de convingere ,trebuie sincer sa recunosc ca acest an 2014 l-am declarat aproape in intregime idem sau int-ro forma paralela, gandurilor asternute de tine in aceasta dorinta pentru un nou inceput, de an…Poate un singur punct nu l-am inteles ,sau poate nu as putea fi de aceiasi parere cu tine…
    Este exact titlul gandurilor de incurajare si motivare pentru un nou inceput!..”Cea mai importanta persoana din viata mea sunt EU”!... imi pare rau Nu!..cea mai importanta persoana din viata mea este acea persona care ma face pe mine important!... Eu sunt doar atunci important cad prin ceea ce fac eu devine important pentru acel cineva!...importanta mea este reflectata ca om necesar si important doar atunci cand ceea ce fac eu, fac din Iubire si e ceva placut si important, iar acel cineva gaseste asta ca fiind frumos si totodata important,.. pentru mine personal nu are valoare absolut nimic!.. Numai pentru mine personal , nu ar fi inportant nici intreg Parisul de la un capat la altul!..la ce mi-ar folosi un Ocean intreg doar pentru mine , dar fara o singura picatura de apa!..la ce mi-ar folosi un Cer Albastru doar pentru mine , dar fara Soare?,…la ce ma-ar folosi un Cer plin cu Slele ,dar fara Steaua Polara?,..Nu as putea sa ma bucur numai pentru mine singur niciodata!..Nu voi putea niciodata spune ca importanta mea, a existentei sufletesti in Timp si Spatiu pentru mine sunt Eu pentru Eu , poate Eu pentru Tu ,dar numai atunci cand acel Tu nu sunt tot Eu!..aici sunt doar de aceeasi parere contrara cu tine!...
    Dar in schimb cuvintele tale “nimic nu este imposibil!” ,aici trebiue sa spun ca sunt convins de ceea ce ai scris, si bineinteles ma alatur cu toata increderea gandurilor scrise de tine…aici sunt mai mult decat de aceasi parere…
    Tot de aceiasi parere ,si unde doresc la fel de mult sa ma alatur conceptiei comparative a unei unitati de masura luata ca referenta de Iubire de tine!..
    Ai scris tu undeva ca noi avem Iubire nu numai pentru o Viata ci pentru Zece!..
    Eu am formulat rezervele Iubiri noastre deja acum cateva luni de zile bune , nu mai stiu pe unde, dar putin mai altfel!..
    Eu am spus ca avem atata Iubire incat am putea zbura de aici pana la capatul Universului , si inca ar mai ramane Iubire pentru inca 2000 de ani !..
    Dupa un mic calcul mental , tot ceva similar sentimentul tau de rezerve al Iubiri in calculele matematice…la mine find doar cifrele putin mai darnice!..
    O tema pe care ai descri-so oarecum referitor la Sufletele noastre ,“trebuie sa pluteasca”,o tema pe care m-a preucupat oarecum…dupa unele studii si procese extrem de complexe cu cele mai noi technologi stintiifice de laborator sa ajuns la banala concluzie ca un Suflet Omenesc cantareste intre 6 – 8 Gr. ..o prostie! , o poza n-au putut sa-i faca, pentru ca in ziua aceea n-a functionat aparatul foto!....dar tot de aceeasi parere cu tine sunt!...Sufletele sunt Libere si pot Pluti!..si ele trebuie sa Pluteasca! , altfel nu sunt fericite!..un Porumbel nu va fi niciodata fericit intr-o colivie ,si fara Libertatea unui Cer Senin Albastru!...La fel si noi Oameni trebuie sa pastram aceasi ton in aceiasi cadenta cu Natura , altfel nu vom reusi sa culegem niciodata fructele Iubirii si poamele Fericirii!..
    Iar un punct la fel de important , cine e convins ca nu e singur in acest Univers ,trebuie cu aceiasi convingere sa creada ca singur nu va ajunge departee in acest Univers, iar cine doreste sa ajunga mai departe trebuie sa mearga mai departe cu Dumnezeu alaturi, cu toata convingerea in El si in acest Univers!..
    Iar pentru cuvintele tale de incheiere iti multumesc foarte mult , sunt si in aceste puncte de aceiasi parere , si bineinteles cred ca “Poti si meriti”!...iar de putut si meritat meritam cu totii o viata mai fericita si mai buna!..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as zice ca cea mai importanta persoana din viata mea e Dumnezeu, dar dupa aceea, intr-adevar, trebuie sa am grija de mine, ca nici un alt om nu ma va insoti in orice moment al vietii mele. Multumesc de gandurile frumoase si incurajatoare, Irina :)

    RăspundețiȘtergere